@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Keremtk Koçum mu
ahahahah Amerika hayalimin kalmadığını söylüyorum hala amerika hayali kur diyor
Allah akıl fikir versin sana kardeşim sen işini şansa bırakma 10 yıl olacak devam et böyle KOÇUM. hadi başarılar. Ayrıca sohbet odasında bu arkadaşa insan gibi açıklama yapmaya çalıştığım için önce kendimden sonra sizlerden özür dilerim arkadaşlar gereksiz yere uzadı muhabbet. Karşımdakinin anlayabilecek potansiyelde biri olduğunu düşünmüştüm. Bu yüzden kusura bakmayın. Herkese başarılar -
Kardeşim konuşacak bir arkadaşın dostun yoksa burayı sosyal medya gibi kullanma yoksa aç bir instagram facebook adresi git geyiğini orada döndür. Laf uzatmıyorum diyorsun herkese ayrı ayrı cevap yazmışsın o kadar mı kötü durumdasın ? İnsan gibi cevap verene insan gibi cevap veriyoruz. Beni tanımıyorsun bilmiyorsun. Yorum yapıyorsun yaptığın yorumlar bile ciddiyetsiz lakayıt. Cevap verme kendi hayal dünyanda yaşa.
-
@Keremtk Babanın sitesi mi de hesap vereceğim sana nasıl kullanacağımı siteyi? Herkese ayrı ayrı tabii ki cevap yazacağım neden yazmayayım daha az önce cevap veren birine teşekkür etmişim. Fazla atar giderlisin mayıs da çıkmayınca yine git e2 vizeni alırsın bol bol da fotoğraf yollarsın bize oradan. @gucarslan @crazycells bu arkadaşa cevaben yazmak zorunda olduklarım için kusura bakmayın. En başta muhatap almakla hata ettim. Rahatsızlık verdiysem de forumdaki kullanıcılardan da özür dilerim dostlar. Mecburen cevap vermek zorunda kaldım fakat maalesef vermemem gereken birini muhatap almışım. Herkese başarılar
-
@Atlantis00 Forum yöneticilerini etiketleyince ? Yaptığın şeylerden muaf olduğunu falan mı düşünüyorsun onu anlayamadım... Hala daha gereksiz yorumlar yapmaya devam ediyorsun.
-
Uzun zamandır sadece yorumları okumaya geliyorum..eskiden de çok yorum yaptığım söylenemez... Ancak sıkıntıdan forumda dolaşırken 6haziran 2020 sonuçların açıklandığı sayfaya denk geldim.. Öyle sinirlerim bozuldu.. Öyle gerildim ki.. Bu sayfaya geri döndüğümde arkadaşın 'kimseden fazla haketmiyorsunuz' çıkışını gördüm..ve hala daha da devam ettiğini görünce yazmak istedim..
Arkadaşım.. Burada olan o yönergede yazılı şartların hepsini taşıyan herkes hakkediyor ve evet herkesten çok hakkediyor..önce konuştuklarına dikkat et.. İnsanlar senelerce foruma geliyor, bilgi ediniyor, sonra edindikleri bilgileri paylaşıyor, sonra bekliyor.. Beklemek gerçekten çok yorucu oluyor.. Bir arkadaşımız yazmış geçen sene sonuçlardan sonra kendime gelemedim yeni girebildim foruma diye..
Ama sen burda bunca zamandır bekleyen, isteyen, bir şekilde emek veren insanlar hakkında böyle konuşmazsın.. Evet bunu biz dv2024'ten beri konuşuyoruz.. Belki bizden önce de konuşuldu..pasaport ve ücret şartı özellikle bizim ülkedeki gibi kendinden başka kimseyi düşünmeyen, yalnızca egolarını besleyen insanların yaşadığı ama böyle insanların da bir çoğunun tembel olduğu(pasaport çıkarmaya üşenen, para ödemeye üşenen, insanlar gibi) bir yer için zorunluluk..
Senelerdir söylenen şu:sahte Başvurular etkilemiyor.. Ben etkilediğini düşünüyorum çünkü hiç birimiz büyükelçiliğin neye göre mülakata çağırdığını bilmiyoruz.. Belli başlı kurallar var evet ama..
Bakın ekran görüntüsü aldım nasıl ekleyeceğim bilmiyorum ama,
2020 de birisi başvurmuş, ve inanın o sene o kadar insan mağdur oldu ki, bir çoğu dava açıp tonla masraf yapmak zorunda kaldı, bu kişi lise mezunu değil, herhangi bir işte sigortalı çalışmamış ve başvurmuş.. Çekiliş o sene ona çıkmış 2000 dosya numarası ile.. Bu buraya yazılan örnek, daha kimbilir kaç kişi var öyle hakkı yenilen.. Öyle de rahat konuşmuş ki bir yolunu buluruz diye düşünüp başvurdum demiş bir de..
Yurtdışında çıkacak ama pasaport çıkarmaya üşenecek, sonra çıkarsa da aman ya vazgeçtim diyecek.. Ama burda bugün çıksa yarın hem hevesle hem maddi olarak uçağa binmeye hazır bir sürü insandan daha mı fazla hakkediyor.. Pardon da.. Gitmek istediğin yer kurallar ülkesi adamlarda yasa bile yok yüzyıllarca oluşan içtihatlarla, günün koşullarına göre sistem kurmuşlar.. Daha gitmeden sistemlerini beğenmediğin ya da nedenini bilmediğin kurala karşı bahaneler ürettiğin ülkede ne yapacaksın merak ettim doğrusu

-
@syzcky Kimsenin kimseden farkı yok herkes fazlasıyla hak ediyor fakat bazıları sırf cebinde daha fazla para olduğu için daha fazla hak ettiğini düşündüğü için yazdığım şeylere karşılık '' buradaki herkes hak ediyor '' yazmışsınız. Zaten bende onu söylüyorum. Kendimce eleştiri yaptığım bir konu için ''sistemlerini beğenmemek'' demek çok saçma ve ayriyeten sistemlerini de beğenmek zorunda değiliz arkadaşım siz nereden çıkarıyorsunuz bunları. Ayrıca ''Yurtdışında çıkacak ama pasaport çıkarmaya üşenecek'' yazmışsınız fakat onca yazılan yazıda pasaport çıkarmaktan üşenecek muhabbeti nerede geçti anlamadım. Yazdığım 2cümle var. Biri '' çıkma ihtimali çok düşük bir çekiliş için çoğu insanımız 12 bin tl pasaport ücreti veremeyebilir fakat çıkarsa gideceği garanti olduğu için gidebilecek parayı bulabilir'' dedim ve cüzi miktarda başvuru ücreti olmalı bu sayede spam başvurulardan kurtulur sistem fakat pasaport şartı konusunda böyle düşünmediğimi söylemişim. '' Ama sen burda bunca zamandır bekleyen, isteyen, bir şekilde emek veren insanlar hakkında böyle konuşmazsın'' demişsiniz fakat ben o yazımda da belirttiğim gibi bencilce sadece kendini düşünmeyen hiç kimse için dememişim zaten bunları. Üstüne üstlük forumdakiler bilir ki ''nasıl olsa çıkmayacak, boşuna umutlanmayın '' vs. tarzı cümleler kuran herkese de en çok ben tepki göstermişimdir. Yazdıklarımı çoğu arkadaş anladı hatta aynı fikirde olan da çok kişi vardı. Yazılanları nasıl okudunuz hiç bilmiyorum hatta okudunuz mu onu da bilmiyorum ama çok yanlış anlamışsın arkadaşım. Zaten yazmışım cüzi miktarda başvuru ücreti olması lazım ki spam başvurulardan kurtulalım demişim hani bunu bende desteklemişim sen gelmiş spam başvuru yapmış birini bana örnek gösteriyorsun. Tamam arkadaşım inşallah pasaport şartı gelir, üstüne de inşallah 1000 dolar başvuru ücreti de gelir çıkma ihtimaliniz artar. Daha fazla uzatmayalım boşuna uzayıp gitmesin konu hiç. Herkese başarılar
-
@syzcky Yazdıklarının altına imzamı atarım hocam. Benimde tam olarak demek istediğim şey buydu.
-
@syzcky Bak arkadaşım yazdığım yazıyı tekrar paylaşayım. Üşengeçlikten ya da kimsenin hak etmediğinden vs. nerede bahsetmişim bana söyler misin? Ya da diğer arkadaşlara soruyorum bu yazdığım paragrafta bu kadar dellenmenize neden olacak ne yazmışım? Yazdığım yazı '''' 1 dolar başvuru ücreti ile çoğu spam başvurudan kurtulmuş oluyoruz fakat inşallah pasaport şartı gelmez. 1-2 üniversite öğrencisi tanıdığım var gelirse başvuru yapamayacaklar. İnşallah zorunlu tutmazlar pasaport şartını. Şunu da tekrar söylemek istiyorum başvuru ücreti 1000 dolar da olsa ve siz bu 1000 doları verecek güçte iseniz bu sizin ABD'ye çok daha fazla gitmek istediğinizi göstermez. Ya da başvuru sırasında bu ücreti veremeyecek kişinin green cardı kazanmış olsa bu parayı bulamayacağı anlamına da gelmez. Yani inanın kimseden çok daha fazla hak etmiyorsunuz ABD'ye gitmeyi seçilmiş kişi felan değilsiniz. (Bunu başvuru ücreti 1000 dolar olsun en çok isteyen gitsin yeağğ, başvururken bu parayı veremeyen adam gc çıkınca nasıl gidecek yeağğğ) diyen tayfa için söylüyorum lütfen diğerleri alınmasın. Dediğim gibi spam başvurulardan kurtulmak için cüzi bir miktar başvuru ücreti şart fakat sırf katılım sayısı aşırı az olsun diye 1000 dolar başvuru ücreti olsun diyen bencillerin kazanamamasını görmek çok mutlu ediyor ne yalan söyleyeyim. Sonuçta bu bir çekiliş ve herkes için eşit şartlarda katılım şartları sağlanması gerek. Bu çekilişe dünyanın en fakir ülkelerinden katılanlarda oluyor. Onları geçtim ülkemizde bir umut çıksa bir şekilde para bulup gitmeye can atan öğrenci dostlarımız var. Fakat malum ekonomide döner bile alamayacak durumda oldukları için başvuru şartları konusunda bu kadar bencil düşünmeniz cidden çok kötü. Herkes kalbindekini yaşar bunu unutmayın'''' Bunları yazmışım. Açıkça söylüyorum bu yazdıklarıma üstüne alınan kişiler zaten inşallah kazanamaz. ÜSTELİK BUNU PASAPORT ŞARTI İSTEYENLER İÇİN DAHİ YAZMAMIŞIM BAŞVURU ÜCRETİ 1000 DOLAR OLSUN DİYEN BENCİL İNSANLAR İÇİN YAZMIŞIM. Okuduğunuzu anlama yeteneğinize hayran kaldım bir iki taneninizin. Tebrik ederim. Mayıs ayında görüşürüz. Daha fazla cevap yazıp da konuyu da uzatmayacağım.
-
Arkadaşlar yeri mi bilmiyorum ama şuan 23 yaşımdayım 18 yaşımdan beri green card çekilişine başvuruyorum. ve çıkana kadar da devam edeceğim ama türkiyede 3-4 seneye kadar green card çıkmasa dahi bir avrupada oturum izni almak istiyorum. var mı bir yolları? çünkü green carda bağlı birşey gelişmiyor bekle bekle her sene yine aynı terane. maddi yönden bir sıkıntım yok. parayla oturum izni veren avrupa ülkesine de taşınabilirim. 1 sene önce EB3 başvurucaktım vize bülteni çok kabarık her sene 10 bin kota veriyorlar. üstüne vizenin garantisi yok. var mı aramızda böyle alternatif bir yol düşünen avrupada dm den konuşabiliriz
-
@randomlyselected Yaşın daha genç kardeşim. Üniversite okuyorsan work and travel programını incele. Sana uygun değilse E vizelerine bak eğer sponsor şirket bulabilirsen ilk etap H1B sonrasında da EB2 yada EB3 vizelerinden yürüyebilirsin. Avrupa'yı ırkçılık sebebiyle hiçbir zaman düşünmedim. Kanada son dönemde Hindistan vatandaşlarının baskınına uğramış durumda bu sebeple toplu geri göndermeler var ekonomi çok iyi değil. Yine en iyi alternatif Avustralya gibi görünüyor. Çalışma izni dahil diğer işlemlerde neler gerekiyor araştırmak gerekli.
-
@randomlyselected herhangi bir meslegin varsa almanya da denkligini al( min almanca b2 lazim) sonra is arama vizesiyle gidip is bulup oturum ve calisma izni al tabii senin profilini bilmedigimden boyle ustun koru yazdim ama suan avrupada en kolay gidebilecegin yer almanya
-
@randomlyselected Kardeşim öncelikle selamlar. Eb3 konusunda sana katılıyorum. Bende başvuru yapmayı düşünüyordum fakat artık mantıklı gelmiyor. Maddi durumunu tam anlamıyla bilmiyorum fakat Portekiz'de golden visa, D7 vizesi mantıklı duruyor, onun haricinde Almanya'ya bildiğim kadarıyla bir şekilde gidersen ve tanıdık ya da bir şekilde iş bulursan oturum izni rahatlıkla veriyorlar diye biliyorum.
-
Ücretin daha fazla olmasını söyleyenleri gördüm, açık konuşayım tek tek çetelesini tutmadım ama, verecek durumu varsa, hani sen diyorsun ya 'fikrimi paylaştım ben ne dedim ki' diye, onlar da belki senelerdir bekledikleri için ve sağda solda çıkıp da gitmeyen insanları gördükçe yorulduları ve sandıkları için 'fikir' beyan etmiş olamazlar mı..yukarıda sana pasaport şartının 'arkadaşlarının kesin olmayan bir şey için paşa dönüşleri istemediğinde çıkarmak istemedikleri pasaport' hakkında maddi yönden de makul yol, yöntem söylemişler onlara terslenmişsin..
Parası olduğu için daha çok hakediyor mevzusu, aslında sen bu çekilişi de pek anlamamışsın; mülakata gidene kadar harcadığın parayı geçtim, hesabında ne kadar para var diye bakıyorlar, çekilişi yapan kurum bile aslında buna önem veriyorken, biz öyle olmadığını söylesek de, umut etsek de kendimizi kandırmayalım.. Bu forumu biraz okuyan, 'greencard varmış bedavaymış evi işi hazırmış uçak biletine kadar verip seni Amerika ya götürüyormuş' diye kahvehanelerde konuşan amcaların iddiaları(!) gibi olmadığını anlar..
Bu ülkeden herkes, açık konuşalım buradaki sistemi beğenmediği için gitmek istiyor, bu forumda 100 küsür tane ülkeden sadece ' Amerika ya' gitmek isteyen insanlar toplanmış durumda, ve bakıyorum da kimse marketteki ucuz et için gitmek istemiyor..belli vizyonları var.. Peki 100 küsür ülkeden sistemimi beğenmediğin ülkeye neden gitmek ister insan...aç, bak oku, seyret sistemini beğendiğin ülkeye git..aslında sorun şu arkadaşım üzgünüm ama; hem ben gitmeyeceğim, istemiyorum tüü kaka diyorsun, hem de burda yorum yapıyorsun.. Yorumların eğer umut verici, yardımcı olmak adına olsa bir yere kadar anlayabilirim ama.. Sen sürekli olumsuz bir hava veriyorsun, burda hayal kurmaya çakışan insanlara öyle ama orda da böyle kötü şeyler var diye uzun uzun yazıyorsun.. Senelerin verdiği bekleyişin üstüne bir de başvuru bile açılmayan bir senede rencide edici konuşuyorsun.. İnsanlar buraya günün stresinden kaçıp goy goy yapmaya geliyor.. Kasvetli bir havayla karşılaşmak istemiyor.. Ben eskiden bir gün bakmasam sayfalar dolardı okuyamazmadım.. Biraz olumlu düşünceler olsun burda, bu senin için de hepimizin psikolojisi için de iyi.. -
@syzcky Buraya sadece Amerika'ya gitmek isteyen insanlar toplanmıyor bu arada sen çok yanlış biliyorsun forumu. Ayrıca sistemini beğenmediğimi nereden çıkardın neyin sisteminden bahsediyorsun sen arkadaşım iyi misin? 1000 dolar başvuru ücreti isteyen insanlara kendimce eleştiri yapmışım ne anlatıyorsun bana saçma sapan. Ayrıca herkes adına konuşamazsın burada kimse bütün gün olumlu, umut verici şeyler konuşmak zorunda değil burada. Herkes ''nasıl olsa çıkmayacak boşuna umutlanmayın, gidin başka yollar arayın imkansız bu çekiliş'' diye gelip söylediğinde en çok ben tepki gösteriyorum zaten bunu çoğu kişi biliyor buradaki. En çok beğeni alan yazılarımı okursan görürsün. Ayrıca kazandıktan sonra büyük miktarlarda para ihtiyacı olduğunu bende biliyorum ki zaten ( insanlar kazandığı garanti olduktan sonra bir şekilde gidecek parayı bulur ama kazanma ihtimali aşırı düşük bir çekiliş için 12 bin tl pasaport ücreti veremeyebilir'' yazmışım. Bir de '' burda hayal kurmaya çakışan insanlara öyle ama orda da böyle kötü şeyler var diye uzun uzun yazıyorsun '' demişsin ama burada 2 haftadır new york, santa monica gezisi için bilgi toplayan da benim? Ben kimsenin yazısına gidip abd de şöyle böyle kötü vs. demedim. Kendi konuştuğum sohbetlerde karşılıklı olarak bunları konuştum birkaç arkadaşla. Lütfen okuduğunu anla arkadaşım. '' Ben eskiden bir gün bakmasam sayfalar dolardı okuyamazmadım.'' yazmışsın biz zaten buradayız çoğu kişiyle hem sohbet odasında hem özelde konuşuyoruz zaten. Sende buyur gel konuşalım sayfalar yine dolar. Ayrıca '' başvuru ücreti 1000 dolar olsun zaten parası olmayan adam katılmasın yeağğğ'' diyen adamlar rencide edici konuşmuyor ben mi rencide edici konuşuyorum arkadaşım biraz insaf
Yazmayayım diyorum ama biraz okuduğunuzu anlayın lütfen. Daha fazla yazmayacağım herkes kalbindekini yaşar. Mayıs ayında görüşürüz arkadaşım -
@syzcky Hocam bu arkadaşa laf anlatamazsın susmayı bilmiyor nato kafa nato mermer kendince haklı olduğunu düşünüp herkese salça oluyor boşver görmemezlikten gelip cevap vermeyin.
-
@Keremtk Bak bir değil iki değil argo argo konuşuyorsun, hadi diyorum bir şey demeyeyim üslubuna dikkat et. 30 yaşında insanlarız. Özelden yaz bana telefon numaranı gel yüz yüze gelelim yüz yüze konuşalım bu şekilde.
-
@Atlantis00 Pasaport şartı gelir mi gelmez mi bilmiyorum ancak gelirse o üniversite okuyan arkadaşlarınız enseyi karartmasın şimdiden harçtan muaf pasaport çıkarmak için başvurularını yapsınlar. 25 yaşından küçüklerse yalnızca defter bedeli ödeyerek pasaportlarını alabilirler.
-
@emircan_ Teşekkür ederim hocam ben yardımcı olacağım onlara bu konuda inşallah
-
@emircan_ arkadaşa bu şekilde bilgi verildi ama, bu defter ücretini dahi ödemek istemeyen arkadaşlarının başvurusu ve gitme olasılıkları, burda bunca senedir bu kararı bekleyen insanların umutlarından daha önemli..
-
Açık konuşmak gerekirse, kendi içinde çelişen çok insan gördüm ama, aynı ileti içerisinde kendini hem yalanlayıp hem doğrulayan ilk kez görüyorum..
Ben her sene tekrarlanan çekilişe 2.000 dolar verip unutamam, çoğu kişi de bunu yapamaz, ilk sene bir hevesle yapılır bir iki sene sonra o da zor ve saçma gelir.. Ama, bu 1000dolar isteyen insanlar istedi diye başvuru 1000 dolar olmayacak, fikir sadece, yukarıda bahsettiğim boş başvuruları eleme nasıl yapılır konusunda, üzülerek söyleyeyim, çaresizce yapılmış bir öneri sadece.. zaten çekilişin amacına aykırı..abd de bunu bildiği için bunu makul bir rakamda tuttu..sırf para için olsaydı, diğer vize türlerinden biliyoruz çok daha yüksek olabilirdi..
Eleme konusunda Meblağın ne kadar olduğunun bir önemi yok bu noktada, eleyecek olan ve bence çekilişin ruhuna en uygun olan da pasaporttur. Bu aynı zamanda niyetin de gerçekten samimi olduğunun başlangıcıdır..
Benzer Başlıklar
110
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k