Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Laf olsun diye başvurup, kazanıp ardından süreci bile başlatmayan insanları (ki sayıları hiç azımsanmayacak kadar çok) elemek için 1 dolar veya pasaport şartı değil de, gelecekteki vize başvurularında bunu karşılarına çıkarmak gibi uygulamalar getirilebilir. (tabii ki geçerli sebepler hariç konuşuyorum.)

• Bu ülke insanını biraz tanıdıysam.. Eğer bir başvuruyu bedava yaparsan tereddütsüz, sorgulamadan yapar.. Örnekte yaşadığımız gibi.. Ama 1 dolar dersen bir oturur düşünür, kredi kartı olacak... Yurtdışına açık olacak.. Nasıl yapılacak... Ama bunlar da engellemeyebilir.. 40 küsür TL, günümüzde herkes sosyal ağlar üzerinden alışveriş yapıyor..ve hatta bu aracı Kurumları bile etkilemeyebilir.. Ama pasaport dersen.. Burda düşünmenin yanı sıra caydırıcı da olabilir.. Bir çok insan pasaport çıkarmanın külfet ve gereksiz olduğunu düşünüyor.. sadece maddi yönden değil, kim uğraşacak algısı da var.. Bunun yanı sıra kolay bir şey olmadığını da düşünenler de vardır..
    Ve bu kadar sıkıntıya vay efendim uğraşmaya değer bir şey mi diye de sorgulamaya başlayacak ve oturup yönergeyi okuyacak (yine de şüpheli) araştıracak.. belki de bir iki şartı sağlamadığını görecek.. Bir eleme daha..
    bu da gerçekten hiç gitme niyeti olmayan veya başlangıçta şartları sağlamayan milyonları eleyebilir diye düşünüyorum...

• İşin açığı Amerika gibi bir ülkeye gidip gerçekçi olarak tutunmak için bir insanın hesabında zaten en az 30.000 dolar para olması gerek. Kalifiye, sertifikalandırılmış union bir iş ya da bir strateji kurması gerek, 5.000-10.000 dolarla, orada her türlü yolumu bulurum kafasıyla 2 ayda geri döner bu şekilde giden biri, ben olsam vizeyi vermem ki zaten adam yardım alan göçmenleri sınır dışı etmenin yollarını arıyor. Önümüzdeki süreçte çok daha sert şartlar geleceğini düşünüyorum hatta GC kazanıp vizeye gidenlerden bence devletin sırtına yük olmamaları için çok ciddi meblağları hesaplarında göstermeleri istenecek. Pasaport harcı dediğin nedir ki? Gerçekten gidecek, stratejisini kurmuş(ki o noktada bile başarıp tutunmak %100 değil) bir insan, ya pasaport şartı gelmesin biz de katılalım demez. olmayacak dualar için birilerinin arayıp da bulamadığı fırsatları heba etmek, gidip bir şekilde kendini gerçekleştirmek isteyen bir vatandaşın hakkını yemektir. Orada en kötü bir araba için bile 4-5 bin dolar vereceğini, kalacak yer için her ay para vereceğini, yeme içme için sürekli harcama yapacağını ve bunları pasaport şartı gelmesin masrafı kaldıramayız diyerek yapabileceğini düşünen düz hayalperest ve çocuktur.

• @emircan_ normal şartlar altında makul insanlar için olsa söyledikleriniz mantıklı ancak laf olsun diye başvuranların, sırf abd vizesi alabilmek için tüm avrupayı gezip sonra vize tarihi için sabaha kadar bilgisayar başında bekleyerek uğraşacağını hiç sanmıyorum..

• Hocam adamlar greencard başvurularını artık hobiye çevirmiş. Forumu sırf geyik için kullanıyorlar. Üstüne yetmeyip konulara saçma sapan yorumlar yapıp insanları demoralize ediyorlar. Umudunuzu yitirdiniz diye milletinde umutlarına balta vurmaya çalışıyorlar. Bu tarzların acilen forumdan uzaklaştırılması lazım. Burası geyik döndürme konuyla alakasız saçma sapan gönderiler atıp milletin sinirlerini hoplatma yeri değil. Ve bu şahıslar girip profillerine bakın forumdaki herkesle psikolojileri bozuldukça kavga edip durmuşlar.

• @Keremtk Green Card sadece lotoyla da çıkmıyor, binbir türlü yolu var moral bozmaya da gerek yok, morali bozmak için bir sebep de yok. Ama bu pasaport muhabbeti gerçekten komik oluyor. daha yaşadığı ilin ilçesine gidemeyen adamlar Amerikan filmlerini izleyip Hollywood etkisiyle burada rüyalara dalıyor. gidin önce para biriktirin, ağaç dikmeden yağmur duasına çıkılmaz diye bir laf var bunlarınki de o hesap. Şu an aktif olarak DV Loto da dahil 4 farklı yoldan bu işi çözmeye çalışan ben, bunları gördükçe hem gülüyorum hem de mundar ediyorlar lotoyu diye üzülüyorum sadece. kimseye sözüm de yok ama biraz gerçekçi olun diyorum sadece hayalperestlere

• @Serdar-Emre-Ünsal Yıllarca tek bir seçeneğe bel bağlayıp olursa gideriz kafasında olanlar için sırf istiyorum şu pasaport ile ücret olayını. Bu sene planlarımızı da yaptık tek yol dvlottery gibi kesinlikle davranmıyoruz. Ama bu işi hobi edinmiş her sene foruma girip yıllarca hayallerini kurdukları şeyler hakkında forumda konulara bilgi sahibi olmak amacıyla yazı yazan bilgi vermek isteyen kişilere ileri geri konuşma hakkını nasıl buluyorlar buna şaşırıyorum. Şuanda forumda belki hakim savcı polis asker de olabilir. Kendilerine bu kadar güvenerek yorum yapmaları kendilerini gizleyip farklı isimlerle yorum yapabildiklerinden mi inanın bilmiyorum.

• @Serdar-Emre-Ünsal Merhaba hocam yorumunuza hem katılıyorum hem katılmıyorum. Öncelikle herkesin kalifiye olmasına bence gerek yok zaten esas mevzu orada başlıyor bazen muhabbeti döner ya Türkiye'de bir şey yapamamışssın orada ne yapıcaksın gibisinden zaten bir şey yapamadığı için insanlar gitmek istiyor ve ikinci bir diğer konu 30 bin dolar çok abartı bir rakam vermişssiniz. 30 bin dolar ile ABD'ye GC ile göç eden birisi çok ileri seviye bir hayat kurar.

Yani atıyorum vize ile gidiyordu statü değiştiricektir bir şeyler planlıcaktır kısacası yolu dolanan bir yoldur o zaman 30 bin dolar gerçekçi bir rakam ama öte yandan eğer kişi Green card ile çekilişi kazandıysa veya doğrudan GC ile gidiyorsa bu durumda 15 bin dolarlık bir bütçe hayli hayli ilk adımı atmak için yeterli bir bütçe ki bir çok eski videoyu izlersek bundan çok daha azıyla yola çıkıp başarılı olmuş insanlar var. Yani kesinlikle para olması gerekiyor insanda ama bence verilen rakam biraz abartı.

Ve bir diğer konu valla Pasaport olayına yüzde yüz katılıyorum ilk pasaportumu lisede 18 yaşında aldım hayallerim vardı gittim sadece defter ücretiyle almıştım sonra o pasaport ile bir sürü ülke gezdim çok şey yaptım. Yani dediğiniz doğru daha pasaport alma masrafına girmekten korkan bunu hesaplayan bir bünyenin bu çekilişe giriş şekli biraz hayalperest ve komik bir yaklaşım oluyor. Ha bunun için şimdi beni linçlerler ama durum böyle bence elinizde atıcak bir kaç taş olması lazım kimseye demiyoruz zengin olun dünyayı kurtarın ama ufak değişkenleri kaldırabilicek bütçeniz bile yoksa göç sürecini nasıl kaldırıcaksınız diye soruyor tabiki insan.

Bende bu şekilde görüşlerimi belirtmek istedim ^^

• @Ekto-Oktan tabii ki nerede yaşandığına göre değişebilir hocam ama 30.000 doların hepsi harcamak için değil emniyet sübabı gibi düşünerek söylemiştim. gerçekten 10-12 bin dolarla bile çok zor görüyorum, 1 araba zaten bu paranın öyle ya da böyle yarısını götürür. anında iş bulma, anında green card, sosyal güvenlik numarası elde etme gibi bir durum da yok, 1 ay belki de daha fazla gc ve ssn olmadan yaşanacağı da düşünülmeli, ehliyet yok(bazı yerlerde 6 ay geçiyor TR ehliyeti ama eninde sonunda alınacak) tek başınaysan bir oda tutarsın hadi ama aileyle gidiyorsan o da mümkün değil, ssn olmadan anında ev tutman da bir hayal, yani para su gibi akıp gidebilir. daha az parayla başarılı olmuş münferit insanlara saygı duymakla beraber, bambaşka bir coğrafyaya, bambaşka bir kültüre gidildiği de hesaba katılırsa uyum süreci kişiden kişiye değişecektir.

kalifiye mesleği türkiyede sertifikalandırıp iş bulamayabilirsin(örneğin her sertifikası olan gidip bir işletmede aşçılık işi TR de bulamaz ya da tesisatçılık, elektrikçilik) ama bunlar orada bir yola girmek adına çok güzel başlangıç sağlayabilir. o yüzden burada bir şey yapamadığın şeylerle orada pek çok şey yapabilirsin diye düşünüyorum :)) tabii ki fikirlere her türlü saygımız sonsuz.. sevgiler, selamlar, herkesin yolu açık olsun

• @Serdar-Emre-Ünsal Teşekkür ediyorum bu nazik yorumunuz için Aslında düşündüğümüz zaman doğru evet 10-12 bin dolar bir araba bu paranın yarısını götürüyor ki ben minimum 15 bin dolar bir rakamı uygun görüyorum zaten 15 bin doları olan birisi 5-6 bin dolar ile bir araba alabilir sonrasında kalan para ile ilk bir kaç ayı planlayabilir vs o şekilde düşünüyorum ama dediğiniz gibi zaten bende 10-12 bin dolarları desteklemiyorum yani 12 bin dolar ile gelse 6 bin dolar araca verse ki ben daha kullanılmış orta derece bir prius'dan bahsediyorum ben hep biraz kötüden hesaplıyorum 6 bin dolar parası kalıcak o para ile zor bence ideali gözümde minimum 15 bin dolar hocam Ama şöyle bir etkende var ben birazda kendime göre konuşuyorum yani benim götürüceğim rakam bu hazır olduğum gün çünkü eş üzerinden gidiyorum eşimin ailesi kalıcak yerde biraz destek olucak faturam vs yok çok büyük ödemelerim olmayacak bunlara güvenerek böyleyim ama sıfırdan giden bir göçmen için tamamen işin rengi değişebilir ama benim gözümde 15k kafi bence

Sohbet için ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim bu arada ^^

• @Ekto-Oktan Belirtilen ücretin ben duruma göre değişeceğini düşünüyorum. Mesela 2 kişilik bir aile için 20 25 bin dolar civarında 3 kişilik bir aile için 30 bin civarında bir ücret çok daha sıkıntısız bir süreç için yeterli olduğunu düşünüyorum. İlk girişte her ne kadar greencard sahibi olacak olsanız bile ev kiralamak araba almak gibi işlemlerde kredi skoru sıkıntısı sebebiyle ilk etapta fazla para harcamak zorunda kalacaksınız. Mecburiyet sebebiyle yıllık kira vermek gibi seçeneklere yönelebilirsiniz. Bu da ortalama 1500-2000 dolar ( Eyaletine Göre) yıllık sadece kirayı karşılamak için 17-22 bin dolar para gerekiyor. Tek başına bir insan için 15 bin dolar oda kiralama gibi seçeneklere başvurup ayağımı yerden kessin diye alacağınız (3-5 bin dolar) araç için yeterli olacaktır. Ancak evli ve çocuklu aileler için meblağ çok düşük kalıyor.

• Başlangıç parası sürecin en değişken şeyi aslında. Yapmayı planladığınız iş bile bu miktarı çok ciddi miktarda değiştiriyor. Örneğin, ben gidebilirsem temel ihtiyaçlarım dışında belki 5.000 dolar civarı bir para yapacağım mesleğin eğitimleri, lisansları için vs. gidebilir. Ama temel ihtiyaçları konuşacak olursak, kişi başı 15.000 dolar basit bir başlangıç için yeterli olur diye düşünüyorum. (kaynak: bir çoğumuzun izlediği yüzlerce, binlerce video. 🙂 )

• @Keremtk Merhaba hocam saygılar zaten tek kişi için 15 bin dolarlık bir rakamdan bahsettim ben yani genç olduğum için henüz çoluk çocuk yok tabi işin o kısmını bilmiyorum ben tek kişi veya 1 adam 1 eş tarzı 2 kişilik durumalr için bahsettim yani 1 kişi için 15 bin 2 kişi için biraz zorlarsan 20-25 bin civarının yeticeğini düşünüyorum

ama temelde benim verdiğim 15k tutarındaki rakam tek kişi için yani çoluk çocuk aile işin içine girdiğinde bu rakam ile haklısınız kesinlikle zor

• @Ekto-Oktan tek kişi için 15.000 de zaten limitte bence, daha azıyla çok zor. sadece Amerika'ya giderken zaten uçak bileti 1000 dolar civarı para gider ki oraya gitmekten değil orada tutunmaktan bahsediyoruz, 15.000'le çok da dikkatli olunursa bir yola girilene kadar ve arkada başka destekler varsa sizinki gibi, mümkün olabilir ama sipsivri giden birine o da yetmez gibi bilemiyorum. Aslında biraz da doğru başlangıç için doğru eyalet seçmek de önemli, mid-west eyaletlerde yaşam giderleri nisbeten daha düşük olduğundan belki daha kolay

• @randomlyselected bu sıra Portekiz popüler ...

• son bir kaç sayfa yine aynı kişi yüzünden gerilim dolu 🙂 geçen seneki vukuatından sonra ben engelledim görmüyorum tavsiye ederim :))

• ⭐⭐

@serel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

son bir kaç sayfa yine aynı kişi yüzünden gerilim dolu 🙂 geçen seneki vukuatından sonra ben engelledim görmüyorum tavsiye ederim :))

forumun böyle bir hizmeti mi var teşekkürler hemen yapalım 🙂

• Herkes pasaport şartının isteyenleri vs eleştirmiş, kimisi demiş ki pasaport alacak parası yok ise zaten başvurmasın vs.vs. arkadaşlar ülkemiz şartlarında 15-20.000,00TL büyük para bunu veremeyecek adam amerikaya gidemez kısmına katılmakla birlikle birçok kişinin bu parası olsa da green kart çıkmaz ise boşa aldığı bir pasaport olacak bu sebeple endişeleri normal ben 3 yada 4 yıldır başvuruyorum 33 yaşındayım eşim çalışmıyor(çocuğumuz oldu) tek maaşla geçinip bir yandan para biriktiriyorum Greencard çıkarsa diye eldeki asetlerimi satarsam yaklaşık 35-40k $ ile şu an oraya gidebilirim ancak zaten kıt kanaat geçinirken pasaport alıp birde çıkmaz ise üç kişi için yaklaşık 35-40 bin TL'yi boşa vermiş olacağım zira dünyayı gezeyim derdim yok istediğim tek şey Amerika'ya gitmek bu açıdan da bakılabilir olaya.

Ha ben tüm bu durumlara rağmen şansımı 1000/1 bile arttırma ihtimali olan her değişikliğin gelmesini istiyorum bencil diyebilirsiniz evet bencilim çocuğumun geleceği için bunu yapmak zorundayım. Bencil olmalıyım. Bunun için bana kızılmamalı çünkü kuralları ben koymuyorum ancak kural gelirse de sesim çıkmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@emircan_ süreci başlatmamış kişi zaten kotayı yememiştir, randevu kalabalığı yaratmamıştır bu durumda birde bu kişinin cezalandırılması gerektiğini düşünüyorsunuz. Bence mantıklı bir öneri değil

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@asariel Allah bağışlasın evladınızı sizlere hocam. Pasaport konusunda anlatmak istediğim noktayı çok güzel özetlemişsiniz. Yurtdışına tatile gitmeyecek bir çiftin cebinden 25 bin lira para çıkıyor ve bu çıkma ihtimali yüzde 1 olan bir çekiliş için az bir miktar değil. En azından okuduğunu anlayabilen insanları görmek çok mutlu ediyor. Tabii ki pasaport gelsin şansım artsın demek bencillik değildir. Benim dediğim gibi başvuru ücreti 1000 dolar olsun-2000 dolar olsun en çok gitmek isteyen gitsin yazıp, en çok gitmeyi en çok para verenin hak ettiğini söyleyenlerdi. Eleştirim tam olarak bu yöndeydi fakat yok pasaport çıkarmaya üşenen mi dersin pasaport alacak parası olmayan mı dersin konu döndü dolaşıp durdu. Maalesef okuduğunu anlayamayan belirli bir kesim var. Düşünceleriniz bu yüzden çok mutlu etti beni. İnşallah evladınız vesilesi ile bu sene o sene olur sizin için hocam Sağlıcakla kalın 🙂

Benzer Başlıklar

• 22191
  • 682
  • 30813
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |