@jumalus, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Evli barklı çocuklu ve ortalama gelirin üzerinde bir gelire sahip birisi olarak gelecek kaygısını dibine kadar hissediyor, evladımın ve ailemin güvenliğinden endişe ediyorum. Bu yüzden orada tüm riskleri göze alarak kariyerimi sıfırlayıp başlamaya hazırım. Keşke bu şekilde düşünmesem ve ülkemin ve toplumun düzelebileceğine, ülkemizdeki olan hukukun üstünlüğüne olan inancımı kaybetmeseydim.
Orta gelire sahip beyaz yakalılar için konuşuyorum, mevcut konjonktürde gelir odaklı yaklaşıp ABD'ye ya da avrupaya taşınmayı düşünenler hesap ettiklerinde kardan çok zarara uğrayacaklarını göreceklerdir. Göç, hele ki ABD'ye göç, yalnızca gelir odaklı bakılıp yapılacak bir hamle değil.
Harika bir yere değinmişsiniz. Etrafımda amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum cümlelerinden sonra en sık gördüğüm işittiğim şey genelde arkadaşımın kuzeni gitti falanca arabayı aldı hafta sonu evinin bahçesinde mangal yapıyor ıvır var zıvır var gibi bomboş cümleler oluyor daha sonrasında ise green card çekilişine başvuran genel kesimin beklentilerini ve hayallerini görüyorum.
Telefon almak, markete girip markette daha uyguna sepet doldurmak, müstakil evde yaşamak vs bunların hiçbirisi hatta iyi bir arabaya binmekte.. sizin kültürel farklılığa adaptasyonunuzu açıklayacak şeyler yada insanı gerçekten mutluluğa ulaştıracak şeyler olmadığını düşünüyorum. Amerika yada avrupa farketmeksizin bu şekilde giden insanların sürekli geri dönüş hikayesini izliyorum. Bir süre sonra alacağınız şeyleri taksitlerle alıp sonra bunun hissinin geçmesiyle baş başa kaldığınız taksitleri dışında hiç bir his kalmayacak diye düşünüyorum. Ben şahsım adıma güvenlik endişeleri, kültürel farklılıklar, özgürlüğüm temelimde değerlendiriyorum. Sanırım hiç çalışmasamda hayatımın son gününe maddi olarak az çok yetecek bir sistemdeyim ancak sokağa çıktığımda anksiyetelerim tetiklenmeye nefes alamamaya ve gerçekten yaşayamamaya başladığım için gitmek istiyorum. Haberleri açtığımda okuduklarımı görmek istemediğim için gitmek istiyorum, sosyal medyada birilerine özgürce cevap yazabilmek istediğim youtube videosunu özgürce çekebilmek, bisiklet yada motosikletimle sokak köpeklerine yem olmadan seyahat edebilmek evime girecek hırsızı kameraya kaydedip vurabilecek ve ceza almayacak bir sisteme ileride çocuğumun güvenle okuluna gidip geleceği bir servise bineceğini bilerek yaşadığım bir ülkeye taşınmak istiyorum.. bence önceliklerinizi değiştirmeyi ihmal etmeyin.
Bu değildir ki ben maddi çıkarlarım için gitmek istiyorum diyene hayır yanlışsın demek.. ancak türkiyede hem bir üretici hemde aracı firma sahibi birisi olarak söyleyebileceğim tek şey ; maddi anlamda biraz birşeyleri elde etmiş birisinin sadece maddiyat anlamında daha iyisini hedefleyerek gideceği bir sistemde geri dönüşünün çok hızlı olacağına inanıyorum. Maddi beklentinin çok ötesinde düşünmek lazım.. nitekim arka mahalleye evimizdeki eşyaları taşıdığımız bir sistemden bahsetmiyoruz ; binlerce kilometre uzaklığa dil ve kültür farkına yelken açmak var işin ucunda..