Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Site açılmış
    Yarında başvurular başlasa ne olurdu sanki çok bekledik

• Sanırım çarşamba kehaneti gerçek olacak 😃

• @arizmend insallah insallah insallah

• @Serdar-Emre-Ünsal gercekten de öyle ama yakın zamanda illa ki acılacaktır, yarın bir sürpriz yapsa da şenlensek. 🙂

• @Ozden-0 Aaa site açılmışşşş Lilith nerdesinnn kehanetimin tutmasına senin manifest gücüne ihtiyacım var 😃

• @Ozden-0 eninde sonunda acilacak be abla. Zaten simdi acilsa mayisa kadar yine bekleyecez. Ne kadar yakin o kadar iyi 😃

• Benim ilk basvurum olacak daha once yapacaktim o zaman pasaport zorunlugu vardi yapamadim. Simdi 3 yillik pasaportum hazir cekilisi bekliyorum 😃

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

''72 ayrı suç kaydı bulunan Amerika'da elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam ediyor''. Arkadaşlar daha 6 yaşımdayken bile gta vice city oynayıp o sokaklarda yaşama hayali kurardım, Yıllarca öyle bir ABD hayali kurdum ki giden Türk gezginler bile bana hediye gönderdiler. Artık attığım mesajları vs. siz düşünün. Okuduğum kitaplarda, izlediğim dizilerde vs. bütün hayatım ABD olmuştu. 2010-2019 arası ABD'ye gerçekten aşıktım. Fakat gerek hayat bakış açımın değişmesi ( 2 kayıp yaşadığım için sevdiklerimle yan yana geçireceğim vaktin Abd hayalimden daha önemli olduğunu anladım ) , gerek ABD'nin ekonomik anlamda artık çok cazip gelmemesi, gerekte ABD'ye gidersem yaşamak istediğim şehirlerde eyaletlerde işlenen cinayetler artık bu hayalimin beni eskisi kadar tatmin etmediğini anlamamı sağladı. İnşallah ileride New York - Los Angeles gezisi yapmayı istiyorum fakat bunun haricinde herhangi bir yaşama hevesim kalmadı maalesef. Türkiye'de ekonomik anlamda elde var sıfır olsaydım yine cazip gelebilirdi fakat bu durumumda pek cazip gelmiyor dediğim gibi. Daha 2 gün önce gc ile abd'ye gitmiş biri '' bu kazandığımız paralar normal mi, çok az kalıyor elimize çoğu kiraya gidiyor normali bu mudur?'' gibi cümlelerinden sonra kendi açımdan hevesim çok daha fazla azaldı. Yaşım neredeyse 30'a dayandı ve bu yaştan sonra şu an ki bakış açımda İsviçre, Norveç, Finlandiya harici başka bir ülkeye gidip sıfırdan başlamak mantıklı gelmiyor. Gittiğimde bineceğim aracın daha güzel olması, ihtiyaçlarıma daha kolay ulaşabilecek olmak vs. canım istediğimde ailemi ve aile büyüklerimi görebilmenin verdiği lüksün yanında hiç kalacak. Özellikle son zamanlarda gc kazanıp ABD'ye gidip aradığını bulabilen pek insan görmedim. Herkesin arayışı farklı dediğim gibi. O yüzden 8 yıllık gc çekilişi serüvenimden ve 21 yıllık ABD hayalimden sonra benden bu kadar arkadaşlar ( yaşama konusunda ). İnşallah kışın New York'a gidilecek, yazın Santa Monica'da gün batırılacak. Muhtemelen bu sene GC başvurusu yapmayacağım hak yememek için. Yine de buralarda olacağım sohbet muhabbet için. Hepinize hayallerinde başarılar arkadaşlar. 🙂

• ah ah keske ciksada airforce a katilip ordanda guzel bir gelecek kursak

• Muhtemel yarın saat 17:00 sonrası açılabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Doruk200935 yurtdışında mülakata giren talihliler için gerekli bir belge ancak artık yurtdışı mülakat imkanları kalktığı için yeni sezondan itibaren çok gereksinim duymayacaksınız

• ⭐⭐

@ADK detaya gerek yok ama kabaca, 250-300K Türkiye başvurusundan 2500-3000 talihli ortalaması var. Bu da 1% yapar. Dünyanın gerisi çok da etkilemiyor her bölgenin ve ülkenin kotası olduğu için. Bizler için önemli olan 250-300 K TR başvurusunun azalması. 150 K'ye indiğini farz edelim 1 USD ve pasaport şansı için, işte 2 katına çıkıp 2% olur kabaca...

• ⭐⭐

@Atlantis00 ne güzel yazmışsın... çok da benzer sebep ve düşüncelere ben de sahibim. işte tam da bu yüzden geçen sene başvuru yapmadım. artık benim için de hiçbir anlamı kalmamıştı. hala da yok lakin bu ülkeye olan güvencim, malum sebeplerden dolayı hiç kalmadığı için sadece kızımın geleceği için, onun başvuru yaşı gelene kadar başvurmaya karar verdim. olur da kazanırsam da orada düzeni kurduktan sonra ben ve eşim geri döneriz gibi görünüyor... hatta bunun için yasal yolları bile hazırladık diyebilirim...

• @SUAT-GUNAY

Yanlışım yoksa son verilere göre Türkiye’de bir başvuranın şansı %0.5 daha önce pasaport şartı geldiği zaman %50’ye varan bir başvuruda düşüş gerçekleşmiş bu da kaba bir hesapla %1’e çıkartabilir. Benim gibi evli ve çift başvuru yapabilenler için şans %2’ye çıkar tabii bu pasaport şansı gelirse olacak. Bir dolarlık ücret ne kadar etkileyecek emin değilim.

Edit: 3191 kazanan aile uyeleri dahil sayisi.

• ⭐⭐

@barisakkaya dediğim gibi, yüzde oranını bulmak için, TR bazında bakmak lazım. Ben 250-300 K başvuru ve 2500-3000 arası kazanan üzerinden 1% diyorum. Kazananda mutabıkız, 3 aşağı 5 yukarı aynı. Başvuru sayısı benim teyit ettiğim bir şey değil. 0,5% olması için 600K başvuru olması gerekiyor TR'den. Ki sanırım o kadar olmadı.

Evet, pasaport ve 1 USD şartı azaltacaktır başvuru sayısını ama her geçen yıl başvuran sayısı da artıyor. Bana göre 200K civarında olur her şekilde. 3000 kişi de talihli çıkacak desek, o da 1,5% şans oranı yapar. eş ile birlikte 3%...

saçma sapan senaryolar düşünülebilir. benim en saçma senaryom; 100 kişilik 3000 sıra yapılıyor ve her sıradan bir kişi seçiliyor. Böyle bakınca "oha imkanı yok" deniyor 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@SUAT-GUNAY Çok teşekkür ederim hocam Allah gönlünüzdekileri nasip etsin sizlere inşallah 🙂

• @SUAT-GUNAY

Her şeyin hayal ettiğimiz gibi ilerlemesi dileğiyle diyeyim o zaman. Ama bir bakıma biraz önce sohbetini etmiş olduğunuz konu hakkında sizin gibi ben de arada kaldım. Türkiye şartlarının ortalamanın üzerinde diyebileceğim ve yaşamım var. Çok emek verdim. Gittiğimde sıfırdan başlamak elbette zor gelecek. Ama Forum’da arkadaşların yapmış olduğu paylaşımlardan edindiğim bilgilerle ve arasştırmalar ile birlikte bir sermaye hazırlığı içerisindeyim oldu ki kısmet olur çıkarsa Amerika’daki oryantasyon diyebileceğim süreci atlattıktan sonra kendi işimi kurmayı planlıyorum. Umarım her şey gönlümüzce olur.

• ⭐⭐

Bir kaç gündür karşıma sürekli geliyor.

image.png

• arkadaşlar günaydın green cart çekilişi ne zaman başlıyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |