Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@Ömer-Gürsan Merhaba, yeni bir ds formu doldurmanıza gerek yok. Doldurmuş olduğunuz form ile değerlendireleceksiniz. Vizenizi destekleyici evrakları muhtemelen sorarlar. İş durumunuzu ve mal varlığı durumunuzu belgelemeniz iyi olacaktır. Benimde başıma aynısı geldi randevu tarihimi bekliyorum suanda.
-
@tbuluttekin Başvuruyu kapatıp yeni başvuru sürecine başladım. Sorular aynı. Başvuru türünüz nedir diye bir soru var. Seçenekler "Regular" ve "Refused". İkisini de ayrı ayrı seçerek devam ettim fakat sonuçta hep ücret istedi.
Call center'ı aradım. "Cuma gününe kadar bekleyin, Büyükelçilik bir işlem yapacak, o işlemden sonra ücret talep etmeyecek" bilgisini verdi. Cuma gününü bekliyorum. Başvuru başlat ekranında bekliyorum. -
@tbuluttekin Normalde randevunu planlaman için bir seçenek olması lazım. ondan sonra tarih sayfası açılıyor. Cuma günü yardımcı olurlar muhtemelen
-
tbuluttekin keşke yeni başvuru yapmasaydınız,bildiğim kadarıyla 2 gün içinde yeni randevu planla aktif olacaktı, ama cuma çözerler herhalde. Yeni başvuru yu umarım hiç vizesi olmayan kategorisine sokup size 2027 ye tarih vermez umarım o yüzden söylüyorum
-
@Cipet Gerekli evraklara ulaşabileceğim bir sayfa var mıdır acaba?
-
@Ömer-Gürsan açıkcası bende gerekli evrak olarak herhangi bir bilgi bilmiyorum. Çalışıyorsanız işveren yazısı, üzerinize herhangi bir mal varlığı varsa o ve banka hesap dökümleri olması iyi olur diye düşünüyorum. Daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bende.
-
@tbuluttekin GÜNCELLEME
Perşembe günü kontrol ettim. Randevu alınabilir duruma getirilmiş. Randevular Aralık ayı başı itibarı ile açık. Sabah erken saatlerde, sanıyorum benzer statüde olanlar için ayrı randevular tanımlanıyor. -
@Cipet Haklısınız. Tanımlandı. Randevu alabilir durumdayım. Teşekkür ederim yanıtınıza
-
Yakın zamanda görüşmeye giden var ise tecrübelerini paylaşabilir mi?
-
Merhaba, bu aralar İstanbul'dan mülakatsiz vize yenileyen varsa bir takım sorularım olacaktı:
1- DS 160 formunu doldurup, parayı ödedikten sonra, ne kadar zamana belgeleri teslim etmek için randevu verdi? Ocak ortası Japonya'ya gideceğim, o zamana tüm işlemler tamamlanıp, pasaportumu almış olur muyum, kestiremiyorum. Mülakatli olsa, şu anda 1 ay civarına randevu veriyor, yetişecek, ama mülakatsiz için süreci hiç kestiremiyorum.
2- Ben DS 160'ı doldurdum, randevu platformunda da ödeme kısmına kadar geldim. Visa Interview waiver ile ilgili sorulara da cevap verdim, ancak halen normal mülakatli ile aynı şekilde ilerliyor para ödemeye kadar. Mülakatsiz olduğunu, mülakatsiz için evrak teslim randevusu alacağımı vs. ne zaman ne şekilde anlayıp, ona göre ilerleyeceğim?
Yardımcı olabilecek kişi varsa, şimdiden teşekkür ederim.
-
@Ömer-Gürsan @Cipet ben de ayni sekilde posta yoluyla basvurdum, red oldu.
Gelen kagitta normal randevu alin kismi isaretli.Randevu almak icin sisteme girdigimde mevcut basvurum hala acik gorunuyor, ve randevu alma secenegi cikmiyor.
Bu durumda acilmasi icin beklemeli miyim? yoksa mevcut basvuruyu kapatik tekrar yeni bir basvuru mu yapmaliyim?
Siz nasil yapmistiniz @Ömer-Gürsan Bey
Tesekkurler
-
@fafaynk mailinize randevu almanızla ilgili bir mail gelmiş olması gerekiyor. Sonrasında randevuyu planla diye bir sekme oluşacak oradan randevu tarihi alıyorsunuz.
-
Arkadaslar selamlar, ankaradaki vize gorusmesi icin adres nedir.
-
Çukurambar Mahallesi
1480 Sokak No: 1
06530 Çankaya
Ankara / Türkiye -
Merhaba;
Mayıs 2025 tarihinde Amerika vizem dolmuştu.Ekim ayında tekrar başvuru yaptım.Vize yenileme başvurum kabul edildi. Aralık başına randevu aldım.İkametgah İzmir. İstanbul konsolosluğu üzerinden başvurmuştum.
Evrakları VFS İstanbul'a gönderirken UPS için önceden ödeme yaparal VFS ye bilgi verecekmiyiz, yoksa UPS İzmir'e teslim ederken UPS ye ödeme yapsak oluyor mu?
Ayrıca pasaport iadesi için yine ücret ödenecek mi?
Çoğu şeyi hallettim ama şu pasaport gönderme ve alma biraz sıkıntı çıkardı
Bilgi veren olursa sevinirim
-
@dedekaan Ben UPS e teslim ederken odeme yaptim. Daha sonra vize onaylaninda bir email geldi. Ondaki link ile de geri iade icin secimi yapip odememi yaptim. Sonra passport pickup oldu ve UPS ile geldi.
-
@mrme12 Bilgilendirme için çok teşekkürler
UPS'te ödeme oluyor o zaman.Randevu günü gidip teslim etmek yeterli herhalde
Fakat anlamadığım randevu günü teslim ettiğimizi Amerikan Konsolosluğu nasıl anlıyor.Zaten arada VFS var. VFS, gelen kargoyu UPS den alıp Konsolosluğa gönderiyor
-
@Cipet mail gelmedi fakat ekrandaki menude takip planlamasi cikti.
Buraya tikladigimda randevu sayfasi aciliyor fakat asagidaki sekilde bir uyari penceresi aciliyor ve tekrar ana ekrana yonlendiriyor. 3 gundur deniyorum hep bu sekilde, randevu alamiyorum.Uyari mesaji;
Başvurunun mevcut durumu ve mevcut randevular nedeniyle, şu anda planlamak mümkün değildir. Oturumu kapatın, 1 veya daha fazla saat bekleyin, ardından oturum açın ve yeniden deneyin. Vize Başvurusu Ana sayfasından başladığınızdan ve sayfalarda normal şekilde ilerlediğinizden emin olun. -
@dedekaan hayir bu sekilde ups'le kendiniz gonderim yaparsaniz vfs nin kabul etmeme durumu olabilir. vfs.gtspremium.com adresinden odeme yapip orada verilecek olan barkod'u ups'e vermeniz lazim. Benim bunu ogrenmem baya aci bir sekilde olmustu maalesef
-
@tbuluttekin yeni basvurunuzu yaparken vize onceligini ne sectiniz acaba, previously refused mi yoksa regular mi? Ben de sizinle ayni durumdayim, basvurumu kapattim ve yeni basvuru olusturacagim. Bu secenekte takildim. Tesekkurler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum