Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @caner1245 çok teşekkür ederim hocam. Ben de biraz araştırdım, i140 onayı olmadığından, herhangi bir sorun olmuyormuş ama bakalım konsoloslukta ne olacak; j-1 randevusunu şirketler üzerinden oluşturmayı düşünüyorum, B1/B2 için erkene alabiliyorlardı.

• @NNDDD "Tebrikler hocam. VFS’ten randevuyu telefonla mı yoksa e-posta ile mi aldınız? Ben de gidip almak istiyorum. Eşim ve kizim için ‘alabilir’ yazısı örneğiniz varsa paylaşabilir misiniz? VFS Global Ankara sitesinde teslim almak için bir randevu bağlantısı bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim."

• @Yağız-Pekyiğit böyle bişey ne gösterdik ne sordular. ne iş yaptığınız, gideceğiniz yer, ordaki üniversiteyle bir bağlantınız yada çalışmanız var mı, ilk evliliğiniz mi? bize sorulanlar bunlar. zaten bunları sorarken dosyaları onaylayıp imzalıyordu. Görüşme çok kısa sürdü.

• @smmu99 Hocam merhaba, mülakatın ertesi günü gelen mailden ilgili linki ve almaya dair bilgileri kopyaladım sizin için. Oradan linke tıklayıp aldık randevuyu. Randevu sonrası QR kodu ve her kişi için UID numara oluyor, onu kaydedin. Ankara’da onu gösterip alıyorsunuz .
    Bir A4 kağıda kimliklerimizi arkalı önlü fotokopi çektik, altına da

…………… TC numaralı ……………………………..isimli kişi (eşim/babam) adıma hazırlanan pasaport ve belgeleri teslim almaya yetkilidir.
    Tarih, ad- soyad ve imza
    Şeklinde yazı verdik her birimiz. Yanınızda sizin kimliğiniz ve e-devletten aldığınız aile dökümlü nüfus kayıt örneğinizi de götürün. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

Please note that all applicants who chose to collect their passports at the standard pickup locations in Istanbul and in Ankara) must schedule an appointment in advance via https://schedule.gtspremium.com/. For details, visit: https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents

ATTENTION: After booking, a QR code will be generated—please save a screenshot immediately for your records. and present to the staff when collecting your passport. Each UID number requires an individual appointment, and once confirmed, the appointment cannot be cancelled or rescheduled. If you fail to collect the passport on time, you can schedule a new appointment on the next working day.

If you have already collected your passport, disregard this email. If your selected appointment date falls beyond the 15-business day window, the passport may no longer be available for pickup. Therefore, ensure your appointment is scheduled within the 15 business day period to avoid complications.

• @smmu99 Hocam öyle bir mail size de gelecektir mutlaka. Pasaportların konsolosluktan alınması sonrasında kişilere bilgi veriliyor diye biliyorum. Ayrıca teslim alacağınız açık adres de var mailde. Yine de adrese ihtiyaç olursa yazarım size.

• @smmu99 Çok Tesekkur ediyorum.

• @mrkc Hocam bu surecte J1 mulakatina giderseniz surecinizi paylasabilirseniz cok sevinirim. Umarim kolaylikla alirsiniz ve giris yaparsiniz.

• Hocalarım selamlar, benimde bu sabahtı randevum ve onaylandı. Sabah 8:30 da sıraya girdik önceki arkadaşların söyledikleri gibi ilerledi herşey. Önce belgeleri verdik, sonra mülakat için arka tarafa geçtik. Görevli, eşim ingilizce bilmediği için yemini Türkçe ettirdi bize. Biraz Türkçe ilerledi sonra benim dosyayı aldı önüne ve ingilizce kendinden bahset dedi, bende hocayım şöyle çalışmalarım var doktoram felan anlattım iki üç cümle. Amerika’da nerede bulundun dedi söyledim, halen bağlantım varmı diye sordu, bende bu görüşmemin sonucunu beklediğimi herhangi bir bağlantı kurmadığımı belirttim. Başka bir şey sormadı vizeniz onaylandı size mail gelecektir dedi. Yani görüşme 3 dk sürdü. Bu kadar kısa beklemiyordum açıkçası. 9:30 olmadan dışarıdaydık. Sıradaki arkadaşlara başarılar diliyorum.

• @MyWay-0 Hocam çok tebrik ederim, sizin ve hepimizin her işi böyle kolaylıkla olsun inşallah.

• @MyWay-0 Tebrikler, darısı ABD'deki iş ve yaşam süreçlerine...

• @MyWay-0 tebrikler, hayirli olsun.

• @MyWay-0 Hayırlı olsun hocam. Güzel bir deneyim olmuş.

• @MyWay-0 Tebrikler, hayirli olsun.

• @MyWay-0 tebrikler. yolunuz açık olsun .

• @MyWay-0 tebrik ederim.

• @goose çok teşekkür ederim hocam. bir job offerımız malesef yok olurda ilk aşamada geçimininiz nasıl sağlayacaksınız diye bir soru gelirse diye bir bankaya döviz yatırmak çözüm olurmu diye düşündüm ama gerek olmaması gerekiyor dediğiniz gibi.

• Hocalarım merhaba,

Sabah saat 08.00’de mülakatımız vardı. Deneyimimizi paylaşmaktan mutluluk duyarız. Önceki hocalarımın belirttiği gibi, önce sıra numarası verildi ve ilk bankoya çağrıldığımızda bizden istenen evrakları teslim ettik.

Teslim ettiğimiz evraklar:
    Ben, eşim ve çocuğumuz için nüfus kayıt örnekleri, Evlilik cüzdanının aslı ve 2 adet fotokopisi, CV- yayınlarla birlikte USA formatında. Adli sicil kayıtlarımız (arşivli ve güncel), Yurt dışında 6 aydan fazla kaldığımız için, bulunduğumuz ülkeden alınmış adli sicil kayıtlarının orijinalleri ve birer adet fotokopileri, Fotoğraflar

Bize İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu. Bildiğimizi ilettik
    Ardından aynı sıra numarasıyla sol taraftaki bekleme alanına geçip mülakat için beklememiz istendi. Yemin ettirildikten sonra şu sorular soruldu:

Mülakata başlarken tekrar İngilizce biliyor musunuz diye sordu? Nereye taşınmak istiyorsunuz? Neden orası? Şu anda ne iş yapıyorsunuz? Yaptığınız işin detayları (Sadece araştırmacı mısınız yoksa ders de veriyor musunuz?) Türkiye dışında 6 aydan uzun bir süre bulundunuz mu? Neden oradaydınız, çalışma amaçlı mı yoksa turist olarak mı? Bu sizin ilk evliliğiniz mi? Eşinizin ilk evliliği mi?
    Soruların ardından “Vizeniz onaylandı, bir hafta içinde maillerinizi takip edin.” denildi. Umuyorumki isteyen herkese nasip olur.

• @Yağız-Pekyiğit Tebrikler Hocam.

• @Yağız-Pekyiğit Tebrikler, biz de bu ay yine IL mektubu alamadık. Ekim ve Kasım'da da pas geçti NVC IL mektubu için, darısı Aralık ya da Ocak için, beklemeyi iyi öğrendik nasılsa.

• @Yağız-Pekyiğit tebrik ederim. Umarım bizim sıramız gelldiğinde biz de bu şekilde güzel r deneyim paylaşırız😊

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1
  • 70
  • 1522
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |