Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @chemistontheroad Evet bu mesaj dan sonra mail attilar sistemden yuklenmiyor, posta ile gondereceklerini belirttiler , tesekkurler

• @sbsb2025 Güzel gelişme hızlı bir ilerleme olmuş.

• @caner1245 Evet aylardır Jan 2025 diye yazdı, geçen ayı da pas geçti. Yakın zamanda haber bekliyoruz.

• Arkadaşlar merhaba,
    NVC'ye eşimle benim belgelerimizi yollayacağım. Burada bir eksik var mıdır, sorayım dedim.

-Document Cover Sheet
    -DS-260 Başvuru Onay Sayfası
    -Pasaport Biyometrik Sayfa Fotokopisi (Renkli)
    -2 Adet Biometrik Foto.
    -Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Noter Onaylı Yeminli İngilizce Çeviri)
    -Evlilik Cüzdanı Tüm Sayfaları (Her İki Eş İçin)
    -Adli Sicil Kaydı (e-Devlet Türkçe ve İngilizce)
    -Askerlik Durum Belgesi (Noter Onaylı Yeminli İngilizce Çeviri)

Eşim için eski soyadı ile olan eski pasaportu ve nüfus kaydı da olacak. Ek belge olarak self-petition olduğu için gerekmiyor diye düşündüm ama MSc, PhD gibi diplomaları da ekleyebiliriz. Finansal belge gerekmiyor diye anladım. Yapmak faydalı ise ekleyebilirim.

Son olarak, Cover sheet’te “Birth Certificate with translation” kısmına enclosed mı işaretlemeliyim? (Vukuatlı nüfus kayıt)
    Selamlar,

• @user007
    fotoğraf gerek yok hocam
    Çeviri de noter onayına gerek yok.

• Sadece Cover sheetteki belgeleri koydum. Ds-260 onay sayfası yoktu. Fotograf yoktu. Çeviriler noter onaylı değildi. Adli kayıt sadece ingilizce koydum. Diploma veya herhangi bir mali belge koymadım.

• @omercangoksu Merhaba Hocam. Size gelen kutuyu da, eşinize gelen dosyayı da açmamanız gerekiyor, Amerika’ya ilk girişte CBP (Custom and Border Protection)görevlisine vereceksiniz. Ayrıca aşı belgelerinizden de birer fotokopi isteyeceklermiş. Bu bilgiler çalıştığım avukatlık firması dan ve forumdan edindiğim bilgiler. Yine, Forumdan okuduğuma göre tüm ilk başvuru sahiplerinin portfolyo şeklinde giden belgelerini aynen size gönderilen gibi eğer fazlaysa kutu ile gönderildiğini okumuştum. Ama onlar da balta şeklinde mi sarılıydı bilemiyorum🙈
    Benim dosyam posta ile gelmediği, eşim elden aldığı için çok büyük bir zarfta teslim edilmiş, eşim oradan ayrılınca yırtılmaması için kırtasiyeden bir kutu alıp içerisine koymuş. Sizin dosyanız muhtemelen hem daha kalındır hem de postada zarar görmemesi için önlem almışlardır. Ama açmamanız gerekiyor. Tekrar tebrikler.

• 10 Aralık 2024 pd tarihli eb2-niw başvurumuz premium process ile hızlıca onay almıştı.
    O tarihte eb1 için yeterli olmamam nedeniyle başvuramamıştım. Şimdi ise bu 1 yılda epeyce ilerlemem oldu ve Chen 'e durumu anlattım. Dosyamı inceleyip para iadeli şekilde dosyayı kabul edebileceğini söyledi. eb2 nin süre konusunda belirsizliği yaşam planlarımızı etkilediğinden bu kararı verdik ve eb1 için yeni bir yola çıkıyoruz. Chen zaten dosyamın büyük kısmının hazır olduğu için 10 gün içerisinde eb1 başvurumu tamamlamayı umuyor.

• @chemistontheroad @caner1245
    Tesekkurler fotografi koymadim, mail yolladim bakalim Cmtsi olmaz heralde Pztsine varir.

• 1 feb 2024 olmuş ocak ayında olanlar hayırlı olsun

• A Tablosunda 2 ay ilerleme var 01 Şubat 2024
    B tablosu aynı yerde duruyor 15 Temmuz 2024

• Current olanları tebrik ederim. Umarım mülakat gelmesi çok uzun sürmez.
    Bu kadar hızlı bir ilerleme hiç beklemiyordum açıkçası.

• Bugün itibari ile current olduk. Bekleyen herkesi tebrik ederim. Umarım sonraki süreç hızla ilerler.

• Hocalarım merhaba,

20.11 tarihinde mülakatımız olacak. Daha önceki mülakat deneyimlerini incelediğimde, finansal durumla ilgili ne kadar para gösterilmesi gerektiğine dair net bir bilgi bulamadım. Massachusetts’te yaşamayı planlayan, 3 kişilik bir aile olarak sizce ne kadar maddi kaynak göstermemiz uygun olur?
    Ayrıca, henüz satmadığımız taşınmaz ve aracımız bulunuyor. Bunların değerlerini gösteren belgeleri de mülakatta sunmamız gerekir mi? Bu konuda deneyimi olanların paylaşımlarını duymaktan memnuniyet duyarım.
    Saygılarımla,

• @Yağız-Pekyiğit Hocam, bizlerin vize kategorisinde, gelir veya mal varlığı, hesap dökümü gibi herhangi bir belge ve kanıt istemiyorlar. Zaten Ankara’dan gelen döküman listesinde de böyle bir talep yok. Forumdan bildiğim kadarıyla bir çok hocam da böyle bir evrak sunmadı. Ben de mülakata böyle bir evrak götürmedim. Sorulmadı. Mülakatınızda başarılar dilerim.

• @mrkc Arkadaşlar, Boston'dan j-1 için kabul aldım, profesör davetiye yollayacağım dedi ama maaş olayı için 6 ay kadar veremem, sonrasında grant durumuna göre falan dedi ama anladığım beni tanımak ve üretkenliğimi göstermek istiyor. Şimdi sizlere sorum şu, ankara veya istanbul j-1 için randevu talebinde avantaj dezavantaj olur mu ve tahmini ne kadar sürer vize mülakat randevusu? Şimdiden çok teşekkür ederim

• @chemistontheroad Tebrikler benimde 29 ocakti , olmusum , bende bu kadar hizli beklemiyordum bu durumda mart Nisan gibi gelebilir konsolosluk gorusmeleri

• @mrkc
    Hocam merhaba, bu konuyu geçen yıl baya araştırmaya çalıştım çünkü iyi bir okuldan postdoc için kabul almıştım fakat J-1 yerine H1b talep ettim bu yüzden iş sıkıntıya girdi ve sonuçta gidemedim. Forumda sanırım EB sürecinde J-1 alan hocamız olmadı. Türkiye için 2 yıl waiver olayı kalktı ama yinede başvuru sırasında nasıl olur bilemiyorum.

• @mrkc hocam sizin I-140 kabulu henuz olmadığı için sorun olmayabilir. 3-6 ay içinde j1 vizeleri onaylanıyor. Arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. Ordaykende AOS yaparsınız.

• @NNDDD Teşekkürler hocam.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 1
  • 1055
  • 1522
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |