Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @civeng bahsettiginiz degisiklikleri de gorusme esnasinda izah edebilirsiniz.
    Diger bir secenek ise; bildiginiz uzere DS-160 numaraniz ile randevu sistemindeki DS-160 numaranizin tutmasi gerekmektedir. yeni guncel bir DS doldurup, mevcut DS ile konsolosluk girisinizi yaparsiniz, gorusme kismina geldiginde memura bilgilerinizin degistigini soyleyip, yeni DS-160 formunuuz teklif edebilrisiniz lakin bu durum memurun takdirine bagli olarak degiskenlik gosterir. yine de denemek isterseniz karar sizin.

• Kiz kardesim adina turistik vize randevusu aldim ve Ds160 formuna isim kismina adi yerine FNU secenegini tiklamisim yani adi Ds160’da yoktu. Sonra guncelleyemeyecegimi anlayinca yeni ds160 formu doldurdum adini duzelterek ve mulakata eski ve yeni ds160’ini goturdu.
    Mulakati bugundu( 09/03/2025) ve iceri girdiklerinde kimse ds160 formunun kopyasini istemedigi icin eski adinin yanlis oldugu formla mulakata girdi.
    Mulakatta gorevli sorun etmemis ve vizesi onaylandi.
    Sonra cikista konsolosluga vizeye adinin dogru basilmasi hususunda email attim. Pasaporttaki adi yazilacak sorun yok diye yanit aldim.
    Yani ds160’inizi guncelleyemiyorsunuz diye mulakatinizi ertelemeyin, o haliyle gidin, bir sekilde cozuluyor.
    Yani sunu da anlamis olduk: Sistemde hangi ds160 varsa onu sisteme entegre ediyorlar, yeni alip print ettiginizi kimse sormuyor.
    Gunlerce hatadan dolayi stres olduk ama bosuna olmusuz.
    Neyse ki vizesi onaylandi🎉

• Merhaba, konsolosluk binasında biometrik bölümde DS160 formu değişikliği eskiden olduğu gibi hala yapılıyor mu ? Mayıs 2025den sonra bu durumla karşılaşan var mı içeride formu yeniletebiliyor muyuz? Eski ve yeniyi yanımızda götürelim mi randevu iptal etmek istemiyoruz teşekkürler.

• Merhabalar. Subat 2025’te ds-160 formu doldurmustum ve randevumu olusturmustum. Randevum Kasim 2025’te. Dun yeni Ds-160 formu olusturdum degisiklikler ve eksikler oldugu icin. Yeni ds-160 numarasini su anda usvisascheduling sitesindeki profilimde degistiremiyorum. Hem eski hem yeni formun confirmation sayfalarin yanima alip konsolosluga gitsem ve durumu soylesem biyometri sirasi geldiginde yeni formu kabul edip sistemde degistirirler mi? Boylece konsolonsla gorusmeye yeni form uzerinden girmek istiyorum. Bu mumkun mudur?

• @keremyildirims yeni sistemde DS-160 no guncelleme secenegi yok maalesef. Bu yuzden degisiklik olduysa gorusme esnasinda beyan edebilirsiniz.

• selamlar tekrar. biometrik sırasında ve konsolosuge gidip ds160 formunu yeniden dolduran var mı? bu konu gundemde cunku cok gec tarihlere vize veriyorlar artık ve ds160 formundaki bilgiler degistirilmek istenebiliyor basvuran tarafından.

• Merhaba, nişanlım için bu hafta başvuru yapmayı düşünüyoruz. Yazın büyük ihtimalle evli olacağız ve pasaportu da değişecek. Ds 160 doldurup randevu alırsak şayet düğün sonrası tekrar mı ds 160 doldurmamız ve randevu almamız gerekecek? Randevular malum çok uzun süre sonraya veriliyor ve tekrar randevu almak istemiyoruz. İzlememiz gereken yol nedir acaba? Teşekkürler

• @baharaziz Merhabalar,

Annemin görüşmesi 17.10.2025'de yani 1 hafta sonra eski DS-160 formuna ulaşamıyorum çünkü tam olarak doldurmadan kapatmıştım. Eski formun çıktısı yok elimizde yenisini doldurup götürsek problem olurmu acaba bunu yaşayan oldumu ? Tarih çok ileri olduğu için zaman yaklaşınca güncel bilgler ile DS-160 güncellerim diye tam doldurmamıştım şimdi acayip stres oldum.

• @hakcaylier maalesef barkod uyusmazligi sebebi ile giriste kabul etmiyorlar. Randevuyu iptal edip yeniden almalisiniz.

• 6 ay önce ds 160 formu doldurmuştum sonrasında bir isviçre seyahatim oldu,bunu da forma eklemek istiyorum düzeltme yapma şansım var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mrcngz, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

6 ay önce ds 160 formu doldurmuştum sonrasında bir isviçre seyahatim oldu,bunu da forma eklemek istiyorum düzeltme yapma şansım var mı ?

Bunun için düzeltme yapmayınız. Formu o tarihteki durumunuza göre doldurdunuz. Hayatınızdaki her değişiklik için form açtırılmaz. Form doldurduktan sonra seyahat edilebilir, iş değiştirilebilir, medeni durum değişebilir vs.
    Mülakatta yurtdışı çıkışlarını soruyorlar. Sözlü olarak söylersiniz, zaten pasaportunuzda damga da vardır. Damga olmasa bile ABD konsolosluğu sözel beyana göre hareket eder, merak etmeyin.

• yanıtınız için teşekkür ederim tekrar form doldurma niyetinde değildim bir önceki sistemde numarada değişiklik olmadan formu bir defaya mahsus güncellemek mümkündü diye hatırlıyorum ama söylediğiniz gibi yapacağım

• Merhaba bende ds 160 formunu güncelledikten sonra yeni id numarasını randevu sistemine işlemek için girdim mevcut randevumu iptal etmeme rağmen hala güncelleme ekranı gözükmüyor nasıl yapılacağını bilen varmı ?

• Merhaba, vize randevumu yaklaşık 10 ay önce aldım ve bu süreçte başvurduğum pasaportta boş sayfa kalmadığı için yeni bir pasaport aldım, Vize Birimiyle görüşmeme istinaden mevcut randevumu iptal edip bu yeni pasaport bilgileri ile yeni bir DS-160 doldurdum, feedback'ten profilimdeki pasaport bilgilerinin güncellenmesini talep ettim fakat 3 hafta geçmesine rağmen Escalate to Post durumunda kaldı ve bilgileri bir türlü güncellemiyorlar. Eski pasaport ve yeni DS-160 numaram ile randevu alıp görüşmeye gitmem durumunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Ailecek aynı gün ve saate randevu aldığımız ve şehir dışından seyahat edeceğimiz için pek bir vaktim kalmadı acil bir şekilde yeni DS-160 ile randevu almam gerekli. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

• @Bugra-Oncul aslinda randevunuzu iptal etmenize gerek yoktu. her iki paaport ile gorusmeye gidip, ygorusmeden guncel olani beyan etmeniz yeterliydi. bence vakit kayetmeden yeniden randevu planlayin ve dedigim sekilde ilerlemeniz yeterli. Bol sanslar

• Merhaba arkadaşlar, Kardeşimin 13 ocakta turist vize randevusu var. Kendisi yeni bir işyeri açtığı ve vize mülakatında yeni işyeri vergi levhasını göstereceğimzden yeni bir ds-160 doldurmamız gerekti ve yaptık fakat sitede randevunuzu iptal edip yeni ds numarasıyla yeni randevu almanız gerek gibi bir şey yazıyor. Randevuyu iptal etmek istedik error verdi. Error sebebi randevuya 6 gün kalması mı. Şu durumda ne önerirsiniz

• @MertHRB randevunuza 3 gun kala iptal yada degisiklik yapamiyorsaniz normalde. lakin yaklasik son 3 haftadir bazi basvuru sahiplerinde randevuyu iptal ettirmiyor. destek ekibi yakinda duzeltilecegini dile getirmisti ama ne zaman duzelir muamma. profilinzide bir degisiklik var ise gorusme esnasinda da bu degiisklikleri beyan edebilrisiniz. Bol sanslar.

• Merhaba,

Eşim B1/B2 turistik vize başvuru sahibidir. USVisaScheduling
    sisteminde uzun süredir devam eden ve çözülemeyen teknik
    hatalar nedeniyle deneyimi olanlara danışmak istiyorum.

Özetle:
    • Eşim Ocak 2025’te DS-160 formunu doldurdu ve randevu aldı
    (mülakat tarihi: 18.02.2026, kredi kartından ücret Temmuz 2025’te çekildi).
    • Randevu tarihi ileri olduğu için yalnızca seyahat bilgilerini
    güncellemek amacıyla yeni bir DS-160 formu doldurduk.
    (sonradan aslında zorunlu olmadığı bu değişikliklerin sözlü olarak açıklanabildiğini öğrendik).
    • Yeni DS-160 barkodunu sisteme tanımlamak için yeni sistem uyarınca mevcut randevuyu iptal etmek istedik ancak USVisaScheduling sürekli “an error has occured” hatası verdi ve iptal yapılamadı. Üzerine bir de farklı tarayıcıdan giriş denemesi yaptığımız için engel yedik.
    • Daha sonra hesap erişiminde “Page Not Found” ve
    “Unable to authenticate with external account provider”
    hataları alınmaya başlandı.
    • Çağrı merkezi, randevu, ödeme ve başvuru kaydının sistemde
    aktif göründüğünü ve sorunun başvuru sahibinden kaynaklanmadığını
    iletti; ancak teknik sorun henüz çözülmedi ve her ne kadar konsolosluk görebilse de biz sistemde randevu tarihini göremiyoruz.

Bu nedenle randevu iptal edilemedi ve mevcut randevu ile
    mülakata gidilmesi planlanıyor.

Sorum şu:
    Benzer şekilde hem eski hem de yeni DS-160 formu olan,
    sistem hatası nedeniyle barkod güncellemesi yapamayıp
    mülakata bu şekilde giren var mı?
    Herhangi bir sorunla karşılaşan oldu mu? Bu konuda çağrı merkezini aradığımda bu şekilde gelmemizi "tavsiye etmediklerini" söylediler.

Gerçekten ne yapacağımızı bilmiyoruz, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, teşekkürler.

• Merhabalar, Ben Eren Newport beach californiada yasamaktayim. Bir sorum olacakti

Annem ve eşinin DS-160 onay (confirmation) sayfasını kaybettik.

ceac.state.gov üzerinden giriş yapmaya çalıştığımızda sistem kabul etmiyor; bu nedenle DS-160 formuna erişemiyoruz. Ayrıca pasaport değişikliği olduğu için pasaport bilgilerini de güncellememiz gerekiyor.

Halihazırda vize randevumuzu 10 Şubat 2026 tarihine almış durumdayız (yaklaşık 6–7 ay önce alınmıştır).

Randevu teyit sayfamızda DS-160 onay kodu görünmektedir. Ancak yeni bir DS-160 formu doldurmamız gerekip gerekmediği konusunda emin olamadık. Eğer yeni bir DS-160 doldurursak, randevu teyit sayfasında yer alan DS-160 onay numarasını güncellememiz mümkün olacak mıdır, bu konuda da net bilgiye ulaşamadık.

Bu konuda bizi yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
    Eren

• @sellini merhaba, eski sistemden yeni sisteme CLAIM islemi yapilan hesaplarda randevunun gozukmemesi ya da hatalar ile karsilasmaniz normal. yakin zamanda randevu iptal edilmeye calisildiginda bu sekilde hata veriyordu ama sonradan duzeltildi. lakin sizin de temsilci ile arayip teyit ettigini uzere randevunuz aktif diye belirtilmis. sizin gibi bu sekilde gorusmeye giren cok vardi ve sorun yasayanina denk gelmedim henuz. cunku temsilci, eski sisyem ya da yeni sistem seklinde bakmiyor. sadece aktif bir randevunuz var mi diye bakar ki zaten sizin de var. sizin de belirttiginiz gibi, seyahat tarihi degisikligi yada vb durumlar icin yeniden bir DS doldurmaniza gerek yok. guncel seyahat tarihi degisikligi ya da diger degisiklikleri gorusmede beyan etmeniz yeterli. aksi halde yeni bir DS doldurmaniz demek, randevu hesabiniz ile uyusmamasi demek. bunun icin randevuzu iptal edip yeniden planlama yapmaniz gerek. odemenizin uzerinden 1 sene gectigii icin, haliyle yeniden ucret odemeniz gerekecek. ozetle hic gerek, suan oldugu gibi direk gorusmeye katilabilirsiniz. Simdiden bol sanslar.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 8
  • 1
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |