Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @serel Merhabalar, çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Evet benim de tam olarak kendimden emin olmayı amaçladığım konu bu. Sürekli takipte kalmamayı ve dediğiniz gibi geleceğe yönelik bir hisse olarak görmeyi başarabilecek miyim? Bu durumu kendi içimde netleştirdikten sonra muhtemelen buna göre karar vereceğim:)

Yaş konusunda da haklısınız evet herhangi bir şekilde etkileyecek bir unsur değil. Benim burdaki tek kızgınlığım kendime aslında:) h1b veya green card çekilişi gibi tek bir yöne kanalize olmasaydım zamanında daha erken farkedip girerdim eb3 sürecine. Mesela örnek veriyorum 8 sene önce bu sürece girmiş olsaydım bu kadar yoğunluk olmaz 2 senede işlem tamamlanmış olacaktı belki de. Ama yapacak bir şey yok neticede önümüze bakmalıyız. Belki de şu an için veremediğimiz kararlardan ileride pişmanlık duyacağız. Sonuçta zaman bir şekilde akıyor. O nedenle bunları çok düşünmeyip şu ana konsantre olmaya zorlayacağım kendimi:)

• @alphaomega Selamlar hocam, çok teşekkür ederim değerli fikirleriniz için. Evet dediğiniz gibi şu an bu sürece başlamaya karar verirsem 7 yılı göze alarak başlayacağım. Skilled taraf için şirketler h1b üzerinden ilerlemeye eğilimliler. H1b vizesi ise çok ciddi dezavantajlara sahip ne yazık ki. O nedenle other workers taraf için süreç uzun olsa da erişilebilirlik oranı çok daha yüksek bence. Bir kez daha detaylı araştıracağım ve uzun soluklu bu sürece gösterebileceğim direnç yönünden de kendi durumumu değerlendireceğim. Ona göre karar vermeyi düşünüyorum çok zaman kaybı yaşamadan.

• @Elbetbirgün merhaba, sizinle benzer endişeleri yaşayan ve 7 seneyi göze alarak sürece yeni başvurmuş biri olarak, başvururken ki nedenlerim şöyleydi:

• Trump'ın görev süresi Şubat 2029 da bitiyor, olurda yeni bir kanun çıkartıp tekrar başkan olmaz ise yerine gelecek yeni yönetim ile şuan iki kat yavaşlayan süreçler tekrar eski haline döner umudu,

• Dignity Act yasalaşırsa kontenjanın artması ve sürecin hızlanması

• Maddi ve mevcut diğer vize türlerinin bana uymamasından dolayı başka bir vize seçeneğimin olmaması

• Olurda vizeyi almayı başarırsak, hem benim hem de eşimin bu ücrete green card alacak olmamız

• Bu vize türüne bir nevi uzun vade yatırım yapmış gibi düşünmek

• @bysb Hayırlı olsun başvurunuz, gayet mantıklı bir tercih yapmışsınız. Sadece şunu merak ediyorum şahsınıza, neden EB3 Professional kategorisi veya EB2 denemeyi düşünmediniz? Yukarıda yanlış görmediysem yazılım alanında çalıştığınızı yazmıştınız.

• @xkira7 teşekkür ederim. Yalnız yazılımcı olan ben değilim, @Elbetbirgün yazılımcı.

• @bysb Selamlar, Hayırlı olsun başvurunuz. Beklediğinizden daha iyi ve güzel geçecek bir süreç dilerim. Evet benim de araştırmam da olumlu gördüğüm taraflar tam olarak bahsetttikleriniz idi. Benim tarafta ise hala karar verebilmiş değilim ben. Yaşadığım ikilem devam ediyor.

• @xkira7 Selamlar, evet ben idim yazılım sektöründe çalışan:) Açıkçası onları da düşündüm ama tech sektöründe global resesyonun etkisi devam ediyor. Ve bu nedenle şirketler eb3 professional veya eb2 tarafına çok yatkın değiller. Genelde h1b vizesi ile çalıştırmak istiyorlar alacakları kişileri ve h1b ise çok ciddi dezavantajlar barındırıyor mevcut haliyle. Tabi h1b bile almak kolay değil. Yüzde 10 civarı bir şansınızın olduğu bir çekilişten çıkmak zorundasınız. Çünkü kota var:)

Şu an yazılım sektöründe Avrupa'ya göç Amerika'ya oranla çok daha kolay erişilebilir. O nedenle genelde Türkiye'den Avrupa'ya relocation yapıyorlar. Çünkü sponsor bulabilmek daha kolay:) Yoksa onlar da biliyor Amerika'nın çok daha iyi şartlar sunduğunu. Ama mevcut sistemde profesyonel bir iş üzeri Amerika'dan sponsorluk teklifi almak bence çok zor. Alsanız bile h1b gibi vizelerle ne yazık ki bir çok dezavantaja sahip oluyorsunuz.

O nedenle kısacası kafamda tek bir yer olduğundan dolayı tamamen o yere beni en avantajlı ve en ulaşılabilir şekilde götürecek vizelere yoğunlaşıyorum. Ama hala karar verebilmiş değilim. Bahsedilen süreyi halen göze alabilmiş değilim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

• Bu ileti silindi!

• Selamlar.

Govt shutdown sürecinin sonlandırılması için senatoda hareketlilik mevcut.

Bkz: https://www.bbc.com/news/articles/cpd2p2eddnzo

• Merhabalar,

POTUS'un imzasıyla U.S. Govt Shutdown resmen 43 gün sonra sona erdi.

Haydi hayırlısı diyelim 🙂

• @fyucel çok güzel haber inşallah ilerlemeler olur , yeni bülten sanırım haftaya kaldı

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik Aralik bulteni aciklandi. 15 gunluk bir ilerleme var A tablosunda.

• @tufank çok teşekkür ederim gördüm hala yeterli bir ilerleme olmadı hala ne kadar süreceğini bilmek tahmin bile zor oldu

• A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES

Other Workers 01AUG21

B. DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS

Other Workers 01DEC21

A ve B tablosu için durumlar böyle. Yani, goverment shutdown sürecinde tablonun bir anda 2 ay ilerlemesini beklemiyorduk.

• Merhaba arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum son aşama current olmayı beklerken diğer tüm vize kategorileri baktık benim kalıcı diğerleri geçici olduğu için red olma ihtimali yüksek dendi biz de eşim üstünden dil eğitimi öğrenci vizesi alalım dedik tabi konsolosluğu ikna edici bir tutum ile gitmemiz lazım sonuçta eşim de çalışacak onun da dilini geliştirmesi lazım siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

• @Duygu-Çelik

Yani burada konsolosluk şuna bakıyor

Siz zaten bir kalıcı oturum sürecindesiniz . Başvuracağınız herhangi bir temporary resident vizesi, bu konuda konsoloslukta mülakat aşamasında ciddi bir sorguya ve/veya red sebebi olacaktır.

Ancak “double intend “ olan vizeler olursa ozaman bir problemle karşılamayacağınızı düşünüyorum.

Hatta eşi green card sahibi olup turist vizesine başvuruları tam olarak bu sebepten reddediyor.

Fakat E-2 vizesini başka bir avukata daha sormanızı tavsiye ederim . Her ne kadar resmiyette non immigrant olan bir vize olsada pratikteki yaklaşım sanki öyle değil.

• ⭐⭐

@Duygu-Çelik DS-260 dosyanizi sunarak gocmenlik niyetinizi beyan etmissiniz, su asamada butun gocmen olmayan vizelerde cok ciddi sorun yasarsiniz; ancak hem en maliyetsiz yontem olmasi hem de eger EB-3 basvurunuz onaylanirsa yasayacaginiz sehir hakkinda bilgi sahibi olmak/arastirma yapmak gibi bir gerekceniz oldugu icin turist vizesine basvuru yapabilirsiniz. Gocmenlik basvurunuz onaylanana kadar Turkiye'de yasayacaginiza dair inandirici ve kesin gerekceler sunarsaniz vizeyi alabilirsiniz, ama bu cok dusuk bir ihtimal. Sakin E-2, F-1 gibi maliyetli bir yontem denemeyin.

• Eb3 other katagorisinde mülakat alan var Türkiye den

• @Hes08151718 Nerede gördünüz ? Ulaşılabiliyorsa buraya davet edelim.

• ⭐⭐

@kngslyr06 soru ekinin önemini anladığımız bir ileti 😊

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1
  • 8
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |