@ayvalik10 Ya açıkcası bu konuda benim biraz farklı bakıyorum Medicaid olayını anlıyorum belli sağlık programlarına bu tarz yaklaşımları anlıyorum. Artık dünyada kürelsecilik yavaş yavaş bitiyor her ülke kendi kabuğuna çekiliyor bu Amerika'da aynı şekilde yaşanıyor
AOS olayı zaten yapılması gereken bir şeydi gittim Work and Travel ile evlendim I-485 doldurdum muhabbetleri de maalesef iyi bir durum değil bu da sistemi kullanmak bence evlenip Green Card hakkı kazanmaları sorun değil I-485 ile doğrudan bunu ABD'de yapmaları bir çeşit sistem bariyerini atlama gibi geliyor bu kişilerin mesela süreçlerini yeni vize ile ülkesine dönüp Ülkesinde tamamlama şartı getirilmeli bence olağanüstü koşullar zorluklar yoksa bunun yapılması olabilir bilmiyorum. Aynı şekilde maalesef Turist vizesini violate eden çok insan var bu şekilde adamın ABD vatandaşı sevgilisi var evlilik düşünüyor bunu Vize alırken gizliyor ülkeye girene kadar alıyor Turist vizesini giriyor ülkeye 90-100 gün bekliyor 3 ay kuralı bitince doğrudan ABD'de evlenip I-130 Ve I-485'i aynı anda gönderip Green Card istiyor hem sisteme aşırı gereksiz bir yük hemde sistemi kandırıyorlar bu şekilde. Hoş durum değil.
Ama ben hala yok obeze vize vermeyelim olayına katılmıyorum ben yabancı basından baktım bu haberin girdi detaylarına Tüberküloz demişler diyabet demişler anlaşılabilir. Obezite bana art niyet geliyor. Senin bir kere ülkenin en büyük problemi Obezite yani obezite senin içinde olan bir şey ki sen dışarıdan geleni obez diye Inadmissibility vericeksin çok saçma. Ki ben kilolu biri değilim ona rağmen böyle düşünüyorum şahsen bugün ABD göçmen vizesi almaya yakın biraz kilolu biri olsam şu haberi görsem benim kalbim kırılır hoş değil gerçekten.
Ama sizinde dediğiniz gibi dedikodu çok ve anlamakta güç değil. Belli sosyo-ekonomik sebepler sağ olsun adamlar ABD'yi içe kapatıyorlar. Üzüldüğüm nokta Trump'ın bu kadar yaptığı değişiklik kaldırılmama riski de var değişikliklerinin bir kısmı saçma. Eğer bir sonraki seçimi bir Demokrat başkan almazsa muhtemelen Trump'ın yaptıkları arada kaynar ve sistemin yapı taşı haline gelebilir geri kaldırmayabilirler. Ki bu da büyük bir sorun. Tıpkı Türkiyenin tek bir parti siyasetine dönüşmesi gibi ABD'de tek bir partinin 2-3 dönem üst üste kalmasıda iyi etkiler bırakmaz dönüşümlü olarak. Sistemin kendini resetlemesi için Mavinin ara sıra gelip gitmesi lazım. Benim düşüncem tabi bu tamamen öznel ^^