-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Hasan-Sevinç tabi tabi aynen öyle. Ama canım başkanım şimdilik kum havuzunda yeni oluşumlar deniyor
-
The Diversity Visa (DV) 2027 entry registration period is not open at this time. We are aware of reports of fraudulent claims that DV-2027 entry is open and of individuals and services falsely claiming they can increase your chances of selection. This is not true. DV-2027 registration dates and details about changes to this year’s process will be announced by the Department of State when available.
-
Bu ileti silindi! -
Bazı sayfalarda başvuruLar başladı falan diye yazılmış fakat travel state’in kendi sayfasinda şöyle bir duyuru yayınlanmış arkadaşlar başlamadığına dair.
-
@klmn-klmn Çeşitlilik Vizesi (DV) 2027 başvuru kayıt dönemi şu anda açık değil. DV-2027 başvurusunun açık olduğuna dair sahte iddiaların ve seçilme şansınızı artırabileceklerini iddia eden kişi ve kuruluşların bildirimlerinin farkındayız. Bu doğru değildir. DV-2027 kayıt tarihleri ve bu yılki süreçteki değişikliklerle ilgili ayrıntılar, Dışişleri Bakanlığı tarafından hazır olduğunda duyurulacaktır.
-
@barisakkaya Bunu son zamanlarda her yerde goruyorum, bu yeni bir bilgi degil. Son 5 yil icinde bir ulkenin 50.000'den fazla vatandasi herhangi bir sekilde gocmen olurlarsa o ulke vatandaslari cekilisten muaf tutuluyor. Bu kapsamda zaten yillardir Cin, Hindistan, Brezilya, Meksika vb ulkelerin vatandaslari GC cekilisinin disindalardi. Su an o potaya en yakin ulke biziz diye tahmin ediyorum zira 2023 yilindan itibaren cok ciddi bir sekilde her turlu kategoride artis oldu.
-
Arkadaşlar yeni evli bir çiftin NEW YORK turuna katılıp, vize alma olasılığı nedir pasaportları boşsa? Böyle bir hayalim var henüz değil 1 yıl içinde inşallah fakat vize reddi yemekten korktuğum için hayal bile kuramıyorum. 2 kişi 113 bin liraya new york turları var. Daha doğrusu bizim isteğimiz tur ile gidelim ekstra turlara katılmayarak kendimiz gezelim istiyoruz. Çoğu tur böyle zaten. Maksat abd'ye tur ile gidip gelmek vs. ilk yurtdışı deneyimi olacağı için. Önümüzdeki yıl inşalllah vize başvurusu yapacağım. İnşallah afiyetle vizemizi almayı nasip eder Allah.
-
@Atlantis00 Merhabalar 2023 yılında buna benzer bir soruyu tur satın alacağım şirketin çalıştığı danışman şirketine sorduğumda daha önce yurt dışını deneyiminiz yoksa kesin olmamakla birlikte yüksek oranla red alırsınız demişti pasaportunuzda en azından bir schengen birde UK vizesi olsun demişti bunun üzerine b1b2 başvurusu yapmadan 2023 ekim ayında 2024 temmuz ayında italya fransa ispanya rotalı bir gemi turu satın almıştım gemi turu tercih etmemin en büyük sebebi gemi turları kara turlarına nazaran iptal ve vazgeçmede yüksek oranda kesintiler yaptığı için onay oranı yüksek olduğunu duymuştum birde böyle bir deneyim daha önce hiç yaşamamıştım temmuz ayında vizelerimizler 7 günlük turumuzu tamamladıktan sonra ekim 2024de amerika vizesine başvurduk randevum 2026ocak ayına vermişlerdi daha önümde çok süre var 2025'de UK gideriz oranında vizesini alırız diye düşünürken randevumu 2024 aralık kadar çektim vize görüşmemde konsolos daha önce yurt dışına çıktınız mı diye sordu evet dedim nereler dedi ülkeri saydık daha sonra amerikada ne yapacaksınız diye sorduğunda miamide 5 gün kalacağım daha sonra gemi turu satın alıp tropikal adalar turu yapacağım dedim gemi turu mu güzel dedi daha önce yapıp yapmadığımı sordu bende yaptığımı dilerseniz gemi biletimi ve faturasını gösterebileceğimi söyledim gerek yok dedi ekrana birşeyler yazdı benim için 2024 yılı çok güzel bir yıldı çünkü illk yurt dışına 2024 çıktım 2024 evimi satın aldım konsolos bana sormadan 2024 mart ayında evimizi yeni aldık bu yüzden kutlmak istiyoruzz dedim evin için sizi tebrik ederim dedi işimle ilgili bir kaç soru sorduktan sonra vizemi onayladı 2024 benim için güzel bbir sene oldu
Özetle hiç yurt dışı deneyimiz yoksa bence yakın ülkeleri deneyin derim.
Birde tur şirketlerine sadece vize almak için ekstra para vermenizi tavsiye etmem gitmeden önce bende tur şirketleri ile gitmek istedim bu yüzden çok araştırdım inanın hiç bir artısı olmuyor tek artısı türkçe rehber olması eşimle benim ingilizcem yok bu forumda herkes hiç gerek olmadığını çeviri programların yeteceğini söylemişlerdi inanın yetti artı bile bir kaç kelime bilmeniz bile yetiyor.
Newyork için tura gerek yok toplu taşıma metro ağı harika cadde sokaklar çok nizami bu yüzden kaybolma olasılığınız yok her yere yürüyerek gittim uzzak yerlere metro gittim yürüyerek gezdim turla gitseniz size saat sınırı koyacaklar gerek yok siz vizenizi aldıktan sonra bu foruma yazın ilgili konu başlıklarına inanın çok daha güzel tatil planı hazırlarsınız herkes yardım etmek için can atıyor en ince ayrıntısına kadar plan çiziyorlar alışveriş yapacağım yerden içeceğim suyu nerden alacağıma kadar
-
@T-C-Kubilay-Dikici Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Benim japonya + abd hariç başka ülke gezme hevesim açıkçası pek yok. Hani pasaportu doldurmak için bile olsa avrupa görmeyi vs. hiç istemiyorum aslında ama sanırım başka çare yok gibi duruyor. İtalya turu alsak shengen başvurusu yapsak daha mantıklı gibi şu an o zaman
-
@Atlantis00 rica ederim ne demek
sizin eğlence yada güzel bir deneyim arıyorsanız gemi turunu şiddetle tavsiye ederim tabi çocuk yoksa
bordo pasaportlu olduğunuzu var sayarak yazıyorum randevular genellikle bulmak çok zor oluyor bu yüzden alacağınız turu 2026 temmuz gibi düşünüyorsanız şimdiden alınız ve randevu bulmaya başlayın derim çok stresli oluyor 
gemi olarak düşünürseniz de yapım yılı en yeni olanı tercih edin ben costa toscona ile çıktım yola 20 katlı bir gemi her yerinde bir eğlence bir parti vardı geceleri açık denizde güvertede inanılmaz eğlenceli geçiyordu gündüzleri de valiz derdi olmadan her gün bir ülkeye yanaşıyor ekstra turlar satın alıp rehberle kültürel güzel turlar yapıyorduk ( burada turla gezmenizzi tavsiye ederim çünkü avrupa daha çok kültürel tur rehberler tarihini anlatırken ve gezilecek yerler limana uzak olduğu için gemi kalkış saatlerinden önce gemide olmanız gerektiği için o ülkede kalmamak adına turla gitmeniz daha güzel olur )
-
@T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için sağ olun. İnşallah bakarsınız 2026'da greencard çekilişini kazanır birlikte abd planları kurarız. Onca sene geçmiş olsa da umut geçmiyor

-
@Atlantis00 inşallah dv27 bir başlasa başvurular hayal kuramaz olduk
sırf bu yüzden 2026 tatil planını mayısdan sonra yapıyorum çıkmadı hemen tatile git
çıkarsa masraflarımı kısmam lazım yurt içi tatil çıkmazsa yurt dışı tatil yapıyorum -
Forumda bazı arkadaşlar basvuru esnasinda pasaport zorunlulugundan bahsetmis.Pasaport şartı daha önceki yıllarda bir ara vardı. Bu yıl içinde geldimi?
-
@clourpoint belli degil
-
Red alma ihtimaliniz yüksek.
Öncesinde en az 3 tane schengen alın ve abrupayı gezin.Schengen başvuruları sıkı evrak prosüdürü ve kontrolü sebebiyle dikkat edilen bir kriter.
Birde bağlarınızı kuvvetlendiren detaylar var, örnek üzerinize bir ev veya arsa tapusu olması buraya oğlan bağlılığınıza işaret.
Sonrası mülakat esnasında kendinizi ifade etmeye kalıyor.
-
2027 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı Giriş Döneminde Değişiklikler
Bu sayfayı paylaşın:2027 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı Giriş Döneminde Değişiklikler
Son Güncelleme: 5 Kasım 2025
Bakanlık, Çeşitlilik Vizesi (DV) başvuru sürecinde bazı değişiklikler uygulamaktadır. DV-2027 kayıt döneminin başlangıç tarihini ve DV-2027 seçim sonuçlarının Giriş Durumu Kontrolü (ESC) aracılığıyla açıklanabileceği tarihi mümkün olan en kısa sürede duyuracağız. Bu değişiklikler, DV-2027'ye seçilen kişilerin vize başvuru dönemini etkilemeyecek olup, başvuru dönemi 1 Ekim 2026 ile 30 Eylül 2027 arasında kalacaktır. -
-
@klmn-klmn çekilişler başlamadan çekiliş sonuçları sonucunda verilecek vizelerin tarihlerinin değiştiğini belirtmeleri de bayağı ilginç olmuş.
-
@dilmel vize basılacak dönemlerde değişiklik yok, başvuru tarihleri değişecek demiş ki zaten mecburi oldu bu durum geçmiş yıllardaki başvuru başlangıç ve bitiş süresini doldurduk bu sebeple dv2027 için yeni bir başvuru tarihi duyuracağız ancak vize basım tarihleri yine aynı kalacak denmiş
-
@Atlantis00 diğer 2 yoruma istinaden daha pozitif bir yorum ile belki biraz keyiflendiririm.
ABD vizesinin, herhangi bir vize geçmişi ile alakası hiç yok. Yani; daha önce yurt dışına çıkmamış olmanız ABD vizesini almak için engel değil. Aynı şekilde, 100 vizeniz olsa da (Schengen vs vs) alacağınız anlamanı da gelmiyor. Bir çok kriterin bir bütün olarak değerlendirilmesi. ABD'nin sizden tek beklediği onlara yük olmamanız ve geri dönüşünüzün şüpheli olmaması.
Bunları değerlendirmek için de dediğim gibi bir çok kriter var. Uzun süreli iş geçmişiniz, çalıştığınız yer, buradaki aile bağlarınız, beşeri durumunuz vs vs. Elbette ki daha önce yurt dışına çıkmış olmanız artı yönde bir etki ama öyle çok çok da kesin beklenen bir şey değil.
Şans demek istemiyorum ama etkisi de yok değil şansın. Tamamen vermiş, verecek olduğunuz izlenimle, CV'niz (Mesleki anlamda değil) alakalı bir durum.
Bu anlamda o kadar çok örnek var ki, yaz yaz bitmez. Size önerim, sağlam, gerçekçi bir seyahat planı sunun ve tüm beyanlarınız doğru olsun. Net olun görüşmede, şuraya gidicem, şurada şu kadar kalıcam, şunları yapıcam şeklinde... Gerisi artık kader mi diyeyim bilemedim

Şimdiden bol şanslar...
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k