@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Merhaba arkadaslar, bu senenin basvurusuna gec kaldim diye endiselenirken baktimki daha basvurular acilmamis bile.Normalde bu tarihlerde bitmis olurdu.Amerikanin bu durum ile ilgili yaptigi bir aciklama var mi?
-
@qizzz açıklayacak hükümet yok ki açıklama gelsin. Şu anda hükümet kapalı ondan dolayı bu durum ortaya çıktı.
-
Trump inatla demokratlar ile anlaşmıyor, 1 aydır maaş alamayan çalışanların yanı sıra, çalışanlara yiyecek içecek desteği veren kurumlar da kapanmak üzere. Üstüne bir de gümrük tarifeleri ile ilgili açılan mahkeme süreci var ki yanlış hatırlamıyorsam duruşmanın yarın olması lazım. Trump iyice köşeye sıkıştı. Böyle giderse hükümet en uzun kapanma süresi ile karşı karşıya kalacak ve süreç baya baya daha da fazla uzayacak. Bu da bize vurmasa bari...
-
Bu ileti silindi! -
@barisakkaya, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Just announced starting October 20, anyone applying for a US green card or citizenship faces a MUCH harder interview: a tougher civics test, expanded background checks, and even possible neighbourhood investigations where officers might contact your employer or neighbours for feedback on your morals and community impact. The government says it’s hiring “homeland defenders” for these stricter interviews, reviving vetting practices last seen decades ago! For Indian immigrants (the second largest community in the US), this could mean more stress, more hurdles, and more uncertainty, so DON’T wait if you’re eligible share your experience, ask questions, or reply with how you think these new rules will affect future applicants. Let’s help each other navigate these changes and support anyone feeling anxious your voice and input can make a real difference!
20 Ekim'den itibaren, ABD yeşil kartı veya vatandaşlığı için başvuran herkesin çok daha zorlu bir mülakata tabi tutulacağı açıklandı: daha zorlu bir yurttaşlık sınavı, genişletilmiş geçmiş kontrolleri ve hatta memurların işvereninizle veya komşularınızla iletişime geçerek ahlakınız ve toplum üzerindeki etkiniz hakkında geri bildirim alabileceği mahalle araştırmaları. Hükümet, bu daha sıkı mülakatlar için “vatan savunucuları” işe aldığını ve on yıllar önce görülen güvenlik soruşturması uygulamalarını yeniden canlandırdığını açıkladı! Hintli göçmenler (ABD'deki en büyük ikinci topluluk) için bu, daha fazla stres, daha fazla engel ve daha fazla belirsizlik anlamına gelebilir, bu nedenle uygunsanız beklemeyin, deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun veya bu yeni kuralların gelecekteki başvuru sahiplerini nasıl etkileyeceğini düşündüğünüzü yanıtlayın. Bu değişiklikleri birlikte aşalım ve endişeli olan herkese destek olalım, sesiniz ve görüşleriniz gerçek bir fark yaratabilir!
Yanlış bir bilgi değilse Hintliler en az 2028'e kadar Green Card süreçlerine alınmayacağı bilgisi de var bazı kaynaklarda. Son 5 yılda 50.000'den fazla Hintli Green Card almış bu nedenle böyle ilerleyeceği paylaşılıyor. Umarım bu bizlere de avantaj sağlayacaktır.
-
Just announced starting October 20, anyone applying for a US green card or citizenship faces a MUCH harder interview: a tougher civics test, expanded background checks, and even possible neighbourhood investigations where officers might contact your employer or neighbours for feedback on your morals and community impact. The government says it’s hiring “homeland defenders” for these stricter interviews, reviving vetting practices last seen decades ago! For Indian immigrants (the second largest community in the US), this could mean more stress, more hurdles, and more uncertainty, so DON’T wait if you’re eligible share your experience, ask questions, or reply with how you think these new rules will affect future applicants. Let’s help each other navigate these changes and support anyone feeling anxious your voice and input can make a real difference!
20 Ekim'den itibaren, ABD yeşil kartı veya vatandaşlığı için başvuran herkesin çok daha zorlu bir mülakata tabi tutulacağı açıklandı: daha zorlu bir yurttaşlık sınavı, genişletilmiş geçmiş kontrolleri ve hatta memurların işvereninizle veya komşularınızla iletişime geçerek ahlakınız ve toplum üzerindeki etkiniz hakkında geri bildirim alabileceği mahalle araştırmaları. Hükümet, bu daha sıkı mülakatlar için “vatan savunucuları” işe aldığını ve on yıllar önce görülen güvenlik soruşturması uygulamalarını yeniden canlandırdığını açıkladı! Hintli göçmenler (ABD'deki en büyük ikinci topluluk) için bu, daha fazla stres, daha fazla engel ve daha fazla belirsizlik anlamına gelebilir, bu nedenle uygunsanız beklemeyin, deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun veya bu yeni kuralların gelecekteki başvuru sahiplerini nasıl etkileyeceğini düşündüğünüzü yanıtlayın. Bu değişiklikleri birlikte aşalım ve endişeli olan herkese destek olalım, sesiniz ve görüşleriniz gerçek bir fark yaratabilir!
Yanlış bir bilgi değilse Hintliler en az 2028'e kadar Green Card süreçlerine alınmayacağı bilgisi de var bazı kaynaklarda. Son 5 yılda 50.000'den fazla Hintli Green Card almış bu nedenle böyle ilerleyeceği paylaşılıyor. Umarım bu bizlere de avantaj sağlayacaktır.
Hindistan ile Türkiye aynı kategoride değilki bize hiçbir artısı olmaz bize yarayacak tek şey Ankarada sadece Türklerin vize mülakatı yapabilmesi İranlılar vs veya başka kimler varsa bunların çıkması bize yarar başka bişey bize yaramaz
-
@qizzz ilerleyen günlerde Hükümetin açılacağını ve başvuruların devam edeceğini düşünüyoruz. Başka da bilinen bir şey yok.
-
@Kekw zaten beklemek disinda yapabilecegimiz bir sey de yok.
-
@barisakkaya en çok gc bunlara veriyorlar, özellikle yaşlı kesim başta olmak üzere en çok amerikalıları dolandıranlar ve milyoner olanlar da hintliler. Geçtiğimiz dönemde sözde hint hükümeti önlem alacaktı bunlar için ama hiçbirşey yapmadılar.
-
son 1 hafta içinde 2 tır kazasında 3 + 9 =12 kişi vefat etti. Sürücüler hintliler idi. Belki bu olaydan sonra bu karar alınmış olabilir bilemiyorum sadece tahmin ediyorum
-
@Youmut baktım ama net bilgi bulamamıştım, balkanlarda bazı ülkelerde ayrı vinyet gerekli diyen vardı, teşekkürler.
-
@Murat-4 rica ederim.
-
@ayvalik10 Zaten Hintliler normalde de cok kotu araba kullaniyorlar. Sanirim bircogu buraya gelince ilk defa burada ogreniyorlar.
-
@elbruz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Trump inatla demokratlar ile anlaşmıyor, 1 aydır maaş alamayan çalışanların yanı sıra, çalışanlara yiyecek içecek desteği veren kurumlar da kapanmak üzere. Üstüne bir de gümrük tarifeleri ile ilgili açılan mahkeme süreci var ki yanlış hatırlamıyorsam duruşmanın yarın olması lazım. Trump iyice köşeye sıkıştı. Böyle giderse hükümet en uzun kapanma süresi ile karşı karşıya kalacak ve süreç baya baya daha da fazla uzayacak. Bu da bize vurmasa bari...
bu yıl hükümet kapandı kriz üstüne kriz, uzayda ne olduğu belirsiz şeyler var, çekiliş zor durumda, bize çıktı ama sürekli acayip bir şeyler oluyor hani bir gök taşı kafamıza düşse şaşırmam ki oluru var. Yapay zeka riski, savaş riski, yeni pandemi riski, filan değinmiyorum ne oluyor dünyaya acaba

-
@kemal85 usa daki avukat bir arkadaşım trump ın ana hedefinin gc vb vizeleri kaldırıp sadece para ile alınabilen golden visa amacının olduğunu söyledi. Belki bir ütopya ama bu kadar zorluk çıkarmasının sebebi bu ütopyayı yavaş yavaş hayata geçirme çabası diyor.
Şahsi görüşüm demokratları ortadan kaldırmadan bunu asla gerçekleştiremeyecek ama trafik cezalarından bile gc iptaline giden bu süreçler baya zorlayacak vatandaşlık alana kadar ki onu bile baya zorlayacaklar artık
-
@MySea eskiden emekli olmadan önce sürekli uçakla seyahat ediyordu çok daha net gözlemlerdi bugün ulaştırma bakanı bir açıklama yaptı. Bir hafta daha böyle olursa tüm ülke havalimanları kısmen kapatılacak çünkü kule çalışanları para almadan bir yere kadar çalışırlar diye açıklama geçti
-
@elbruz bir sonraki baskanlik seciminde eskiye doner her sey

-
Tamam, itiraf ediyorum… Her şey benim yüzümden!
DV2027 başvuruları açıldıktan sonra tıraş olup, yakışıklı bir şekilde fotoğraf çektirip başvuracaktım.
Ama saçlarımı ekimden beri uzatıyorum; ben kestirmedikçe açılmayacak

-
Mamdani'nin zaferine ilişkin "Oy pusulalarına bakarsanız, hükümetin kapanmasının Cumhuriyetçiler için olumsuz bir etken olduğunu görürsünüz; bu büyük bir etkendi. Ayrıca benim pusulada olmadığımı, bunun en büyük etken olduğunu söylüyorlar. Bilmiyorum ama bunu söyledikleri için onur duydum" diyen Trump, hükümetin kapalı olmasından Demokrat Parti'yi sorumlu tuttu. -
@oz4nkilic kardeşim eğer fotoğrafta filtre veya Photoshop yoksa gayet iyi duruyor. Ben evde selfie çekerek katildim ve gc aldım sıkıntı değil.
Benzer Başlıklar
160
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k