@gucarslan teşekkür ederim
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@heyysanadiyom boşuna üzülme. ben de 2017 de liseden mezun olup 2018 den beri başvurmaktayım. çıkmayınca çıkmıyor.
-
@heyysanadiyom ben de ayni fikirdeyim zaten. Elektrik ve elektronik muhendisligi bolumunde 2. sinifim. RF - Sinyal isleme alaninda kendimi gelistiriyorum. Suan ciksa beni 3-4 basamak yukari cikaracak ozellikle master yapmak icin. IEEE'de sunum, makale yayinlamayi planliyorum zaten DV Lottery olmazsa EB-2NIW gibi isveren sponsorlugu istemeyen yetenek vizelerine basvuracagim.
-
@arizmend O kadar gitmek istiyorsanız neden work and travel denemediniz ? İstediğiniz şeyler için mücadele etmeniz lazım bütün umudunu %1 lik şansa bırakırsa insan yıllarca bekler tabi.
-
@SEVCAN-KARATAŞ Ya buna üzülerek eksi basıcağım ve uzun süredir aslında yorumlarınızı takip ediyorum ama insanlar bu sizin anlattığınızı zaten biliyor. Özür dilerim fakat zamanında Avrupada geçici bir işci oturumu ile sallantı statüler ile yaşamış biri olarak bu sürecin Avrupa'nın ucuz ülkelerinden biri olan Polonya'da bile ne kadar pahalı olduğunu anlatmama gerek yok.
Work And Travel ile gitseydiniz kalırdınız gibi ifadeleri ben doğru bulmuyorum size kesinlikle katılıyorum %1'lik şansa bırakmamak lazım ama insanlar bunları zaten biliyor. İşin doğrusu şu ki sizin Work And Travel dediğiniz programa katılmanın maaliyeti bile 4500-5000$'ı bulabiliyor bugün. Oraya gidiceksin statü değişikliklerine para vericeksin F1 ile dil okulu ayarlayıp bunları ödeyeceksin Veya normal F1 alıp gidiceksin E2 geçiceksin yani çok ciddi paralar gerektiren eylemler bunlar.
İnsanlar bunların zaten farkında DV'nin bu kadar popüler olmasının nedeni belki çekiliş şans ama sürecin bitişi garanti olabiliyor ne demek istiyorum vizesini alan biri gidiyor orda Green card'ı ile tüm masrafını yaşamına yapıyor oturum izni sınırsız her şeyi düzeltip yoluna sokuyor şimdi sen WAT ile gidip statülerle uğraş diyip birinden binlerce dolar riske atmasını isteyemezsin bunu yapabilicek çok az kişi var. Herkesin ailesi veya kişisel maddi durumu buna elverişli değil. o yüzden ben bu tepkiyi doğru bulmuyorum. Ve yorumunu etiketlediğiniz arkadaşımız tam 10 senedir DV deniyor belki 10 senelik süreçte maddi imkansızlıklar olabilir aile deneyimleri olabilir belki onun dönemiyle bugün arasındaki farklılıklar olabilir bunları bilemeyiz. Onu o bilebilir.
Günün sonunda eş vizesi bekleyen benim bile Green Card ile gidicek olmama rağmen açık konuşayım başlangıç yapmak için param eksik 21 yaşında bir genç olarak. Hadi ben aile desteği alıcağım Green card ile gidiceğim için ek birazda para biriktiriyorum yani bu insanlar nasıl gidip sallantılı statüler ile risk alıp bunları yapıcak siz WAT ile gidip evlilik yapan bir şekilde orada GC çıkaran insanları görüyorsunuz ama bu madalyonun bir de görünmeyen yüzü var binlerce doları harcayıp statü işlerini çözemeyip çalışma izinlerini bile bağlayamayıp binlerce dolar zarar ile Türkiyeye geri dönen insanlar var. WAT amerikada kalmak için orada yaşamak için sunulmuş bir program değil. WAT adı üstünde çalışıp deneyim edip dönmeniz için bir program böyle bir programı göçmenlik yolu olarak tanıtıp insanların para riske etmesini beklemek benim gözümde çok yüzeysel bir bakış açısı.
-
@SEVCAN-KARATAŞ neden surekli bir saldiri halindesiniz? insanlarin kisisel hayatlarini/imkanlarini bilmeden yargilamak ne kadar kolay.
ki WAT programina universite ogrencisiyseniz basvurabiliyorsunuz, alinti yaptiginiz kisinin universite okuyup okumadigi veya bir ogrenciyken bu maddi imkanlara sahip olup olmadigi hakkinda nasil bu kadar kesin yargilariniz var anlamasi zor.
-
@ucangeyik Ne saldırısı ya fikrimi söylüyorum. Work and travel için zaten orada çalışıyorsunuz öğrenci olarak gitmek maliyetli evet ama work and travel öyle değil. Bir şeyi çok istiyorsanız her yolu denemek gerek sadece çekiliş bekleyerek olmaz bunu algılamıyor olmanız sizin probleminiz. Ayrıca imkanı yoksa da kişi kendisi fırsat olmadı vs der size mi kaldı ?
Saldırgan dediğiniz kişi de geçen hafta Viyana’da özellikle dosya taşıyanların durumunu sorup bir sürü insanın içini rahatlattı. Başka kimse yapmadı bunu benden başka. Boş boş bana laf yetiştirmek yerine siz de insanlara faydalı şeyler söyleseniz keşke. -
@SEVCAN-KARATAŞ
sizinle tartismayacagim. iyi gunler -
@Ekto-Oktan Ben gidip görmüş olurdu diye söyledim. Merak ediyorum dediği için. Öğrenci olarak gitmenin en uygun maliyetli yolu oydu benim zamanımda bir sürü durumu olmayan arkadaşım bu sayede gidip bir yaz çalışıp kalmıştı orada. Sürekli kalıcılık olarak söylemedim.
-
@ucangeyik Tartışmayın o zaman uçan geyik beyefendi bence de.
-
@SEVCAN-KARATAŞ beyenfendi derken? sizin hicbir bilginiz olmadan fikir beyan ettiginiz buradan bile belli

-
@ucangeyik Uçan geyik gibi bir rumuz hakkında derinlemesine bir bilgim olmadığı için kusura bakmayın. Bence şöyle yapalım siz kim olduğunuzu söyleyin öyle muhatap olmaya devam edelim. Böyle abuk sabuk rumuzların arkasından insanlara sallamak da kolay oluyor çünkü. Sizi muhatap almak benim hatam işte ilk kez haklı olduğunuz bir konu. Bravo

-
@SEVCAN-KARATAŞ Evet bu yorumunuzu anlamak mümkün saygı duyulabilir ama dediğimiz gibi insanlar için gerçekten yollar bazen aynı rotayı göstermiyor WAT bugün katılmak istediğinizde Üniversite öğrencisi olmanız gerekiyor genç olmanız gerekiyor ve masrafı şuanda 4500-5000$ civarında seyrediyor. Bugün Türkiyede 200 bin lira gibi bir parayı çıkarıp yaz kampı diye genç çocuğunu yollayabilicek aile sayısı bir elin parmağı kadar yok. Gençlerde'de o kadar para yok yani yorumunuzu anlıyorum ama WAT kesinlikle bir göç yolu değil.
Bazı şanslı insanlar var WAT ile gidiyorlar orada evleniyorlar hop statü değişkliği kalıyorlar ama o şans herkesi bulmuyor Adjustment of status yapması gerek belli bir noktadan sonra F1 Geçicek verdiği o kadar program ücretinin üstüne bir dil okulu çözüp ona binlerce dolar bayılıp bir de USCIS için harç yatırmalı program sonrası elindeki SSN'i kullanması zaten yasak velevki kullandı ilerdeki göç sürecinde başına iş açıcak.
Yani WAT kesinlikle göç programı değil benim gözümde onu ben daha çok Amerikayı deneyim etmek isteyen kişiler için deneyim kapısı olarak görürüm hepsi bu ki zamanında 19 yaşımdayken Üniversiteye gireyim WAT yapar ABD'de bir şekil kalırım diye düşünen bir insandım ben 2.Green Card çekilişime girerken. Ben bile yapmadım sırf bu eksikliklerden dolayı gittim onun yerine Üniversiteye yazılmadan Polonyadan işci vizesi alıp Avrupaya göç ettim şansım orada döndü kaderin cilvesi hiç amerikada bulunmadan Eşim ile tanışıp Green card yoluna geri döndüm.
Yani yorumunuzu anlıyorum eksi basmamdaki sebep açıkcası mantıksal olarak çok yüzeysel ve yetersiz kalıyor elbette herkes bu foruma iyi yada kötü katkıda bulunmak için burada ama günün sonunda benim düşüncem herkesin hayat yolu ve şartları farklı yinede kibar dil kullanımı için teşekkür ederim ^^
-
@Ekto-Oktan Mücadeleyi, çabayı evren görür. Ben sadece bunu demek istiyorum ve buna inanıyorum. Benim sürecimi bilseydiniz böyle düşünmemi yadırgamazdınız. Herkesin kendi fikri tabii dediğiniz gibi. İyi akşamlar dilerim.
-
@SEVCAN-KARATAŞ sevcan hanim, herkesin sizin gibi okudugu okullari, ne kadar iyi ingilizcesi oldugunu, hayatinda ne gibi basarilari oldugunu burada govde gosterisi yaparak ve insanlara ustten bakarak belirtmesine gerek yok. burada kimse sizden bunu beklemiyor. burasi size forum kurallari dahilinde surecinizi takip edip, soru sorup, eger tecrubeniz varsa baskalarina yardimci olmak icin olanak sagliyor. kimsenin kendi ozel hayatindaki seyleri (bir surece katki saglayan bir deneyim degilse) burada paylasmasi gibi bir zorunlulugu oldugunu zannetmiyorum. iyi gunler.
-
@ucangeyik Siz benim hayatımla ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz. Aşağılık kompleksinizi kendinize saklayın.
-
@SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Siz benim hayatımla ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz.
bu da benim hayattaki sansim olsa gerek. bu tartismayi ben kendi adima burada sonlandiriyorum. verdigim rahatsizlik icin de diger forum uyelerinden ozur dilerim.
-
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
-
@ucangeyik Evet, okuduğum okulları, neleri başardığımı hiç bilmeden böyle olduğunuza göre; bi de bilseniz ne olurdu ? Hayatım boyunca deli gibi çalıştığım için sizden özür dileyecek değilim. İnsanlara hayalleri için çabalamasını söylemekte de bir sakınca görmüyorum. Kıskançlığınızı kompleksinizi alıp susabilirsiniz uçan geyik hanımefendiydi di mi ?
-
Arkadaşlar, tartışmayın lütfen. Bakın zaten milletin beklemekten saçları beyazladı. Hala bekliyoruz.
-
@Yaheli Haklısınız kusura bakmayın. Yürekten isteyen, emek veren herkesin hayallerine kavuşmasını dilerim.
Benzer Başlıklar
158
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k