@SEVCAN-KARATAŞ Ya buna üzülerek eksi basıcağım ve uzun süredir aslında yorumlarınızı takip ediyorum ama insanlar bu sizin anlattığınızı zaten biliyor. Özür dilerim fakat zamanında Avrupada geçici bir işci oturumu ile sallantı statüler ile yaşamış biri olarak bu sürecin Avrupa'nın ucuz ülkelerinden biri olan Polonya'da bile ne kadar pahalı olduğunu anlatmama gerek yok.
Work And Travel ile gitseydiniz kalırdınız gibi ifadeleri ben doğru bulmuyorum size kesinlikle katılıyorum %1'lik şansa bırakmamak lazım ama insanlar bunları zaten biliyor. İşin doğrusu şu ki sizin Work And Travel dediğiniz programa katılmanın maaliyeti bile 4500-5000$'ı bulabiliyor bugün. Oraya gidiceksin statü değişikliklerine para vericeksin F1 ile dil okulu ayarlayıp bunları ödeyeceksin Veya normal F1 alıp gidiceksin E2 geçiceksin yani çok ciddi paralar gerektiren eylemler bunlar.
İnsanlar bunların zaten farkında DV'nin bu kadar popüler olmasının nedeni belki çekiliş şans ama sürecin bitişi garanti olabiliyor ne demek istiyorum vizesini alan biri gidiyor orda Green card'ı ile tüm masrafını yaşamına yapıyor oturum izni sınırsız her şeyi düzeltip yoluna sokuyor şimdi sen WAT ile gidip statülerle uğraş diyip birinden binlerce dolar riske atmasını isteyemezsin bunu yapabilicek çok az kişi var. Herkesin ailesi veya kişisel maddi durumu buna elverişli değil. o yüzden ben bu tepkiyi doğru bulmuyorum. Ve yorumunu etiketlediğiniz arkadaşımız tam 10 senedir DV deniyor belki 10 senelik süreçte maddi imkansızlıklar olabilir aile deneyimleri olabilir belki onun dönemiyle bugün arasındaki farklılıklar olabilir bunları bilemeyiz. Onu o bilebilir.
Günün sonunda eş vizesi bekleyen benim bile Green Card ile gidicek olmama rağmen açık konuşayım başlangıç yapmak için param eksik 21 yaşında bir genç olarak. Hadi ben aile desteği alıcağım Green card ile gidiceğim için ek birazda para biriktiriyorum yani bu insanlar nasıl gidip sallantılı statüler ile risk alıp bunları yapıcak siz WAT ile gidip evlilik yapan bir şekilde orada GC çıkaran insanları görüyorsunuz ama bu madalyonun bir de görünmeyen yüzü var binlerce doları harcayıp statü işlerini çözemeyip çalışma izinlerini bile bağlayamayıp binlerce dolar zarar ile Türkiyeye geri dönen insanlar var. WAT amerikada kalmak için orada yaşamak için sunulmuş bir program değil. WAT adı üstünde çalışıp deneyim edip dönmeniz için bir program böyle bir programı göçmenlik yolu olarak tanıtıp insanların para riske etmesini beklemek benim gözümde çok yüzeysel bir bakış açısı.