California
-
@ATS16
Ocak’ta Amerika ya kısa süreli gireceğim. Residence Permit ve SSN aldıktan sonra Türkiye ye dönüp üniversitemi tamamlayacağım. Planım, 2027’de Amerika ya tamamen yerleşmek. Türkiye’deyken SSN elimde olura muhtemelen kolayca iş başvurusu yapıp relocate isteyebilirim -
@Selimdiskaya52 bol şans, planladığınız gibi ilerler süreciniz umarım 🍀
-
@ATS16 çok sağ olun, değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
-
@Selimdiskaya52 şahsen kendim los angelesı çok sevmiyorum 1-2 kere gidip gördüm ama bana pek iyi gelmedi. Eşimle birlikte bir kaç farklı şehride gidip gördük SFnin pahalılığından dolayı başka bir yer mi baksak acaba diye ama dönüp dolaşıp SF kadar güzelini bulamayacağımıza karar verdik. Bizim için en büyük etkenide havası.
Uzaktan iş bulma süreciniz dilediğiniz gibi gitmeyebilir çünkü interviewdan sonra mutfakta neler yapabildiğinizi görmek için bazıları 1 günlük bir denemeye alabiliyor ama yinede şansınız var hiç yok değil tabii.
Mutfak sektörü için en avantajlı kısım burada oteller çünkü saatlik ödemesi yüksek olur, otelin bir çok benefiti olur, sendikaya bağlı olursunuz. En az kazanacağınız yerde maalesef michelin restoran olur bence -
@Emre-Kurtulmuş Peki yıldızlı restoranlar ve oteller fazla mesai ödemesi yapıyor mu? Danimarka'dayken, 8. saatten sonraki saatlerim fazla mesai olarak yazılıyordu
-
@Selimdiskaya52 8 saatin üstünü mesai ödemek zorunda bu yüzden fazla mesaiye bırakmak istemezler
-
@Emre-Kurtulmuş Sektördesiniz, genç aşcı için hangi eyaleti önerebilirsiniz? deneyimleriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli.
-
@Selimdiskaya52 Amerika tamamen sömürü düzeni. Fazla mesai ödememek için sizi hep o sınırda bırakırlar, o yüzden insanlar 2. hatta 3. işte çalışıyorlar. Bence, ilk girişinizi yaptığınızda, SSN geldiğinde, veya geç gelirse SSA ofisten gidip öğrenip, iş başvurularınızı yapmaya başlayın. Hemen çalışmasanız bile en azından ne istediklerini, şartlarını vs anlarsınız. Michelin konusunda bilgim yok ancak sizin profile uygun şehirler büyük şehirler gibi geliyor. Kendinizi California ile kısıtlamayın. Miami, New YorkCity, Washington DC vs. İş nerdeyse taşınacağınız yer orası olsun.
-
@erenotti Değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Halihazırda Danimarkanın soğukluğunu sevmemekle birlikte CA'yı ilk sırama yerleştirmiştim. Ocak ayında kısa süreli gir-çık yaptıktan evvel sonra tam anlamıyla 2027 de göç edeceğim fiziksel olarak GC ve SSN Elimde olunca iş başvuruları yapıp relocate yapacağım.
-
@Selimdiskaya52 bizim sektör için çok bir eyalet farkı yok bence çünkü her eyalette geçerli bir sektör onun için eyaleti seçerken daha çok ben o şehri sever miyim iklimi vs bana uygun mu bütçem el veriyor mu diye bakın bence. Her eyalette oteller veya restoranlar var. Tek diyebileceğim şehir merkezlerine odaklı kalmak yeterli bence bu şekilde kaliteli otel veya restoranlara yakın olmuş olursun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum