@mesut1905 Merhabalar. Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Evet eb1 ve O1 gibi vizeleri de araştırmıştım. Özellikle O1 gibi vizelerde olağandışı yetenek gerektirdiğinden yeni bir patent,yayın gibi innovasyon'u karşılayan özellik istiyorlar.
O nedenle h1b ve L1 vizeleri çok uygun vizeler idi benim işime. h1b'de eşimin çalışamaması ve kotalı bir sistem olması gibi ciddi dezavantajlar var. L1 vizesi ile de Amerikan firmaları kendi ülkeleri dışında bulunan ofislerinde 1 sene çalışan personellerini doğrudan Amerika'ya çekme hakkına sahipler. Ama bu durumda da firmaya da bu işlemi yapacağına dair yüzde yüz güvenmek gerekiyor. Bu yolu denemek için 1 sene Amerikan firmasının Avrupa ofisine giden arkadaşlarım oldu. Fakat sonraki durumlardan dolayı bu transfer gerçekleşemedi ya Avrupa'da kaldılar ya da dönmek isteyenler geri döndüler.
Son olarak e-2 vizesini araştırdım. Onun da doğrudan green card'a gitmemesi ve ticaret tecrübemin 0 olması gibi riskler barındırdığını gördüm benim durumum özelinde.
Eb2 tavsiyeniz için ise daha detaylı araştıracağım. Şirketler genelde h1b'e yönelme eğiliminde oluyorlar bu durumda ama bence eb2 özelinde daha detaylı araştırma yapmam dediğiniz gibi avantajlı olabilir. Ona göre nihai bir karara varırım diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim tekrardan.