Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @chemistontheroad sevindim benim kargomu DHL PO Box adres olduğu için almadı. Avukat aracılığı ile yollamak zorunda kaldım.

• Arkadaşlar, EB1A RFE sonucunda, 3 kriterden geçmeme rağmen final merit başarısız olarak bulunmuşum. Avukat, refile edebiliriz dedi. Çok saçma bir sonuç, hem 3 kriter yeterli deyip, liyakatli değilsin ne demek. O zaman 3 kriterden geçirme. Subjektif bir değerlendirme olarak algıladım. Dosyama çok birşey ekleyemedim, bu haliyle refile etsem, başka memur acaba geçirir mi? Yoksa EB2'yi mi beklesem? Katkı verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• @mrkc ücretsiz olarak refile ediyorlarsa edin derim. Aksi halde başla bir avukatla görüşebilirsiniz. EB2 şu an beklemeye kalksanız sanırım 1 yıldan aşağı IL gelmeyecek.

• @mrkc hocam texas mıydı ikisi de. Refile etmeyi ücretsiz yapacaksa yapın. Ama muhtemelen PP için ödeme isteyecektir. EB-2 niz onaylanırsa seneye muhtemelen current olursunuz. Eb-1A yeniden file ettiniz pp yapıp tekrar rfe alırsanız yine mülakat tarihinin beklemesi ile birlikte o da 1 seneyi bulabilir.

• @caner1245 regular process Teksas tı ama PP için başvurduğumuzda Nebraskaya yönlendirdi. Avukatlık ücreti 1500 USD ödemem gerekecek, PP ve diğer masraflarlar 5000 USD'yi bulacak

• @merve-cengiz
    Sizin durumdan dolayı DHL 1-2 sefer arayıp sordum 🙂 Birde son iki gün istisnai durum yazdı kargo statüsünde fakat bugün sorunsuz ulaştı kargomuz. Geçen perşembe günü teslim etmiştim haftasonu saymazsak 3-4 iş gününde DHL ile teslim edildi. Fiyatı yaklaşık 3200 TL gibiydi. Dosya sürecindeki arkadaşlara tavsiye ederim.

• @chemistontheroad hangi ilden yolladınız

• @meke Merhaba Hocam, tebrik ederim!
    Size bir sorum olacaktı: Interview letter geldikten sonra, https://www.ustraveldocs.com/tr/en/
    ve https://www.ustraveldocs.com/tr/en/immigrant-visa
    üzerinden profil oluşturuyoruz, değil mi?

Ben profili oluşturup Transaction Complete yaptım. Login olduktan sonra beş bölüm görüyorum:

Visa Information

Family Group Members

Document Delivery Information

Appointment Confirmation

Passport Status

Benim sorum Appointment Confirmation ile ilgili: Burada, NVC’den gelen IL interview tarihinin görünmesi gerekiyor deniyor. Peki bu tarih otomatik olarak mı yükleniyor yoksa bizim bir işlem yapmamız mı gerekiyor? Siz Appointment Confirmation kısmını nasıl yaptınız?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @mrkc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Arkadaşlar, EB1A RFE sonucunda, 3 kriterden geçmeme rağmen final merit başarısız olarak bulunmuşum. Avukat, refile edebiliriz dedi. Çok saçma bir sonuç, hem 3 kriter yeterli deyip, liyakatli değilsin ne demek. O zaman 3 kriterden geçirme. Subjektif bir değerlendirme olarak algıladım. Dosyama çok birşey ekleyemedim, bu haliyle refile etsem, başka memur acaba geçirir mi? Yoksa EB2'yi mi beklesem? Katkı verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Hocam Reddit'te eski bir officer'in yazdiklarini okumustum, eski reddedilen dosyayi gorebiliyoruz ve dosya ayni sekilde gonderilmis yada bariz bir guncelleme yoksa yine reddediyoruz yazmisti. Ben olsam ayni dosyayi tekrar gondermezdim. Yeni belgeler ekleyerek gonderecekseniz belki dusunulebilir.

• @mrkc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Arkadaşlar, EB1A RFE sonucunda, 3 kriterden geçmeme rağmen final merit başarısız olarak bulunmuşum. Avukat, refile edebiliriz dedi. Çok saçma bir sonuç, hem 3 kriter yeterli deyip, liyakatli değilsin ne demek. O zaman 3 kriterden geçirme. Subjektif bir değerlendirme olarak algıladım. Dosyama çok birşey ekleyemedim, bu haliyle refile etsem, başka memur acaba geçirir mi? Yoksa EB2'yi mi beklesem? Katkı verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun, son zamanlarda artan retler sizi de etkilemiş. Hangi avukat ile çalışmıştınız ve profiliniz nasıldı?

• @merve-cengiz Ankara'dan gönderdim. Buradaki eski yorumlarda da FedEx tercih eden daha fazla görünüyor.

• @chemistontheroad bende Ankaradan göndermek istedim ivedik DHL şubesi ısrarla almadı gönderiyi. Siz hangi şubeden gönderdiniz.

• Merhaba, Mülakat sonrası immigrant vizelerimizin basılı olduğu pasaportlarımız ve sarı zarfı UPS teslim noktasından alımı seçmiştim. Dün ustraveldocs web sitesini kontrol ettiğimde SCAN olarak görünüyordu; bugün ise belirtilen noktadan alınabilir şeklinde ibare bulunuyor. UPS takibi için herhangi bir tracking numarası belirtilmemiş ya da bu konuyla ilgili email de gelmedi henüz. Tecrübesi olan arkadaşlardan bu süreçle ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edebilir miyim? UPS takip numarasını gösteren email geliyor mu?

• @NNDDD Merhaba, tebrik ederim!
    Size bir sorum olacaktı: Interview letter geldikten sonra, https://www.ustraveldocs.com/tr/en/

Ben profili oluşturup Transaction Complete yaptım. Login olduktan sonra beş bölüm görüyorum:

Visa Information

Family Group Members

Appointment Confirmation

Passport Status

Benim sorum Appointment Confirmation ile ilgili: Burada, NVC’den gelen IL interview tarihinin görünmesi gerekiyor deniyor. Peki bu tarih otomatik olarak mı yükleniyor yoksa bizim bir işlem yapmamız mı gerekiyor? Siz Appointment Confirmation kısmını nasıl yaptınız?

• @pelinoaydin Merhaba Hocam, tebrik ederim!

Visa Information

Family Group Members

Appointment Confirmation

Passport Status

• Visa Bulletin açıklanmış. Kasım ayı için ilerleme yok. Muhtemelen E2 için yıl sonuna kadar bu şekilde devam edecek.

• Pasaportlarımızın UPS şubede olduğu şeklinde bilgi var sistemde (ustraveldocs) fakat UPS göremiyor. Bu durumu yaşayanlar olmuş muydu?

• @smmu99 Merhaba, çok teşekkür ederiz. Hayır görünmüyordu..

• @MACOFU-MACOFU Bize de bu şekilde email geldi, fakat ustraveldocs üzerinden nereye teslim edilmesini işaretlediysek oradan alabileceğimiz bilgisi de vardı (ready for pick up denmiş) ve bu sabah kontrol ettiğimdd ustraveldocs'ta daha evvel seçmiş olduğum UPS LEVENT şubeye vardığı ve oradan alınabileceği görünüyor. Ups'i aradığımda ise adımıza gelen bir gönderi olmadığı bilgisi paylaşıldı. Herhangi bir Ups takip numarası bilgisi de paylaşılmadı konsolosluk tarafından ne yazık ki..

• @ihavedreamed Teşekkür ederim, Chen ile çalıştım, zaten EB1A için çok fazla cesaretlendirmemişlerdi. 14 makalem var, 400 citations, 6 tane reviewer görevi. EB2 NIW'i bekleyeceğim, ama ilginçtir Chen dedi ki retlerde bir artma yok, bizdeki verilere göre trend aynı, retler artmadı dedi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |