@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@ucangeyik Evet bu açıdan aslında düşününce çok faydalı da bir çekiliş Kanada gibi Amerika hindistana dönüşmemiş mesela binlerce hindistanlı dolu değil çünkü her çeşit göçmen ve ırk dağılımı var çekilişler olsun aile çekilişleri olsun belli bir dominasyon mevcut değil.
Kanada'da express entry sistemi sağ olsun hintliler ve sonra onların gelen aileleri şeklinde çok ciddi bir Hintli nüfusu mevcut. Hatta sosyal medyada az geçerseniz artık yeni hindistan diye çok fazla alay ediyorlar kanada ile
O Açıdan bunun olması güzel... DV ile bu dağılım sağlanıyor
Bu arada hintli düşmanı değil açık söyleyeyim pek hoşnut olduğum bir topluluk ve milliyet değil sevmiyorum. ama ırkçı değilim yani dışarıda gördüğüm zaman bu hintli ıy yapmıyorum dışlamam olabildiğince konuşurum ama kişisel olarak arkadaşlık kurmayı veya iletişim halinde kalmayı tercih ettiğim bir topluluk değil. Kişisel görüş meselesi. her neyse bu dediğimin özeti de şurdan geliyor Hintlilerin bir çoğu express entry ile vasıflı STEM Bölümlerindeki vizeler ile Kanadaya gidiyor onlar ailelerini getiriyor onların çocukları evleniyorlar kalıcı oturum vatandaşlık kendi yakınlarını davet ediyorlar onların tutunmasına yardımcı oluyoralr ürüyorlar derken Kanadada çok kontrolsüz bir şekilde minik hindistan diyebiliceğimiz ölçüde ciddi bir hint nüfusu var bir Zincirleme göç reaksiyonu var
Amerikadaki göç sistemi bu açıdan bu DV ile çeşitlendirererek sayıları dengelemek olsun gerçekten çok faydalı.
@ebrkan92 cvnize, yaşınıza, dilinize, eğitiminize, kendinize bu kadar güveniyorsanız diğer vize tiplerini deneyebilirsiniz. Amacı ve şartları belli olan bir vize türünü amacı dışına çıkarmaya çalışmanıza gerek yok
Bazıları çok garip ya, o içlerindeki "kimseye çıkmasın, bana çıksın" bencilliğini görebiliyorsun. Yok, liseliler başvurmasın, yok vasıfsızlar başvurmasın, sanane kardeşim, ülkeyi mi satın aldın?
Gereksiz başvuruyu önlemek için sadece cüzi bir miktar koyabilirsin ama o başvurmasın, şu başvurmasın gibi şeyler bence bencillik. Gönülden isteyen herkese çıkması dileğiyle.
@Raskolnikov-0 Ya hocam aslında bu biraz garip işliyor garip bir şekilde Böyle insanlar mesaj attığında Lise okuyanlar meslek şartını karşılayanların ne işi var lise diploması yoksa başvuramasın Üniversite mezunu olan liseliler başvuramasın yani garip bir şekilde durum şu ki mesela kendinde o belirttiği kombinasyon varsa alttakileri hemen diskalifiye edilmesini bekleyebiliyor çünkü kendisi o aralıktan yırtıyor bu yorumların tamamına baktığınızda böyle bir bencillik görmek pek ala mümkün.
Ve kaldıki herkesin profesör olmasına gerek yok yani DV kazanmak isteyip Amerikaya yerleşen herkesin tek amacı Amerikayı yüceltmek değil adam hayatını kurtarmak istiyor ve bundan onurlu bir şey yok kaçak geçenlere kıyasla adam çekilişe başvuruyor yasal bir yol ile gitmek istiyor bunda nasıl bir yanlış var ki? Herkesin üst düzey olmasına veya atomu parçalar gibi işler yapmasına gerek yok kiminin derdi sadece kendisini iyi bir noktaya taşımak ve insanca yaşamak ki bence bu gayet yeterli bir sebep.
Ve garip bir şekilde 1960'larda Dedeleri bol keseden bir çok insan Almanyaya gitti bugün bildiğimiz Almancılar oluştu bugün şikayet edenler artık Almanya,Hollanda normal insan almıyor hep üst düzey denklik vs insan arıyorlar diyenler. Bugün Amerika gibi bir ülkenin DV ile her seviyeden insana kapı açmasına burun kıvırıyorlar yarın DV kapansa bu sefer hiç yol kalmadı artık Amerikada çok yüsek şartlar koşuyor diyicekler
Ben bu zihniyeti hiçbir zaman anlamadım. Bende yoksa kimsede olmasın bende varsa o onda olmasın. Gerçekten hastalıklı bir kafa yapısı
Başvuru tarihleri açıklandı mı?
@zencipsikiyatr, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
https://dvprogram.state.gov/ takip etmelisin.
2 yıl üst üste kazanan birini öğrendiğimden beri bu çekilişin gerçekten çekiliş vasfına uygun gittiğini düşünüyorum ( 1999'dan beri eminim böyledir )
başka buna benzer somut şeyler bilen varsa yazabilirse sevinirim bir tanede youtube üzerinde gördüm onuda ekleyeyim
@gungorhan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@zencipsikiyatr, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
https://dvprogram.state.gov/ takip etmelisin.
Muhtemelen daha tarihler açıklanmadı. Hala DV-2026 gözüküyor.
@ebrkan92 Bazı Çılgın liseliler sizden daha çok para kazanıyordur genelleme yapmayın bence 
@Ekto-Oktan Gerçekten çok doğru diyorsun hocam. İnsanlar sanki Green Card başvurusu sadece dâhiler ya da çok özel bir zümre içindir sanıyor. Halbuki herkesin amacı farklı; kimisi daha huzurlu bir hayat istiyor, kimisi geleceğini garantiye almak istiyor. Yasal bir yoldan şansını denemekte ne var yani? 60’larda Almanya’ya gidenlerin çoğu da yüksek eğitimli değildi ama kimse onlara “neden gittin” demedi. Şimdi herkes akıl veriyor. Bu “bende yoksa kimsede olmasın” kafası da gerçekten ülkenin en büyük sorunu. İnsan iyi bir yaşam arzuladığı için küçümsenmemeli.
Yahu koskoca ABD bile herhangi bir sınır koymamış okullu olsun, işli olsun vs. diye bizimkiler de Okul okuyamayan gitmesin, parası olmayan gitmesin diye yazıp çiziyorlar.
İşte en çok bu düşünceden dolayı gitmek istiyorum. Artık gına geldi yani bu düşüncelerden.
@erenotti zamanında çok güzel söylemişti, “herkes kendi Amerikasını yaşıyor” ve/veya yaşayacak.
@Yaheli Ben de o dusuncelerden dolayi 2 sene once ABD'ye geldim. Acik net soyleyebilirim ki ABD'nin ihtiyaci benim gibi yukseklisansini tamamlamis ezbere excel tablosu kullanip tum kisa yollari bilen beyaz yakalilar degil, lise ve dengi okul mezunu klima ustalari, tesisatcilar, kalipcilar, seramikciler ve kuaforler.
Turkiye sartlarinda iyi egitim aldim, zor okullari bitirdim, bununla da ovunurum ama ne yazik ki benim o egitimim beni, alin teri ve el emegiyle gecimini saglayan emekci liselilerden daha degerli kilmiyor.
@EasternStar Oraya gidecek insan en azından boya yapmayı bilmeli, yatırım tavsiyesi yapmıyorum ama bir ustalıgınızın olması universite diplomasından daha cok işinize yarar, ben diplomamdan daha çok bildiğim işlere güvenıyorum.
Günaydınnn. 
DV 2027 : Loading
Dosya Numarası: 2027EUxxxx
DS-260 Gönderimi:
Sağlık Muayenesi:
Vize mülakatı:
Vize Onayı:
Pasaport Teslimi:
ABD İlk Giriş:
2 sene aradan sonra bu sene tekrar deneyeceğim. Fotoğraf vs her şey hazır açılsın sistem şansımızı deneyelim. Umarım isteyen herkese çıkar ve en önemlisi orada tutunup başarılı olabilir inşallah. Herkese başarılar,
@ademyl1 fotoyu biometrik mi yaptınız gecen avukatın birisi biometrik yapın dedi de
Selamlar. Geçenlerde pasaport için biyometrik fotoğraf çektirdim ancak greencard başvurusu için kullanılan fotoğrafta olması gereken ölçülere uyup uymadığını tam olarak anlayamadım. 5x5 olması gerekiyor yazıyor ancak elimdeki fotoğrafı bu ölçüye uyacak şekilde kırptığım zaman boyun kısmı fazla kırpılıyor sanırım biraz yakından çekildi fotoğraf. Konuya hakim birisi özelden, whatsapp üzerinden söz konusu fotoğrafa bakıp uygunluğu bana söyleyebilirse çok makbule geçer 
Eğer çekiliş çıkarsa herkese döner ayran ısmarlıyorum