@randomlyselected, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@EzgiLera yazdığım yorumu biraz sindire sindire okusanız demek istediğim anlaşılır olacak
ama siz benim yorumdan sapmışsınız.
"Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok)"
benim yazdığım yorumla sizin yazdığınız yorumla bir bağlantı arıyorum bulamıyorum. şöyle bi çıkarım yapacağım sizin yorumla benim yorumla.
ailecek mülakata katılım sağlıyorlar vizeyi aldıktan sonra baba yalnız amerikaya gider düzeni sağlar sonrasında aile gelir. tamam bu normal zaten ben bunu kastetmiyorum. sağlık raporu geçerlilik süresi dolmadıysa diğer aile üyesi 5. ayda bile girebilir.
"ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?"
Amerikan vatandaşlığı olmayan green card sahipleri amerika dışı ikametlerini 6 ay sınırlı olmak üzere sürdürebilirler. green card vize mülakatında aynı çatıda yaşayan 21 yaş altı çocuklar mülakata katılım sağlamalıdır. (Green card vize mülakatına 21 yaş altı çocuk gelmediyse eğer aile çocuğuyla ayrı ise bunu resmi olarak kanıtlaması gerekir)
eğerki çocuk erken evlilik sağladıysa çocuğun evli olduğunu sistemden görürler.
ama neticede yine benim bir önceki yazdığım yorumla aynı noktaya geliyoruz.
biraz stresten uzaklaşıp bol kitap okusak tek seferde anlamış anlaşmış olurduk
Hayır. Söylediğim şey tam olarak da yazdığım şey. Hiçbir örnek ailecek katılım sağlamıyor. Hepsi bireysel katılım sağlıyor ve eğer ailenin diğer üyeleri Amerika’ya gitmeye karar verirse, aile birleşimi ile yıllaaaaaar sonra vize talep edecekler.
Hiçbir aile üyesinin, ne eşin ne de 21 yaş altı çocukların, mülakata katılma zorunluluğu da yok. Mülakata katılma zorunluluğu olan tek bir kişi var o da asıl talihli.
Siz tam olarak nerede okudunuz bu “zorunluluk” olayını? Herkese çok emin bir şekilde hatalı bilgi veriyorsunuz, sizi düzeltene daha da hatalı bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Bence bu zorunluluğa dair bir kaynak verirseniz daha sağlıklı ilerleyebiliriz.
Teşvik gibi olmasın ama greencard sahipleri Amerika dışarısında 6 aydan uzun süre kalabilir, bu durum greencardlarını kaybetmeleri ile sonuçlanmayabilir, vatandaşlığa giden süreci uzatır. Tabi bu durumun tekrarı göze batar ve greencardın iptali söz konusu olabilir. Ama geçerli bir sebep varsa veya memurun umrunda değilse bir sorun yaşanmaz. Daha önce 7 yıl Amerika dışında kalıp, Greencardı ile sorunsuz Amerika’ya giren birini biliyorum, her şey girişteki görevliye bağlı.
Greencard sahiplerinin 6 aydan uzun süre yurt dışında kalacaklarını beyan ettikleri bir belge bile var Amerika tarafından oluşturulmuş. Demek ki “6 aydan uzun süre dışarıda kalamaz.” ibaresi gibi kesin çizgileri olan bir kanun değil bu durum, daha çok bir tavsiye.