Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • (H) GEÇİCİ ÇALIŞMA veya STAJ VİZESİ

    Başvuru sahibinin ABD göçmenlik yasası uyarınca göçmen olmaksızın ABD’de geçici olarak çalışmak istemesi halinde, yapacağı işin türüne dayalı özel bir vizeye ihtiyaç duyacaktır. Çoğu geçici işçi kategorisi için, başvuru sahibinin vize başvuru yapabilmesi için işvereninin veya temsilcisinin, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından onaylanması gereken bir I-129 dilekçesi vermesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için http://www.uscis.gov/portal/site/uscis adresini ziyaret ediniz.

    Başvuru sahibi, ancak ABD’deki işveren I-129 dilekçesi verdikten ve USCIS’in bunu onaylamasını takiben geçici işçi vizesi başvurusunda bulunabilir. Bu durumda USCIS onay numarasını içeren I-797 Formunu düzenleyecektir. Bu hizmet yoluyla bir randevu tarihi almak için bu makbuz numarası gereklidir. I-797 ve/veya I-129 nüshalarına gerek yoktur.

    (H2-A) Mevsimlik Tarım İşçileri - H2-A vizesi, ABD’deki işverenlerin, yeterli ABD’li işçi bulunamayan geçici tarım işlerinde çalıştırılmak üzere yabancı uyruklu işçileri ABD’ye getirmesini sağlar.

    (H2-B) Geçici veya Mevsimlik Tarım Dışı İşçiler - H2-B tarım dışı geçici işçi programı, ABD’deki işverenlerin, geçici tarım dışı işlerde çalıştırmak üzere yabancı uyruklu işçileri ABD’ye getirmesini sağlar.

    (H3) Stajyerler (tıp veya akademk staj dışındakiler) - Bu vize türü yabancı uyrukluların tarım,ticaret, iletişim, finans, devlet, ulaştırma ve bu gibi mesleklerin yanı sıra salt endüstriyel alanlar da dahil olmak üzere birçok çeşitli alanda stajyerlik eğitimi almak üzere ABD'ye seyehat etmelerine imkan tanımak için düzenlenmiştir.


  • Merhabalar, H2B calisma vizesine hangi şirketler aracılığıyla başvurabilirim acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysecesur (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    Merhabalar, H2B calisma vizesine hangi şirketler aracılığıyla başvurabilirim acaba?

    H2B basvurunuz icin size bir sirketin sponsor olmasi gerekiyor, bu sirketin gecici (ya da mevsimlik) bir isciye ihtiyaci olmasi lazim. Su sitenin alt kismindan var olan H2B is seceneklerini bulabilirsiniz:

    https://icert.doleta.gov/

    guncel site: https://seasonaljobs.dol.gov/


  • H2B için güzel bir Deneyim ve Yazı

    ***=***

    İçeriği Göster

    Alıntı Yapılan Link ;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica soyle bir site de buldum:

    New York eyaletine ait, is bakanliginin websitesi:

    Gorebildigim kadariyla NY eyaletindeki H2B islerini post ediyorlar ve basvuru icin bir son tarih de var. Liste guncel gorunuyor. Diger eyaletlerin resmi web sitelerinde de ayni durum soz konusu olabilir.


  • merhabalar, h2b vizesi ile ilgili biraz internette araştırma yaptıktan sonra gerek aracı kurumlar gerek bağlantınız varsa kendiniz iş bularak alınabildiği yazıyor. Geçici-mevsimlik işçi kategorisinde olsa da 3 yıla kadar uzatılabildiği de bilgiler arasında. Hem özel eğitim gerektirmeyen işler barındırıyor hem de üst düzey ingilizce istemiyor. Duruma böyle bakınca da en kolay vize türü gibi ancak söz konusu bir ABD vizesi olunca da "o işler öyle olmuyordur" diyor insan kendine.. 🙂 görünürde böyle "al-git vizesi gibi" görünen vize türünün gerçekte zorluğu nedir? O kadar kolay olsa bütün cemaat burada GC beklemezdik sanırım? 🙂



  • kısaca cevabı da buldum sanırım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd bilgilendirme icin tesekkurler, genel olarak tum calisma vizeleri icin isyerleri oncelikle bu pozisyonu doldurmak icin bir ABD vatandasini bulmaya calistigini gostermeli. Bunu genelde is ilani vererek ve ise kimsenin basvuru yapmadigini gostererek yapiyorlar.


  • @crazycells bu vize türüyle ilgili olarak en çok dikkatimi çeken şey, dediğiniz gibi bu başvuruda bulunan firmalar ilanlarla ABD'de işçi bulamadığını kanıtlamak zorunda ancak restoran, otel, mutfak yardımcısı, cankurtaranlık gibi işler için nasıl ülke içerisinde eleman bulunamadığı.. çünkü videolarda işletme sahipleri bu işleri yapacak Amerikalı bulamadıklarından dert yanıyordu.. Ya Amerikalıların hepsi yönetici, hepsi beyaz yakalı 🙂 ya da bu insanların derdi tasası yok.. bilemedim.. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    @crazycells bu vize türüyle ilgili olarak en çok dikkatimi çeken şey, dediğiniz gibi bu başvuruda bulunan firmalar ilanlarla ABD'de işçi bulamadığını kanıtlamak zorunda ancak restoran, otel, mutfak yardımcısı, cankurtaranlık gibi işler için nasıl ülke içerisinde eleman bulunamadığı.. çünkü videolarda işletme sahipleri bu işleri yapacak Amerikalı bulamadıklarından dert yanıyordu.. Ya Amerikalıların hepsi yönetici, hepsi beyaz yakalı 🙂 ya da bu insanların derdi tasası yok.. bilemedim.. 🙂

    sehrin nufusu da onemli 🙂 video'da anladigim kadariyla yazlari canlanan bir sehir, hem sehirdeki kisi sayisi az oldugundan, hem de isler sezonluk oldugu icin pek ragbet gormuyor olabilir 🙂


  • @crazycells Çalışma bakanlığı sayfasındaki h2b iş ilanlarına göz gezdirdim. Bazılarında detaylı olarak işverenlerin h2b için sertifikaları ve iş ilanı belgeleri varken bazılarında bulunmuyor. Olanlarda, şu kuruma şu numara ile öz geçmişinizi gönderin ya da irtibata geçin diyorlar fakat o kurumlara dışarıdan başvuru pek mümkün gözükmüyor. Job bank denilen yerlerde de bu ilanlar görünmüyor? Sormak istediğim bu ilanlara dışarıdan sadece danışmanlık şirketleri aracılığıyla mı başvurmak gerekiyor? Ya da doğrudan iş ilanını veren firmayla mı iletişime geçiliyor? Danışmanlık şirketleri girince araya işler değişiyor sanki biraz fazla masraflı ve tehlikeli geliyor bana. İlginç bir şekilde fazla bilgi yok bununla alakalı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lonestar (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    @crazycells Çalışma bakanlığı sayfasındaki h2b iş ilanlarına göz gezdirdim. Bazılarında detaylı olarak işverenlerin h2b için sertifikaları ve iş ilanı belgeleri varken bazılarında bulunmuyor. Olanlarda, şu kuruma şu numara ile öz geçmişinizi gönderin ya da irtibata geçin diyorlar fakat o kurumlara dışarıdan başvuru pek mümkün gözükmüyor. Job bank denilen yerlerde de bu ilanlar görünmüyor? Sormak istediğim bu ilanlara dışarıdan sadece danışmanlık şirketleri aracılığıyla mı başvurmak gerekiyor? Ya da doğrudan iş ilanını veren firmayla mı iletişime geçiliyor? Danışmanlık şirketleri girince araya işler değişiyor sanki biraz fazla masraflı ve tehlikeli geliyor bana. İlginç bir şekilde fazla bilgi yok bununla alakalı.

    sanirim genelde acentalarla calisiyorlar, tum surece hakim degilim. Yukaridaki sayin smesut'un paylastigi yaziyi gozden gecirin isterseniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gecen yil, Trump'in kongresinin getirdigi sinirlamalardan dolayi pek cok kisi H2B vize alamadi, bu uygulama pek cok isletmeye kotu olarak yansidi. ABD'de issizlik seviyesi bu yillarda oldukca dusuk, bu nedenden dolayi pek cok isletme calistiracak ABD vatandasi bulamiyor ve H2B'ye yoneliyor...

    Yukaridaki video'da restoran ve hotellerde sezonluk calisacak kisilerden bahsediliyor.

    bu video'da da Ohio'da yasanan peyzaj ustasi/bahcivan eksikligi yansitiliyor:

    bu video'da ise yine benzer bir sekilde, New Hamshire'da fidanlikta (fidelikte) calisacak insanlarin eksikliginden bahsediyor:

    Ekonomik olarak isletmelere zarar verdigi icin H2B vize alimlari er ya da gec normale donecektir. Kalici bir cozum olmasa da, ABD'ye yilin bir bolumunde gelip calismaya niyetli arkadaslar kendi uzmanlik alanlarindaki isleri ve H2B olanaklarini arastirmali. Ayrica belirtmis olayim, yukaridaki video'daki fidanlik sahibi Jamaika'dan her yil ayni grubun kendilerine calismaya geldiginden bahsediyor. Ozellikle islere basvurmanin daha dogrusu bu bilgilere ulasmanin zorlugunu farketmistik yukaridaki yorumlarda, bu ayni zamanda su anlama geliyor da olabilir... Eger cok kolay yerde ulasabildiginiz bir ilan gorurseniz, bu ilana ulasan cok sayida kisi olacagi icin basvuru da ona gore daha cok olacaktir, dolayisiyla kendi uzmanlik alaninizdaki is olanaklarini daha derinlemesine arastirmak (belki de resmi sitelerin disina cikarak) ya da gerekirse isletmelerle direkt iletisime gecmek gerekebilir.

  • ⭐⭐⭐

    H2B vizesi ile Florida eyaletine gelen bir çiftin Youtube kanalına az önce rasgeldim. Yaz mevsimi güneyde, kış sezonu ise kuzeyde çalışarak sanırım devam etmeyi düşünüyorlar.

    Türkiye’den H2B vizesi ile gelen sayısının oldukça nadir olduğunu tahmin ederek, bazı yararlı bilgiler verdikleri videoları mevcut. İncelemenizi tavsiye ederim.


  • Sezon başlıyor. H2A , H2B için başvuru yapılabilecek linkleri kontrol etmekte fayda var


  • @smesut (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    Sezon başlıyor. H2A , H2B için başvuru yapılabilecek linkleri kontrol etmekte fayda var

    nerden kontol edicez acaba ?


  • @vermaynen

    Ben aşağıdaki linklerden takip etmeye çalışıyorum.
    indeed , linkedin ve us.sulekha.com dan da başvurulabiliyormuş.
    ancak henüz oraları H2B konusunda nasıl filtreleniz şeklinde test etmedim.

    https://icert.doleta.gov/


  • @smesut (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    @vermaynen

    Ben aşağıdaki linklerden takip etmeye çalışıyorum.
    indeed , linkedin ve us.sulekha.com dan da başvurulabiliyormuş.
    ancak henüz oraları H2B konusunda nasıl filtreleniz şeklinde test etmedim.

    https://icert.doleta.gov/

    tskler daha cok hangi alanlarda is kollari mevcut turizm otelcilik alanlarinda mi ve ornegin ben is buldum diyelim esimi de yanimda goturebilir miyim ?


  • @vermaynen
    genelde hizmet sektörü oluyor bu tip dönemsel işler .

    birde H1A vizesi ile ilgili olanlar var onlarda tarım işçileri ve balık temizleme vs işleri oluyor.


  • @smesut (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

    @vermaynen
    genelde hizmet sektörü oluyor bu tip dönemsel işler .

    birde H1A vizesi ile ilgili olanlar var onlarda tarım işçileri ve balık temizleme vs işleri oluyor.

    tesekkurler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum