Bu zamanların en trend konusu fotoğraf olayının belli ki zamanı gelmiş yine
Benim neyim eksik diyerek 3-5 kelam da ben edeyim hakkında.
GC başvurularında, gerekli başvuru yeterlilikleri (Min. Lise mezuniyeti vs gibi) dışında sizi İSPATIYLA eleyebilecekleri tek konu fotoğraf konusu. Şöyle ki, başvuru içindeki bilgilerinizin doğruluğunu "o ilk aşamada" teyit etmeleri mümkün değil. Yani yalan beyan verseniz dahi bunu bilmeleri mümkün değil. Fotoğraf olayında ise durum hiç de öyle değil. Çok basit bir yazılımla, fotoğrafın oluşturulma tarihini, üzerinde oynanma yapılıp yapılmadığını, insan eli değmeksizin rahatça belirleyebilirler. Haliyle de bu şarta uyulmayan başvuruları daha bu ilk aşamada eleyebilirler.
Bu bir saptama, öyle yapılıyor falan demiyorum. Sadece bunun istenildiğinde, gerçekten gerekli görüldüğünde çok basitçe yapılabileceğini söylüyorum. Görüp duyduklarımız böyle bir şeyin yapılmadığını gösteriyor elbette.
Fotoğrafa gösterilen özen kesinlikle başvuru sayısı/geçmişi ile ters orantılı. İlk yıllarda hele ki ilk başvuruda özen gösterip, ülkenin en iyi stüdyosunda çektirirsin, 2.yılda mahalle stüdyosuna döner bu iş. Üçüncü yılda ise "aman şuralarda bir foto vardı 10 yıl öncesinin, onu kullanayım" dersin ya da evde çekim olayına girersin. Daha sonraki yıllarda elinde amcanın fotosu vardır, "onu kullanayım nolcak ki?" olayına kadar gider 
Geçen yılı pas geçtiğimden ben bu sene evde çekeyim seviyesindeyim. Gelecek seni için varsa fazladan fotonuz yollayın da uğraşmayayım