Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Dolar Beyimiz de 41.70 in üzerine çıktı.. Bakalım ne zaman düz hesap 42 olacak.

• @aysegul Su anda Turkiye'de en ucuz sey $. Normalde, baskilanmasa, 70 TL ve uzerinde olmasi gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea aynen öyle, bu seviyelerde tutacağız diye milyor milyor yakıp duruyorlar dolarları çatır çatır..
    Diğer taraftan dövizle maaş alanlar bile eski alım güçlerini kaybetti örneğin, baskılandığı için olması gerekenin çok altında kaldı maaşlar, her bakımdan sıkıntı, neresinden tutsak elimizde kalıyor..

• @aysegul acaba parayı altında mı tutmak mantıklı yoksa doların her an patlama tehlikesine karşı(tutmaya çalıştıkları için) dolara mı çevirmek mantıklı yoksa olası bir dolar yükselmesi durumunda altın yine poziyonunu korur mu

• ⭐⭐⭐⭐

@mahmutceliker her ne kadar finans dersleri de almış olsam hiç üzerine düştüğüm konular değil, derinlemesine ilgilenmediğim için de riski minimumda tutmak adına sepet mantığını sevmişimdir her zaman, tl dolar altın üj bej de euro olsun, kafam rahat olsun 🙂 ytd..

• @aysegul 🙂 En mantıklısı o gibi yine maalesef bizim " ekonomistlere" güven olmuyor tutmaya çalıştıkları gibi önceden yaptıkları gibi her an aşağıya da çekebilirler en güvenli liman yine altın tabii ki ama doların önündeki bendin kırılması an meselesi de olabilir.

• Altin daima guvenli yatirimdir ve uzun vadeli dusunmek gerekir. Doviz konusu ise bir gun patlayacak ama o bir gun ne zaman? Bir gece ansizin da olabilir, yavas yavas kademeli de olabilir. Dovizdeki hareketi baskilamak icin her yolu deniyorlar. Ama bence bir gun gelecek ve artik daha fazla tutamayacaklar.

• @MySea Kesinlikle katılıyorum daha da kötüleşmeden ben de paçamı kurtarabilseydim(inşallah):)

• ben sene sonuna kadar dolarin 50 tl yi bulacagini tahmin ediyordum,,,,altina yatirim yapmakda guizel bir sey,hic bir zaman deger kaybetmiyor.

• ⭐⭐

@sir-altan

ING Global, Türkiye tahminlerini güncelledi:

• Büyüme tahminleri 2025 için %3,3, 2026 için %4,0
    • Dolar/TL tahmini 2025 sonu için 45,0, 2026 ortalaması için 49,74
    • 2025 sonu enflasyon tahmini %30,5
    • Gösterge faiz tahmini 2025 sonu için %37,50, 2026 sonu için %27,0
    • 10 yıllık tahvil faizi için 2025 sonu tahmini %28,94
    • Türkiye devlet tahvilleri için şu aşamada nötr pozisyondayız
    • Dezenflasyonda sonraki bir dönemde geri dönüş olmasını bekliyoruz, bu gerçekleştiğinde sabit getirili yatırımlar tarafında fotoğraf iyileşir

Günün Smart Veri Gündemi

Türkiye:
    10.00 - TÜİK: Sanayi Üretimi
    14.00 - BDDK: Haftalık Sektör Verileri
    14.30 - TCMB: Haftalık Para ve Banka İstatistikleri

Global:
    -Güney Kore piyasaları tatil nedeniyle kapalı
    09:00 - Almanya: Dış Ticaret Dengesi
    09:00 - Japonya: Makine Ekipmanı Siparişleri
    11:30 - İngiltere: BoE Üyesi Catherine Mann - Konuşma
    14:30 - Euro Bölgesi: ECB Tutanakları
    15:30 - ABD: Haftalık İşsizlik Başvuruları
    15:30 - ABD: Fed Başkanı Powell- Konuşma
    15:40 - ABD: Fed Üyesi Bowman - Konuşma
    17:00 - ABD: Toptan Satışlar
    17:30 - ABD: EIA Haftalık Doğal Gaz Stokları
    21:40 - ABD: Fed Üyesi Daly - Konuşma

Bugün bu konuşma veriler önemli doların yükselişini ve altını etkileyecek konuşmalar ama ING global tahminleri genellikle doğru çıkıyor.

• Vize ödemesinde ABD kuru 44 den hesapladı dün, FYI

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Atlantis00 Senin yerinde olsam %70 altın %30 usd yapardım trump çine baskısına devam ederse altın artmaya devam edecek yada onsu bu seviyede kalsa bile yıl sonuna dolar tahmini 44 üstnde veriyor.

• .....fazla telaslanmaya gerek yok,turkiye buyuk bir kalkinma icinde,savas araclari savas gemileri tanklar ,iha lar yapiyor,roketler filan10-15 yil icinde ekonomi cok duzelecek, tl deger kazanacak, tv shows diziler bile baska ulkeler tarafindan kapisiliyor,.birde kendi ineklerimizi uretebilsek....Saka bir yana turk insani siyasetten anlamiyor, her seye inatci gozuyle bakiyor,inadina oy veriyor,belediye baskani dunyanin haracini almis,millet hala onu kahraman yapiyor....

......japonya parasini asagida tutup dunyaya cok mal satiyor,japon insani kazanciyla dunyayi gezebiliyor,bizim paramizda dusuk ama turk insani ege akdeniz turuna kredi karti borcuyla gidiyor.......turk lirasinin devamli deger kaybedecegine inaniyorum,deger kaybi nasil onlenir omuda bilmek cok zor, iyi gunler..

• @sir-altan Hocam okurken zor dayandım, bir an ciddisin sanmıştım. Allah bu ülkeye ve gelecek nesillere yardım etsin.

• @sir-altan Hocam, sonbahar geldi, Silivri soguktur simdi...

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@T-C-Kubilay-Dikici en mantıklısı öyle duruyor hocam teşekkür ederim

• $1 = 41.80 TL

• Altinin ounce fiyati $4,100'e yaklasti. Gumus de $50'a yaklasti.

• @MySea gümüşün gidişatı ne olacak aceba hızla yükselmeye devam ediyor hak ettiği yerleri görebilecek mi 🙂

Benzer Başlıklar

• 1
  • 354
  • 6
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |