@crazycells Merhaba,
Facebook Yeşilkart Forum grubuna katılma isteği gönderiyorum ama kabul edilmiyor 🙂 Sebebi ne olabilir?
Herhangi bir soru falan da sorulmuyor.
-
@gucarslan teşekkürler, mutlu yıllar ☃️
-
@Sharm Örnek imza şablonunda CN bilgisini 2026 olarak güncellerseniz ve bunu her yıl değiştirirseniz çok uygun olur. Çünkü 2026 talihlilerinden bazıları aynen kopyala–yapıştır yapmış. Bizler fark edince uyarıp düzeltmelerini istiyoruz.
-
-
@crazycells Karanlık modda daha iyi olmuş bu arada. Elinize sağlık. Normal mod için de arka planın değişme efektini kaldırırsanız epilepsi olmayız. 😃
-
Foruma yeni üye olan arkadaşların dikkatine!
Üye sayımızın her geçen gün artmasından dolayı, bugünden sonra üye olacak arkadaşların kullanıcı adı belirlerken bazı kural ve tavsiyelere uyması gerekecektir. Aksi durumda üyelikler onaylanmayacaktır. Bu şekilde ilerde doğabilecek bütün karışıkları engellemeyi hedefliyoruz.
Bu uygulama halihazırda forum üyesi olan kullanıcıları etkilemeyecektir. Fakat aşağıda belirtilen türde bir isme sahip üyeler, ileti sayıları az ise isim değişikliği talebinde bulunabilirler.
Kullanıcı Adınızı seçerken, kullanıcı adınızın ayırt edici ve size özel olmasına ve ayrıca kafa karıştırıcı olmamasına özen göstermelisiniz. Amerika Göçmenliği ile alakalı bir kelime seçmemelisiniz, zaten bu forum bir "Amerika göçmenlik forumu" olduğundan benzer kelimelere sahip üyelerin sayısı hızla artmaktadır. Bu uygulamanın konulmasının temel nedeni de bunu engellemektir.
Kullanıcı adınız: (ve uygun olmayan örnekler)
greencard, yeşilkart, b1vizesi, dv2016 vb. göçmenlik terimlerini temel alan bir ad olmamalı (greencardlı5) sanş, talih vb. kelimeleri içermemeli (şanslı3, 2017talihlisi) ülke veya milliyet isimlerini içermemeli (amerikalı1) "amerika", "abd", "usa", "turkey" veya "turkiye" kelimelerini icermemeli (amerika sevdalisi) sadece şehir isminden oluşmamalı (ankara, newyork) yesilkartforum, forum, admin, mod vb. kelimeleri temel alarak oluşturulmuş olmamalı (admin_1) küfür, hakaret, aşağılayıcı ve kışkırtıcı kelimeler içermemeli aktif forum üyelerinin isimlerine benzer olmamalı (crasycellz) forumda sık kullanılan terimleri temel almamalı (youtuber, danışman, avukat, göçmen) topluma mal olmuş isimleri, ünlü veya siyasi kişiliklerin isimlerini temel almamalı (trump, obama) genel ve belirsiz olmamalı (kullanıcı_adım, bir_insan, yeni_üye) cümleler gibi yargı ve ifade içermemeli (aklımagelmedi , birsorumvar, kitapokuyorum, süreciaksatma) noktalama işareti içermemeli (mehmet.) sadece rakamlardan oluşmamalı (123456) ardi ardina veya pek cok x karakteri icermemeli (axxz) ayni karakterlerin tekrariyla olusmamali (sssss) gereksiz kelimeler icermemeli (akpak ltd sti yk uyesi) ayırt edici ve size özel olmalıNot: Gereksiz noktalama işareti veya kelimeler içerdiğine kanaat getirilen 'kullanıcı isimleri' forum üyelik işlemi sırasında noktalama işaretleri ve kelimeler silinerek onaylanabilirler.
Sizler de takdir edersiniz ki, forumda birileriyle konuşurken veya diğer kullanıcıları etiketlerken talihli1, talihli2, talihli3, talihli4 gibi kullanıcı isimlerinin varlığı sadece karışıklık yaratmaktadır.
Yukarıda da belirttiğim gibi bu uygulama halihazırda forum üyesi olan kullanıcıları etkilemeyecektir. Fakat bu türde bir isme sahip üyeler isterlerse isim değişikliği talebinde bulunabilirler. Bu listeye daha sonra forum düzenini sağlamak adına eklemeler yapılabilir, fakat değiştirildikten sonra sadece foruma yeni üye olacak kişileri ilgilendirir.
Kullanıcı adı ile ilgili problemleri çözmek veya isteklerde bulunmak için @admin kullanıcısına mesaj veya [email protected] adresine email gönderebilirsiniz.
-
Otomatik Cevap (Canned Responses) Eklentisi Aktive Edilmiştir!
Forumda sık kullandığınız cevapları kaydetmeye yarayan canned responses özelliği aktive edilmiştir. Kayıtlı olan cevaplarınıza mesaj yazma kutusunun hemen üstündeki diyafon 📢 işaretinden ulaşabilirsiniz.
Bu eklentiye;
📢 Global cevaplar (forumdaki herkesin kullanabileceği)
📢 Kişisel cevaplar (kendi profilinizden ekleyip sadece sizin kullanabileceğiniz)
kaydetmek mümkün.
Bu sayede sıkça kullandığınız cevapları kaydetmeniz ve kolaylıkla tekrar kullanmanız mümkün. Forumda, moderasyonun yanısıra herkesin kullanabileceği, faydalı olacak otomatik cevap önerileriniz varsa şu konuya aktarmaktan çekinmeyin.
canned response:
a predetermined response to a common question, frequently used in text based environmentsOtomatik cevaplara profilinizden ulaşabilirsiniz:
alt text
Mesaj yazma kutusundaki diyafona tıklayarak hesabınızda kayıtlı olan cevapları görebilirsiniz:
alt text
Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
-
@hayallerabd, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
merhaba, foruma ne zaman bilgisayardan girsem "Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz." hatası alıyorum. Telefondan girdiğimde ise bir sorun yok. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
sayın @hayallerabd acaba bilgisayardan girerken birkaç sekmede birden mi açıyorsunuz forumu?
-
merhaba Ali bey, hayır farklı sekmeler kullanmıyorum. Zaten foruma girmek üzere daha sayfayı açar açmaz bağlantı uyarısını vermeye başlıyor. Mesela şu an size cevap vererek ileti yazamıyorum.
-
Cepten foto yükleme işlemini yapamayan tek kişi ben miyim acaba
Daha önce profil fotosunu cepten yükleyenlerin tavsiyesi var mı
-
@crazycells selamlar, ayni sorunu yazmak icin girmistim, hem bilgisayarda hemde telefonda site acilir acilmaz baglantiniz koptu uyarisi aliyorum. Telefonumu iki gun once guncellestirmistim ondan kaynakli olabilecegini dusundum fakat bilgisayardan da aynj hatayi alinca buraya yazmak istedim.
-
Merhabalar İOS 26’dan sonra mı oldu bilmiyorum ama bende ayni sekilde bağlantınız koptu hatasi almaktayım.
-
Bende hem bilgisayarda hem telefonda baglanti koptu hatasi aliyorum. Iphone ve Macbook. Ios26 ya gecmeden once basladi diye hatirliyorum.
-
@crazycells Ben de telefondan kullanıyorum ve forum ile bağlantın koptu uyarısını alıyorum. Buna ek olarak bildirimlere, mesajlara tıkladığım zaman da her seferinde bu hatayı alıyorum ve boş sayfa olarak görüyorum. Ne zaman hepsini gör seçeneğini seçsem ancak o zaman bildirim ve mesajlara erişebiliyorum.
Bir diğer şey ise, foruma mobilden ileti girerken veya mesaj atarken tıklamak istediğim yer ve tıkladığım yer aynı olmuyor. Özellikle Apple’da yazının arasına yakınlaştırma seçeneği ile seçiyorum ve istediğimden farklı bir yeri seçmiş oluyorum çünkü yazıyı değil, arka planı baz alıyor.
Maalesef forum kullanımını kötüleştirdiği için bu durum, bazı bildirimlere, mesajlara cevap vermekte epey zorlanıyorum.
-
@EzgiLera tüm sorunlara+1
ek olarak İphone kullanımında sayfayı aşağı kaydırırken uzun mesajları tek mesaj olarak algılayıp komple yukarı atıyor sayfa bütünlüğü kalmıyor. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: E elbruz
-
Bağlantınız koptu hatasına bir çözüm bulunabildi mi? Forum kullanılmaz hale geliyor bazen sürekli başa atıyor…
-
@erncndr +1
-
Tam Olarak Teknik Bir Sorun Değil ama ben başka bir öneriden bahsetmek istiyorum.
Biliyorsunuz Dv ve Yurtdışı süreci baya komplike ve anlaşılmaz olabiliyor insanlar için. Dv sürecinin kendisi, her sene yeni başvurular eski başvurular vize ile ilgli süreçler çok çabuk değişebiliyor. Bilgiler de Bölük Pörçük Forum Köşelerinde Kalabiliyor. Hiç bir şey olmasa bile bir çok söytenti ortaya çıkabiliyor. Forum Nezdinde Bir Haftalık (ya da aylık)Bülten Mail Listingi Oluşturup Her Hafta Güncellemeler ve Haberler Özetlense Aslında Çok güzel olur diye düşünüyorum. Mesela,Kasım 2025-(tamamen örnek)
-
Hükümet hala kapalı 44. gününde.
-
Abd vatandaşlığına geçiş zorlaştırılacak kanun kabul edildi.
-
Trump Çin'e Vizeleri Askıya Aldı
-
Dv 2025 Başvuruları cnxxxx başvurusu son olmak üzere sona erdi.
-
Ankara Elçiliği Sadece xxxx adet vize dağıtarak süreci bitirdi
-
Dv 2026 Başvurularında hala Mülakat Ankara nezdinde başlamadı.
-
Dv 2026 için Dosya Taşıma İşlemleri Askıya Alınacak
-
ABD vize süreçleri tamamen dijitale geçti.
-
Türkiye ABD büyükelçisi değişti
-
Dv 2027 için 1 dolarlık başvuru ücreti resmileşti
gibi
Bu şekilde bir mail bülteni oluşturup paylaşılabilr veya sitede haftalık bülten olarak yayınlanabilir. Belki ilerde podcast vb gibi şeyler de yapılabilir güncelleme ile ilgli. Yanlış yere yazdıysam affola ya da yeni başlık da açılkabilir bu konu hakkında. Olumlu olumsuz görüşlerinizi bekliyoırum. -
-
Telefondan foruma giriş yapılınca, yılbaşı konsepti nedeniyle yerleştirilen kardan adam ekranın belirgin bir kısmını kaplıyor. Mesaj yazarken de hiç kullanıcı dostu olmayan bir figüre dönüşüyor bu kardan adam. Farklı bir konumlandırma veya farklı bir ikon düşünülebilir mi? Tepedeki ışıklar çok güzel
Teşekkürler @gucarslan -
@ATS16 ilgili kısım mobilede görünmeyecek şekilde düzeltilmiştir.
yine de biz kardan adamların korumaya ve kollamaya devam edeceğiz, mobilde hariç
-
mobilde bağlantı koptu hatası sebebiyle siteyi kullanmak oldukça zor halde,
like-dislike butonlarına basılması çok zor basılmışsa da sayfayı yenilemeden aktif hale gelmiyor işaretler
iletiye cevap verirken açılan sayfada imlec alt satıra alınmazsa ileti yazılamıyor yani kayma varken hiza doğru oluyor
-
@mesut1905 bu konu farkındayız ve çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. ( @crazycells)
-
@gucarslan teşekkürler, kolaylıklar
-
@gucarslan teşekkürler, mutlu yıllar
️
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum