Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @mukavemeth Yok hocam iki başvuru ayrı ayrı ilerler. Daha önce sizin gibi yapanlar oldu. Sadece EB1A sürecini takip etmeniz yeterli olacaktır.

• @caner1245 Teşekkür ederim hocam. Herkese kolaylıklar dilerim.

• @MyWay-0 Hayırlı olsun sizden 2 gün sonrada bizim interviewimiz var

• IV fee ödeme konusunda bir sorum olacak. ZENUS adında bir online abd bankası var burada hesap açmak mümkün gibi görünüyor. Bu platform üzerinden ödeme deneyen var mı?

• @saydogan çok teşekkür ediyorum...

• Selam arkadaşlar az önce ankara dan bir mail geldi bana Orijinal günüm olan 17 Ekim 2025 olan mülakat gününün öngörülemeyen sebebler nedeni ile 6 Kasım 2025 tarihine ertelendiğini yazan. Benden başka bu şekilde bir mail alan var mı merak ettim. Yada öncesinde maruz kalan?

Ankara-Public-IV [email protected]
    12:37 (4 saat önce)
    Alıcı: ben

Dear Applicant,

Due to unforeseen circumstances, your visa appointment originally scheduled for October 17, 2025, has been rescheduled to November 06, 2025, at 09:00 AM.

Please note:
    •     You will not receive a new appointment letter.
    •     If you wish to change your appointment, you may reschedule directly through https://ustraveldocs.com/
    •     On October 17, 2025, you will not be permitted to enter the Consular Section, as your appointment has been moved.

We appreciate your understanding and cooperation.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    Ankara, Türkiye

• @dandanakan01 Evet tesekkkurler hocam

• @omercangoksu Merhaba, bana da bu gün aynı saatlerde aynı mail gelmiş. Benim de 17 Ekim di. Yeni randevum sizinle aynı, 6 Kasım saat 09:00. Belki genel bir yoğunluk nedeniyle randevularda seyretme yapıyorlar diye düşünmüştüm, ama ben de soracaktım. Hayırlısı olsun.

• @omercangoksu rica ederim

• @silamrc rica ederim

• NVC doküman gönderimi için bir sorum olacaktı. Önceki gönderileri de kontrol ederek planım şu şekilde oldu.

Kendim, eş ve çocuk için pasaport fotokopileri (biyometrik sayfa için renkli olarak)
    Edevlet üzerinden nüfus kayıt örneği (aile olarak almak yeterli mi? herkesin detayları burada çıkıyor fakat ayrı ayrı almak gerekir mi?)
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    Adli Sicil Kaydı - Kendim ve eş için
    Askerlik Belgesi

bunların kendim yapacağım çevirisi ve bu çeviriler için bir taahhüt yazısı eklemeyi düşünüyorum.

Genelde bu şekilde gönderilen dokümanlarda bir sorun yaşayan görmedim. Önerileriniz tavsiyeleriniz olursa çok teşekkür ederim.

NVC'den bu konuda yeminli tercümen veya noter onayı gibi talep ile karşılaşan oldu mu?

• @chemistontheroad, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

NVC doküman gönderimi için bir sorum olacaktı. Önceki gönderileri de kontrol ederek planım şu şekilde oldu.

Kendim, eş ve çocuk için pasaport fotokopileri (biyometrik sayfa için renkli olarak)
    Edevlet üzerinden nüfus kayıt örneği (aile olarak almak yeterli mi? herkesin detayları burada çıkıyor fakat ayrı ayrı almak gerekir mi?)
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    Adli Sicil Kaydı - Kendim ve eş için
    Askerlik Belgesi

bunların kendim yapacağım çevirisi ve bu çeviriler için bir taahhüt yazısı eklemeyi düşünüyorum.

Genelde bu şekilde gönderilen dokümanlarda bir sorun yaşayan görmedim. Önerileriniz tavsiyeleriniz olursa çok teşekkür ederim.

NVC'den bu konuda yeminli tercümen veya noter onayı gibi talep ile karşılaşan oldu mu?

Merhaba çevirileri yeminli tercümana yaptırdım.
    Çocuklarım için nüfus dairesinden aldım apostilli.
    Kendimizinkini edevlettten vukuatlı nüfus kayıt örneği aldım.

• @chemistontheroad Merhabalar,

• Her birimiz için pasaport fotokopisi
    • Eşim ve kendim için vukuatlı nüfus kayıt örneği aldık ikimiz içinde ayrı ayrı, çocuğumuz için nüfus müdürlüğünden mühürlü, ıslak imzalı belge aldık. Ve hepimiz için belgeleri yeminli tercümana çeviri yaptırdık.
    • Adli sicil kaydını eşim ve kendim için adliyeden apostilli alıp yine yeminli tercümana çeviri yaptırdık.
    • Evlilik cüzdanının fotokopisini ekledik sadece zaten son sayfada çevirisi mevcut her maddenin. - Evlilik cüzdanının bordo kapağı dahil
    • Eşimin askerlik belgesini yeminli tercümana çevirttik ve noter onayı yapıldı. Notere gerek yokmuş bu bizim biraz bilgisizliğimizden oldu.

Bu şekilde herhangi bir belge eksikliği olmadan DQ olduk.

• Merhabalar benimde bir sorum olacak 4 sene Isvicrede yasadim, ordan da adli sicil kaydi almam lazim, 1 yildan fazla kaldigimiz her ulkeden sicil kaydi gerekiyor bu islemi nasil hallediyoruz , bilgisi olan var mi?

• @biophys Merhaba, forumda adli sicil kaydı almak ile ilgili bir konu var. https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?page=1
    okursanız her ülke için deneyimleri yazmış durumdayız.
    Ayrıca adli sicil ile ilgili Amerika konsolosluklarının yönlendirici bilgileri mevcut. Hangi ülke için bakıyorsanız o ülkenin sayfasında neler yapılması gerektiğini detaylı bulabilirsiniz.

• Bugün Amerikadaki bir arkadaşımdan rica ederek ödeme kısmını hallettim. (Bunun en maliyetsiz ve direk yolu bu sanırım)

Eşim ve kendim için sicil kaydını e-devletten ingilizce olarak aldım.
    Diğer tüm dokümanları yeminli tercümana çevirtip iletmeyi düşünüyorum. Welcome letter sonrası bu başlığı baştan bir okudum kendi çevirip sorun yaşamayanlarda var fakat riske atmak istemiyorum. Cover sheet'te yer alanlar ve buradaki arkadaşlarında önerdikleri dışında extra bir doküman göndermeyeceğim.

Bu konuda daha önce NVC'den hizmet dökümü veya gelir ile ilgili belge talep edilen oldu mu? (Bunları iletenlerde olmuş çünkü)

Edit: Bunlara ek Ds-260 doldururken biyometrik fotoğraf gerekiyor sanırım.

• Merhaba EB2 NIW sürecinde başka bir ülkeye çalışmak için gidersek , yani iş teklifi geldi çalışmak için Türkiye'den ayrılıyorum. Bu sorun teşkil eder mi?
    Etmeyeceğini düşünüyorum; çünkü konsolosluk en son aşamada , yani bu aşamaya gelene kadar normal süreci online devam ettiriyoruz zaten. En son ki aşamada da konsolosluk için her halükarda TR ye geleceğim. Fakat yine de sormak istedim. Bunu tecrübe edeniniz oldu mu?

• @Ucgabernice Merhaba, benim durumum tam da bu sekilde.
    Basvurumu tamamladiktan ve onay aldiktan sonra DQ bile olmadan baska bir ulkeye tasindim ve 2 senedir bu ulkede ikamet ediyorum.
    Bu 2 senede DQ oldum, Current oldum ve interview Letter aldim.
    Ilave olarak yaptiklarim:
    1-DS260 forumda ikamet adresimi yasadigim ulkeye gore duzenledim. Bu formu doldurduktan sonra tasinmis olsaydim IL asamasinda DS260 acitirip adresi guncelleyebilirdim. Sorun olmaz.
    2-Interview oncesi (eger o ulkede en az 1 sene kaldiysaniz) Sabika kaydi aldim.

• @Burak-Aslan Burak Bey merhaba, Öncelikle bu aydınlatıcı yazınız için teşekkür ederim. Size bir sorum olacak. Gereken aşıların içerisinde polio (çocuk felci) aşısından bahsetmemişsiniz. Gerekli aşılar tablosunda yetişkinlerden istenen bir aşı bu. Bu aşı için ne yaptınız acaba?

• @meke Çok teşekkür ederim yanıtız için. Bilgilendirici oldu. Şu an bana da başka bir ülkeden iş teklifi geldi de o yüzden sordum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |