Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Yönerge açıklandı mı acaba 23 Eylül’e girdik, var mı DV-2027 yönergesi

• Günaydın herkese nasılsınız?

• ⭐⭐

@mertq

• Lise mezunu iseniz yada mülakata giderken lise mezunu olacaksanız siz kendi adınıza başvuru yapa bilirsiniz
    • Lize mezunu değilseniz Son 5 yılda, en az 2 yıl boyunca, SVP 7.0 ve üzeri (ya da eşdeğer 2+ yıl eğitim gerektiren) bir işte çalışmış olmak.
    • Anne ve babanız her biri için ayrı ayrı başvura bilir 21 yaşını doldurmadığınız için (bekar olmanız gerekiyor ) olurda kazanırlarsa sizi de dosyanıza dahil edebilir

3 ayrı başvuru yapabilirsiniz şansınızı elbette artıra bilirsiniz ama unutmayın anne ve babanız biri kazanırsa onlarında amerikaya giriş yapmaları gerekmekte

• @hashirama Sağolun iyiyiz. Her Eylül Ekim Ayları Bir Her Şeye Yeniden Başlama Hissi İle Uyandık. Sizler Nasılsınz?

• @Kekw bende iyiyim. Tatil günüm dinleniyorum. O hissi kaybetmemeniz ne güzel. Bi kaç sene önce forumdaki hemen hemen herkes sizle aynı hisleri taşıyordu. Artık rutin olanı gerçekleştiriyoruz.

• Yasaklı

Geçtiğimiz sene ve bu sene kaçta kapandı bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. Bir taraftan 23 binlerde kapandığına dair bir şey okudum, diğer yandan 7 binler, 4 binler için yüksek rakamlar olduğu söyleniyor bilemedim. Randomly selected'ı görüp mülakat alamamak çok üzücü gerçekten, herkes için hayırlısı olsun.

• Gönlünde Amerika Sevdası olan herkese hayırlı salılar dilerim.

• 2 senedir fotoğrafçıda çektiriyordum fotoğrafı ama bu sene kendim telefondan çekeceğim.

• @mertq kaçıncı başvurunuz?

• Selam herkese artık ücretli mi lottery çekilişi ?

• ⭐⭐

@Crazyman evet 1 dolar oldu maalesef 250 usd bekliyorduk 🙂

İlgili konu başlığı;
    DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

• @T-C-Kubilay-Dikici çok teşekkür ederim. Keşke 500 $ olsaydı şansımız artardı 🙂

• @Crazyman helalinden bi 50 yeterdi. sürpriz olarak pasaport şartı gelse...

• ⭐⭐

Selam arkadaşlar bu sene green kart çekilişine amerikadan başvurucak gibi görünüyorum şuanda yeni geldiğim için turist vizesiyleyim buradan bu statüde başvurmam sorun olur mu sonrasında sponsorumla işlemler başlayacak ancak ben bu şekilde de şansımı deneyebilir miyim sizce turist statüsünde lotterye buradan katılıp burada olduğumu beyan edebilir miyim sonraki vize uzatma süreci için vs sorun teşkil eder mi konuyla ilgili bilgisi olan herkesi dinleyebilirim teşekkürler

• @debbieLA77 Green Card'a başvurucak olmanız bildiğim kadarıyla herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Eğerki çıkarsa ve orada yaklaşık olarak 1 Ekim 2027 tarihine kadar kalıcağınızı düşünüyorsanız AOS ilede işlemlerinize Amerika'da devam edebilirsiniz. Şans hep sizden yana olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@debbieLA77

Başvuru esnasında istenilen bilgilerde hangi ülkede olduğunuz veya statünüz sorgulanmiyor, iletişim adresi olarak başvuru tarihindeki ABD’deki fiziken bulunduğunuz adresi yazabilirsiniz. Diğer tüm bilgileri (Doğum, egitim, medeni durum) eksiksiz ve doğru boyutlarda fotoğraf ile başvurmak önemli. DV çekilişinde esas kişilerin doğdukları ülke.

2026 Mayıs ayında açıklanacak sonuçlar sonrası, talihli olursanız sahip olacağınız CN’ye göre, numaranızın en erken 2026 yılı Ağustos ayında açıklanacak ilk bülten sonrası cut off olma durumunuza göre bu tarihte hala ABD’de yasal bir statü ile bulunuyorsanız AOS yaparak sürecinizi ABD’de yönetebilirsiniz. AOS için detaylara aşağıdaki başlıktan erişebilirsiniz. Sahip olduğunuz turistik vizenin maksimum kalış süresinin 180 gün olduğunuzu da nazikçe hatırlatmak isterim. Bol şans!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Yasaklı

@T-C-Kubilay-Dikici aslında Green Card hali hazırda ücretli zaten. başvuru esnasında her ne kadar durum para yokmuş gibi gözüksede, bu süreç tamamen ücretli ilerliyor:
    1 $: Çekiliş başvuru ücreti
    300 - 350 $: Talihli olduktan sonra, istenilen sağlık raporu ücreti
    330$: talihli olursanız size verilecek olan vizenizin ücreti
    220 $: ABD’ye gittiğinizde fiziksel Green Card için ödeyeceğiniz ücret

Pasaportunuz yoksa, Green Card talihlisi olduktan sonra çıkarılacak pasaport ücreti ve biyometrik fotoğraf ücreti

Tüm bunların yanında: vize ve mülakat sürecinde Ankara’ya gidiş geliş konaklama ücreti

Her şey onayladıktan sonra Abd uçak bileti ücreti

ABD’ye ayak basıldıktan sonra sizin iş bulma sürecine kadar (kira-yemek vs.) (geçinecek kadar paranızın olması)

• ⭐⭐

@ATS16 teşekkür ederim 🙏🏻 kalış süremi bir kereye mahsus uzatmaya çalışabilirim bu süreç için tam ağustos eylül sürecine geliyor 6 ay daha uzatmak bakalım kısmet

• @Witch-Lilith gelişmelerden haberdar edersiniz bizi. Hatta ayrı bir sayfa açıp orada bülten olarak da yayınlayabilirsiniz 😃

• @hashirama DV27 2. olacak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |