Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• yaş 53 yaklaşık 1,5 sene önce ts2023 le çalışma izni aldım.
    arada bir kanadaya gidip bir süre kalıp geliyorum ilaveten amerika vizemden var. canım sıkılınca amerikaya tekrar geçiyorum. iş aramadım gerek yok. çok bir al benisi olmadı bu ts2023 ile verilen çalışma izinlerinde tanıştığım kim varsa istedikleri gibi olmamış.

• @gokmenviko uzatma ne zaman belli oldu mu ?

• bu çalışma izni süresi uzatılabilir mi ? Uzatılıyorsa nasıl oluyor ? Şartları nedir ?

• work permit sahipleri yurtdışı çıkış harcı ödüyor mu ? Yoksa muaf mı ? Çünkü work permit süresi kadar yurtdışında oturum iznide oluyor.

• @firstcanadian merhaba çoğu arkadaşım work permitleri olduğu için harç ödemedi.

• @Seda-Uysal-Avcı work permiti gösterdiğimizde yurtdışı çıkış harcı ödenmiyor mu ?

• @firstcanadian Hayır Ödemiyor . Bir kaç gün önce kendim tecrübe ettim . TR den ayrılırken Pasaport memuruna Work Permiti göstermeniz yeterli.

• ts2023 uzatması oluyor mu ? neticeler çıktı mı ?

• @burak-7 netice yok ve ilerisi gri renk net bir oluşum söylem görünmüyor. Work permit süresi biten kanadayı terk eder. Süresi bitmeden terk edenler oldu.
    Göçmenlik şartları değişti pr alma puanlama denen işleyiş zorlaştı. Gönül isterki kolay yollar oluşsun. sağlıcakla

• Daha önce ukrayna, afgan, sudan, haiti ve iran vatandaşları için yapılan special measures programları uzatıldı ama ts2023 special measure için bir uzatma veya neticesinde nasıl bir yol izleneceği konusunda şimdiye kadar bir gelişme veya duyuru yapılmadı. Alınan ts2023 work permit sürelerinin bitimi yaklaşmayada başladı. Mesela en yakın 7-8 ay sonra Haziran 2026 gibi veya daha önce sürede work permit süreleri bitecek olanlar var.

• @black-area ts2023 programı geçiçi olarak destek amaçlı sunulan bir uygulamaydı. Başvuranlara geçiçi statu ile üç yıllık açık çalışma izni sağlandı. Kişilere cazip gelen yanı ise online bir başvuru ile kolay yoldan çalışma izni verilmesi oldu fakat insanlarda sonradan farketti ve öğrendi ki bu geçiçi çalışma iznini kalıcı oturuma çevirmek için belli şartlar var ve bu şartlar bayağı zor. O nedenle kimi çalışma iznini aldı ve sonra terk etti, kimi bir süre kaldı baktı iş filan bulamadı sonuç terk etti. Kimi kendi imkanları ile kaldı bir süre yaşadı ama kalıcı oturuma giden yolu bulamadı ve daha bir sürü örnekler var. Gelinen son durum ise şimdiye kadar ts2023 programının ne olacagı ile ilgili hiç bir gelişme yok. dedigin gibi ilerleyen aylarda bu çalışma izin sürelerin bitimine yaklaşılıyor.

• evet maalesef gidişat olumlu değil

• @oktay3847 TS2023 OWP geçiçi olarak sağlanan bir yardım programıydı ve çok bir faydası olmadı kısaca kalıcı oturum almaya yarar sağlamadı. TS2023-OWP süreleri aylar geçtikçe sona eriyor az zaman kaldı ve kanada içinde olanlarda süre bitince terk etmek zorunda kalır. Gelecek mayıs haziran 2026 gibi OWP süre bitimleri başlar ve akabinde ilerleyen aylarda genele yayılır.

• ts2023 çalışma izinleri için hiç bir açıklama yok. Kanada göçmenlik yönetimi bir çalışma değerlendirme yapmıyor, yapsalardı bu zamana kadar duyururlardı. Göç başlıca sorun kanada içinde tam aksine göçmenleri azaltmak istiyorlar.

• İrep Çakır 'ın 2 Ekimde Federasyon Başkanı Ali Demircan ile yaptığı röportajda yapılan son görüşmeler ve değerlendirmeleri bulabilirsiniz.

• TS2023 special measure programının ilk başlatıldığı başvuru tarihi 29 mart 2023 ve son başvuru 25 eylul 2023 tarihiydi. Bu son başvuru daha sonra 03 ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bundan sonrada herhangi bir uzatma olmadı. Buna benzer special measure programları ukrayna sudan afgan gibi diger vatandaşlarada uygulandı ve onların halen 2026 tarihine kadar geçerli olacak şekilde uzatmalar yapıldı ve work permitlerini uzatma hakları sağlandı. Ve bu uzatmalar bitim tarihlerine yaklaşmadan çok öncesinden duyuruldu ve gerçekleşti. TS2023 için ise şimdiye kadar hiçbir gelişme uzatma kararı ile ilgili açıklama yok. Work permit gerçerlilik süreleride yakın zamanlarda sonlanmaya doğru gidiyor. Bu şekilde giderse kanada içinde halen bulunan ve work permit süreleri bitenler kanadadan çıkmak zorunda kalır.

• @spain-europe uzatma haricinde 2. ve 3. planın hazırda olması gerekiyor. Kanadaya iltica edenlerin bile işlem tarihleri 96 ay gözüküyor. Dünyanın hiçbir yerinde gel sana vatandaşlık vereyim diyen bir ülke yok artık. Koşullar sürekli değişiyor. Geleceği tabi ki öngöremeyiz ama yedekte her zaman bir planımız olmak zorunda. Uzatma konusunda danışmanlar bile ikiye ayrılıyor ki uzatılacak diyor kimi de uzatılmayacak. Kanadanın göçmenlik kuralları ve eyalet programları bile aniden kapanabiliyor ya da değişebiliyor. O yüzden kesin bir yargıya şimdiden varmak zor. Uzatmanın Aralık ayı gibi netleşeceğini öngörüyorum.

• ts2023 ile work permit

• OWP means that open work permit

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |