Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @sbsb2025 Teşekkürler hocam umarım sizde bir an evvel mail alırsınız.

• @MyWay-0 Hayırlı olsun 🙂

• @californiapostdoc Cevaplar icin tesekkurler, durumunuzu simdi daha iyi anladim.
    AOS surecinde current oldugunuz anliyorum, aslinda bu sizin DQ olmaniza bagimli bir surec degilmis, cunku AOS yapanlar icin siz ne zaman DQ olursaniz sureciniz hizli ilerleyecek.
    EB2-NIW NVC uzerinden ilerlerken malesef daha fazla bekleniyor, sizin de isaret edip kaygilandiginiz durum tam da bu.
    Siz formlari doldurup dokumanlari yolladiktan sonra NVC bunu isleyip DQ haline getirecek sizi ve IL beklemeye baslayacaksiniz.
    Moralinizi bozmak istemem ancak ne zaman DQ olacaginizi kestiremiyorum, ben dahil buradaki pek cok arkadasimizin 2-4 ay arasi suren bir zaman kaybi oldu.
    D Day itibarile dokumanlarinizi submit ederseniz 2-4 ay arasi DQ olacaksiniz onun uzerine de current olmaniz halinde DQ siralamasina gore IL bekleyeceksiniz.
    Bu da D+ ? (4-12) ay olabilir.
    AOS yapmayi planlarken current olmaniz NVC uzerinde ilerlerken nasil etkilenir malesef bilemiyorum.

• @enginpek @MyWay-0 tebrikler, hayirli olsun.

• @Megadeth Selam, kargoda olusan zarf yirtiklarinin hosgoruldugunu okumustum bu konuda. Zarf acilip icinden dokuman cikacak hale gelmediyse sorun olmayacaktir ama bu haliyle iyi korumalisiniz.

• Merhaba. Konsolosluk randevusuna giderken Evlilik Cuzdanini tercume ettirmeye gerek var mi? Gelen emailde ozellikle Ignilizce-Turkce falan yaziyordu ya. Gerek yok diye biliyorum ama emin olmak istedim. Bir de ben premium pick up sectim ama odeme yapmadim, randevudan sonra birkac gun Ankaradan alma sansimiz olacak. Hangisini yapmak daha mantikli olur sizce?

• @mrkc EB2 vizesi için bu durum belki farklı işleyebilir, ancak EB1 vizesinde 'current' (sıranın size gelmesi) olmak her zaman kesin bir sonuç anlamına gelmiyor. Örneğin, biz başından beri 'current' durumdayız fakat henüz görüşme randevusu e-postası gelmedi.

Bu süreçten edindiğim en önemli ders şu: Beklentilerinizi her zaman uzak bir ihtimale göre belirleyin. Hayal kurup ailenizle aceleci planlar yapmaktan kaçının. Ailenizle her gelişmeyi paylaşmak yerine, ancak kesinleşen bilgileri paylaşmak daha mantıklı. Örneğin, konsolosluk görüşmesi tarihiniz netleştiğinde bunu duyurmanız daha doğru olur.

Çevrenizdeki insanların sürekli 'Ne oldu?' diye sorması ve beklenti içinde olması, zamanla heyecandan bıkkınlığa ve yıpranmaya dönüşebilir. Bu durum hem sizin hem de yakınlarınız için yorucu olabilir.

• hocalarim, gold card'in eb1 ve eb2 yerine kullanilacagi aciklandi. bu grupta dunden beri bir sey yazilmamis olmasina sasirdim acikcasi. su anki aciklanan haliyle green card'a henuz basvurmamis herkes buyuk risk altinda. bu konuda ne dusunuyorsunuz?

The Gold Card will replace the existing EB-1 and EB-2 visa categories, which currently provide green cards for individuals with "exceptional ability" in business and other fields.
    "In less than a month, the other visa green card categories are likely to be suspended, and this will be the model that people can come into the country," Lutnick told reporters.

• Bu ileti silindi!

• @mutlu234 hocam tam olarak Eb1 Eb2 yerine kullanılacağı değilde sanki o vize statüsü içerisinde değerlendirileceğinden bahsedilmiş reddditte. Yani her halükarda yeni başvuru yapanları etkileyecektir. Zaten bekleme süresi 2 yıl, şimdi iyice uzayacak.

• @mutlu234 Hocam henüz detaylar tam belli değil H1B vizeleri ile ilgili bile 2 günde birkaç update geldi. Yerini alacağını sanmıyorum ancak eklenebilir. Böyle bile olsa teknik olarak 1M dolar verip green card almaya karar versem öncelikle current olan EB1 ı tercih ederdim. NIW hangi durumlarda kullanılacak vs. bunlar da belli değil.

• @silamrc Merhaba, konsolosluk randevusunda evlilik cüzdanının orijinalini ve 2 fotokopisini istediler. Çevirisine gerek yok dediler.

• @mutlu234 Konuyla alakalı işleyişi değiştirme yetkisi sadece kongrede. Bu sebeple Lutnick' in yaptığı açıklamanın net bir karşılığı yok. Ayrıca gold visa konusu çok belirsiz ve apayrı bir case gibi geliyor bana. 1M $ ödeme karşılığı aldığım green card olmamalı. Belki farklı yollarla hızlı vatandaşlığa gidecek bir sistem olabilir. Diğer şekilde tercih edilirliği azalacaktır kanaatindeyim.

• @saydogan Tesekkurler. Siz pasaportunuzu sehrinizdeki Ups subesinden mi aldiniz eve teslim mi peki? Bir de pasaport hazir diye bir email aliyor muyuz ve bu asamada teslimst secenegini degistirme ihtimalimiz oluyor mu?

• @meke
    Teşekkür ederim hocam

• @enginpek Hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ediyorum.

• @silamrc Sistemde ilk girişte premium delivery seçeneğini seçip para ödemeden devam ettim. Mülakattan 3 gün sonra bir e-mail aldım (Başlığı: GTS Premium Delivery (US Visa) Document Pickup). Gelen e-mail'de ya para ödemesi yapıp daha önceden seçilen premium seçeneğini aktifleştirme ya da ödeme yapmadan Ankara'daki teslim noktasından pasaportları alma seçenekleri sunuldu. Biz daha önce eve teslim seçeneğinde sorun yaşayanlardan dolayı Ankara'dan teslim noktasından bir tanıdığımıza aldırdık pasaport ve evrakları.

• 2024 başında başvurup DQ olamayan bizler için, mülakat tarihide sanırım sancılı olacak. 2026 yılında ancak DQ olacağız. 1-2 ay içerisinde FAD current olsa bile mülakat içinde uzun bekleme durumu olabilir.

• @chemistontheroad NVC den cevap geldi hocam "The Immigrant Visa Application Processing Fee Bill will be sent to the designated agent on the case shortly." beklemeye devam.

• @saydogan Ben de premium location secmistim bulundugum sehirden ups den alirim diye ama cok sorun yasayan duyunca Ankara dan aliriz diye dusunduk. Cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. 🙏

Benzer Başlıklar

• 70
  • 60
  • 15
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |