Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @chemistontheroad Sistem henüz bizlere açılmamis. Ekim bultenine gore bizim DOF current oldugundan muhtemelen 1 Ekim sonrasi sistem acilir. Bu sadece tahmin bilgi degil...

• @mrnobody2315 Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Tabi doldurulan bilgilerden direkt ABD vatandasi oldugunu gorup ondan sorgulama yapiyorlar degil mi? Turk vatandasligi da oluyor cocugun diyip vize basvurusa dahil edilse de sıkıntı olur sanırım

• @Mayna Tesekkur ederım cevabınız ıcın. Konsoloslukta nasıl sormuslar pekı bu konuyu bılgınız var mı acaba? Yanı dırekt red gıbı mı yoksa bır acıklama sonrası mı? Bu durumda EB2-NIW den green kart hakları ıptal olmus oldu degıl mı? Yoksa baska konsolosluktan tekrar randevu alınabılıyor mu acaba?

• @meke Hocam cevabiniz için çok teşekkür ederim. Aşağıda bazı kısımları netleştirdim fakat soruyu başka bir açıdan sormak daha anlaşılır olacak sanırım. Eylül itibariyle hem DQ hem current olup, IL alamamış bir arkadaş var mı forumda ? Aslında en çok öğrenmek istediğim nokta bu.
    @meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Benim kabulum Mart 2025 ayında geldi (PD Kasım 2023). Hala Welcome Letter'a cevap vermedim ve DQ değilim.

Kabul dediginiz USCIS approved statusu mu? Oyleyse PD tarihinize gore bu durumda bir gariplik var sanki, aciklayabilir misiniz?

Evet Kasım 2023'te PP olmadan başvurdum. Kabulüm Mart 2025'te geldi. Aslında USCIS tarafından belirtilen dosyalarının %80inin bitmesi tarihleriyle hemen hemen uyumluydu. İlk başvurduğumda daha kısaydı süreler, daha sonra 14 ay sürelerine kadar uzadı. Benden daha geç cevap alan arkaşlar da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Son senelerde çok yayın yapmamıştım ve Amerika'da bir tutuklanma kaydım (suçsuz bulundum bir cezam yok, zaten NIW aşamasında buna bakılmıyor). Neden bu kadar uzun sürdüğünü hakkında sadece spekülasyon yapabiliyorum malesef.

@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Ekim bülteniyle hem DOF hem FAD olarak current oldum.

DQ olmadiginizi belirtmistiniz, DQ olmadan nasil current olabiliyorsunuz aciklarsaniz daha iyi yanitlayabiliriz.

Hali hazırda 2019'dan beri Amerika'da çalışıyorum. Dolayısıyla AOS yapmak temel planımdı ve dolayısıyla Nisan 2025 de Welcome Letter geldi fakat ben bir işlem yapmadım. AOS için bildiğim kadarıyla PD tarihinizin FAD veya DOS (o ayın bültenine göre) tan önce olması yeterli diye biliyorum.

@meke hocamızın yukarıda belirttiği gibi 6 ay gibi süreler şu an DQ olmasam bile gerçekçi olabilir mi ?

DQ ve current iseniz su an Ankara EB2-NIW performansi en fazla 6 ay oldu. 6 Aydan daha kisa surenler de var forumda, bu konuda Ocak - Mayis arasina bakmaniz iyi olur. Ornek @Megadeth, Current olduktan 2 ay sonraya IL aldi ve Temmuz'da mulakata girdi.

Anladım hocam aslında bu umut verici fakat benim durumumda DQ olmadığım için belge toplama (1 hafta) ve NVC'nin benim dokümanlarımı onaylaması (sitelerine göre 2 hafta) ancak 3 hafta içerisinde olabilir. Yani 3 hafta içinde DQ olursam, ne zaman IL alabilirim acaba onu kestirmeye çalışıyorum. Onu anlayabilirsem ona göre Amerika'dan başvurmakla Türkiye'den başvurmak arasında seçim yapmaya çalışacağım.

NVC sitesinde şu an Ankara'da Ocak 2025 DQ olanların mülakat günü verildiği söyleniyor.

Bu bilgiye nereden ulastiniz acaba? Kaynaginiz ChatGPT ise size referans olmamali.

Yok hocam kaynağım ChatGpt değil, NVC nin kendi sitesi

Aynı şekilde DQ olmak için dokümanların onaylanma süresi de bu linkten bulunabilir. (9 gün sürüyor bugün itibariyle)

Ocak 2025'de DQ olmak için ve interview alabilmek için current olmak gerekiyor.

Bu varsayiminizi soyle destekleyebilirim, DQ=01/25 oldugunda 05/2026 current olunabilir ve 07/2026 - 10/2026 arasi mulakata girilebilir. (Referans vaka - @Megadeth, DQ=24/1/2024 iken 05/2025'te Current oldu 2 ay sonraya IL aldi ve 07/2025'te mulakata girdi)

Ozetle sunu onerebilirim:
    Basvuru vize tipiniz EB2-NIW fakat AOS yapmaya calisiyorsunuz sanirim.
    DQ olmadan Current olmayi planlayamazsiniz, once DQ olmak icin gerekli asamalari tamamlamali ve ondan sonra current olmayi beklemeli ve en erken IL alabilmek icin biraz sansina beklemeniz gerekir.

Aslınd bu kısmı anlıyorum fakat Türkiye'den başvuracaksak DQ tarihine göre sıralanıyor ve önemli olan bu. Fakat aslında vize bülteni bayadır yavaş gittiği için birçok DQ olan arkadaş vize bültenine göre FAD açısından current olmadığı için ben 3 hafta içerisinde DQ olabilirim ve FAD olarak da current olacağım. Dolayısıyla bu vize bülteninden önce hem DQ hem de current olup fakat IL alamayan bir arkadaş varsa, o zaman arkada sıra var demektir. Fakat bülten yavaş ilerlediği için zaten Eylül bülteni içerisinde hem DQ hem current olan bütün arkadaşlar IL aldıysa o zaman ben yeni bültene göre current olan arkadaşlarla aynı havuzda fakat en arkada olacağım. Ama sıra yoksa yine de 6 ay gibi bir durumda IL alabilme ihtimalim varsa Türkiye'den başvurmayı tercih edeceğim. Bunu araştırıyorum bu günlerde.

Ve son sorum, AOS yaparken ayni dosyayi NVC'ye nasil cevirebilirsiniz bilmiyorum, siz biliyorsaniz lutfen bizi de aydinlatin.

AOS dosyamı daha yollamadım. Eğer karar verirsem AOS yapmaya Eylül ayı içerisinde yollayacağım. Fakat daha sonradan NVC çevirmek saçma olmakla birlikte münkün. AOS başvurunuzu ya Advanced Parole almadan ya da dilekçeyle yakıyorsunuz kabul alan I140 NIW hala geçerli ve bunun üzerinden tekrar NVC başlatabiliyorsunuz ve PD nizi koruyorsunuz. Fakat bu bilgi Chatgpt'ye dayalı fakat gerçek fakat çok saçma bir yol olduğunu düşünüyorum.

• @chemistontheroad Ben yazdım hocam soru formunu yolladım. Ancak henüz bir cevap gelmedi.

• @caner1245
    bende dün gönderdim buraya yazdıktan sonra. Bir arkadaşın yazdığı Ekim itibariyle aktif olması mantıklı geldi ama, cevap gelsede ekim ayını bekleyin sistem açılacak gibi bir yanıt gelebilir.

• image.png

Böyle bi announcement yayınlamış Chen. ikii tabloda da 15.Temmuz 2024 ü baz alıyor. hata mı yaptılar sizce?

• @chemistontheroad Ben case number uzerinden dosya durumunu sordum , dosya nvc de yaziyor, herkeste durum ayni sanirim , 1 ekim sonrasinda avukata sormayi dusunuyorum,

• @californiapostdoc hocam ben son bülten ile current oldum. IL için iyi ihtimal Kasım görünüyor benim için.

• Merhaba, bugün sabah 08.00 da interview mailimiz geldi. Interview tarihimiz 10.11.2025. Bekleyen herkese en kısa sürede mail gelmesi dileğiyle.

• Randevu maili geldi arkadaşlar.

Immigrant Visa Interview Details:
    Interview Date/Time: November 18, 2025 at 08:30 am

• @the-maintain Hata yok. USCIS bu ay ki bültende Amerika icinde I-485 basvurusu icin Dates For Filing tabolusunu dikkate alacağını belirtmis. Amerika dısındaki basvurular icin NVC surecinde de ayni tabloya bakacagiz. AOS ve interview icin FAD takip edilecek.

• @MyWay-0 hayirli olsun

• @MyWay-0 Hayırlı olsun, gözünüz aydın. Size kolaylıklar ve bol şans diliyorum.

• @MyWay-0 Selamlar hayırlı olsun randevunuz. Ben EB1A kategorisindeyim. Normalde randevu DQ'dan sonra 6-7 haftada gelirken, gruptan takip ettiğim kişilere dayalı olarak, ben 19 Mayıs 2025 DQ'lu olarak 18 haftadır bekliyorum. EB2 biraz daha farklı bize göre sanırım. Bizimki current şu an. Sizin emailiniz hangi tarihte saat kaçta geldi, bu email yine NVC'den mi geliyor? Merak ediyoruz süreci, teşekkürler.

• @meke Hemen dönmeleri süper, bizim avukat Ankara'ya email attı ve bizim durumu sordu. 1 ay oldu dönüş yapan yok. Eylül ayındaki IL emailler de buradan gördüğüm kadarıyla sırası gelenlere gelmey başladı. Bu ayda bize bir şey gelmedi, haziran-temmuz-ağutos'tan sonra eylül'de boş geçti. Bazen bazı şeylerin tadı kaçar ya o moddayım aslında : )

• Hocalarım merhaba
    Ankara konsolosluktan istanbul’a adresime gönderilen zarfın(pasaporttaki vizem iptal edildiği için bu zarf ile abd’ye gireceğim)üzerinde “do not open” yazmasına rağmen kuryenin taşıması esnasında zarfta üç dört adet 4cm uzunluğunda yırtıklar oluşmuş.Acaba bu Abd’ye girişte bana sorun yaratır mı sizce?Benzeri durum ile karşılaşan var mı?

• @sbsb2025 hocam rendevu nvc.state.gov/inquiry adresinden geldi. Bu sabah 8de gelmiş mail.

• @NNDDD teşekkür ederim hocam

• @MyWay-0 Teşekkürler bilgi için. Başarılar size, darısı bize diyelim. Ama bu aydan da umudum yok, bugün geldiyse tüm emailler. Ekim ayı için bir umut bekleyelim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |