Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 372.2k 279

  • image.png

    Böyle bi announcement yayınlamış Chen. ikii tabloda da 15.Temmuz 2024 ü baz alıyor. hata mı yaptılar sizce?


  • @chemistontheroad Ben case number uzerinden dosya durumunu sordum , dosya nvc de yaziyor, herkeste durum ayni sanirim , 1 ekim sonrasinda avukata sormayi dusunuyorum,


  • @californiapostdoc hocam ben son bülten ile current oldum. IL için iyi ihtimal Kasım görünüyor benim için.


  • Merhaba, bugün sabah 08.00 da interview mailimiz geldi. Interview tarihimiz 10.11.2025. Bekleyen herkese en kısa sürede mail gelmesi dileğiyle.


  • Randevu maili geldi arkadaşlar.

    Immigrant Visa Interview Details:
    Interview Date/Time: November 18, 2025 at 08:30 am


  • @the-maintain Hata yok. USCIS bu ay ki bültende Amerika icinde I-485 basvurusu icin Dates For Filing tabolusunu dikkate alacağını belirtmis. Amerika dısındaki basvurular icin NVC surecinde de ayni tabloya bakacagiz. AOS ve interview icin FAD takip edilecek.


  • @MyWay-0 hayirli olsun


  • @MyWay-0 Hayırlı olsun, gözünüz aydın. Size kolaylıklar ve bol şans diliyorum.


  • @MyWay-0 Selamlar hayırlı olsun randevunuz. Ben EB1A kategorisindeyim. Normalde randevu DQ'dan sonra 6-7 haftada gelirken, gruptan takip ettiğim kişilere dayalı olarak, ben 19 Mayıs 2025 DQ'lu olarak 18 haftadır bekliyorum. EB2 biraz daha farklı bize göre sanırım. Bizimki current şu an. Sizin emailiniz hangi tarihte saat kaçta geldi, bu email yine NVC'den mi geliyor? Merak ediyoruz süreci, teşekkürler.


  • @meke Hemen dönmeleri süper, bizim avukat Ankara'ya email attı ve bizim durumu sordu. 1 ay oldu dönüş yapan yok. Eylül ayındaki IL emailler de buradan gördüğüm kadarıyla sırası gelenlere gelmey başladı. Bu ayda bize bir şey gelmedi, haziran-temmuz-ağutos'tan sonra eylül'de boş geçti. Bazen bazı şeylerin tadı kaçar ya o moddayım aslında : )


  • Hocalarım merhaba
    Ankara konsolosluktan istanbul’a adresime gönderilen zarfın(pasaporttaki vizem iptal edildiği için bu zarf ile abd’ye gireceğim)üzerinde “do not open” yazmasına rağmen kuryenin taşıması esnasında zarfta üç dört adet 4cm uzunluğunda yırtıklar oluşmuş.Acaba bu Abd’ye girişte bana sorun yaratır mı sizce?Benzeri durum ile karşılaşan var mı?


  • @sbsb2025 hocam rendevu nvc.state.gov/inquiry adresinden geldi. Bu sabah 8de gelmiş mail.


  • @NNDDD teşekkür ederim hocam


  • @MyWay-0 Teşekkürler bilgi için. Başarılar size, darısı bize diyelim. Ama bu aydan da umudum yok, bugün geldiyse tüm emailler. Ekim ayı için bir umut bekleyelim.


  • @sbsb2025 Teşekkürler hocam umarım sizde bir an evvel mail alırsınız.


  • @MyWay-0 Hayırlı olsun :)


  • @californiapostdoc Cevaplar icin tesekkurler, durumunuzu simdi daha iyi anladim.
    AOS surecinde current oldugunuz anliyorum, aslinda bu sizin DQ olmaniza bagimli bir surec degilmis, cunku AOS yapanlar icin siz ne zaman DQ olursaniz sureciniz hizli ilerleyecek.
    EB2-NIW NVC uzerinden ilerlerken malesef daha fazla bekleniyor, sizin de isaret edip kaygilandiginiz durum tam da bu.
    Siz formlari doldurup dokumanlari yolladiktan sonra NVC bunu isleyip DQ haline getirecek sizi ve IL beklemeye baslayacaksiniz.
    Moralinizi bozmak istemem ancak ne zaman DQ olacaginizi kestiremiyorum, ben dahil buradaki pek cok arkadasimizin 2-4 ay arasi suren bir zaman kaybi oldu.
    D Day itibarile dokumanlarinizi submit ederseniz 2-4 ay arasi DQ olacaksiniz onun uzerine de current olmaniz halinde DQ siralamasina gore IL bekleyeceksiniz.
    Bu da D+ ? (4-12) ay olabilir.
    AOS yapmayi planlarken current olmaniz NVC uzerinde ilerlerken nasil etkilenir malesef bilemiyorum.


  • @enginpek @MyWay-0 tebrikler, hayirli olsun.


  • @Megadeth Selam, kargoda olusan zarf yirtiklarinin hosgoruldugunu okumustum bu konuda. Zarf acilip icinden dokuman cikacak hale gelmediyse sorun olmayacaktir ama bu haliyle iyi korumalisiniz.


  • Merhaba. Konsolosluk randevusuna giderken Evlilik Cuzdanini tercume ettirmeye gerek var mi? Gelen emailde ozellikle Ignilizce-Turkce falan yaziyordu ya. Gerek yok diye biliyorum ama emin olmak istedim. Bir de ben premium pick up sectim ama odeme yapmadim, randevudan sonra birkac gun Ankaradan alma sansimiz olacak. Hangisini yapmak daha mantikli olur sizce?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum