Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Bayram-TÜRKOĞLU Detaylı paylaşım için teşekkür ederim

Öncelikle bir hususu özellikle vurgulamak isterim, Türkiyenin ekonomi ekosisteminin derinden yara alıp orta direğin artık fakirliğe gittiği 2021 ve sonrası süreçte hepimizin bildiği gibi ülkedeki turistik seyahatlerin bir kısmı göçmenliğe kaydı. Bu su götürmez bir gerçek.

Yani sizin 2016'da aldığınız vize(tartışmak için söylemiyorum) şu zamanın şartlarıyla kıyaslanabilecek bir vize değil kesinlikle.

Örneğin ben 2010 yılında öğrenci halimle arkadaşımla alalade İspanya vizesine başvurduğumda 6 aylık multi şengen vize almıştım(kaç günmüş multi miymiş single'mıymış falan bakmıyorduk bile) fakat şu an 6 aylık multi Şengen alabilmek için muhtemelen 3. Şengeninize başvurmuş olmanız falan gerekiyor 😃 Bir öğrencinin ise arkadaşıyla rastgele Şengen vize onayı alması da pek mümkün değil artık.

Yani geçmiş ile olan kıyaslama kesinlikle şu an doğru sonuç vermeyecektir.

Eşinizin vize almasını da sağlayan %99.9 ihtimalle sizin vizeniz olması zaten. Bu konuda sanırım bir esneklik var, eşlerden birinde vize olursa diğer eşe çok kolay vize veriliyor.

Yakın arkadaşımdan bir örnek. Arkadaşımın eşi zamanında ABD'ye vize alıp gitmiş(çocukken) şimdi ailecek tekrar vizeye başvuruyorlar ve vize memuru daha önce ABD'ye gitmiş olması hakkında mülakatta olumlu görüş iletip vizelerini onaylıyor. Üstelik eşi olan arkadaşım o sıra asgari ücrette bir yerde sigortalı 😃 Şayet sistemlere bakıyor olsalar asgari ücretli birini almamaları lazım...(500usd maaşı olan biri Amerika'ya nasıl gitsin turist olarak)

Bu sebeple sistemde hiç bir şeye baktıklarını düşünmüyorum ve bundan eminim(Interpol tipi global suç sistemi tarzındaki şeyler hariç)

Fakat heyecan ya da takılma konusu da anlamlı gelmiyor bana. Bir insan heyecanlı diye vize almaması anlamlı değil çünkü. Heyecansız bir suçlu da olabilir? Hani madem bu konu bu kadar kritik, yalan makinesine bağlasınlar o halde daha mantıklı olmaz mı? Rastgele memurun karar vermesinden daha doğru sonuç çıkar.

Findeks vs demişsiniz ama bence bunlarla uğraşmaları imkansız. Keşke baksalar, ama bakılmıyor.

Eğer bu tip resmi şeylere bir sistemden bakılıyor olsaydı çok kez mülakatta hiç beklenmedik sorularla salvo geldiğini duyardık. Fakat öyle bir tecrübe aktaran hiç okumadım(yüzlerce yerli ve yabancı mülakat içeriği okudum)

Ek olarak findeksim çok iyi, sosyal medyam çok iyi(içerik üreticisiyim hatta teknoloji alanında hatrı sayılır takipçim de var) neyse. Kısmet demekten başka bir şey yok 🙂

• @Reverie Fark ettiyseniz bu böyledir demiyorum. Problem detaylarda olabilir veya tamamen rastgele de olabilir. Vizesi olup da %99,9 durum bu şekildedir diye tespitte bulunduğunuz durumda şöyle bir örnekle karşılaştım: kendisinin vizesi olup da geçen ay eşi vize alamayan bir kişi tanıyorum. Dolayısıyla gerçekleştirdikleri ve baktıkları bir algoritma var bence. Bu benim fikrim.
    Öyle ki vize yenilemelerde artık bir vize sihirbazı mülakatlı mı mülakatsız mı ilerleneceğini kendisi tespit ediyor. Size detay olabilecek farklı bir örnek vereyim :
    İş arkadaşım vizesini yenilerken postayla gönderdiği pasaportlar iade edildi ve mülakatlı görüşmeye çağırıldı. Bunun sebebini şu an kimse bilmiyor. DS-160 formu normal gözüküyor, fakat orda her zaman gittiği adresteki firmadaki tanıdığı için employer tanımı yapmış. Aslında firmamızın müşterisi. Dolayısıyla sizin iş vereniniz olamaz. B1/B2 vizesi olan biri sizin işvereniniz tanımıyla belirttiğiniz bir yere gidemez. Bunun aksini söylesek de '' bu detaydan ne olur, önemsiz '' desek de karşı taraf bazı durumları çelişkili bulabilir. Ben bir kaç parametre vardır demekten ziyade detaylara odaklanmak işe yarayabilir fikrindeyim.
    selamlar

• ⭐⭐

@Reverie öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 2024 aralık ankarada girdiğim için söylüyorum benden önce girenlerin mülakatını duyabiliyordum ayrıca red veren memurun kim olduğu çok belli oluyordu sanırım istanbul biraz daha farklı.

Profiliniz ve deneyiminizi okuduğumda iş durumundan dolayı olduğunu düşünüyorum ben sadece 1 kez yurt dışına çıktım onda da gemi turu satın almıştım italya başladım fransa ispanya gemi ile gezdim 1 hafta sonra döndüm gelir gelmez 4 ay sonra b1b2 randevuya girdim ilgili memur bana da eşimede genellikle işimle ilgili sorular sordu daha yurt dışına çıkıp çıkmadığımı sordu çıktığımı gittiğim yerleri söyledim amerikada ne yapacaksınız diye sorduğunda 4 gün gezeceğim daha sonra gemi turu yapacağım dedim o sırada daha önce gemi turu yapıp yapmadığımı sorduğunda yaptığımı söyledim tamam dedi ama sorunların büyük bir kısmı işim yaptığım iş kaç yıl çalıştığım iş yerimin ne üzerine faaliyet gösterdiği aynı şekilde eşime de aynı soruları sordu ve en sonunda siizn gibi bende ekrana birşeyler girdiğini beklerken yeni ev aldım onu kutlamak istiyoruz dedim sonra evinin için tebrik ederim vizenizi onaylıyorum dedi

bence bir daki görüşmenizde çok dürüst olmanıza gerek yok kiradamı oturuyorsunuz sorusuna kendim evim tadilat olduğu için geçici süreliğine kiradayım demeniz daha sağlıklı olacaktır..

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba bu yazınıza istinaden eski sistemde randevusu olan arkadasım görüşmeye gittiğinde yeni sisteme geçirmeniz gerekli diyerek mülakata giremedi. (Haziran ayında olmuştu bu) dolayısıyla ödediği ücret yanmış mı oluyor yeni hesap acsak başvurabilir mi yeniden bilginiz var mı acaba?

• ⭐⭐

@zeynep34 Sorunuzun cevabını şöyle vereyim arkadaşınız gittiğinde yeni sisteme geçmediği için giremediyse yeni sistemde randevusunu onaylaması gerekeli diye biliyorum bununla ilgili detayları bu konu başlığı altında yaptılar Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik

Gürcan beyin orada paylaştığı yazıyı sizinle paylaşıyorum;

5e4ea0b8-6267-4b7e-9723-066d98864cbd-image.png

Özetle gelecek olursak gürcan beyin yazısında yeni sistemde ds160 formunu onaylamdıysanız; bu sebeple binaya / mülakata alınmayanlar mecburen yeni bir randevu almak zorunda kalacak

Vize ücretinizi yatırdığınızın üstünden 1 yıl geçti ise vize ücretiniz sistemde gözükmeyeceği için randevu almanız için tekrar bir ücret daha yatırmanız gerekecektir. şuan için en yakın randevularda
    24659773-0fc2-44e4-befd-6d3f2ffea2ea-image.png

8e859468-9c74-4a28-8dc9-bd8d5a8630bb-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici detailing yanitiniz icon cook tesekkur ederim ilgili başlığa bakacağım

• Merhaba İyi günler ben 1 Eylül tarihinde ds formumu doldurup submit ettikten sonra ödemesini yaptım daha sonra 25 Eylül için Bosna hersekte ki ABD konsolosluğuna randevu planladım Fakat 6 eylülde ki güncellemeye göre artık 3.ülkeden vize mülakatlarına giremezsiniz dediler ve son zamanlarda telegram gruplarında okuduklarıma göre bazı türk vatandaşları bu güncellemeden dolayı konsolosluğa alınmadığını okudum. Sorum şudur bende 25 eylüldeki mülakatıma sorunsuz girebilme gibi bi durumum varmıdır ve bu durumu deneyimleyen arkadaşlar var mı aramızda İletiyi yanlış yere açmış olabilirim mazur görün teşekkürler şimdiden

• Dün Ankara'da turist vizesi mülakatım vardı. Öncelikle bu sayfada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Deneyimleriniz bana hazırlık aşamasında çok yardımcı oldu. Hazırlanabileceğim en iyi şekilde, en enerjik, en şık halimle görüşmeye gittim. Cevaplarımı en güzel şekilde verdim. Malesef yine de olumsuz sonuçlandı. O yüzden kendimde bir hata aramıyorum ve keşke şöyle yapsaydım demiyorum.

Anlam vermekte zorlandığım kısım oradaki görevlinin keyfine bağlı olmamız. Konsolosluğa ilk giriş yaptığım andan itibaren tüm çalışanlar aşırı nazik, güleryüzlü, rahatlatıcı bir tavırdaydı. Çok mutlu oldum ilk başta. Taa ki mülakatı yapan konsolosluk görevlisine gelene kadar.

Sırada beklerken ilk olarak 3 banko açıktı.
    2 bankodaki görevli gayet güleryüzlü, iletişime açık, karşı tarafı dinleyen yapıdalardı. (30'lu yaşlarda erkek ve sanırım hint kökenli bir kadın)
    Diğer bankodaki Asya kökenli kadın görevli ise biraz sertti ve görüşmeleri çok uzatmadan genelde red verip gönderiyordu.

Umarım erkek veya hintli kadın denk gelir diye dua ederken sıra tam bana yaklaştığında 3 yeni banko daha açıldı. Gözlüklü sarışın kadın görevliye denk geldim. Ben sıradayken onu gözlemleme fırsatım olmadığı için neyle karşılaşacağımı bilmeden selamlaştım. En azından Asya'lı kadına denk gelmediğim için sevinmiştim.

Ama malesef Asya'lıdan daha da soğuk çıktı. Yüzüme hiç bakmadı diyebilirim. Görüştüğümüz süre abartısız 20 saniye sürmüştür. Sadece 3 soru sordu ve ben cevap verirken dinlemedi, başka şeylerle ilgilendi. Sonrasında red mektubunu verip gönderdi.

Red almaya hazırlamıştım kendimi zaten, çok umutlanmamıştım. Ama böyle bir muameleye maruz kalarak reddedilmek gerçekten canımı sıktı.
    İnsanlar bambaşka şehirlerden saatlerce yol yaparak Ankara'ya / İstanbul'a gidiyorlar. Başvuru ücreti, ulaşım, konaklama masraf yapıyorlar. Bir sürü evrak hazırlayıp emek harcıyorlar. 1 yıl sonrasına anca randevu alabiliyoruz zaten. Orda 1-2 saat ayakta sıra bekliyoruz. Tüm bunlardan sonra da orda yüzüne bakılmayıp, cevaplarını dinlemeyip, evraklarına bakmayıp 20 saniyede red verip göndermek gerçekten kırıcı. Sistem böyle olmamalı. Bir görevlinin keyfine bağlı olarak insanların zamanı ve parası çöpe atılmamalı. Yandaki görevliye denk gelsem belki şuan onay almıştım. Çok anlamsız.

Neyse, ne desem boş. Pasaportumuzun daha prestijli olduğu günler de gelir umarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozz, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Dün Ankara'da turist vizesi mülakatım vardı. Öncelikle bu sayfada deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Deneyimleriniz bana hazırlık aşamasında çok yardımcı oldu. Hazırlanabileceğim en iyi şekilde, en enerjik, en şık halimle görüşmeye gittim. Cevaplarımı en güzel şekilde verdim. Malesef yine de olumsuz sonuçlandı. O yüzden kendimde bir hata aramıyorum ve keşke şöyle yapsaydım demiyorum.

Anlam vermekte zorlandığım kısım oradaki görevlinin keyfine bağlı olmamız. Konsolosluğa ilk giriş yaptığım andan itibaren tüm çalışanlar aşırı nazik, güleryüzlü, rahatlatıcı bir tavırdaydı. Çok mutlu oldum ilk başta. Taa ki mülakatı yapan konsolosluk görevlisine gelene kadar.

Sırada beklerken ilk olarak 3 banko açıktı.
    2 bankodaki görevli gayet güleryüzlü, iletişime açık, karşı tarafı dinleyen yapıdalardı. (30'lu yaşlarda erkek ve sanırım hint kökenli bir kadın)
    Diğer bankodaki Asya kökenli kadın görevli ise biraz sertti ve görüşmeleri çok uzatmadan genelde red verip gönderiyordu.

Umarım erkek veya hintli kadın denk gelir diye dua ederken sıra tam bana yaklaştığında 3 yeni banko daha açıldı. Gözlüklü sarışın kadın görevliye denk geldim. Ben sıradayken onu gözlemleme fırsatım olmadığı için neyle karşılaşacağımı bilmeden selamlaştım. En azından Asya'lı kadına denk gelmediğim için sevinmiştim.

Ama malesef Asya'lıdan daha da soğuk çıktı. Yüzüme hiç bakmadı diyebilirim. Görüştüğümüz süre abartısız 20 saniye sürmüştür. Sadece 3 soru sordu ve ben cevap verirken dinlemedi, başka şeylerle ilgilendi. Sonrasında red mektubunu verip gönderdi.

Red almaya hazırlamıştım kendimi zaten, çok umutlanmamıştım. Ama böyle bir muameleye maruz kalarak reddedilmek gerçekten canımı sıktı.
    İnsanlar bambaşka şehirlerden saatlerce yol yaparak Ankara'ya / İstanbul'a gidiyorlar. Başvuru ücreti, ulaşım, konaklama masraf yapıyorlar. Bir sürü evrak hazırlayıp emek harcıyorlar. 1 yıl sonrasına anca randevu alabiliyoruz zaten. Orda 1-2 saat ayakta sıra bekliyoruz. Tüm bunlardan sonra da orda yüzüne bakılmayıp, cevaplarını dinlemeyip, evraklarına bakmayıp 20 saniyede red verip göndermek gerçekten kırıcı. Sistem böyle olmamalı. Bir görevlinin keyfine bağlı olarak insanların zamanı ve parası çöpe atılmamalı. Yandaki görevliye denk gelsem belki şuan onay almıştım. Çok anlamsız.

Neyse, ne desem boş. Pasaportumuzun daha prestijli olduğu günler de gelir umarım.

@ozz

Geçmiş olsun, olumsuz da olsa paylaştığınız için teşekkürler.

Forumdaki geçmiş deneyimlerden yararlanmışsınız ilettiğiniz üzere, gelecekteki forum kullanıcılarının da sizin deneyiminizden yararlanması için profiliniz, seyahat planınız ve konsolosun sorduğu sorular - sizin verdiğiniz cevapları paylaşmak ister misiniz? Yaş, medeni durum, son çalıştığınız işyerindeki çalıştığınız süre, geçmiş vizeli/vizesiz yeni tarihliden eskiye doğru yurtdışı seyahatleriniz, sahip olduğunuz hali hazırda geçerli Schengen/UK veya başka ülke vizeleri, ABD’de birinci dereceden veya aynı soyada sahip akrabanız olup olmadığı, DS160’da beyan ettiğiniz seyahat planı, ABD’nin siyasi ihtilaflı olduğu ülkelerde yaşadıysanız kalış geçmişiniz vb.

• @ozz geçmiş olsun. Anlattığınız tecrübe benim yaşadığımın neredeyse aynısı. Onca masraf, uzun yol ve yorgunluktan sonra mülakata girdim, yaklaşık 2,5 saat ayakta sırada bekledim ve sonunda red aldım. O bahsettiğiniz Asyalı kadın görevliyi hatırlıyorum; gittiğimde tek başına çalışıyordu, mülakatları biraz uzun sürüyordu ama çok fazla red verdiğini görmedim. Ortam kalabalıklaşınca 3 görevli daha banko açtı, onlardan biri 40-50 yaşlarında sarışın bir kadın görevliydi. O ise neredeyse herkese red verdi, ben de dahil, sadece 1-2 kişi onay alabildi.

Bu sistem gerçekten çok garip; kime göre, neye göre red/onay verdiklerini anlamak imkânsız. “Göçmen potansiyeli” diyerek reddediyorlar ama vize alanların yarısı zaten gidip kuralları ihlal ediyor, kaçak çalışıyor. Buna rağmen sistem aynı şekilde devam ediyor.

Yaşadığınız hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum, gerçekten çok kötü bir his. Ben de şu an çekilişi kazanmış olmama rağmen keşke vizem olsaydı da AOS yapabilseydim diyorum.

Kendi profilinizden ve size sorulan sorulardan bahsedebilir misiniz? Böylece tekrar başvurmak isteyen arkadaşlara daha net tavsiyeler verebilirler.

• @Reverie Yaptiginiz seyehatler cocuk ile birliktemiydi ?

• Selamlar arkadaslar , daha once sorulduysa ve cevaplandiysa tekrar sordugum icin kusura bakmayin. Biraz arastirdim forumu ama net bir bilgi bulamadim. Yaklasik 3 senedir abddeyim ve greencard sahibiyim. Erkek kardesimde ayni sekilde greencard sahibi ve 3-4 yildir abdde yasiyor. Anneme vize basvurusunda bulunacagim ve bu konu hakkinda bir kac sorum olacak;

-Greencardli olmamizin bir artisi ve ya eksisi var midir ?
    -Baba vefat ettigi icin annem tek yasiyor vize gorusmedinde TR'de bir bagi yok vs gibi algilanir mi ?
    -Seyahat masraflarini bizim karsilayacagimizi belirttik ds160 formunda herhangi sponsorluk kagidi banka dokumu vs ekstra bir belge gerekli midir?
    -Annem calismiyor ve gecmiste de calismadi.Babamin ve dedemin emekli maasini aliyor suan da dul oldugu icin bunlarla alakali bir belge vs toplamak gerekli midir?
    -Kendisi yesil pasaport sahibi. Daha oncesinde balkan turu yapmisligi var pasaportunda 6-7 ulkenin damgasi mevcut.
    -Ingilizce bilmiyor , konsolosluk memurlarinin cogu turkce anliyor ve konusuyor fakat sizce mulakat sorularina bir sekilde ingilizce hazirlanmali mi?

tesekkurler arkadaslar.

• ⭐⭐⭐⭐

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@istanbullover

Konu ile ilgili dogru konu basligi (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

1. B1/B2 kategorisini sececeksiniz, dogru.
    2. Vatandas olan sizi veya green card sahibi olan oglu arasinda fark yok zira her ikinizde ABD'de yasal olarak bulunuyorsunuz.
    3. 6 ay gibi bir sure beyan ederek konsolosun ekstra dikkatini cekmek yerine, 1 ay gibi bir sure ile plan yaparak ve 1 ay dogrultusunda tahmini tarihleri DS160 formda beyan edebilirsiniz. Vize gorusmesi basarili gecerse bu tarihlere uymasi gerekmiyor. B1/B2 vize kategorisi geregi seyahat eden kisi bir yil icerisinde maksimum 180 gun ABD'de kalabiliyor. Sonradan uzatimi yapilamaz, ulkeden cikis yapmasi gerekiyor veya statu degisikligi yapmaniz gerekebilir yasal bir dayanaga bagli olarak.
    4. vefat eden eşinden dolayı maaşı var yazabilirsiniz. Seyahat ulasim masraflarini annenizin kendisinin, oradaki harcamalarinin sizin karsilayacagini beyan edebilirsiniz.
    5. aciklama paragrafi gibi bir paragraf yok DS160 formunda.
    6. Guncel randevu tarihi su an 2026 yilinin Haziran ayindan sonraki tarihe veriliyor. DS160 formunun doldurulmasi ve AIS kaydi sonrasi randevu tarihini gorebilirsiniz. Randevu tarihini aldiktan sonra sistemden kendi yapacaginiz kontroller veya @Rushvisasnow gibi farkli yazilim programlarindan destek alarak one cekebilirsiniz.

Bol sans

selamlar , belirttigim gibi annemin vefat eden esinden ve kendi babasindan aldigi emekli maasi var bunu ds160 a nasil ekleyebilirim ya da mulakat sirasinda sozlu mu iletmesi gerekir ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• @Onurfidan 10 ay önceki son yurtdışı seyahatimizde(Prag, Viyana, Budapeşte) çocuğumuzla birlikteydi, bir önceki seyahatimizde ise(7 yıl önce: Paris, Amsterdam vs) çocuğumuz yoktu ve sadece eşimle birlikteydik.

• ⭐⭐⭐⭐

@trainee

Ulaşım masraflarını kendisinin, ABD’deki harcamalarını sizin karşılayacağını sözlü beyan etmesi yeterli. Evrak hazırlıklı olmasını istiyorsanız maaş hesabının son 3 aylık dökümünü yanına alması yeterli olacaktır kişisel görüşüm, konsolos tarafından sorulması halinde destek evrak olarak.

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@trainee

Ulaşım masraflarını kendisinin, ABD’deki harcamalarını sizin karşılayacağını sözlü beyan etmesi yeterli. Evrak hazırlıklı olmasını istiyorsanız maaş hesabının son 3 aylık dökümünü yanına alması yeterli olacaktır kişisel görüşüm, konsolos tarafından sorulması halinde destek evrak olarak.

tesekkurler cevap icin , gun bulma konusu baya rahat heralde 3-4 saat once yatirdim ucreti ekim 2026 vermisti 2 hafta sonraya cektim . Ekim 1 2025 de gorusmeye girecek hadi hayirlisi

• ⭐⭐⭐⭐

@trainee

Bol şans, umarım sorunsuz bir şekilde vizesini alır anneniz 🙏🏻

• Merhabalar, 26 Eylül Cuma günü Ankara'da vize mülakatına gireceğiz. Yaklaşık 8 aydır bu sayfada tüm deneyimleri okudum ve nasıl davranmam gerektiği konusunda artık yeteri kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum:) Ancak çözemediğim bir problem var ve umarım sizlerin bilgileri sayesinde bunu da çözeceğim. Sormak istediğim şey şu; ben ABD başvuru sistemi değişmeden önce başvurularımızı yapmıştım ( ben , eşim ve 2 oğlum için) DS 160 formunun ilk sayfasının çıktısını almam gerektiğini biliyorum. Eski sistemdeki adrese girdiğim zaman ben ve eşimin forum onay sayfalarını görebiliyorum Ancak çocuklarımın onay sayfasını istediğim zaman sürekli olarak güvenlik sorusunu yanlış cevapladığımı söylüyor. Dediğim gibi üzerinden çok uzun zaman geçtiği için nerde hata yaptığımı bilmiyorum. Ya da çocuklar için onay sayfası istemiyorlar mı? ya da onay sayfasını almam gereken adres mi değişti? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• 26 Eylül cuma günü ankara'da aile olarak vize görüşmemiz var. Ben ve eşimin ds160 sayfalarına ulaşabiliyorken, çocuklarımın onay sayfalarına giriş yaparken sürekli güvenlik sorunu yanlış cevapladığımı söylüyor:( Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?:(

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |