Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar yeni sistemle beraber mulakata giderken goturmemiz gereken ZORUNLU belgeler nelerdir? (Pasaport, evlilik cuzdani vs)

• Merhaba, 2 gün sonra mülakatım var. Niyet mektubu istiyorlar mı, bilgisi olan var mı?

• @imdelibas Sizin profilinize bağlı olarak ek evrak isteyebilirler, onun dışında istenilen evraklar dışında bir şey götürmek zorunda değilsiniz, niyet mektubunu sunsanız bile büyük ihtimalle bakmayacaklardır.

• @hüseyin-serin yapılan ödeme 1 yıllık oluyor. Eğer 1 yıl içinde mülakata girilmezse ödeme yanmış oluyor.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@ecetinus bilgilendirmeniz yanlış lütfen emin olmadığınız bilgileri paylaşmayın..

👉 Eğer ödemeyi yapıp hiç randevu oluşturmadan 1 yıl geçirirsen, o zaman para yanar.

Önemli olan, ödeme yaptıktan sonra sistemden randevu oluşturmuş olman. Randevuyu oluşturduktan sonra tarih ister 3 ay sonra olsun ister 18 ay sonra, ödemen korunuyor.

• @Ali_deniz44 ben de kamuda hekimlik yapıyorum tüm ortak noktalarımız aynı sayılır,nisan ayında ankarada gayet sakin bir şekilde mülakata katıldım ,görevli hanımefendi gayet olumluydu ama son anda bir dakika bekleyin lütfen dedi içeri yöneldi tahmin ettiğim kadarıyla içerde birine danıştı ve red verdi maalesef

• 3 Eylül saat 10:45 randevumu kısaca anlatayım.
    öncelikle 9 Eylül 2025 tarihine benim ve 13 yaşındaki oğlumun randevumuz vardı.
    Yeni sisteme geçince yanlışlıkla kendi randevumu iptal etmişim ama oğlumun randevusunda problem yoktu.
    mecburen kendime ücret deyip tekrar bir randevu aldım (Kasım 2026 ya).
    iki gün içinde iki defa öne çekerek 3 Nisan 2026 ya taşıdım.
    bir danışmanlık firmasını arayıp oğlumla beraber 9 Eylül tarihinde girme imkanım olup olmadığını sordum, aynı tarihe geri çekmenin çok zor olduğunu acil randevu talebinin de kabul edilmeyeceğini söylediler. (Ücretleri de kişi başı 200 dolar, randevu öne çekme 300 dolar).
    hatta konsolosluk çağrı merkezi ile görüştüm onlar da böyle bir sebepten acil durumun kabul edilmeyeceğini belirttiler.

nasıl olsa parayla değil ya durumu anlatır bir mesaj yazarak "EĞER UYGUN GÖRÜRSENİZ OĞLUMLA BİRLİKTE ŞU TARİHTE GİRMEK İSTİYORUM DİYEREK" acil durum talebinde bulundum.
    ertesi gün talebin onaylandığına dair mail geldi. talebe uygun açılan ağustos eylül aylarında boş günlerden 3 Eylülü seçtim.
    ve oğlumu da alıp görüşmeye gittim.
    25-30 yaşlarında genç erkek Amerikalı ile mülakata başladık.

K- neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz
    B- oğlum ile birlikte 2026 dünya kupasını izlemeyi planlıyoruz.
    K-oğlunuzun randevusu varmı
    B-evet 6 gün sonra
    K-polis mısınız
    E-evet
    K-kac yıldır çalışıyorsunuz
    B-21
    K-eşiniz de gelecek mi
    B- hayır

bunları sorarken çoğunlukla bilgisayara bakıp birşeyler yazdı. mikrofonu kapatıp yanındaki diğer uzak doğulu bayan konsolosla 5-6 dakika bir şeyler konuştu. bayan konsolos ara sıra elindeki not defterine bir şeyler yazdı.
    daha sonra mikrofonu açarak vizenizi onaylıyorum dedi, beyaz kağıdı verdi.
    oğlum için bugün işlem yapmayacaklarını 9 Eylül'de tekrar gelmemizi söyledi.

10.45'teki randevuya saat 10.00 gibi girmiştik.
    içerisi bayağı bir kalabalıktı en az 150 kişi vardı.
    biz en sona kalan 10 kişi arasındaydık. gayet sakin ve rahat geçti mülakat. çıktığımızda saat 12.30'a geliyordu.
    açıkçası öyle herkesin randevusunu duyma imkanımız olmadı bazı mikrofonların sesi yüksek olduğu için duyuluyordu, benim duyduklarım çoğunluk mülakatı İngilizce yaptı. kabul oranı sanki bir tık iyi gibiydi %60 diyebilirim gördüğüm kadarıyla.

bütün bütün başvuru ve form işlemlerini kendim yaptım. hiçbir evrak götürmedim. pasaporttan başka hiçbir şeye bakmadılar, götürdüğümüz fotoğrafımızı bile almadılar.
    profil...
    42 yaş
    polis memuru
    evli 4 çocuk
    eş çalışmıyor

EKSTA- dışarı çıkıp telefonu açtığımda 10 dakika sonra Amerika oregon eyaletinden bir çağrı geldi. Bant kaydı "Bu bir işletme hesabıdır lütfen WhatsApp'a kaydedin" dedi ve kapandı. 🤔

Okuduğunuz için teşekkürler.

• Merhaba arkadaslar! Annem icin 1 yil once randevu almistim ve randevuyu yeni sisteme gecirdim. Benim green kartim var ama basvuru sirasinda davet mektubu yazmadim yada gelir belgelerimi yuklemedim. Simdi ise yeni sistemde DS160 guncellenemiyor.

Sorum su: Green kart li olup anne babasina basvuru yapanlar davet mektubu yada gelir belgesi gibi seyler eklediniz mi basvuruya? Bna tavsiyeniz ne olur? Bir davet mektubu yazsam annem yaninda goturse ise yarar mi, gerek yok mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@dil

DS160’da bir güncelleme yapmanıza gerek yok bence, yeni sistem öncesi benim babamın yaşadığı mülakat deneyimini aşağıda okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

Mülakata giderken sizin permanent resident kartınızın fotokopisi, ehliyetiniz veya real ID’nizin fotokopisini babanızın yanında götürmesi destekleyici evrak olacaktır kendi evraklarına ilave olarak, konsolos isterse beyan eder evrakları. Sizin ABD’de olduğunuzu, yasal statünüzün detaylarını veya hakkınızda varsa tüm yasal süreçleri görebiliyor zaten konsolos mülakat esnasında.

Mülakatta konsolostan sizinle ilgili (doğum tarihiniz, yaşadığınız şehir, meslek, ne zamandır ABD’de olduğunuz, ABD’ye nasıl ve hangi yasal yol ile gittiğiniz vb) gelmesi muhtemel sorulara vereceği sakin, kendinden emin ve soğuk kanlı cevaplar süreci kolaylaştıracaktır. Bol şans!

• @ATS16 Tesekkur ederim aciklama icin!

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, bir arkadasım adına eski sistemde randevu almıştık fakat kaydını yeni siteye taşımadığı için görüşme gününe gittiğinde mülakata girememişti. Bu durumda ücreti yanıyor mu yoksa sizce hala geçerli midir? Bunu sistemde görebiliyor muyuz?

• Herkese Merhaba

1,5 sene önce eşim ve oğlum ile birlikte randevu turistik vize randevumuzun günü geldi çattı ve bugün girdik.

Öncelikle yeni sisteme geçişte benim randevum "claim" olmadı, yani hesap açıldı ama continue application'da bekliyordu, eşiminki ve oğlumunki sorunsuz claim olmuştu. Randevudan bir kaç hafta önce konsolosluğu telefon ile aradım ve çok yardımcı oldular(kimse açmaz sanıyordum) sorun olmadığını ve randevuye gelebileceğimi söyledi. Bilmeyenler için önce bunu söyleyelim dedim.(bir sorununuz olursa konsolosluğu arayabilirsiniz)

Neyse;

Randevu, 10 eylül çarşamba günü sabah 9'daydı, okullar açıldığı için trafik yoğundu ve epey erken çıktık. Konsolosluğun olduğu bölge çok acayipti(ABD İstanbul Konsolosluğu), Kale gibi konsolosluğun karşısında resmen gecekondular var 😃 ayrıca konsolosluğun karşısında yine apartman altı büfeler yer alıyor. Neyse biraz bekledik, 20dk kadar kala içeri alınmaya başladık, asansörle yukarı çıktık. Düşündüğümden çok farklı bir ortamdı, bir kere ufak, belki 70-80 m2'lik bir alan, ufak bir banka şubesi gibi düşünün, vezneler var camlı, sırayla önce pasaport kontrol sonra parmak izi verme kısmı en sonra da memur ile görüşme kısmı oluyor.

Forumda çok kişi, "şu adam hep red verdi, ben ona girmedim diğer uzakdoğulu kadının orada sıra bekledim" gibi gibi şeyler anlatıyorlardı, fakat memur seçebileceğiniz bir yer bulunmuyor ki(belki eskiden öyleydi) yani herkes tek sıra halinde bekliyor ve sıranız geldikçe gidiyorsunuz. Anca tuvalete gideyim diye sıradan falan çıkarsanız sıra değişebilir belki ama onu da yapan pek olmadı.

İkinci şaşırdığım ise, yine forumda pek çok kişi başkalarının mülakat deneyimlerini de epey canlı olarak duyduğunu anlatıyordu, ben ise kimsenin mülakatını duyamadım desem yeridir, duyabilecek seviyede bir ortam yok, sadece insanların suratlarının düşüp düşmediğine göre anlayabiliyorsunuz vize alıp almadıklarını(ya da elinde pasaportu alırken görürseniz)

Tabi bu bekleme aşaması biraz stres yaratıyor, ya da ben çok stresliyim bilmiyorum. Yani neredeyse "öylesine" başvurduğumuz bir vize başvurusu olmasına rağmen çok heyecanlandık.

Parmak izi alan beyfendi sanırım Meksikalıydı ve acayip sempatik bir adamdı, hey amigo merhaba, falan diye parmak izini aldığı insanlarla kırık Türkçesiyle konuşuyordu, ortamda herkesi gülümsetiyordu.

Neyse parmak izi zaten 2 dk'lık iş, sonra mülakat sırasına geldik, sıra sıra ilerledi ilerledi, bize geldi, boşalan gişeye ilerledik.
    Çok tatlı genç bir Amerikalı hanımefendi, ama inanın oldukça pozitif. Bizim ailemizi görür görmez "voaw what a cool family" gibi bir tepkide bulundu. Oğlumuz ile selamlaştı el salladı vs. Biz de oldukça rahatladık o tavır karşısında. Sonra sorular başladı:

+Amerika'da ne yapacaksınız?
    -Turistik olarak New York/Manhattan bölgesini ziyaret etmek istiyoruz. Sömestr tatilinde 9 günlük bir seyahat planladık(gerçekten de planımız bu)
    +Oh okay
    +Amerika'da aileniz var mı?(bence bunu tanıdığınız demek istedi ama aileniz diye telaffuz etti, belki Türkçesi zayıf diye de olabilir)
    -Hayır yok
    +Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    -Evet çıktık Hollanda, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya, Macaristan, İspanya. Ekim sonunda da tekrar bir Hollanda seyahatimiz olacak.(pasaportumuzda aktif Şengenimiz var)
    +Mesleğiniz nedir?
    -Eşim: Ben x şirketinde yazılım uzmanıyım 3 senedir
    -Ben: Ben ds160'ı ilk doldurduğumda x şirketinde çalışıyordum, fakat formu dolduralı 1,5 yıl geçtiği için işim değişti, şimdi kendi şirketim var ve 1 yıldan fazladır x ürünlerinin üretimini ve satışını gerçekleştiriyorum.
    +Okeey(Öyle bir okey diyor ki, vize tamam sanıyorsunuz, tabi sürekli ekrana bir şey yazıyor klasik, o sıra bizim olmayan bir pasaportun arkasına sticker yapıştırdı ve üzerine bir şeyler yazıp içeri götürdü bir kaç dakika sonra geldi, arkada bizimle ilgili bir şey görüştü mü bilmiyorum)
    ....Uzun uzun ekrana yazmalar, bekliyoruz o sıra....
    +Eviniz var mı?
    -Kirada oturuyoruz, fakat ailemin bana verdiği bir ev var şu an inşaat halinde, o bitince oraya taşınacağız(doğruyu söyledim)
    +Bank dökümanlarınızı görebilir miyim?
    -(şaşırdık, belge istenmiyor deniyordu ama hazırlıklı gitmiştik)Tabi tabi, buyrun buradan bakabilirsiniz seyahat için birikimlerimiz burada mevcut(yaklaşık 10k usd civarındaki sahte olmayan ve seyahat için ayırdığım gerçek banka hesabını gösterdim, göz ucuyla inceledi ama suratında çok tatmin olmayan bir ifade sezdim)
    +Okeey(yine öyle bir okey dedi ki vizeyi verecek sandık)
    ...Uzun uzun ekrana yazmalar devam etti...(ne yazıyor çok merak ediyorum)
    ...
    ...
    ...
    Devam etti ekrana yazmalara...

Sonunda;
    Cama yaklaştı ve üzgün bir ifadeyle "I'm really supersorry, vizenizi onaylayamıyorum, fakat lütfen bir süre sonra tekrar deneyin, bu sürede ailecek biraz daha seyahat yapmanız iyi olur, görüşmek üzere" dedi ve klasik 213b maddesiyle pasaportlarımızı geri uzattı.

Vakur bir ifadeyle teşekkürler dedik çıktık(masterchef'te şefler yarışmacıya 1 puan verince bile yarışmacılar teşekkür ediyorlar ya onun gibi oldu)

Şaka bir yana arkadaşlar ben mi abartıyorum bilmiyorum, reddedilme hissi çok rahatsız etti beni. Vize çıksa koşa koşa Amerika'ya da gitmeyecektik bu arada. Kendi halinde, modern, işinde gücünde, Avrupa'ya çok kez seyahat etmiş örnek bir ailenin bu reddedilme olayı bana koymadı desem yalan olmaz. Abartma diyebilirsiniz belki ama inanın yarın onay vereceklermiş gel deseler gitmem o derece kötü hissettik kendimizi.

Memura kızmıyorum, gerçekten çok pozitif yaklaştı bize, fakat zaten Avrupa'da gezilmedik yer bırakmamışız eşim ile, daha nereleri gezip ondan sonra başvuracağımızı anlamadım.

Tespit olarak, ds160'ın üzerinden 1,5 yıl geçmesinin çok uzun süre olması sebebiyle değişen iş durumlarımın mülakatımı kötü etkilemesi olduğunu düşünüyorum:
    -DS160'ı tekrar güncelleyemiyorsunuz(sistem değişti, güncellerseniz 1,5 yıl sonraya randevu almanız gerekiyor, eski işimi söyleyip geçmeye çalışabilirdim ama dürüst davrandım)
    -Bankada seyahat için yeterli para koymuştum(katakulle yapmadım olduğu gibi paramı gösterdim, hata mı ettim, eşten dostttan onbinlerce dolar mı koysaydım)
    -Sorulara dürüstçe ve kısa cevap verdim ve kurallara uyarak sessizce bekledim, manipüle etmeye çalışmadım, boş konuşmadım.

Ne yapsaydım ya? Bilmiyorum.

Fakat karşılığında red almayı beklemezdim, belki de görevli hanımefendi de onun mahçubiyetiyle çok üzgün olduğunu iletti. Çünkü çoğu red alan tanıdığımdam duyduğum hikayelerde pasaportu neredeyse kafamıza atacakları dediler :)) Bize yine iyi davranmış sağolsun.

Bu arada linç yemeyeceksem kısa cevap vermenin iyi olmadığını düşünüyorum, bir kaç detay daha vererek cevaplasam daha iyi olabilecek cevaplarım vardı. Çünkü süreç resmen o an memuru ikna etme gücünüze bakıyor gibi ve bunu tek kelime cevaplarla yapmanın pek imkanı yok gibi(background'ınız da aşırı güçlü değilse)

Neyse çok yazdım. İçimi dökmek gibi oldu. Sağlık olsun, kızgın değilim.

Ben en azından uzun bir süre bu defteri kapattım 🙂

Forumda deneyimini paylaşan herkese sonsuz şükranlarımı sunar randevuya girecek arkadaşlara da başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@Reverie geçmiş olsun talihsiz bir ret olmuş. Bir kaç seyahat yapıp tekrar deneyin demesi geçmiş seyahatlerinizi yetersiz bulduğuna işaret bu seyahatler üzerinden çok uzun zaman geçmiş miydi acaba belki bu sebepten yetersiz bulmuş olabilir yada seyahatleri ailecek yapıp yapmadığınıza bakmış olabilir.

• @mesut1905 Teşekkür ederim. Pasaportta 6 yıl önce Fransa, Hollanda giriş çıkışları var(çocuk yoktu o zaman), 10 ay önce de Çek Cumhuriyeti(Prag) giriş çıkışı var(çocuklu) ek olarak mevcutta 6 aylık geçerli bir Şengen var(önümüzdeki ay Hollanda seyahati yapacağız)

Tamam pasaport full+full değil ama, sıfır da değil yani yeteri kadar hareket var sayılır mantıken

• ⭐⭐

@Reverie tahmin ettiğim gibi ailece yapılan birlikte seyahatleri yetersiz bulmuş ve geçmiş seyahatlerin üzerinden 5 yıl geçmiş genelde son 5 yıla bakıyorlar çünkü. Keşke hollanda seyahatinizi erkene alıp vize görüşmesinden önce gidip gelseydiniz. Bence bu seyahati yapıp üzerine UK vizesi alarak tekrar başvurun yüksek ihtimal vizeyi alırsınız

• @Reverie Geçmiş olsun, talihsiz bir red olmuş. Gerçekten ne yapacakları hiç belli olmuyor, vizeyi almak için kararlıysanız UK yapmanızı tavsiye ederim.

• @mesut1905 Anlıyorum, ama hocam her vize alanın da pasaportu full değil ki, hatta geçen yine forumdan bir arkadaşın anlattığı hikayede bizim gibi çocuklu aile daha ama önce yurtdışı seyahati de yok, Amerikan vizesi olan bir aile dostlarıyla Amerika'ya gezmeye gideceklerini söyleyerek vize aldıklarını anlatmıştı.

Buna kıyasla bizim pasaport epey dolu sayılır 😃

• ⭐⭐

@Reverie size katılıyorum ancak bu durumlar istisnai maalesef, keşke bu kadar zahmetli olmasa ancak mevcut durumdaki kriterleri baz alarak profilimizi uygun güce getirmeliyiz başvuru öncesinde, ret sonrası sinir bir süre sonra geçiyor. şansınızı mutlaka tekrar deneyin derim

• Merhaba,
    Bu forumu son 15-20 günde çok fazla okuduğum için üye olup bir katkı yapma gereği hissettim.
    Ben 2016 yılında fuara gitmek amacıyla mülakata katıldım.
    Sadece merhaba, seyahatinizin amacı nedir sorularından sonra çok hızlı ingilizceye döndük ve 15 sn. içinde vize onaylandı. Fuara , konferansa vb durumlara gidecek adamlarda muhakkak ingilizce aranır.

Beklerken bazı görüşmeleri ister istemez duydum. Biri de genç arkadaş san diego'da dil kursuna gidecek. Önceden gitmiş 3 ay. Kadın memuru adama Amerika'da çalıştın mı diye sordu fakat adam çalışmadım dedi. Emin misin, bak yoksa bir daha Amerika'ya giremezsin diye tekrar sordu. Adam tekrar hayır dedi. Kadın memur vizeniz red edildi, siz 3 arkadaşınızla şuraya gitmişsiniz ve çalışmışsınız diye detay verdi.

Bunun dışında nasıl bir algoritmaya göre karar verdikleri ve ne gibi detaylı bilgileri görebildikleri belli değil.
    Adamlar amacınızı anlasa dahi anlamsızca peşin sıra sorular sorabilirler. Örneğin, 2025 mayıs ayında atlanta'da fuara giderken ülkeye varışta sınırdan geçmek için sırada bekliyorduk. Önümüzde arap sayılacak biri vardı. İngilizce vs. yok. Sınır memuru bunu çağırdı ve bir dizi soru sordu. Sonra belgelerini sarı bir dosyaya koydu ve göz altına alındı. Muhtemelen çevirmen bulunup amacı anlaşılacak ve kabul edilecek ama prosedür bu. Ben ve arkadaşıma sıra geldiğinde aynı katı memurun soruları şu şekildeydi.
    Geliş amacınız, hangi firmada çalışıyorsunuz, ne iş yapıyor firma, hangi ürün, nerde kullanılıyor vb kendisinin cevabının umurunda olmayan fakat senin takılmanı bekleyecek süratli sorular sordu. Arkadaşımın takılacağını anladığım için sorulara ben cevap verdim. Seri sorulara seri cevaplar alınca zaten iş için geliyorsan durum ortaya çıkıyor.

Bir diğer örnek :
    2024 yılında arkadaşlarımızı ziyarete gidelim dedik. Fakat eşimin değil vizesi pasaportu bile yok. Pasaportu 2023'de aldık ve 1 kez dubai'e gittik.
    pasaportu aldıktan 9-10 ay sonra DS - 160 formunu doldurdum. Amaç seyahat tabi.
    Sponsor olarak ben kendimi gösterdim. Randevu 2024 Kasım ayına çıktı. İnat ettim, belki de kısmet 15 gün sonraya şans eseri randevu aldık.
    Eşimi gece çalıştırdım 1-2 saat.
    xxxx hanım hoşgeldiniz.
    Eşim : Hoşbulduk
    Memur: seyahat amacınız
    Eşim : Eşimle birlikte xxx yerdeki arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Özellikle eşimle gideceğim kısmını vurgalayacaksın diye çalıştırdım.
    Memur : Ne yapacaksınız
    Eşim : Şuradaki yerleri gezeceğiz, restoranlara gideceğiz vsvs
    Memur : Ne kadar kalacaksınız
    Eşim : 10 gün
    Memur : Çocuğunuz var mı ?
    Eşim : Evet ama o gelmeyecek

Falan bu soruları eşime çalıştırdım. Amaç sorunun zorluğu değil, hızlı ve heyecanlanmadan cevap versin diye çalıştırdım.
    Kaldı ki 0 heyecanla girdi mülakata.

Sorulan sorular (Kadın memur) :
    xxxx hanım merhaba
    Eşim : Merhaba
    Memur : Seyahat amacınız
    Eşim : Eşimle birlikte xxxx / xxxx yerdeki arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz.
    Memur : Eşinizi vizesi var mı. ?
    Eşim : Var 2016'da almıştı.
    memur : Gösterebilir misiniz ?
    Eşim : Yanımda değil ama siz isterseniz ekranlarınızdan görebilirsiniz. (sıfır evrakla girdi - sadece nüfus kayıt örneğini verdim)
    Memur : Eşiniz ne iş yapıyor ?
    Eşim : Pazarlama Müdürü
    Memur : Tamam tamam onayladım.

Yani hiç bir backround olmayan, bom boş pasaport vize aldı.

Kesin olmamakla birlikte ve tamamen benim fikrim :

Dış işleri bakanlığı tarafından izin verilen ölçüde, FBI, interpol , banka sistemi gibi verilere çok net olmamakla birlikte kısmen erişebildiklerini düşünüyorum.

Ben sizin yerinizde olsam findeks kredi notuma bakarım, sosyal medyada istenmeyen paylaşım yapıp yapmadığıma bakarım, sgk sisteminde hangi meslek kolunda gösterilip, maaşımın hangi miktardan gösterildiğine bakarım. Belki her şey bu detaylardadır. Siz kendinizden emin olun bırakın onlar vermesin sonra...

Selamlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

167

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |