Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Nebleux Cevap ATS16 Hocamın dediği gibi DS-260 formunuz açık kalıcak... maalesef kapatmanın bir yolu yok...

• Herkese selamlar. Randevu dağıtma işi tamamen inisiyatif meselesi midir yoksa konsolosluğun bulunduğu ülkeye has bir durum mudur? Bildiğim kadarıyla şimdiki büyükelçi Nisan ayında göreve başladı ( yanlış biliyor da olabilirim). Acaba önceki yönetimden farklı olarak mülakat dağıtmada olması gerektiği gibi hızlı olan bir anlayış sergiler mi?

• @tolga-ozfidan bekleyip göreceğiz. Keşke neye göre dağıttıklarını bilsek

• @Ekto-Oktan bu kadar detaylı bir cevap verdiğin için teşekkür ederim hocam. pasaportu çıkartalı 1-2 yıl oluyor fakat boş. 2 gün sonra da 19 yaşına giriyorum.

Turist vizesinde şöyle bir alternatifim var. danışmanlık şirketimiz ve yazılımlarımız var. (reklam değildir) Turistik vizelerini erken tarihe çekiyorlar. 1-2 ay sonrasına randevu alındığına bizzat şahit oldum.

Turistik vizeyi denemeden önce vizesiz bir kaç ülkeye girip pasaportu doldurmak istiyorum, daha sonradan yavaştan abd işine girebilirim

aslında yaşım genç, üniversiteye girip WAT da deneyebilirim. veyahut O-1 yetenek vizesinden kabul görebileceğimi düşünüyorum hocam.

• @mertq Merhaba hocam 19 yaş benim için kritik bir yaştı... aramızda çok yaş yok bu arada bende 21 yaşındayım kritik deme sebebim benim ilk kez Pasaportumu kullanıp Yurt dışına çıkışım 19 yaşımda olmuştu zaten bir kere tadını alınca arkası geldi düzenli aralıklarla gittim gezdim keşfettim falan...

Amerika için Turist vizesi açık konuşmam gerekirse boş pasaport ve 19 yaş profili ile almanız çok zor babanız ile başvurup baba oğul gezip dönüceğiz gibi görünürse belki bir şans olabilir ama tekil başvuru ile almanız çok zor çünkü konsolosluk özellikle genç profilden korkuyor Turist vizesi verirken gidip kalma ihtimalimiz yüksek olduğu için

Eğer denemeden durmam diyorsanız babanız ile birlikte başvurun ve birlikte mülakata girin baba oğul gezicekmişssiniz gibi bir başvuru yapın diğer aile bireyleri vize almayıp Türkiye'de kalıcağı için gider dönerler imajı yaratabiliyor vize almanıza yardımcı olabilir ama bunlar sadece benim ufak tahminlerim hani böyle genel geçer bir kural yok elbetteki

Ben şahsım adına Turist vizesini 19 yaşımda parasını yatırdım almaya niyetlendim aynı sizin gibi o dönemler benimde pasaportum boştu korkudan pasaport boş diye gidemedim 20 yaşıma kadar pasaportu doldurana kadar bekledim pasaport doldu bu sefer 1 sene geçti benim verdiğim vize ücretinin geçerliliği bitti falan parasını verip mülakata bile girememiştim giderim vizeden red yerim düşüncesiyle...

Yaşınız genç WAT bir seçenek ama unutmayın WAT ile gidip statü F1 alıp SSN ile çalışıp kalırım moduna girmemelisiniz çünkü bu da yakında değişicek gibi duruyor Trump hükümeti senelerce uzatılan dil okullarından rahatsız ve programı limitleyecekler WAT yapıp bir dil okuluna yazılıp aynı dil okulu ile 5 sene amerikada vize yenileme olayı bitiyor 24 ay ile limitlemeyi düşünüyorlar henüz yasalaşmadı fakat gündemlerinde bu mevcut.

O-1 İse gücünüz ve imkanınız varsa kesinlikle almanızı önericeğim bir vize yapabiliyorsanız bu vizeye başvurmanızı öneririm gerçekten çok avantajlı bir vize olucaktır

Ama esas amaç Green Card ise uzun vadede açık konuşmak gerekirse yolunuz ya Çekilişe ya evliliğe ya da çok çok şanslıysanız işveren sponsorluğuna çıkıcak aşağı yukarı herkesin yolu burdan geçiyor... İstisnalar var EB-2 NIW Veya EB-3 Gibi ama istisnalar pek kaideyi bozmuyor genelde Green card'a giden herkesin kullandığı temel 2 yol Çekiliş ve evlilik diğer yollar ile sürece dahil olup vizeye kadar giden çok az insan görürsünüz hem çileli hem seneler sürüyor hem bulması çok çok zor zaten ben o insanların azmine ayrı hayranım harbi...

• @Ekto-Oktan Evlilik ile zor hocam ya. ben şirket kurmaya gidiyorum, aile vb. işlerini gram anlamam. ilişki hayatım yok. Ben ticari odaklı gidiyorum.

turist vizesi dediğiniz gibi zor, hem boş pasaport hem ilk deneme de amerika sıkıntı olacaktır. vizesiz bir kaç yere gidip doldururum önce.
    Peder ile gitmek biraz zor, peder anlamaz bu işlerden.

Benim kapım ya çekiliş, ya da yetenek vizesine bakıyor. 1-2 yılda istediğim seviyeye kadar gelirsem yetenek vizesi ile girebileceğimi düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq

Birkaç vizesiz gidilebilecek ülkeye gidip yapacağınız masraf yerine (sadece pasaport doldurmak ise ana gaye) onun yerine 6 aylık UK vizesine başvurur, vize tarihlerine göre kış döneminde ucuz uçak bileti bularak İngiltere’ye seyahat eder dönüşte ABD vizesi başvuru sürecine başlardım. Yine garanti değil ABD vizesi başvurunuzun onaylanacağı ancak vizesiz ülke seyahatlerinden daha çok etki edeceği kesin.

ABD vize başvuru süreci devam ederken de (mülakat tarihini beklerken) Schengen onay süreci yüksek bir ülkeden/konsolosluktan seyahat takvimi net ve iyi planlanmış bir Schengen başvurusu yapmak ve seyahati gerçekleştirmenin de mülakatta çizeceğiniz profile ilave katkısı olur.

Amaç ABD turistik vizesi mülakatında Türkiye’ye geri dönüş yapacağınızı ortaya koyan profil oluşturmaksa vizesiz ülke seyahatlerinizin yukarıda ilettiğim yöntemler kadar etkisi olmayacaktır konsolos üzerinde, tercih sizin!

• @mertq Hocam Yetenek vizesini zaten alabiliyorsanız bu seçenek çok iyi bir seçenek bunu öneriririm kesinlikle durmayın. Avantajlı bir vize kategorisi

Size bol şanslar dilerim tekrardan ^^

• @ATS16 Bu da güzel bir öneri bu arada ama Şu da bir gerçek hocam UK'de kolay kolay boş pasaporta vize vermiyor aslında boş pasaport ile ne schengen ne UK ne ABD genel olarak boş bir pasaport ile vize alması zor.

Bence 1-2 tane balkan ülkesi akabinde EU,UK akabinde ABD denenebilir.

Çünkü ben boş pasaport ile UK vizesini almanın pek mümkün olucağını düşünmüyorum alabilenler elbette vardır ama sonuçta UK vize değerlendirirken aynı kriterlere bakıcak Pasaport geçmişinin az bile olsa olması gerektiğine inanıyorum.

Bence 1-2 Vizesiz ülke > EU/UK > USA Gibi bir süreç yürütülebilir gibi düşünüyorum...

Ama sizin fikrinizde mantıklı bu arada eğer alabilinirse o vizeden sonra US Gitmek çok daha kolay olabilir

• @ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

• @Ekto-Oktan Sağ olun hocam, teşekkür ederim <3.

• @Ekto-Oktan Evet bunu düşünmüştüm bende hocam, yalandan bir iki balkanlar ülkesini ziyaret edip, cv kasayım. ondan sonra İngiltere , sonra Amerika.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq

Red alacaksam UK’den red almayı tercih ederim ABD’den almaktansa. Tercih ve karar sizin, kişinin özelinde uzun bir konu, sabaha kadar devam eder başvuru öncesi/sonrası detayına girersek.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

Arkadaşınızın vizeyi almasının sebebi büyük ihtimalle okul aracılığıyla başvurmuş olmasıdır, ailesinin varlığı değil. Başvuru formunda yalnızca kendi adınıza olan birikimi belirtirsiniz ve sonrasında belgeleri yüklerken kendi hesap dökümünüzü eklemeniz gerekir. Aileye ait mal varlıklarını gösteremezsiniz.
    Ayrıca çok yüksek miktarda para göstermek de avantaj sağlamaz, aksine bu durum dönmeme ihtimalinizin yüksek olduğu izlenimini verebilir. En doğrusu, masraflarınızı karşılayabilecek makul bir tutarı göstermek olur.

• ⭐⭐

@ATS16 sanılanın aksine UK schengen vizelerine göre uygun profillerin alması daha kolay bir vize ve UK ile ABD arasında ki veri paylaşımı sebebiyle ABD vizesine etkisi schengen den daha fazladır. size katılıyorum

• Merhabalar herkese, biraz fazla üstünde duruyorum çok gerek olmadığı halde ama bir sorum var sizlere. Viyanaya girerken amerikan konsolosluğunda vize görüşmem olduğunu ve amerikaya alacağım uçak biletini göstersem, acaba bir sorun yaratır mı konsoloslukta görüşmem olduğunu söylemem. Çünkü dümenden tatil planı yapıp dönüş bileti alıp onu gösterip yalan söylemek istemiyorum oradaki memura

• @onurfenci Amerika konsolosluğunda görüşme için geldiğinizi söylemeniz bir seçenek tabiki fakat yinede memurun sorularına ve ek bakışlarına kalırsınız.

Benim tavsiyem gerçekten bir tatil planı yapmış gibi gösterip giriş yapıp öyle çıkmak ülkeden tabiki bu kişisel öneridir sizin belirttiğiniz senaryoyu yaşayan birini bilmediğim için net bir şey diyemem

hatta ben olsam Viyanaya gitmişken hakikaten 4-5 günlük bir otel tutar gerçekten şöyle 1 hafta tatil yaparım yani yalan söylemiş olmam üstüne Green Card kutlaması gibi bile olabilir ^^

• @Serapp Hocam okulda 120 kişi başvuru yapmış gezi için, 10 kişi kabul edilmiş. o da genellikle varlıklı insanlar yani.

• @Ekto-Oktan doğru diyorsunuz, dediğiniz gibi bir plan yapmak daha mantıklı duruyor çok teşekkürler

• @onurfenci Viyana harika bir şehir... Çok sorgulamıyorlar zaten ama gitmeden online birkaç müze-saray bileti alın bence zaten.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |