@mertq Merhaba hocam 19 yaş benim için kritik bir yaştı... aramızda çok yaş yok bu arada bende 21 yaşındayım kritik deme sebebim benim ilk kez Pasaportumu kullanıp Yurt dışına çıkışım 19 yaşımda olmuştu zaten bir kere tadını alınca arkası geldi düzenli aralıklarla gittim gezdim keşfettim falan...
Amerika için Turist vizesi açık konuşmam gerekirse boş pasaport ve 19 yaş profili ile almanız çok zor babanız ile başvurup baba oğul gezip dönüceğiz gibi görünürse belki bir şans olabilir ama tekil başvuru ile almanız çok zor çünkü konsolosluk özellikle genç profilden korkuyor Turist vizesi verirken gidip kalma ihtimalimiz yüksek olduğu için
Eğer denemeden durmam diyorsanız babanız ile birlikte başvurun ve birlikte mülakata girin baba oğul gezicekmişssiniz gibi bir başvuru yapın diğer aile bireyleri vize almayıp Türkiye'de kalıcağı için gider dönerler imajı yaratabiliyor vize almanıza yardımcı olabilir ama bunlar sadece benim ufak tahminlerim hani böyle genel geçer bir kural yok elbetteki
Ben şahsım adına Turist vizesini 19 yaşımda parasını yatırdım almaya niyetlendim aynı sizin gibi o dönemler benimde pasaportum boştu korkudan pasaport boş diye gidemedim 20 yaşıma kadar pasaportu doldurana kadar bekledim pasaport doldu bu sefer 1 sene geçti benim verdiğim vize ücretinin geçerliliği bitti falan parasını verip mülakata bile girememiştim giderim vizeden red yerim düşüncesiyle...
Yaşınız genç WAT bir seçenek ama unutmayın WAT ile gidip statü F1 alıp SSN ile çalışıp kalırım moduna girmemelisiniz çünkü bu da yakında değişicek gibi duruyor Trump hükümeti senelerce uzatılan dil okullarından rahatsız ve programı limitleyecekler WAT yapıp bir dil okuluna yazılıp aynı dil okulu ile 5 sene amerikada vize yenileme olayı bitiyor 24 ay ile limitlemeyi düşünüyorlar henüz yasalaşmadı fakat gündemlerinde bu mevcut.
O-1 İse gücünüz ve imkanınız varsa kesinlikle almanızı önericeğim bir vize yapabiliyorsanız bu vizeye başvurmanızı öneririm gerçekten çok avantajlı bir vize olucaktır
Ama esas amaç Green Card ise uzun vadede açık konuşmak gerekirse yolunuz ya Çekilişe ya evliliğe ya da çok çok şanslıysanız işveren sponsorluğuna çıkıcak aşağı yukarı herkesin yolu burdan geçiyor... İstisnalar var EB-2 NIW Veya EB-3 Gibi ama istisnalar pek kaideyi bozmuyor genelde Green card'a giden herkesin kullandığı temel 2 yol Çekiliş ve evlilik diğer yollar ile sürece dahil olup vizeye kadar giden çok az insan görürsünüz hem çileli hem seneler sürüyor hem bulması çok çok zor zaten ben o insanların azmine ayrı hayranım harbi...