Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @meke Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.

• @meke Hocam çok teşekkür ederim

• Hocalarım merhaba
    avukatım “the next step after your interview will be the payment of the green card issuence fee,which must be completed before you enter the US” diye e posta attı bana.
    Green card issuance ücretini ne kadar ödediniz ve bu ödemeyi hangi kanaldan yaptınız?

• @Megadeth Selamlar, su konuda tum bilgiler mevcut.

• EB1'li olarak 16 haftadır beklemenin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. 20-25 Ağustos arasında gelecek denilen o sihirli e-postanın gelmemesi, tam olarak o "bizi es geçti" hissiyatını yaşatıyor insana. Sanki e-posta sunucusu, "Ya, bu arkadaşın sırası gelmişti ama neyse, atlayalım" demiş gibi. Sanırım bizim e-postalar, bir yerlerde kayıp bavullar gibi, dünya turuna çıkmışlar.

Merakımız çok doğal, bu süreçte insan her şeyi detaylıca öğrenmek istiyor. 21 Ağustos sabahı herkese geldi mi, saat kaç gibi email geliyor? Email NVC'den mi geliyor? Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışırken, bir yandan da kendi hayatınıza devam etmeniz çok doğru bir yaklaşım. Okul kayıtları, fakülteye devam etmek... Hayat, o e-postadan ibaret değil, değil mi? "Beklemek yerine kendi işimize bakmak daha az yıpratıcı" sanki : ) sanırım bu, bu sürecin en komik ama en doğru tespiti bu bence..

E-posta ister Eylül'de, ister Ekim'de gelsin.. beklemiyoruz artık : ) siz şimdiden tebrikleri hak ettiniz. Çünkü bu belirsizlik denizinde yüzmek ve boğulmamak büyük başarı. Şimdiden yolda olan yeni hayatınız için bol şans dilerim.

• @sbsb2025 Evet bu dogru bir yaklasim 🙂 bundan sonra surecler daha da uzayacak malesef , eger mevcut visa number artirilmazsa. Birde bundan sonra Amerika icinden basvuru yapilamiyacak sanirim son degisiklikte konsolusklar uzerinden yapilacagi soylenmis hem dv hem nvc den gelen dosyalarin,

• @biophys Bundan sonra Amerika icinden basvuru yapilamayacak derken basvurunun hanig kismini kastediyorsunuz acaba? Aradim ama boyle bir degisiklik bulamadim.

• Merhaba çok enteresan bir gelişme oldu benim için. Eb2 ye chen ile başvurduktan sonra 16.07.2025 PD , bugün hiç beklemediğim bir yerden j1 invitation letter göndereceklerinin haberini aldım.

Şimdi hali hazırda B1/B2 vizem var, eşimin ve çocuğumunda. Birçok kez abdye girdim çıktım.

Şimdi korkum j1 ile başvurum, halihzırda Eb2 sürecin var diyerek red olur mu?

• @the-maintain Hayirli ugurlu olsun hocam. Normalde J1 vizesi almak scholar kategorisinde cok rahat oluyor. Eb2 yi sistemden goruyorlar mi emin degilim ama gormuyorlarsa cok rahat olur diye dusunuyorum. Bir de artik 2 sene kurali da kalktigi icin de sonrasi statu degisikliginiz de daha rahat olabilir. Tabi EB2 basvurusu varken J1 onayi alan ve sonrasinda giris yapan biri yazabilirse cok daha iyi olabilir. Ama en kotu ihtimalle H1B verebilirler mi diye belki sorabilirsiniz.

• @californiapostdoc hocam amerikaya gidip ordan basvuru baslatan b1 Vize sahiplari icin

• @biophys Teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'daki 7. senemde tam priority date gelmek üzereyken Amerika'dan başvurular kalkarsa bir işaret olarak algılayacaktım fakat sanıyorum sadece turist vizesiyle AOS yapmaya çalışanlar için geçerli.

• @the-maintain Bunu konu daha önce de geçmişti fakat vize başvurusu sırasında herhangi bir göçmenlikle ilgili dosyasınız olup olmadığı ve varsa buraya da I140 için olan receipt numarasınızı yazıyorsunuz. Ben I140 başvurusundan sonra biten J1 vizemi H1B ye çevirmek için Ankara'ya gitmiştim. H1B'de sorun değil fakat yine de memur orada scroll down yaparak inerken oradaki beyanları görünce soruyor. Bence yazmamak daha riskli tabiki ama doğrudan red olduğunu düşünmüyorum fakat memura bağlı olacaktır. Avukattan tavsiye almak gerekir. Aynı şekilde havaalanından girerken de yine ufak bir risk olma ihtimali var.

• @californiapostdoc Kaynak varsa paylasabilir misiniz?

• Medeni halimdeki degisiklik ve adres degisikligi sebepleriyle ANK NVC'ye eposta attim ve DS260 formunun acilmasini talep ettim. Talebim uzerine DS260 formumu actilar, gerekli degisiklikleri yansitip imzalayip kapattim.

• @meke Merhabalar Hocam bir değişiklik yoksa bilgilerde, yapmamız gereken bir şey var mıdır, bir de gereken belgeler ile ilgili detay var mıdır sizlerde.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024
    IL: 07.10.2025

• @MACOFU-MACOFU selamlar, gelen davetiye yazısında DS260 formunun son 6 ay içerisinde güncellenmesi gerektiğini belirtmişlerdi.
    Güncelleme gerektiren bir değişiklik varsa bunu yapmalısınız.

Gerekli belgeleri mülakata 2 hafta kala tekrar mesaj atarak bildirecekler sanırım. Ama temel olarak DQ olmanıza yardım eden evrakların orijinalleri ve varsa ilave sabıka kaydı güncellemeleri isteniyor bildiğim kadarıyla.

• @scholarway Sanirim yanlis anlasilma oldu @biophys postu uzerinde soyledim sanirim sadece turist de gecerli diye. Ben bir kaynak bulamadim ve H1B uzerinde oldugum icin turist vizesine bakmadim.

• Arkadaşlar merhaba. Bu gün ( 06 Eylül 2025) Ankara Unganlar Klinikte 09:30, 09:45, 10:00 ve 10:15 için olmak üzere ben, eşim ve 18 ve 20 yaşlarında olan iki kızım için randevumuz vardı. Deneyimi paylaşmak istedim.
    Sabah randevu saatinden 15 dakika önce klinikteydik. Hemen 4 ümüzün pasaportlarını ve aşı kartlarını istedi sekreterler. Herbirimiz için birer istek kâğıdı yazıp, pasaportlarımız ile beraber alt kattaki Düzen Laboratuvara yönlendirdiler. Kızlarımdan kan, idrar ve A.C. Filmi, eşim ve benden sadece A.C. Filmi istendi. Sanıyorum belli yaş sonrası kan ve idrar istemiyorlar. Sekreterler ve Laboratuvardaki görevliler son derece kibar, açıklayıcı ve ilgililerdi. Laboratuvara bu tahlil ve radyografiler için 12534 TL kredi kartı ile ödedik(yaklaşık 308 $ dedi galiba). Sonra tekrar üst kata çıktık. Saat 09:50 civarıydı, saat 11:00 de muayene ve aşı için gelmemizi söylediler.
    Saat 11:00 de tekrar geldik. Biz beklerken 2 kişilik ve 3 kişilik iki aile daha geldi. Saat 12:10 dan itibaren sıra ile isimleri okuyarak içeri aldılar, ayrıca sürekli kullandığınız ilaçları da getirin dediler. Her kişi yaklaşık 10 dakika kaldı.
    -Hiç cerrahi operasyon geçirdiniz mi?
    -Troid, kalp, şeker rahatsızlığınız var mı ilaç kullanıyor musunuz?
    -Sizde ya da ailede tüberküloz öyküsü var mı?

• Psikiyatrik tedavi gördünüz mü?
      Bunlardan sonra da sohbet şeklinde orada ne iş yapacaksınız, hangi eyalet düşünüyorsunuz, neden orası gibi gayet kibar bir konuşma ile beraber, bir adet aşı yapıyorum dedi. Eşime de bir aşı yapılmış. Kızlarımdan birine 1, diğerine 2 tane yapılmış. Toplam 4 muayene ve beş aşı için 77931 TL ödedik (1891 $ dediler sanıyorum). Raporlarınızı direkt Konsolosluğa göndereceğiz, Pazartesi e-mailinize yapılan aşıların ve raporların ayrıntısını göndereceğiz dediler. İşimizin bittiğini söylediklerinde saat 12:55 gibiydi. Bizden önceki iki kişilik aileye saat 16:00-17:00 de tekrar gelmelerini söylediler.
      Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ortam çok rahatlatıcıydı. Ayrıca, belki Cumartesi olması nedeniyledir diye düşünüyorum, gayet stressiz ve sakin geçti. Herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım, hepimizin konsolosluk görüşmeleri de sorunsuz ve stressiz geçer.

• @NNDDD Bilgi icin tesekkurler, bir asamanin daha tamamlanmis olmasi sizin adiniza memnuniyet verici.
    Cumartesi gunune randevu bulmaniz buyuk sans, malesef ben bulamadim.
    Ayrica yol ve konaklama masraflariniz haricinde yaklasik 90.000 TL masraf cikmasi da oldukca pahali geldi bana.
    PP surecini pahali bulan arkadasla vardi, sirf bu is bile hersey dahil 2500+ USD tutuyor demekki.

• Merhabalar, nüfus müdürlüğünden alınan doğum belgesi ve evlenme kayıt örneğinde İngilizce bulunmuyor; sadece Almanca ve Fransızca bulunuyor. İngilizce yeminli tercüman çevirisi yeterli mi? Noter onayı da gerekiyor mu?

Benzer Başlıklar

• 1
  • 70
  • 972
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |