Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 374.9k 279

  • Arkadaşlar, Delivery işini bitirebildim sonunda. DS-260 confirmation numaraları her aile bireyi için ayrı ayrıymış, hepsini ceac sitesinden elde ettikten sonra, UPS premium location ile sonlandırdım. ancak benden ödeme istemedi muhtemelen print ettiğim barkodlu kişiye özel sayfalarla upsden alırken ödeme yapacaz. ben öyle anladım. ve bu printi interview sırasında getirin diye bir not çıktı. bilginize. düzeltme yapmak isteyen varsa bekliyorum.


  • @joewalker Hocam benim 27 Agustos tarihli cevabimi lutfen okuyun, odeme yapmaniz icin sistemin sizi yonlendirmesi gerekir.


  • @meke Merhaba Hocam, evet sizin yazdığınız mesajı biliyorum Premium Delivery ve VFS ile demişsiniz. ben premium location seçtim ve UPS listesinden ilimdeki Şubeyi seçtim ve bitirerek bakodlu sayfa verdi. herhangi bir yönlendirme yapmadı.


  • Merhabalar, pasaportları UPS şubeden almayı işaretlemiştim fakat UPS ile sıkıntı yaşandığını daha sonra forumdaki arkadaşlardan öğrendim. Ankara'daki teslim adresinden alma seçeneğini değerlendirme şansımız olabiliyor mu peki daha sonra (mülakat esnasında mesela ya da da mülakat öncesi yeni bir email alacak mıyız bununla da ilgili)?


  • @pelinoaydin Premium delivery seçeneğini seçseniz bile eğer sistemde başvuru esnasında herhangi bir ödeme yapmadıysanız mülakat sonrasında size gelen e-mailde 2 seçenek sunuyorlar, ya Ankara'dan alın ya da ödemeyi yapıp önceden girdiğiniz adrese premium delivery'i aktifleştirin diyorlar.


  • Arkadaşlar merhaba. Unvanlardan randevu almaya çalışıyorum. Ama Amerika’da yaşayacağımız adresi soruyor, orayı doldurmadan ilerleyemiyorum. Sizler nasıl yaptınız, bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    Greencard teslimi için oradaki avukatımın adresini yazmıştım, IVP sürecinde de avukat ile ilerliyorum diye. Buraya da avukatın adresini mi yazmalıyım bilemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


  • Unganlardan olacaktı


  • @NNDDD Selamlar, ben ds260 formunda belirttigim adresi yazdim.


  • @meke Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • @meke Hocam çok teşekkür ederim


  • Hocalarım merhaba
    avukatım “the next step after your interview will be the payment of the green card issuence fee,which must be completed before you enter the US” diye e posta attı bana.
    Green card issuance ücretini ne kadar ödediniz ve bu ödemeyi hangi kanaldan yaptınız?


  • @Megadeth Selamlar, su konuda tum bilgiler mevcut.


  • EB1'li olarak 16 haftadır beklemenin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. 20-25 Ağustos arasında gelecek denilen o sihirli e-postanın gelmemesi, tam olarak o "bizi es geçti" hissiyatını yaşatıyor insana. Sanki e-posta sunucusu, "Ya, bu arkadaşın sırası gelmişti ama neyse, atlayalım" demiş gibi. Sanırım bizim e-postalar, bir yerlerde kayıp bavullar gibi, dünya turuna çıkmışlar.

    Merakımız çok doğal, bu süreçte insan her şeyi detaylıca öğrenmek istiyor. 21 Ağustos sabahı herkese geldi mi, saat kaç gibi email geliyor? Email NVC'den mi geliyor? Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışırken, bir yandan da kendi hayatınıza devam etmeniz çok doğru bir yaklaşım. Okul kayıtları, fakülteye devam etmek... Hayat, o e-postadan ibaret değil, değil mi? "Beklemek yerine kendi işimize bakmak daha az yıpratıcı" sanki : ) sanırım bu, bu sürecin en komik ama en doğru tespiti bu bence..

    E-posta ister Eylül'de, ister Ekim'de gelsin.. beklemiyoruz artık : ) siz şimdiden tebrikleri hak ettiniz. Çünkü bu belirsizlik denizinde yüzmek ve boğulmamak büyük başarı. Şimdiden yolda olan yeni hayatınız için bol şans dilerim.


  • @sbsb2025 Evet bu dogru bir yaklasim :) bundan sonra surecler daha da uzayacak malesef , eger mevcut visa number artirilmazsa. Birde bundan sonra Amerika icinden basvuru yapilamiyacak sanirim son degisiklikte konsolusklar uzerinden yapilacagi soylenmis hem dv hem nvc den gelen dosyalarin,


  • @biophys Bundan sonra Amerika icinden basvuru yapilamayacak derken basvurunun hanig kismini kastediyorsunuz acaba? Aradim ama boyle bir degisiklik bulamadim.


  • Merhaba çok enteresan bir gelişme oldu benim için. Eb2 ye chen ile başvurduktan sonra 16.07.2025 PD , bugün hiç beklemediğim bir yerden j1 invitation letter göndereceklerinin haberini aldım.

    Şimdi hali hazırda B1/B2 vizem var, eşimin ve çocuğumunda. Birçok kez abdye girdim çıktım.

    Şimdi korkum j1 ile başvurum, halihzırda Eb2 sürecin var diyerek red olur mu?


  • @the-maintain Hayirli ugurlu olsun hocam. Normalde J1 vizesi almak scholar kategorisinde cok rahat oluyor. Eb2 yi sistemden goruyorlar mi emin degilim ama gormuyorlarsa cok rahat olur diye dusunuyorum. Bir de artik 2 sene kurali da kalktigi icin de sonrasi statu degisikliginiz de daha rahat olabilir. Tabi EB2 basvurusu varken J1 onayi alan ve sonrasinda giris yapan biri yazabilirse cok daha iyi olabilir. Ama en kotu ihtimalle H1B verebilirler mi diye belki sorabilirsiniz.


  • @californiapostdoc hocam amerikaya gidip ordan basvuru baslatan b1 Vize sahiplari icin


  • @biophys Teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'daki 7. senemde tam priority date gelmek üzereyken Amerika'dan başvurular kalkarsa bir işaret olarak algılayacaktım fakat sanıyorum sadece turist vizesiyle AOS yapmaya çalışanlar için geçerli.


  • @the-maintain Bunu konu daha önce de geçmişti fakat vize başvurusu sırasında herhangi bir göçmenlikle ilgili dosyasınız olup olmadığı ve varsa buraya da I140 için olan receipt numarasınızı yazıyorsunuz. Ben I140 başvurusundan sonra biten J1 vizemi H1B ye çevirmek için Ankara'ya gitmiştim. H1B'de sorun değil fakat yine de memur orada scroll down yaparak inerken oradaki beyanları görünce soruyor. Bence yazmamak daha riskli tabiki ama doğrudan red olduğunu düşünmüyorum fakat memura bağlı olacaktır. Avukattan tavsiye almak gerekir. Aynı şekilde havaalanından girerken de yine ufak bir risk olma ihtimali var.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    963 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum