Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ozgurs sn.ozgurs, imzanızdan anladığım kadarıyla cs numberınız düşük olmasına rağmen mülakatınız çok geç gelmiş. Özel bir sebebi mi vardı yoksa Ankara olduğu için mi? Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@fundamu

Önceki mesajından anlaşıldığı üzere DV2026 süreci talihlisiniz. Forum kuralları gereği YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

Sn. @ozgurs’nin sürecinin gecikme nedenlerinden birisi Ankara’da ilk planlanan mülakata katılmamış olması ve diğeri de TB şüphesi ile test sürecinden geçmesi.

https://yesilkartforum.com/forum/post/483468
    https://yesilkartforum.com/forum/post/496477

• 24 ağustosta Air serbia ile İstanbul-Belgrad-JFK uçuşumuzu yaptık. İstanbul’da sınır polisiyle uğraşmamak için harç pulunu aldım. Eşimin hamileliği dolayısıyla doktor raporunu uçuştan bir gün önce İngilizce olarak aldık. Hiç kimse ne hamileliği sordu ne de raporu. JFK terminal 1 de girdikten sonra yolcuları yönlendiren çalışana ilk kez green cardla girdiğimizi belirttim ve bize gitmemiz gereken yeri gösterdi. Şansımıza hiç sıra yoktu. görevli memur yaklaşık 1 dk içinde belgeleri aldı, mührü bastı ve geçebilirsiniz dedi. Ben 2-3 defa başka bir işlem olmayacak mı diye sordum, işlemler bu kadar gidebilirsiniz dedi.

• @fundamu normalde 12 şubattaydı ama sağlık sebeplerinden dolayı gidemedim 20mayısda gitmek kısmet oldu

• Abd ye girişte Houston havaalanından araç kiralayıp dallas havaalanında bırakacak şekilde 4 günlük araç kiralamak istiyorum. Carla diye bir uygulamadan toplamda 76 dolar fiyat aldım. ( tax and fees inc, sigorta dahil ) havaalanına indiğimde Türk ehliyeti olduğu için ekstra masraf çıkar mı ? Bu şekilde ilk girişte araç kiralamış olan var mı ? Denemyimi olan bilgi verirse sevinirim.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, 27 Ağustos' da JFK havalimanında ABD giriş yaptık sarı zarfı teslim ettik sonra ayrı bir odaya götürdüler sorular sordular meslek, telefon iletişim bilgileri, sosyal medya hspları, yanımızda kaç dolar olduğu sonrasında no problem denildi ülkeye giriş yaptık yalnız bize sarı zarfdaki evrakları vermediler ve hala greencardimiz gelmedi evrakları bize vermelerimi gerekiyordu? Birde greencard ulaşmadı genelde herkese kısa sürede teslim edildiğini okuyorum bu bir sıkıntı mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck

1-Sari zarftaki belgelerin tümü onlarda (CBP memuru) kalması gerekiyor, size herhangi bir evrak vermemeleri normal ve olagan.

2-Green card’larin (permanent resident) gelmesi normal şartlarda 20-30 iş günü, ilk giriş tarihi itibariyle 90 güne kadar da gelmesi normal. Siz geleli henüz 6-7 gün olmuş, sabırla beklemeniz iyi olacaktır. Normal şartlarda kısa sürede (7-10 iş günü) posta ile gelen kart SSN numaranız.

Bu konu basligini geriye dönük okumanız ve Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri başlığını okumanız faydanıza olacaktır. Bol şans!

• USCIS FEE ödemesi yapmadığımızı şimdi farkettim ne yapmam gerekiyor 😨☹

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck uscis feeyi ödemeniz

• @didemkrbck ödeme yapmanız gerekiyor sanırım

• ⭐⭐⭐⭐

• 3 kişi için ödemeyi yaptık şimdi teşekkürler

• Herkese merhaba.4.eylulde Detroit havalimanindan kesin girisimizi yaptik. Ilk girisimizi 30 martta yine ayni havalimanindan yapmistik 2 hafta kalip geri Turkiyeye donmustuk. 4,5 y icersinde butun islerimizi halledip kesin göc icin hazirliklari yaptik ve dun Amerikaya kesin giris yaptik. Green card larimiz Amerikadaki adresimize Mayis sonunda ulasmisti ama giris sirasinda yanimizda degildi. Giristski memur neden gsldigimizi ve green card larimimizin ulasip ulasmadigini sordu. Adrese ulastigini ama yanimizd olmadigini soyledik. 1 yillik gecerli olan vizdmize bakip islem.yapti. islemi yaparken bizimle biraz sohbet etti, ne is yaptigimizi bir is bulup bulmadigimizi sordu. Yanimizda kac para.oldugunu sordu. 10 bin usd ninustunde oldugunu soyleyince deklare.etmemiz gerektigini soyledi ve bizi gumruk memuruna goturdu. Orda bir form.doldurduk. memur cok kibar bir sekildd nasil ve nereyi doldurmamiz gerektigini anlatti. Sonra bagaĵlarimizda taze yiyeyecek olup olmadigini sordu ve butun bagajlarimizi (13 valiz ve sirt cantalarimizi) X ray cihazindan gecirdi. Biz baharatlar, turk kahvesi, zeytinyagi gibi yiyecek getirdik hicbir sorun cikmadi. Ayrica butun memurlar bastan sona kadar cok kibar ve sicak kanli davrandilar. Stres ve panik yapmamamizi soylediler, hicbir sorun olmadigini aoylediler ve sonunda cikarken guler yuzle Welcome Home deyip bizi ugurladilar. Deneyimimiz sizlere de yardimci olur insallah.

• ⭐⭐⭐

Hepinize sevgiler...

05 Ağustos günü 08:00 da TK131 uçuş numarası ile İstanbul'dan direk uçuş yaparak Amerika'ya ilk ve kalıcı girişimizi gerçekleştirdik. Bu uçuş öncesinde bağlantılı uçuş ile İzmir'den 04:00 uçağıyla İstanbul'a geçtik. Tüm bagaj işlemlerimizi Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdik.
    İstanbul Havalimanı pasaport kontrolüne girdik. Kontrol sırasında "yurtdışı çıkış harcı ödenmemiş" diyen memura "oturum iznimiz var" diyerek ödeme yapmadan geçtik. Uçuş öncesi İstanbul havalimanında Gözen herkese olmasa da seçtiği yolcuların çantalarında fiziki arama yapıyor. Onun için kapınıza erken gitmenizi tavsiye ederim.
    THY ile uçuş yapacaksanız herbir valizinizin 23 kg olması gerektiğini söylemeliyim. "2*23 kg hakkım var biri 27 kg diğeri 19 kg olsun nasıl olsa toplamı 46 kg oluyor" demeyin her valiz kendi ağırlığında değerlendiriliyor. Fazla çıkan valiz için dolar bazlı ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.
    Küçük bir havalimanı ipucu paylaşmak isterim. Eğer çocuklu bir aile iseniz havalimanında su ve yiyecek geçirmenin yasak olduğu bölgelerde "çocuk için" demeniz yeterlidir..😉

Aynı gün saat 12:50 de Atlanta havalimanına inişimizi yaptık. Uçuşumuzu 2 yetişkin, 1 çocuk (3) ve kedimiz ile gerçekleştirdik.
    Evcil hayvan ile yapılan yolculuk ile ilgili deneyimimi alttaki linkte bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1600?_=1757780211989

Uçuşumuz gayet konforlu ve sorunsuz geçti. Atlantik üzerinde türbülans beklentim olsada hiç yaşamadık. Uçakta iki öğün yemek servisi yapılmaktadır. İlki kalkış sonrası diğeri ise inişten önce öğle yemeği olarak servis edilmektedir. Uçuşun büyük bölümü ortam karanlık tutularak geçirilmektedir. Yürüyüşe çıkarsanız yada uykunuz kaçarsa en arka galeye gidip kahvenizi alınız. 😉

Atlanta Havalimanı girişinde önce pasaport kontrolü sırasına girdik. Zarfları gören memur bizi başka bir görevli ile farklı bir noktaya gönderdi. Burada veznedeki polis memuruna zarflarımızı ve pasaportlarımızı verdik. Pasaportlarımıza vizemizi 1 yıla uzatan damgayı vurup bize geri verdi. Hiçbir soru sormadan "Amerika'ya hoşgeldiniz gidebilirisiniz" dedikten sonra zarfları alıp başka bir odaya doğru gitti. Biz de valizlerimizi teslim almaya gittik.
    Valizlerimiz banttan indirilmiş kenara konulmuştu. 6 büyük boy valizin hiçbir hasara uğramamış, açma ve kontrole maruz kalmamıştı. Hepsini yanda bulunan, ücretsiz olarak kullanabildiğiniz taşıma arabalarına yükleyip terminalden çıkışımızı yaptık.
    Araç kiralaması yaptıysanız ve Atlanta havalimanından teslim alacaksamız Rental Car Center noktası terminalden uzak bir yere konumlandırılmıştır. Terminalden çıkmadan skytrain ile, terminalden çıkarsanız hemen çıkışın önündeki küçük otobüslerle ücretsiz olarak bu merkeze ulaşabilirsiniz.

Hepinizin göç sürecinizde şans yanınızda olsun.

Peki girişten sonra neler yaptık....

Yola çıkmadan 1 gün önce 04 Ağustos günü USCIS Fee ödemelerimizi gerçekleştirdik. Kalacağımız oteli ve kiralık aracımızı Türkiye'de iken ayarladık. Yolculuğumuz sonrası otelimize yerleştik. Otelimiz Dunwoody Perimeter bölgesinde ES Sonesta Perimeter adlı bir oteldi.

Öncelikle Bir Adresin Olacak !

Burada herşey öncelikle üzerinize kayıtlı bir adrese dayanıyor. Adres edinme sonrası işler kolaylıkla halloluyor.

Ev için Türkiye'de www.zillow.com , www.apartments.com ve www.homes.com gibi siteleri taramış ve kısa bir liste yapmıştık.

Üzerimizdeki yorgunluğu atar atmaz bu listedeki evleri gezmeye başladık. Bununla birlikte akşamları web sitelerinden yeni bölgeler ve evler taramaya devam ettik. Bu arada İzmir adresimizi göstererek bir banka hesabı açıp, yanımızda getirdiğimiz parayı yatırıp debit kartlarımızı aldık. Kredi kartı için adres ihtiyacı olduğundan kredi kartı alamadık.

Burada verebileceğim en büyük tavsiye yüksek yekün tutacak alışverişlerinizi yapmadan önce bir kredi kartı edinmeniz olacaktır. Limitine takılmadan alacağınız kredi kartını tüm alışverişlerinizde kullanıp Türkiye'den getirdiğiniz parayla her alışveriş sonrası kredi kartınıza ödeme yapınız. Böylelikle kredi skoru oluşturabilir alışveriş yaptığınız yerlerden ve bankanızdan cashback ler kazanabilirsiniz.

Bu arada Best Buy'dan 45$'a MINT operatörüne ait içeriğinde 3 aylık sınırsız konuşma, data ve sms olan starter pack satın aldık. Gerçek gsm hatlarımızı alana kadar işimizi fazlasıyla gördü ve halen süresi bitmiş değil, kullanıyoruz.

Ülkeye girişimizden 1 hafta sonra 12 Ağustos günü SSN lerimiz elimize ulaştı. Basım tarihi olarak 06 Ağustos olarak görünmekteydi. Uscis hızlı çalışmıştı. 😉

20 günlük koşuşturma sonucunda 25 Ağustos günü kira sözleşmemizi yaptık.
    Ev kiralama aşamasında karşılaşılması muhtemel sorunlara değinmek gerekirse, öncelikle Amerika içerindeki bir işten gelen gelir beyanını çok önemsiyorlar. Yada bir iş teklif mektubu beklentisi oluyor. Bizim için uygulanan formül 1 aylık kira bedeli depozito (-ki normal şartlarda 500$ alınıyor) ve 5 aylık kira bedelini Amerikan banka hesabında göstermek oldu. Buna hazırlığımız olduğu için bu şekilde hallettik.

26 Ağustos günü elektrik ve ev interneti aboneliklerimiz yaptırdık. Ev interneti olarak Xfinity'yi seçtik. 300 mbit ev interneti ve 2 adet unlimited mobil hat aylık 60$'a maloldu.

Ev eşyalarımız için IKEA'yı tercih ettik. Salon, yatak odası, çocuk odası ve bir kısım mutfak malzemesini buradan temin ettik.
    Ev eşyalarının çoğunu SUV bir araç kiraladığım için taşımak kolay oldu.
    Ancak büyük hacimli eşyalar için U-Haul sisteminden kendinizin süreceği, istediğiniz büyüklükte bir van kiralayabilirsiniz.

31 Ağustos günü kızımız için 12 Eylül gününe verilmiş biyometrik randevusu mektubunu aldık. Randevu Clevland Ohio' ya verilmişti.

Uscis bizim için hızlı çalışmaya devam etti ve 2 Eylül günü eşimin ve benim green cardlarımız elimize ulaştı. Aynı gün BofA'dan ikinci banka hesaplarımızı açtırdık. Bugüne bir iş daha ekledim ve DDS'e randevu almadan giderek ehliyet için yazılı sınava girdim. 40 soruda 40 doğru ile "Türk'ün trafik bilgisini sınamayın" mesajımı vermiş oldum. Yazılı sınav sonrası permitinizi A4 e basılı halde veriyorlar. Bu belge ile 120 gün araç satın alabilir ve araç kullanabilirsiniz. Yazılı sınav için 2 adet adres kanıtına ihtiyacınız var. Kira kontratınız, abonelik sonrası gelen bir fatura veya bir banka ekstresi olabilir. Bizim Xfinity de hızlı çalışıp ilk faturayı mailime atmıştı 😉.
    DDS e gitmeden önce https://dds.georgia.gov/ linkindeki "Submit License, ID & Permit Form" online olarak doldurunuz. DDS e gittiğinizde form doldurmaya gerek kalmadan mailinize gelen confirmation numarası ve evraklarınızı gösterek sıra numaranızı alınız.

Sonrasında road test için randevu ayarlamak için sisteme girdim. Merkez ve merkeze yakın yerlerde en erken 1 hafta sonrasına randevu bulunmaktaydı. Ben evime 1.30 uzaklıkta bulunan Blairsville'de 3 eylül öğlen için randevu aldım. 3 eylül günü buraya giderek road testimi de başarıyla geçip ehliyet işimi 24 saat içinde halletmiş oldum. Road test sonrası yine ehliyet yerine geçen A4 belge veriyorlar.

Road test randevusu için yine https://dds.georgia.gov/ sitesine girip "Schedule a Road Test Appointment" seçeneğini kullanabilirsiniz.

9 Eylül günü basılı ehliyetim elime ulaştı.

10 eylül günü kızım için gelen biyometrik randevu mektubunu alıp Atlanta Uscis Application Center'a kapıdan uğrayıp durumu anlattık. Hiç bekletmeden işleme alıp fotoğraf çekimini yapıp sisteme eklediler Akşam kontrol ettiğimde kızımın greencard basım süreci başlamıştı.

Şimdi sırada arabadaydı. Gün içindeki koşuşturmalar sonrası akşamları gelip evde bilgisayar başında araba araştırmaları yapıyordum. Bu araştırmalarımda www.capitalone.com/cars ve www.cargurus.com siteleri çok işimi gördü.
    En nihayetinde 11 eylül günü aracımı teslim aldım. Araç için sigorta işlemlerimi Progressive den yaptırdım.

Ben araç alırken şöyle bir taktik izledim. Bir miktar downpayment ödeyip ödediğimden daha az kalan miktara finans uygulattım. Böylece kredi dosyamın açılmasını ve skor oluşmasını hedefledim. Ayrıca finansla araç almayı planlayıp bir bayiye gittiğinizde ne iş yapacaksınız sorusuna lyft, uber, doordash gibi sürekli arabayı kullanacağınız bir iş söylemeyiniz. Çünkü bayi her hangi bir sebepten aracın kendisine geri dönüşünde yüksek mile sahip bir araba olmasını istemez.

Geldik bu güne kadar geçen 38 günlük hızlı özetin sonuna....Umarım sizlerinde işleri kısa sürede ve temiz şekilde, başınızı ağrıtmadan hallolur...

Şans hepinizle olsun.🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 yeni hayatınıza hoşgeldiniz diyelim, umarım yaşayacağınız deneyimlerini girişinizdeki kadar kolay olur. Yeni evinize hoş geldiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 ABD'ye hoş geldiniz, bundan sonraki süreçte de bol şanslar 😊

• ⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş
    Teşekkürler...Deneyimler birikti ufak ufak paylaşmaya başladım 😉

• ⭐⭐⭐

@Serapp Teşekkürler..Şu ana kadar bol koşuşturmalı büyük oranda şanslı 38 günü geride bıraktık..🍀

• @Flight101 Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Atlanta ve çevresi gerçekten çok güzel. Güzel bir seçim yapmışsınız. Bizde eşimle birlikte 2 ay önce gelip yerleştik Atlanta'ya. Birebir sizinle aynı süreçlerden geçmişiz. Sürüş testine bile aynı yerde girmişiz sizinle😊. Umarım güzel bir yeni hayatınız olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |