Merhaba, burayı takip edenler için son durum: Bugün mülakatlı vize randevumuz vardı. Eşim ve ben birlikte gitmiştik ama bir tane ebeveyn girebiliyormuş bebek için. Sadece kapıda beklerken sıra bi tık uzun sürdü 3'er kişi aldıklarından (onu da söylerseniz hızlanır diye düşünüyorum) Hakeza yukarıda da çok sıra vardı ama pasaport kontrol ve görüşme sırası için en öne aldılar, çok ilgililerdi onu da belirtmek isterim.
Mülakat esnasında genç bir memura denk geldim, gözlüklü bir beyfendiydi. Neredeyse hiç soru sormadan sadece pasaport ve kimlik kontrolu yaptı. Benim pasaportumu uzun uzun inceledi, schengenlerimin sürelerine falan baktı. UK vizeme de göz attı, nedenini anlamadım zaten almışım geçmişim. Neyse eşimin pasaportu da yanımdaydı ona da baktı ve bu esnada ekrana habire bişeyler yazdı. Ben o esnada sessizce bekledim, sadece içinde Amerika vizem olan eski usul mavi pasaportum yanımdaydı onu da belirtmek istedim ( gerekli evrak listesinde yazıyordu diye götürmüştüm) fakat görevli lafı ağzıma tıkayarak bekleyin lütfen dedi. Velhasıl aramızda konuşma geçmedi gibi bişey diyebilirim. Tek sorduğu soru "Türkiye'de eviniz var mı?" oldu, evet dedim. Sonra teşekkürler diyerek onaylandı kağıdı uzattı.
Bu mülakat işi hiç olmasa daha iyi, umarım herkesin böyle sorunsuz ve kolay geçer. Bakalım kaç günde gelecek:)