@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
Selamlar,
Yarın pasaport alımı için VFS Ankara'da randevu oluşturdum. Daha önce alanlar varsa aramızda, eşim ve aileme ait pasaportları bana verirler mi yoksa Muvafakatname isterler mi? şimdiden teşekkürler
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Hocam hiç bir değişilik yoksa da güncellemek gerekiyor mu, dediğiniz gibi oraya girebiliyoruz ama bir değişiklik yok. Bir de eski alan hocalarımız https://www.ustraveldocs.com dan da randevu oluşturdular mı ben girdiğimde bekleyen bir randevu görünmüyor.
-
Bu https://www.ustraveldocs.com dan da randevu oluşturma isi benim kafami karistirdi.
Mevcut randevu icin kayit secenegi yok, yeni basvuru yapmamiz bekleniyor.
Ancak mevcut randevuya adres ekleme secenegi sunmuslar "Belge teslimi iade adresinizi müşteri hizmetleri (https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/contact-us) departmanımız aracılığıyla kaydettirebilir veya değiştirebilirsiniz. " diyor.
Bu durumda nasil ilerliyoruz? -
@smmu99 Çok teşekkür ediyorum Hocam.
-
@MACOFU-MACOFU Ben Amerika'da bulunduğum süre için almadım polis raporu, Amerika'da bulunanlar için gerek yok, zaten sistemden görüyorlar diye konuşulmuştu forumda.. Bunu teyid edebilen olursa çok memnun olurum arkadaşlar.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@meke anlayamadım, biraz daha açıklar mısınız rica etsem? Ne güncellemesi ve sonuçta doktor randevunuzu mu oluşturabildiniz?
-
@pelinoaydin Ben Ungan'dan randevu aldim o baska bir islem.
Sorum konsolosluk ve vize sonrasi pasaport teslimi ile ilgili.Kafamin karsitigi nokta su: Mevcutta bir vize mulakatimiz var ama USTraveldocs sitesine yeni bir basvuru yapmanin haricinde secim sunmamislar. Elimizde randevu varken yeniden randevu olusturmak cok garip. Sadece pasaport teslim adresimizi kaydetmemiz gerekir.
USTraveldocs Destek sayfasinda adres guncelleme secenegi sunmuslar, Pazartesi orayla gorusup ilerlemeye calisacagim.
-
Merhabalar, UNGANlar tecrübelerimi paylaşayım, sitesinde ve bir kaç yerde 30 günden önce randevu olmuyor demesine rağmen gelecek hafta USA'ye gideceğimden interview letter mektubu gelir gelmez Perşembe günü bugüm Cumartesi sabah 9.00 9.05 ve 9.10 a üç kişilik randevu aldım, zaten sistem de verdi ve sonrasında da confirmation geliyor. Sabah 9da oradaydık, oğlum 15 yaş altı aşı kartını yanımıza almıştık, belgeleri verdik önce ben ve eşimden kan aldılar, röntgen çekil yaklaşık 50dk sürdü, 95$ aldılar. 1 saat sonra gelin dendi muayene için, sanırım sonuçlar için değil de hoca o saatte geliyor çünkü sonuçlara bakmadı hoca. saat 11de sırayla fiziksel muayene yaptı, klasik sorular hastalık geçmişi ama özellile bulaşıcı hastalıkları soruyor 2dk muayene ve o sırada hiç bir şey sormadık ama bayağı bir aşı karışımından oluşan 2şer aşı yaptı, oğluma da aşı kartını götürmemize rağmen iki aşı yaptı, sorsak da bir şey değişmeyeceği için sadece ne kadar ödeyeceğiz sorusunu sordum :). Yetişkinlere 400er$ 15 yaş altına da 209$ çıkarttı, dolar nakit veya tl kart ile ödeyebiliyorsunuz. Aşı kartları pazartesi email ile gelecek ama sonuçlar direk elçiliğie gidecekmiş. Son olarak da Amerikaya giriş için bugün esas alınacak yani 23 şubattan önce girmemiz gerekecek, nasıl olacak bilmiyoruz şubat taili 2 hafta artık o zaman gidip sonra tekrar yazın gidilecek. Aileyi hemen götürmeyi düşünmeyenler için 2 yıllık muafiyet izinleri varmış bunla ilgili tecrübesi olanlar paylaşırsa seviniriz.
EB2 NIW
PD: 19.07.2023
DQ: 04.03.2024
Interview: 07.10.2025 -
@MACOFU-MACOFU sistemde slot yok ise nasıl alabildiniz randevunuzu acaba?
-
@pelinoaydin 30 günlük aralığa göre slot mevcut ama her güne yok. Ben de 9 Eylüle aldım.
-
@pelinoaydin 30 gün olayını dinlemeden ilk müsait güne aldım, Ankarada olduğumuz için 3 uygun slota aldım
-
@MACOFU-MACOFU, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Aileyi hemen götürmeyi düşünmeyenler için 2 yıllık muafiyet izinleri varmış bunla ilgili tecrübesi olanlar paylaşırsa seviniriz.
Re-entry permit deniyor o 2 yillik muafiyet vizesine, suradaki konuyu okumanizi oneririm.
-
@MACOFU-MACOFU ah tabii şanslısınız o durumda
Hayırlı olsun -
@meke Benim bildiğim ve anladığım kadarıyla; zaten randevusu olanlar sadece pasaportlarının hangi adrese ve ne şekilde gönderilmesini istediklerini kayıt ediyorlar bu sayede. Gerçi ben henüz randevu emaili gelmeden bu işlemi yapmıştım tüm aile bireyleri için tek tek.. Benim sorunum da buraya kayıt yaptıktan sonra kaydı bitirmiş olduğuma dair bir çıktı almamız ve randevu sırasında yanımızda bulundurmamız gerekiyor; bu çıktıyı almayı başaran oldu ise yolunu paylaşabilir miydi lütfen?
-
@pelinoaydin Aslında hatırladığım kadarıyla randevunuz için pasaportları hangi adrese ne şekilde gönderileceği kısmında adresleri girdikten sonra ve ödeme yapmadan ilerlediğinizde en son her aile üyesi için barkodlu bir çıktı veriyor sistem...
-
@pelinoaydin Daha onceki cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam. Ayrica mulakat tarihiniz de hayirli ugurlu olsun. Bir sorum daha vardi, EB2-NIW onayiniz sonrasi size turist vizesi mulakatinda bunu sormuslar miydi acaba? Yani gorebiliyorlar mi acaba ve bunu soylemek mi daha iyi olur mulakatta acaba yoksa soylememek mi emin olamadim.
-
@saydogan Hallettim çok teşekkür ediyorum.
-
@shinriyeon Rica ederim ve çok teşekkürler; umarım mülakat günü de her şey yolunda gider..
Turist vizesi mülakatımızda "Green card" başvurumuz olup olmadığı soruldu (ve bence sistemde zaten görüyorlar) ve biz de olduğunu belirttik. Sıkıntı olmadı (kızımızın üniversite mezuniyeti için turist vizesine ihtiyacımız olduğunu da belirtmiştik - okuldan gönderilen davetiye belgesini de sunmuştum. Ayrıca ABD girişinde de yanımızda idi, memur sormadan "davetiyemizin de olduğunu belirtip göstermiştim)..
-
@MACOFU-MACOFU Ben de en son kontrol ettiğimde görememiştim randevu tarihimizi, belki de birkaç güne aktifleşir..
Benzer Başlıklar
129
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum