Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, 4 yıldır hem kendi adıma hem eşim adına ayrı ayrı Green Card çekilişine başvuruyoruz, bu sene bana çıktı çok sevindik, ancak bu sene Greencard çekiliş başvurusuna başvururken ilk sayfada kendi bilgilerimi doldurduktan sonra evlimisiniz sorusuna evliyim, çocuk varmı sorusuna var ve sayısı bölümüne 1 yazdıktan sonra devam edince ikinci sayfa eş ve çocuk bilgileri bölümü açıldı, orda sayfa kapanmasın diye acele ederek doldurmayı düşünüyordum, kendi bölümümde adresle ilgili bir bölümü yanlışmı yazdım diye düşündüm, sayfada geri gidip düzelttim ve tekrar eş ve çocuk sayfasına geldiğimde eşimin bilgilerini doldurduğumu düşünüp çocuk bilgilerini doldurdum ve kontrol sayfasını da sayfa kapanmasın diye hızlı hareket ederek kontrol etmeden submit ettim, o sırada eşimin fotoğrafını yüklemediğimi düşündüm ve bilgilerini de girmeyi atladığımı farkettim ve o şekilde kaydedilmiş oldu, daha sonra eşimin başvuru formunu daha dikkatli bir şekilde doldurduk ancak kazanan ben oldum, DS260 formları açıldığında doldurulmak üzere sadece benim ve oğlumun adına formlar vardı , add applicant bölümünden eşimi de ekleyerek hepimiz için ayrı ayrı DS260 formlarını doldurup kaydettik. Bu durumda ilk başvururken eşimin bilgilerini doldurmayı atladığım için direk diskalifiye edilirmiyiz çünkü Applicant Interview sayfasında (If you were married or had children prior to entering the DV program, and you failed to include your family members on your original entry, your case may be disqualified.) diskalifiye olabilirsiniz diye bir ibare var, yada DS260 formuna eklediğim için ve 10 yıllık evli olduğumuz ve bunu belgelerle her şekilde kanıtlayabileceğimiz için vizelerimizi alma ihtimalimiz varmı. Birde acaba KCC' ye bu istenmeden yapılan yanlışlık durumunu anlatan bir mail atmalımıyım, sonuçta kazandım ve 10 yıllık bir evliliğim var, birde 4 yıldır hem kendi adıma hem eşim adına ayrı ayrı başvuru yapıyoruz, o başvuruların hepsinde eşimin, çocuğumun ve kendimin bilgileri mevcut, ama şans ki burda maalesef eşimin bilgilerini atladığım başvurumuz kazanmış oldu, keşke eşim kazanmış olsaydı böyle bir durum yaşamayacaktık, umarız vizelerimizi sorunsuz bir şekilde alırız.

• Muslu Law Firm

@Umayalp07, içinde söyledi: Greencard başvuruda eksik bilgi

Merhabalar, 4 yıldır hem kendi adıma hem eşim adına ayrı ayrı Green Card çekilişine başvuruyoruz, bu sene bana çıktı çok sevindik, ancak bu sene Greencard çekiliş başvurusuna başvururken ilk sayfada kendi bilgilerimi doldurduktan sonra evlimisiniz sorusuna evliyim, çocuk varmı sorusuna var ve sayısı bölümüne 1 yazdıktan sonra devam edince ikinci sayfa eş ve çocuk bilgileri bölümü açıldı, orda sayfa kapanmasın diye acele ederek doldurmayı düşünüyordum, kendi bölümümde adresle ilgili bir bölümü yanlışmı yazdım diye düşündüm, sayfada geri gidip düzelttim ve tekrar eş ve çocuk sayfasına geldiğimde eşimin bilgilerini doldurduğumu düşünüp çocuk bilgilerini doldurdum ve kontrol sayfasını da sayfa kapanmasın diye hızlı hareket ederek kontrol etmeden submit ettim, o sırada eşimin fotoğrafını yüklemediğimi düşündüm ve bilgilerini de girmeyi atladığımı farkettim ve o şekilde kaydedilmiş oldu, daha sonra eşimin başvuru formunu daha dikkatli bir şekilde doldurduk ancak kazanan ben oldum, DS260 formları açıldığında doldurulmak üzere sadece benim ve oğlumun adına formlar vardı , add applicant bölümünden eşimi de ekleyerek hepimiz için ayrı ayrı DS260 formlarını doldurup kaydettik. Bu durumda ilk başvururken eşimin bilgilerini doldurmayı atladığım için direk diskalifiye edilirmiyiz çünkü Applicant Interview sayfasında (If you were married or had children prior to entering the DV program, and you failed to include your family members on your original entry, your case may be disqualified.) diskalifiye olabilirsiniz diye bir ibare var, yada DS260 formuna eklediğim için ve 10 yıllık evli olduğumuz ve bunu belgelerle her şekilde kanıtlayabileceğimiz için vizelerimizi alma ihtimalimiz varmı. Birde acaba KCC' ye bu istenmeden yapılan yanlışlık durumunu anlatan bir mail atmalımıyım, sonuçta kazandım ve 10 yıllık bir evliliğim var, birde 4 yıldır hem kendi adıma hem eşim adına ayrı ayrı başvuru yapıyoruz, o başvuruların hepsinde eşimin, çocuğumun ve kendimin bilgileri mevcut, ama şans ki burda maalesef eşimin bilgilerini atladığım başvurumuz kazanmış oldu, keşke eşim kazanmış olsaydı böyle bir durum yaşamayacaktık, umarız vizelerimizi sorunsuz bir şekilde alırız.

Sayin@@Umayalp07, bu konu sizin kazaniminizi gecersiz hale getirecektir. Onceki basvurulariniza bakmazlar. Bu hatanizi bir istisna kabul etmeyeceklerdir maalesef.

• @Claudia-J-Muslu Cevabınız için öncelikle teşekkür ederiz. Peki, bu konuda kötü niyet olmadığını, kasıtlı gizleme olmadığını, DS260'a da eklediğimi, 10 yıllık evli olduğumuzu evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneği ve fotoğraflarla kanıtlayıcı belgelerle sunacağımı, sadece başvuru esnasında aceleden atladığımı belirten KCC' ye şimdiden bir mail göndersek yada konsoloslukta mülakatta belirtsek, yine de kesin diskalifiye olurmuyuz, hiç şansımız yokmu, çünkü yukarıda belirttikleri yazıda (your case may be disqualified.) yazıyor, bu belki diskalifiye olursunuz anlamına gelmiyormu, bu konuda örnek bir durum yaşanmışmıdır acaba, yani kesin diskalifiye olma durumumuz varsa mülakat tarihi alsak bile hiç vize mülakatına gidip boşuna masraf yapmayalımmı, yoksa küçük bir şansımız varsa bile mülakata gidip şansımızı deneyelimmi, çünkü 4 yıldır başvuruyoruz ve kazanmış olmamızın şansını bu şekilde kaybetmiş olacaksak çok üzüleceğiz, tabi yine yeni çekilişlere katılıp şansımızı deneriz, ancak kazanmışken bu şekilde kaybetmek çok üzecek. Cevabınız için şimdiden tekrar teşekkür ederiz.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 3
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |