Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Adalet ve Güvenlik
2.0k 266 247.6k 226

• @richmond part time için gitmiştim de full time a döndü iş :) Ama başvutu için yaz sonunu bekleyeceğim 2 kez Türkiyeye gitmem lazım bu yaz.Orduya katılırsam gidemem. Hatta memur üni mezunu olduğumu görünce neden part time diye sordu.Benim aldığım maaşın 2 katını alacaksın,eğer benim gibi oficer olursan dedi ve bir çok seçeneğin olduğunu söyledi.
    Ben ev arkadaşımın abisinin phd yaptığını duyunca katılmayı düşündüm.Kendisi 3 yıl çalışmış sonra ücretsiz master yapmış ardindanda phd ye başlamış Washington da. Açıkcası ücretsiz okul olması beni cezbetti :) Oficer da öyle söylemişti.Dil okulu,master,phd yaparsın,sonra sivil başka bir işe girersin kalmak istemezsen dedi :)

• @aliarmgn ABD vatandaşıysan ve üniversite mezunu isen Warrant Officer olarak başlıyorsun sanıyorum direkt.Ben Background check in 3-4 aydan kısa sürebileceğine hala ihtimal vermiyorum.ABD vatandaşıysanız onu bilemiyorum tabi.Bu arada vatandaş değilseniz rütbeniz E-4 Oluyor Army de.

• @richmond ozellikle sordum tabi siz daha iyi biliyorsunuzdur bana officer 1-2 hafta maksimum 1 ay dedi 2019 dan once 1 yila kadar surebiliyordu dedi

• ⭐⭐

@aliarmgn sistem değişmiş olabilir, ABD ordu konusunda büyük reforma gitti çünkü şuan ki yönetim Askerine ordusuna büyük değer veriyor Cumhuriyetçi yönetimler her zaman şahin olmuştur ancak şuan ki yönetim şahinin de şahini diyebiliriz.
    https://www.cnnturk.com/dunya/abd-ucm-mufettislerine-karsi-harekete-gecti burada ki örnekte olduğu gibi verilen değeri anlayabiliriz ayrıca yazıda en çarpıcı nokta ise İsrailler dahil demesi.

• @aliarmgn 2019dan önce başlamıştı benim sürecim o yüzden değişmiş olabilir ,birşey diyemem.Peki siz vatandaşmısınız

• @richmond Hayir,degilim.

• @lordbolton Bilmiyorum hocam.Benim tek ilgilendigim konu bana sagladigi imtiyazlar :) sinav konusunda bir sikinti olmadi muhtemeln olmaz umarim sagliktan da sorunsuz gecerim onumuzdeki surecte :) 2 yil once basvurmadigim icin uzuluyorum acikcasi,nasip tabi.

• ⭐⭐

@aliarmgn çok büyük avantajlari olduğunu biliyorum ve sınav basit 7-8. sınıf düzeyi aşağı yukarı. Sağlık açısından da oldukça esnek şartlara sahip çok belirgin bir sağlık kusurunuz yoksa bir sıkıntı çıkmaz.. açıkçası önemli olan girmek belli ki yaşınız müsait bence çok düşünmeyin keşke geçen yıllarda yapsaydım diye çünkü o tarz pişmanlıklar hayatın boyu sürer hep dersiniz geçmişi değiştiremeyiz ancak ders cikarabiliriz.. buna üzülmeyin ancak unutmayın da. tebrik ederim şimdiden.

• @lordbolton Tesekkurler.Oyle cok buyuk bir keskem yok.Sonucta hayat devam ediyor ve sikayetci degilim suanki durumundan. Bunun olacagida kesin degil zaten.Nasipten ote yol yokmus :)

• @richmond KARDEŞİM MERHABALAR BENDE UZAKYOL VARDİYA ZABITIYIM ÖZELE GELEBİLİR MSN . 05522372105 BU NUMARADAN ULAŞABILIRSIN

• @richmond KARDESİM ACİLEN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM. LÜTFEN NUMARAM 0552 237 21 05

• @fethi burdan sorabilirsiniz istediğinizi,elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

• @aliarmgn Ben ABD vatandaşı olmadan Officer olunmuyor diye biliyordum.Belki eskiden öyleydi değiştirmişlerdir onuda.Birde eğer 1 sene içinde katılmayı düşünüyorsanız herşeyinizi halledip TR ye gidebilirsiniz.Delayed program deniyor sanırım .Bana o şekilde yapmışlardı background check işleminin uzun sürme ihtimaline karşı

• @richmond Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

@aliarmgn Ben ABD vatandaşı olmadan Officer olunmuyor diye biliyordum.Belki eskiden öyleydi değiştirmişlerdir onuda.Birde eğer 1 sene içinde katılmayı düşünüyorsanız herşeyinizi halledip TR ye gidebilirsiniz.Delayed program deniyor sanırım .Bana o şekilde yapmışlardı background check işleminin uzun sürme ihtimaline karşı

Yıllar önce tanıştığım army de görev yapmış bir türk captain (yüzbaşı) subay olmak için türk vatandandaşlığından çıkmıştı , o yıllarda çifte vatandaş kabul edilmiyor diyordu , yani sağdece abd vatandaşlığı yetmiyor , türk vatandaşlığından da çıkmak gereiyor , ama bu olay 2008 yılları , belki günümüzde değişmiştir.

• @ageguns Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

@richmond Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

@aliarmgn Ben ABD vatandaşı olmadan Officer olunmuyor diye biliyordum.Belki eskiden öyleydi değiştirmişlerdir onuda.Birde eğer 1 sene içinde katılmayı düşünüyorsanız herşeyinizi halledip TR ye gidebilirsiniz.Delayed program deniyor sanırım .Bana o şekilde yapmışlardı background check işleminin uzun sürme ihtimaline karşı

Yıllar önce tanıştığım army de görev yapmış bir türk captain (yüzbaşı) subay olmak için türk vatandandaşlığından çıkmıştı , o yıllarda çifte vatandaş kabul edilmiyor diyordu , yani sağdece abd vatandaşlığı yetmiyor , türk vatandaşlığından da çıkmak gereiyor , ama bu olay 2008 yılları , belki günümüzde değişmiştir.

Sizin dediginiz gibi bazi pozisyonlarda calismak icin diger vatandaslarinizi birakmanizi sart kosuyorlar. Ben de hangi pozisyonlarin bunu gerektirdigini cok iyi bilmiyorum ama gunumuzde de ayni durum gecerli.

• @richmond dogrudur,bilemiyorum zaten vatandaslik icin hemen basvuru yapiliyor temel egitimden sonra dedi officer kendisi greencardi alinca emen basvurmus 19 yasinda sanirim.Kendisi Ekvatorluymus ingilizcem yok denecek kadar azdi dedi.Tabi ne kadar dogru soyluyor bilemiyorum.Bu hafta mesaj atti ne zaman gitmeti dusunuyorsun Turkiye’ye diye... Gitmek istedigim tarihleri soyledim, henuz bir geri donus yok :)

• @aliarmgn Başvuru yapılıyor ama süreç 1yıl civarı sürüyor demişti Askeri üsteki hanımefendi.Benimde evraklarım yollandı fakat 1-1.5 sene civarında sürüyor dedi hanımefendi

• @richmond Hocam siz benden daha tecrubelisiniz.Ben sadece 2-3 saat takildim sinava felan girdim o kadar,siz ise basliyorsunuz :)

• @aliarmgn belkide dediğiniz gibi bazı şeyler değişmiştir. bilemiyorum.Reserve hakkında bana ordunun verdiği şeylerden biraz araştırma yaptım benefits hakkında ,sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım dökümanlar aracılığıyla(Eğitim konusunda).

• @richmond hocam bana gonderebilir misiniz mesleklerin ve benefitlerin dokumanlarini?

Benzer Başlıklar

• ABD'de Güvenlik Alanında İş Bulmak

Adalet ve Güvenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    546 Bakış
    ProgrammerP
    Şu konulara baktınız mı? İşinize yarayabilir. ABD'de Polislik Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
  • Federal Ajan Olmak

Taşındı Adalet ve Güvenlik
    15
    0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    T
    teoride mumkun pratikte cok zor. federal kurumlar icin top secret clearance alabilmeniz gerekir bu da cok kapsamli bir sorusturma gerekir, 1 yildan fazla bile surebilir. bunun disinda fiziksel, zihinsel ve akademik olarak iyi durumda olmaniz gerekir. Minimum gereksinimleri karsilamak sadece basvurmaya yeter. Hepsi cok competitive ama ozellikle FBI icin cok iyi bi resume gerekir. military veteran olmak, prior law enforcement experience sahibi olmak, yabanci dil bilmek, ozellikle law, accounting ya da computer diploma sahibi olmak onemli artilar.
  • ABD'de Polislik

Adalet ve Güvenlik
    41
    0 Oy
    41 İleti
    43k Bakış
    serkanistS
    Abi yeter 14 yıldır yapıyorum :) gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
  • ABD ordusunda yara izleri engel olur mu?

Taşındı Adalet ve Güvenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    R
    @LordBolton yıl oldu 2023 bir şeyler ögrenebildinmi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k