@gucarslan teşekkür ederim
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
-
@mustafa-berat-taşcı Mustafa bey merhabalar sorularınızı bu başlık altında sorarsanız sizden sonra soranlara da yardımcı olur ayrıca sorularınızın cevapları da size attığım başlığın ilk gönderisinde yazmaktadır.
Sorunuzun cevabına gelecek olursak sizin söylediğiniz sürecin ismi AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak diye geçmektedir ilgili konu başlığından okuya bilirsiniz.
Bu süreçle ilgili ufak bir bilgi vereyim size numaranız aktif olmadığı sürece bu süreçte ilerleyemezsiniz ve pahalı bir süreç olduğu için ( sebebi amerika yasal bir vize ile bulunmanız gerekiyor. Yasal dedim b1b2 vizesi ile çalışmazsınız süreçteki tüm masraflarınız yüksek bir rakam tutacaktır. ) tekrar düşünmenizi tavsiye ederim .
Sıra numaranız 25k sizde takip etmişinizdir dv25 talihlileri için açıklanan en sonra sıra 23k . size naçizane tavsiyem DV2025 Mülakat Deneyimleri Bu başlıktaki dosya taşıyanları okuyarak size en uygun ülkeye dosyanızı taşımanızı ve sabırla hayatınızda büyük değişimler yapmadan (çünkü çıkmaz yada mülakat alamazsanız hayal kırıklığı yaşamamak için ) devam etmeniz bol bol deneyimleri okumanız sizin en azından olumsuz olursa bir sonraki başvurunuzda öğrendiğiniz bilgiler belki size yardımcı olacaktır size olmasa başkasına yardımınız dokunur bilgi paylaştıkça çoğalır.
-
Bu ileti silindi! -
İlk bültenimiz EU 7750 şimdi açıklandı hepimize hayırlı uğurlu olsun, bu süreçte hepimize bol şans diliyorum

-
Ilk bulten herkes icin ugurlu olsun.
EU 7750
-
Arkadaslar genelde bultenlerin alt kısmında ülke-ülke kazanan sayılar yazardi bu bültende yok degil mi?
-
@koray2831 evet, gozukmuyor, belki yakinda yuklerler
-
Hepimiz için hayırlı olsun süreç umarım herkesin vizesi ennn hızlı şekilde gelir
-
Doğru konu başlığında sorunuzu iletebilirseniz cevabi mevcut sorunuzun, bu başlık sadece sohbet başlığı. Bol şans!
-
YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı, bu konu başlığında sorularınızın cevabı aramamanız gerekiyor.
-
İlk cutoff’un 7750 ile başlaması, bu yılın daha yüksek CN ile kapatacağına dair bir işaret olabilir mi?
-
@demetdemirsf hayır, çünkü geçen yıl son yılların en yüksek cn ile açılış yapmıştı, yani 6000 ile. Ancak gelin görünki 23000 ile kapattılar seneyi. Yani önceki senelere göre daha yüksek bir cn ile açtılar, ancak çok daha düşük bir kapanış yaptılar. Yani kaçla açtıklarından daha fazla, başka şeyler önemli. Kaç kişi kazandı, boşluk oranı ne kadar gibi gibi..
-
@aysegul Haklısınız. 7750 ile başlayınca hole oranı yüksektir gibi düşündüm. Yine de tüm numaraların current olmasını ve gönülden isteyen herkesin bu vizeyi almasını diliyorum.
-
@demetdemirsf bence yüksek bir başlangıç. Ümitsizliğe kapılmamak gerek.
-
@demetdemirsf evet, tahminler yapılabilir tabi, sağolsunlar açıklamaları beklenen verileri de açıklamadıkları için bilemiyoruz pek birşeyi
Bekleyip göreceğiz. -
Herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle Herkese selamlar.
Benim kafada yine deli taylar deli soru işaretleri var. Burdan yardımcı olabilecek arkadaşların engin bilgileri benim için çok değerli. Soru şu.
Ben 2001 yılında Türkiye’de Alman vatandaşı olan safkan Alman bir bayanla evlilik yaptım. Lakin evlilik yoluyla Almanya ya hiç gitmedim ve oturum yaşama hakkı almadım.
Evliliğimiz 2006?yılında Almanya’da gerçekleşen boşanma davasında bitti. Evrakların bana ulaşması felan derken Alman eşimle irtibatım kesildi bulamadım kendisini ve bende uğraşmadım. Vee2017 yılında kendisi benimle irtibata geçti ve evrakları tekrar yollattım ve oranın boşanma kararını Türkiye’de tanıma tenfiz davası adı altında gerçekleştirdim be burdada boşanmış gözükmeye başladım. Şimdi bu mülakat sırasında bana yurt dışında kaldınızmı diye bir soru muhakkak gelebilir. Ben kalmadım dediğimde Eski eşimin alman olmasından sebep orda kalmadığıma yaşamadığıma dair belge isteyip AP ye bırakabilirlermi. Yada ben şuan evli olduğum için evrak tesliminde eski boşanma evraklarını istemezlerse vermesem sorun olurmu. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın hergeçen gün stresim artmaya başlıyor böyle soru işaretlerinden.
Cevaplarınız için
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. -
@Erkan-0 Ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ancak elinizde boşanma belgesi varsa. Edevlete girip "Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama" ekranından qr kodlu belge almanız işinize yarayabilir. Bilgisi daha yüksek olan arkadaşlar kesin cevap verecektir. Ama destekleyici belge olarak bu alınabilir diye düşünüyorum.

Son olarak bu soruları 2026 aşamalar sayfasında sormanız daha hızlı cevap almanızı sağlayacaktır.
-
@nsercan çok teşekkür ederim
-
Green card'ınızı kaçıncı başvurunuzda ve kaç yaşındayken kazandınız?
-
@Berke-Bektaş 2. Başvurumda 28 yaşımda kazandım.
Benzer Başlıklar
163
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k