Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.4k 279

  • Sayın hocalarım, bu ay sonu B2 turist vizesi ile yolculuğum olacak, EB2 onaylı ve bu arada girip yapmış hocalarımız tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim, çok soru soruyorlar mı bu konu ile ilgili? Alınmama durumunu duyan var mı?

    EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024


  • @pelinoaydin Merhaba bu sadece AOS yapanlar için geçerliymiş; umarım consular processing yapanları da kapsayacak benzer bir gelişme olur yakında bizler de faydalanabiliriz :(


  • I-140 formunu doldururken isimleri Türkçe karakterlerle mi yazıyoruz yoksa İngilizce karakterlerle mi? Yani Çağla mı yoksa Cagla mı? Hangisi?


  • @MACOFU-MACOFU hocam bu konuda herkes bir şey söyler ancak ben size kendi yaşadığım gerçek bilgiyi aktarmak istiyorum. onay sonrası eşim 2 defa, ben ise ailecek 1 defa daha giriş yaptım. üstelik son girişimizde ailecek gitmiştik 2 ay kadar önce ve sadece "welcome" dedi ilgili memur başka hiçbirşey söylemedi, sormadı.

    Benim şahsi kanaatim, ilk defa girecek kişiler için bazı sorular sordukları yönünde. eğer daha önce girdiyseniz ve bir aksi durum yoksa rahat olun. İlk girişiniz ise ve soru sormak isterlerse kendinizi açıklarsınız, sorun yoksa zaten girersiniz. neden girmenize engel olsunlar ki? kaldı ki girmek isteyen kişi ile ilgili bir durum varsa havalimanında Gözen Güvenlik tutuyor zaten.


  • @emkey Çok teşekkürler hocam, sonuçta oğlumu College için götürüyorum ve doktorada USAden, açıklamanız biraz daha rahatlattı :).


  • Selamlar, EB2-NIW mulakat davet mektubu beklerken bir yandan da zamani dolmus B1/2 vizemi yenilemeyi dusundum. Bu konuda herhangi bir risk var mi arkadaslar? Sanki Immigration surecinde olanlar icin Non-Immigrant vizeye basvurmak problemli olabilir diye bir bilgi okumustum forumda. Yorumlarinizi rica ediyorum.


  • Eylül visa bulletinde değişiklik yok maalesef


  • @meke Hocam, ben ve eşim daha yeni aldık ikimizin de 10 yıllık vizesi vardı, benimki posta ile onay alarak hemen geldi, eşime red verip elçiliğe çağırdılar ama randevu erkene alınıyor, görüşmede de seni niye çağırdık ki tarzında geçti ama EB2 başvurumuzu da sormuşlar, eşimde oğlumuz okula kaydolacak daha fazla zamanın kalmadı tarzında bir cevap verince tamam denmiş, hemen aynı gün onaylatıp eve gönderildi.

    EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024


  • @chemistontheroad hocam bekledigim gibi, Ben ya geriye gider yada degisiklik olmaz diye okudum. Muhtemelen bu aydan sonra ilerlemeler olur ve bizlerin welcome letter lari gelmeye baslar diye umuyorum, 2025 te takvim 5.5 ay gibi ilerlemis, ayni veya daha az bir ilerleme olacaktir 2026 da da.


  • @MACOFU-MACOFU sizin welcome letter geldi mi hocam?


  • Selamlar, EB-2 NIW başvurumu Chen ile yaptım, süreçte ret oranları daha düşük olduğu için beni Nebraska'ya dosyam gidecek şekilde yönlendirdirler. Ofislerin süreci tamamlama sürelerine baktığımda arada 4 ay fark görünüyor Nebraska 18 ay Texas 14 ayda tamamlıyormuş. Sizce bu tarihler birebir tutuyor mu, bilgi verebilirseniz sevinirim.


  • @mrkc Biz Documentary Qualified olduk hocam, şu an sadece Interview Letter bekliyoruz o da normalde, Mayıs bülteninde current olanlardan bazılarına geldi ama bize iki ay bekleyin emaili geldi iki defa.

    EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024


  • @pinkpanther Merhabalar. Verilen süreçler dosyaların % 80'inin tamamlandığı süreler. Ancak her receipt block için bu değerler tutmuyor. Örneğin benim dosyamın dahil olduğu receipt block IOE09246xxxxx (Texas) için verilen süreç 14 ay. Ancak bizim receipt block da neredeyse 17 ay geçmesine rağmen henüz dosyaların % 72 si hakkında karar çıkmış. Malesef ben de bekliyorum. Hakkım olmasına rağmen USCIS den bilgi alamıyorum (inquiry date zamanım çoktan geldi). Süreç normal işliyor şu an için herhangi bir bilgi talebinde bulunamazsınız deniyor (PD: 06 Mart 2024). Hatta dosyam hakkında başka kanaldan bilgi alalım dedik attığımız maili 25 gün geçmesine rağmen cevaplamadılar. Kısacası şu an süreç çok belirsiz. Şanslıysanız 5-7 ay da da dosyanız hakkında karar çıkabilir ya da 24 aya kadar da bekleme süreniz uzayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun....


  • @Feridun-Boylu Anladım Feridun bey hepimiz için en hayırlısı olsun. Normalde süreye bu kadar takılmıyordum ama başvurunca insan ne zaman ne olacak kafasında hazırlıklı olmak istiyor.


  • @MACOFU-MACOFU Aynen biz de bu durumdayız.

    EB2 NIW
    PD : 8/8/23
    I-140 : 28/8/23
    DQ : 15/03/24
    PD Current : 13/05/25 (June 2025 Visa Bulletin)
    IL : ?


  • Arkadaşlar Merhabalar, Aranızda IEEE senior üye olan var mı?


  • @MACOFU-MACOFU Merhabalar hocam
    Turist vizesi ile girisiniz sonrasinda da deneyimlerinizi paylasir misiniz acaba? Yani EB2 onayini gorup onunla ilgili soru soruyorlar mi yoksa direkt turist vizesinde oldugu gibi mi giriliyor onu merak ediyorum ben de.


  • @shinriyeon Merhabalar Hocam, ben de diğer hocalarımıza sormuştum bizim yolculuk gelecek hafta, sorun olmadığını belirtmişlerdi inşallah gidince tekrar bilgilendirme ileteyim.


  • @shinriyeon Merhaba ben EB2 onayı sonrası (onay tarihi : 2023 Ağustos sonu) 2 kez amerikaya giriş yaptım; bu konuda (EB2) da hiç soru sorulmadı. Yalnız ben 2 seneyi aşkın süre Amerika'da yaşamıştım (2021 Temmuz - 2023 Eylül arası) hiç overstay de yapmadım. Belki de bu sebeple sorulmamıştır..

    EB2 NIW
    PD : 8/8/23
    I-140 : 28/8/23
    DQ : 15/03/24
    PD Current : 13/05/25 (June 2025 Visa Bulletin)
    IL : ?


  • Merhaba arkadaşlar, şu an turist vizem 1 yıldan az süresi kaldı ve yenilemek istiyorum. EB2 onayı olup vize yenileyince sorun oluyor mu?


Benzer Başlıklar

  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum