ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@saydogan üzücü :(
-
Bu ileti silindi! -
@pelinoaydin Olumlu sonuçlanacak olduktan sonra bence 1-2 ayı çok takmayın.
-
Kafamı o kadar karıştırdı ki bu firmalar arkadaşlar. Biri uygun diyor, biri uygun değil diyor. Biri bu aralar trump yönetimi nedeniyle dosyalarda retler çok diyor. Biri O1 yapalım diyor ama bir sürü maddeyi de 5-6 aylık süreçte üzerinde çalışarak gerçekleştirmemi bekliyor. Çok zorladılar cidden. EB2-NIW'den devam edeceğim bakalım. Firmalardan teklif topluyorum şu an için 7.000 dolara indirdim.
-
Hocalarım selam
Yeni sisteme kayıt olduğunuzda barkod oluşturma gibi bir işlem yaptınız mı hiç yeni sistemde? -
@Megadeth merhaba evet en son kaydı tamamlayınca barkodlu belge verdi sistem
-
Arkadaşlar O1’e başvurmaya karar verdim. Hali hazırdan 3 kriteri zaten sağlıyorum ve eb2nıw’e nazaran daha hızlı olur diye böyle bir karar aldım.
-
Arkadaşlar emin olamadığım bir konu var DQ olmak için vize bültenin current olması mı gerekiyor. Sanki 2023 PD tarihliler DQ olmuş vize bülteni current olmadan. 2024 PD olanlar DQ olamamış.
-
@caner1245
Hocam merhaba, DQ olmak için current veya current yakın olmak gerekiyor. 2024 ocak itibariyle welcome letter yerine vize kotası dolmuştur tarzında bir mail gelmeye başladı. Şuan aslında "near current" durumunda sayılabiliriz fakat önümüzdeki 1-2 ay ilerleme olursa bence bizlerinde mailleri gelecektir. -
@chemistontheroad Teşekkürler Hocam. O mail bana da geldi. 2024 PD liler olarak daha uzun bir süreç bekliyor sanki bizi.
-
@caner1245
2 ay önceki hızlı ilerleyiş bu yıl için umutlandırmıştı beni ama geri çekilme olunca işler yine karışık bir hal aldı. -
@chemistontheroad mali yil sonuna dogru bu tarz gerilemeler cok normal, moralinizi bozmasin. eylul bulteninde de gerileme ya da sabit kalma olacaktir ama ekim ayi ile birlikte tekrar pozitife donecektir ilerleme.
-
arkadaşlar ben kimlerin i140 dosyası işleme alınıyor diye neredeyse günlük kontrol ediyorum.
çalışanlar mesailerinin çoğunu PP yapanlara harcıyor. her geçen gün başvuru yapanların ve PP yapanların sayısının arttığını da düşünürsek bizim i140ların işleme alınması yılları bulur, hatta current olma zamanına yaklaşır gibime geliyor.
bir de o kadar bekledikten sonra red alırsak sil baştan işlemlere başlamak gerekecek, PD de sıfırlanacak.
bu yüzden PP yapmak mantıksız değil herhalde.
bu konuda ne düşünüyorsunuz: -
Merhabalar arkadaşlar,
Aranızda Endüstri Mühendisliği bölümünde akademisyen arkadaşlar var mıdır? Bana hakemlik için yardımcı olabilirlerse çok sevinirim :)
-
Merhaba. öğrenmek istediğim birkonuda yardımcı olacak bir arkadaş olursa sevinirim. I140 NIW dosyam 10 mayıs tarihinde onaylandı. NVC den Welcome Letter ne zaman gelir acaba?
-
@mmeder Merhaba hocam. 2024 ocak ayından sonra başvuru yapanlara maalesef welcome letter gelmedi henüz. Near Current durumda olduğunuzda geliyor. PD durumunuzu bilmiyorum ama uzun bir süre beklemeniz gerekebilir.
-
Önemli CSPA (Child Status Protection Act) Güncellemesi – 8 Ağustos 2025
USCIS, 8 Ağustos 2025’te CSPA yaş hesaplama politikasını güncelledi.
Buna göre:
• Final Action Dates tablosu artık hem Adjustment of Status (ABD içinden) hem de Consular Processing (yurtdışından) başvurular için standart hale geldi.
• 15 Ağustos 2025’ten önce başvurmuş ve olağanüstü durumlar (extraordinary circumstances) nedeniyle age-out olan çocuklar için, 14 Şubat 2023 yöntemi (Dates for Filing bazlı, daha avantajlı) uygulanabilecek.
• Bu, daha önce Final Action Dates’e göre 21 yaşını geçtiği için dosyadan çıkarılan bazı çocukların da yeniden değerlendirilmesine imkân tanıyabilir.📄 USCIS Duyurusu: https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-policy-on-cspa-age-calculation
-
@pelinoaydin vize tarihi belli oldugunda avukatla gorusup basvurudan cikartilan kizimin nasil eklenebilecegini gorusecegim.
-
Sayın hocalarım, bu ay sonu B2 turist vizesi ile yolculuğum olacak, EB2 onaylı ve bu arada girip yapmış hocalarımız tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim, çok soru soruyorlar mı bu konu ile ilgili? Alınmama durumunu duyan var mı?
EB2 NIW
PD: 19.07.2023
DQ: 04.03.2024 -
@pelinoaydin Merhaba bu sadece AOS yapanlar için geçerliymiş; umarım consular processing yapanları da kapsayacak benzer bir gelişme olur yakında bizler de faydalanabiliriz :(
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum