Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Emre-Kurtulmuş Merhaba, vize gorusmesine girdiniz mi? DS-160 formunu tekrar doldurmak durumunda kaldiniz mi? Yoksa, bir gecerlilik suresi var mi?

• @Az021 İstanbul'daysanız acaba hangi şubeden ödediniz?

• ⭐⭐⭐⭐

İstanbul için mart ayına randevular açılmış durumda öne çekmek isteyen varsa elini hızlı tutsun

• @Deniz0000 henüz görüşmeye girmedi ds formunun geçerlilik tarihini gösteren bir durum bulamadım araştırdığımda, eğer ki formdaki bilgiler güncelse ve form daha önce kullanılmadıysa geçerli oluyor sonucuna ulaştım

• Arkadaslar merhaba, ben Amerika'da yasiyorum. Turkiye'de bulunan bir arkadasim turist vizesine basvuracak, ds160 doldurur musun dedi. Doldururum sorun yok ama Karadag uzerinden doldur diyor, olmaz dedim cunku orada gorusmeye girebilmesi icin orada oturum olmasi gerek diye biliyorum ki onlarin Karadag ile bir isleri yok. Arkadasi Agustos sonuna Karadag'dan randevu almis, sordum arkadasin Karadag'da mi yasiyor, orada oturumu mu var dedim. Hayir dedi, sadece vize gorusmesi icin oraya gidecek diyor. Bu sekilde olmuyor diye biliyorum ama siz ne dusunuyorsunuz ? Simdi tutup Karadag uzerinden form doldurup, sonra gorusmeye giremezler fln diye dusunuyorum. Turk vatandaslari, baska ulkede oturum olmadan vize gorusmelerine girebiliyor mu ? Ya da girebildikleri bir ulke var mi ? Tesekkurler.

• @hDundar karadağdan emin değilim ancak dubai vs gibi ülkelerden girebiliyordu birkaç sene önceye kadar gördüğüm kadarıyla, buradaki önemli olan o konsolosluğun güncel olarak kabul ediyor olup olmaması

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@hDundar karadağdan emin değilim ancak dubai vs gibi ülkelerden girebiliyordu birkaç sene önceye kadar gördüğüm kadarıyla, buradaki önemli olan o konsolosluğun güncel olarak kabul ediyor olup olmaması

Peki kabul edip, etmedigini nasil teyit edebiliriz ? Form doldururken sorun olmaz sanirim ama gittiklerinde gorusmeye alinmayabilirler sanirim ?

Oncesinde nasil teyit edebiliriz, Dubai halen kabul ediyor mudur acaba. Kabul eden ulke varsa oradan basvurmak isterim.

• @kışgüneşi Adana'yim

• @kışgüneşi TURW.... ile başlayan ödeme referans numarası ile yaptılar. Evet VFVize Danışmanlık Hizmetleri hesap adı

• @hDundar konsolosluğun sitesini inceleyin olmazsa mail atabilirsiniz göçmen olmayan vize departmanına

• Arkadaşlar merhaba,
    Yenilenen sisteme giriş yaptığımda eski bilgilerim hiç görünmüyordu. Daha sonra, güncel olan kaç aydır beklediğim randevumun iptal edildiğine dair bir e-posta aldım.

Ancak şu an sisteme girdiğimde ne daha önce ödediğim 185 dolarlık vize ücreti, ne de randevum sistemde gözüküyor. Sanki baştan başvuruyormuşum gibi yeni ödeme yapmam isteniyor.

Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?

• @Gafur-Göktaş Yazdığınız durumun aynısı bendede mevcut sadece randevunuz iptal edilmiştir maili gelmedi. Sizin randevunuz ne zamandı.

• Merhaba,
    Ben bu ay sonunda Green Card ile ABD’ye giriş yapacağım ve kısmetse Aralık ayında çocuğumuz doğacak. Anne ve babam torunlarını görmek için kısa süreli (1-2 ay) turist vizesi başvurusu yapmayı planlıyor. Durumumuz şöyle:

Annem ve babam 55 yaşın üstünde, ikisi de emekli.
    Annemin üzerine ev ve arsa var.
    Babamın üzerine sadece bir araba var.
    Torunları ve diğer kardeşlerim Türkiye’de kalacak.
    Annemin eski yurtdışı deneyimi var (İtalya, Fransa, Almanya, İsviçre) ama 30 yıl önce, eski pasaportu duruyor.
    Babamın eski pasaportu kayıp, yeni pasaport çıkartacağız.
    Maddi durumları emekli maaşı + biraz birikim.

Aralık’taki doğum için gelmeleri amacıyla en kısa sürede başvurmak istiyoruz. Yada olabilen en kısa sürede tabii.
    Bu şartlarda vize alma şansları sizce nasıl olur? Başvuru stratejisi olarak nelere dikkat etmemizi önerirsiniz?

Teşekkürler şimdiden.

• @hDundar azerbaycan’a gidenler olduğunu biliyorum. Ülkeden ülkeye değişebilir ama email atıp sormak iyi olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl

Babamin tecrübesi belki biraz fikir verir size, bol şans anne ve babaniza. Annemin daha önceden (2015) alınmış geçerli ABD vizesi mevcuttu, Anneme mulakatsiz olarak yeni vize almıştık hali hazırdaki vizesi geçerliyken ve babamın mülakatı öncesi. Bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelsin 🙏🏻🍀🧿

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

• @kışgüneşi, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Garanti bankası vize ücretini gönderemiyor. Kimseye ulaşamıyorum, ne USTravel Docs, ne de anlaştıkları VF Vize Danışmanlık. Bu sorunu daha önce yaşayanları gördüm bir şikayet sitesinde ancak hiçbir güncelleme girilmemiş. Zaten 3 gün veriyor sistem ödeyebilmen için ama o süre de geçince yeni bir payment reference number veriyor mu bilmiyorum. Bu durum hakkında önerisi olan var mı?

Bu sorunu başka yaşayan varsa çözebildim. USTravelDocs sitesinde Garanti bankasının şubelerinin olduğu bir liste var. Ödeme Konumları kısmında. Sanırım her ilçede bir tane tam yetkili şube var. Şubenin koduyla birlikte (listede yazıyor) internette arattığınızda adresi çıkıyor. Yani asıl bu listedeki şubelerden birine gitmelisiniz, her şubede böyle bir yetki bulunmuyor.

• Merhabalar. Biz 2 sene once red almistik. Ds160 formuna 2 sene once bir aile dostumuzun bilgilerini yazmistik, onun yanina gidecegimizi soylemistik. Simdi tekrar formda tanidiginiz var mi sorusuna hayir dememizde bir sakinca var mi cunku su an rotomiz farkli. Yardimci olursaniz sevinirim

• e-2 vizesinde 21 yaş üstü bekar çocuklar gelebiliyor mu ?

• Merhabalar. Ben eski sistemde vize başvurumu tamamlamıştım randevumu 2026 Temmuza verdi. Yeni sisteme geçiş yaptım ama hiçbir değişiklik yapamıyorum pasaportum değişti onun bilgisini de değiştiremiyorum. Başvurum yandı mı acaba yoksa ds-160 formunda falan bir değişiklik yapmanın bir yolu var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k