Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @selamibasaran EB-3 Sabır vizesi kısmında fena güldüm ama sanırım durumu en güzel özetleyen şey ya hocam hahaha çok iyi

• @Ekto-Oktanbence ülkenin şu şartlarında hiçbir risk almadan sadece dv lottery ya da daha düşük olasılıklı durumlara bel bağlamak çok daha riskli, şu an bu ülkede hiçbir yapmasanız bile hayatta kalmak artık bir başarı sayılabilir o yüzden bence gerçekten gitmeyi düşünen isteyen riske girmelidir tabi nihai karar kişi de bitiyor, kişinin sosyoekonomik durumu ve ileriye yönelik planlarına göre değişkenlik gösterebilir

• @ari-luli Tabiki o açıdan haklısınız hocam zaten dediğim gibi önceki mesajlarda gerçekten gitmek isteyen ve parası olan birisi için kimseye bağlı olmadan kendi kendine yapabiliceği en iyi yol.

Evleniyorsun eşine bağlısın eşin üzerinden sürecin yürüyor
    Çekiliş çıkıyor hükümete bağlısın atıyorum DV2025 23.000'de cutoff yaptılar geçen yıllarda vize ellerinde kalmadı insanlar mülakatın ortasında geri yollandılar

Bunun gibi ekstralar Ama Öte yandan EB-3 ile başvurduğunuzda kendi kendinize kimsenin vicdanına kalmadan ilerletebildiğiniz güzel bir süreç ama bu yinede çok pahalı olduğunu çok uzun sürdüğünü ve bu tarz gerçekleri değiştirmiyor

Ama dediğiniz gibi gerçekten gitmeyi düşünen birisi için EB-3 mükemmel bir seçim. Vallahi bu ülkeyle alakalı benim sorunum Ekonomik olmaktan çıkalı çok oldu Japonya,Moğolistan gibi doğu asya ülkelerine de gittim Balkanlarda Makedonya vs gittim Avrupada Polonya Ve Almanyaya gittim hatta Polonyada göç ettim 8-9 ay yaşadım eşimle tanışana kadar tanışmasam hala orda yaşıyordum zaten hayatta dönmezdim şu başvurum olmasa dönmeyi intiharla eş görüyordum. Ama hayat daha büyük bir şeye hizmet edebilmek adına bunu yaptırıyor bazen bir basamak çıktım 5 basamak çıkabilmek için o 1 basamağı geri indim.

Bu ülkeden kaçışın tek nedeni artık maddi değil sosyal olarak da bir çürüme var. Herkesin aynı şeyi düşündüğü erkeklerin tek tip giyindiği tek tip davrandığı Kadınların keza aynı hedefler için tek tip yaşadığı bir ülkeye dönüştü burası ayrışan bir kaç insan var onlarada baktığınızda ya iyi üniversitelerde okuyorlar ya kariyerlerinin peşindeler ya da ülkeden kaçıyorlar. Bu ayrışan insanların bazıları direkt mücadeleden vazgeçmiş herşeyden vazgeçmişler günlük yaşıyorlar bilgisayar oyunları futbol maçları hayatı ilerletip devamına bakmıyorlar adam o kadar ayrışmış ümidi kendinden ve burdan kesmiş ki artık bir şey yapmıyor en çok üzüldüğüm kesim bu kesim zaten. Genele baktığınızda tek tip'e hapsolmuş bir çürüme var Ülkedeki erkeklerin %90'ının derdi özellikle liseli ve yeni üniversiteli camiada kas yapıp,direksiyon storysi paylaşıp sigara içmek alkol paylaşmak partilemek bunun üstüne para resimleri paylaşmak olabilir mi bir de bazıları var yok elbet bir gün yok silahla poz vermeler erkek gibi durucaz diye kafayı yemiş yemiş pozlar çıkarıyor millet. Benim gibi insanlarda bu kaosun içinde bu insanları görüp her gün bunlara dayanmaya çalışıyoruz Açıkcası burası artık sadece Ekonomik değil sosyal olarakta bir cehennem.

Renkli giyinmeyi seven bir insanım saçlarımı boyatırım farklı tarzlar kullanırım ben sık sık eşcinsel olmakla suçlandım olmadığım halde böyle gezme yok seni döverler yok böyle davranma başına bişiler gelir yok sen başka şeylere mi özeniyorsun yani kas yapıp ağzımı yayıp insanlara kaba saba konuşarak sakalı hiç traş etmeden kollarımda göğsümde bir ton kıl bırakarak erkek olunuyorsa ben almayayım ya çünkü bana çok itici geliyor kibar olmak renkli olmak ne zamandan beri kadınlık oldu? Bu insanlar beni aldığım nefese kusturucak kadar nefret ettiriyorlar bu ülkeden.

Bkz atıyorum Amerikada bireysel silahlanma var bazıları gelip söylüyor diyor yok ay tehlikeli yok herkeste silah mı olur ben dibine kadar destekliyorum bunu özellikle sınırsız şekilde serbest bırakan eyaletleri Texas,Georgia ETC... ki bende Georgia'ya gidiceğim Türkiye gibi mi olsun? benim gibi hayatında kibar biraz daha hafif gözüken bir adam sırf kas yapmışssın yanında 5 tane çete gibi topladığın arkadaşın var diye sana eyvallah mı çeksin Amerika'da ne güzel isterse 500 kiloluk kas yapsın çeperine girip sana fiziksel olarak saldırdığı an o silahı çekiyorsun onun o boyuyla kasıyla olan aradaki eşitliği sana sağlıyor artık aynı güçtesin Stand your ground hesabı. daha çok şey sayarım da bu yazı bitmez neler neler yaya geçidinimi anlatayım ABD Pasaportu dünyanın en güçlü pasaportlarında biri eşim için yeniledik 130$ Para verdim kendi türk pasaportumu yenilemek için ben Türkiye'de 300 dolar para veriyorum sorsan çokta elit pasaport hani işin dahada komiği ABD'deki türk konsolosluklarında bu pasaportun ücreti 100 dolar civarında neden ben kendi toprağımda pasaport aldığım için 3 katı fazla ödüyorum? Ya bir sürü şey var akıl tutulması. Türkiye kesinlikle Bir araf noktası ne çok kötü küfredebiliyorsunuz afrikada doğmuş veya hindistanda spawn olmuş bir adam gibi ne de çok şükür edebiliyorsunuz bir avrupalı amerikalı gibi Araftasınız... ne olduğunu siz bile bilmiyorsunuz...

"Freedom has many difficulties and democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in, to prevent them from leaving us. | Özgürlüğün zorlukları vardır demokrasi mükemmel değildir fakat biz hiçbir zaman insanlarımızı içerde tutmak ve bizden ayrılmalarını önlemek için duvar çekmek zorunda kalmadık." = JFK (John F. Kennedy)

Son kısmı biraz konudan saptı özür dilerim az içimi dökmüş olayım dedim ama sonuna kadar haklısınız gitmeyi kafaya koyan biri için EB-3 çok iyi bir yol para var ise zamanda var ise kesinlikle kullanılabilir bir yol...

• Vay be amma içimi dökmüşüm ha bende ne birikmiş varmış göç etmeyi başarırsam bir instagram kanalı açıp bu tarz tiplere düzenli sallama fikri çık aklımdan FASDKFASJDKSF Press F:

• @Ekto-Oktan söylediklerinizde çok çok haklısınız tam olarak söylediğiniz sebeplerden dolayı yeni arayışlara giriyor birçoğumuz ekonomi bir şekilde halledilebilir ancak toplumun çürümesi geri kafalılığına cehaletine maalesef artık hiçbir şey yapılmayacağını düşünüyorum burada yaşamaya çalışmıyoruz yaşamla savaş veriyoruz insanlarla savaş halindeyiz insanı ihtiyaçlar için bile hep bir mücadele içerisinde olmaktan tükendim ve maalesef sonunun ne olacağı da belli olmayan bir döngü içinde olmak enerjimi motivasyonumu hayata bakış açımı çok etkilediği için kendimi birçok yönden zorlayarak bir kaçış yolu arıyorum. Artık öyle bir noktadayız biri nasılsın dese hemen dökülüveriyor içimdeki öfke tükenmişlik o yüzden sizi iyi anlıyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.

• @T-C-Kubilay-Dikici
    "eb3 vizesi amerika içi dahi olsa 1,5 2,5 yıl arasında sürdüğünü söylüyolar bu süre içinde orada yasal olman gerekiyor diye biliyorum"

vize bülteni current olmadan 2.5 yıl nasıl sürüyor anlamadım. zaten 2021 gösteriyor önceden kalan yoğun başvurularıda katarsak 5-6 yıl gibi öngörüyorum. 1 yıl öncesinde bende düşünüyordum eb3 vizesine ama vazgeçtim nedeni 2 senedir 2020-21 lerde olması 2022-23-24-25 yıllarında da çok başvuru olursa yine bekleme süresinde artış olucak gibi

şuan temmuz 2025 yılında eb3 vizesine başvuru yapan kişi 2031 den önce zor gözüküyor vize kotası sınırlı üstüne çok yoğun başvuru olunca bekleme yılı olarak daha fazla sürecek

amerikada aos yapıldığında hangi ülkenin kotasından tabii tutuluyor? yine kendi ülkesinden mi yoksa amerika içinde aos yapanların kotası da mı var?

not : eb3 vizesine tam kapsamlı bilgi sahibi değilim sadece her ay vize bültenini takip ediyorum ve azçok önceki araştırmalarıma göre bir yorum yaptım

• ⭐⭐

@randomlyselected
    Süreç hakkında üstün körü bir bilgiye sahibim kendi adıma konuşmak gerekirse başvurmayı düşündüğüm vize türlerinden biri değil sadece zamanında amerikaya nasıl gidebilirim derken araştırdığım bir vize türü sayfada bu vize türüne başvuranlar sürecini tamamlayanlar var onlara sorarsanız size daha verimli cevaplar vereceklerini düşünüyorum ilgili konu başlığını kullanırsanız da o başlık altında alacağınız cevaplar soracağınız sorular olsun bir sonraki kişi için bilgilendirici olacaktır.

• arkadaşlar foruma henüz yeni üye oldum lakin forumdaki işleyişe çok yabancı sayılmam son dört yıldır aklımda yurtdışı fikri olmamasına rağmen ara ara takip ediyordum ama artık malum sebeplerden kararım değişti, bu ileti forumdaki ilk iletim, her şeyin gönlümüzce olmasını dilerim hepimize bol şans.

• ⭐⭐

@milyardertaksici size ufak bir tavsiyede bulunayım gc süreci izlediğiniz videolardaki gibi değil bu yüzden forumu iyi araştırmanızı okumanızı tavsiye ederim.

• @T-C-Kubilay-Dikici kubilay bey merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim lakin izlediğiniz videolar derken kastettiğiniz videolar youtubeda hayal satan videolarsa o videolara itibar etmediğim için bu forumu okumaya ve araştırmaya başladım. Üye olma nedenimde bu yüzdendir. Forumu dört yıldır takip ediyorum, üyeliğim yeni sadece 🙂

• ⭐⭐

@milyardertaksici oooo süper o zaman 🙂 hayal satanlar, greencard hakkında yanlış bilgi veren avukat videoları vb çok fazla bilgi kirliliği var maalesef geçen arkadaşımla konuşuyorum sıra numarası 26k aktif olmadığı için dv25 şansını kaybettiğini söyledim izlediği videolarda eğer kota dolmazsa başvurunu kabul ederler diye birşey duymuş şimdi numarası aktif olmasada konsoloslara mail atıyor mülakat almak için olmaz dedim olmuş diyor 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici henüz oldukça çaylak sayılırım 🙂 süreç karışık ve zorlu bir süreç olduğu için ve ayrıca belirsizlik hakim olduğu için ilerleyen zamanlarda çok fazla soracağım soru olduğunu fark ettim, bunun için artık bende aranıza katılmak istedim. Tavsiyeniz ve ilginiz için tekrardan teşekkür ediyorum.

• 12.Sınıf öğrencileri greencard çekilişine katılabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@ardaarsu

Çekilişin başvuru şartı, başvuru tarihinde en az 12 yillik ilk ve orta öğretim kapsayan lise mezuniyetine sahip olmak. Başvuru dönemi olan 4 Ekim - 4 Kasım 2026 (başvuru dönemi tarihleri kesinleşmedi henüz, yaklaşık tarihler bunlar) arasında hali hazırda bir lise diplomaniz yok ise başvuru yapmamalısınız.

Bilgi sahibi olmaniz ve fikir vermesi açısından DV2026 Çeşitlilik Gocmen Vize Programi Talimatlar yonergesini inceleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ardaarsu lütfen linkteki iletileri okuyun. Mülakat aşamasında diplomanız elinizde olacaksa, başvurabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/153314

• @Ekto-Oktan Eşinizle nasıl tanıştığınızı sorabilirmiyim?

• Merhabalar geçenlerde Schengen vizesi için fotoğraf çektirdim o esnada 2027 dv lottery içinde aynı fotoğrafın istenilen dv kottery için ölçülerinde mail atmasını istedim bu fotoğrafı kullanmam başvuru da sorun yaratır mı? Ayrıca Aynı fotoğrafla farklı vize başvurularında bulunmam sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@bensu-olta aynı fotoğraflarla farklı vizelere başvurmanızın bir sakıncası yok, son 6 ayda çekilmiş fotoğraf gibi kıstasları çok aşmıyorsanız sorun olmaz, ki onun bile esnekliği vardır. Herneyse, başvuruda kullanacağınız fotoğraf için önemli olan şu fotodaki gibi ölçülere uymak, alt bar çenenize, üst barda kafanızın tepesine geliyorsa fotoğraf tamamdır, siz de zaten fotoğrafçıda çektirmişsiniz, hiç sıkıntı olmaz. idphoto4you idi galiba sitenin adı, buradan o barların konumuna uygun mu fotoğraf, kontrol edebilirsiniz.
    AdjusterMask_EN.png

Ayrıca fotoğraf kısmını hiç dert etmeyin, evde pijama eşofman arası kıyafetlerle kendimiz çektik fotoğrafları, idphoto4you sitesinde de düzenledim, o kadar. Fotoğraf için hiç stres yapmayın yani.

• @aysegul Ayşegül hanım çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@bensu-olta

DV çekilişi ölçülerinde aldığınız dijital fotoğrafı resmi site olan https://tsg.phototool.state.gov/photo sitesine yükleyerek test edebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 9899
  • 22394
  • 30813
  • 22191
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |