@udi kesinlikle denenebilir bir şey olduğunu düşünmüyorum ABD göç yasaları açısından çok sıkı bir ülke daha önce Polonya'ya göç etmiştim mesela iş göçü vs o ülkelere daha kolay eğer ciddi bir vasfısınız yoksa vasıfsız iş gücü olarak.
ABD için çok açık konuşayım Green card çekilişi ve evlilik dışındaki yolların tamamı yalan EB-3 gibi belli vizeler var onları söylemiyorum çünkü zaten o konulara bütçesi yeten insanlar sormadan yapıyor.
ABD düzleminde F1 ile'de gitseniz J1 İle gidip kalsanızda eninde sonunda bağlanıcağı yer belli ya ordayken evleniceksiniz bir bakmışssınız AOS ile green card peşindesiniz. Ya da green card çekilişi çıkıcak onu deniceksiniz en en kötü ihtimal ordayken EB3 Başlatıp orda yaşarken bir yandan EB3 Takip ediceksiniz.
Yani green card'a çıkan yollar çok kısıtlı ve bunu düşündüğümüzde iş ile gideyim şunu yapayım bunu yapayım düşüncesi olan kişiler için ABD değil Polonya,Almanya,Hollanda gibi avrupa ülkeleri hala daha makul. Ben Polonyaya göç etmiştim. Eşim ile orda tanıştım ve evlenmeye karar verdik eşimle o noktaya gelmesem yani eş üzerinden GC Hakkı kazanmasam Polonyayı ABD'deki sallantı statüler için F1,J1,B2 gibi terk etmezdim. Ama geldiğimiz noktada kaderin cilvesi şuanda yine Türkiye'deyim ve bunu bekliyorum.
O Yüzden önerim F1 J1 Macelarına girmeyin o şekilde gidenlerin %90'ını zaten bir şekilde dönüyor o %5 lik youtuber tayfa evlenip onu bunu yapıp bir şekilde kart kaptı diye herkesin alabiliceğinin bir garantisi yok sallantı statüler ile risk almayın.
iyi forumlar dilerim.