Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Tekrar merhaba, www.ustraveldocs.com/tr/en sitesinden kayıt olmak için giriş yaptığımda immigrant visa kategorisini seçip beni yönlendirdiği şekilde ilerledim. Başvuruya başla aşamasında notes and instructions kısmında "please ensure that all details, including the passport bio data and DS-160 information, are correct" diye bir ibare gördüm. Sonrasında da sürekli DS-160 bilgilerinden bahsediyor. Bildiğim kadarıyla DS-160 non immigrant vizeler için geçerli. Biz ise immigrant başvuruları için DS-260 doldurduk. Bu noktada ilerlemeden bilen biri var mı diye sormak istedim. Bunda bir hata mı var yoksa böyle mi devam etmem gerekiyor?

• Hocalarim merhaba
    Ben konsolos mulakatimdan bir gun once Ankara'ya gidecegim. Konsolosluga yurume mesafesinde tavsiye ettiginiz otel var mi birgun kalabilecegim?

• @Megadeth

Movenpick, JW mariott olabilir hocam ikiside 5 dk yürüme mesafesinde.

• @chemistontheroad
    Teşekkürler hocam

• @Megadeth merhaba, bizim randevumuzda 31 temmuzda ve eb2 vize başvurumuz var. https://www.ustraveldocs.com/tr/en adresinden giriş yaptık ancak uyarılar kısmında ds-160 ile ilgili bilgiler var. sizde de ds-160 uyarısı verdi mi? bizimki ds-260 olmalı. buna rağmen devam ettiniz mi?

• Merhaba,

Chen ile artık başvuru kısmına kadar geldik. Kanıtları da teslim ettim. PL de hazır.

EB2 için Filling Fee ödemem gerekiyor

Israrla ama ısrarla premium başvurma diye mail atıyor wenzo. Otomatik bi mail, sık sorulan sorulardaki cevabın aynısı

regular başvuruda %100 alıyoruz. Premiumda düşüyor oran vs diyorlar. İşte uscis memurları dosyaya yetişemedikleri için ek kanıt istiyor zaman kazanıyor vs

Bugüne kadar aldığımız redlerin %88 i premium falan yazmış chen

Anlam veremedim ben de artık psikolojik harp yaşamak istemiyorum 12 ay sürer en az diye tahmin ediyorum. Sizin görüşleriniz ne bu konuyla ilgili.

Nebreska servis merkezine gidecek benim dosyam

• @the-maintain Merhaba, öncelikle hayırlı olsun başvurunuz, bol şans diliyorum. Ben de Chen ile çalıştım. Bana da PP yapmama konusunda ısrar ettiler. Ancak bende, benim bilmediğim bir durumdu. 21 yaşa yaklaşan bir kızım var, başvuru kabulüne kadar geçen süre, 21 yaş sınırı üzerine eklenecek, bu kızınızın da greencard hakkına fayda sağlayacak bir durum dediler. PP olmamasına rağmen 3 ay 10 günde sonuç olumlu geldi. Ve bu süre gerçekten kızımda 21 yaş 3 ay 10 gün şeklinde hak verdi ona. Tabi şimdiki başvurularda bu süreler daha uzun maalesef. Bu forumda PP yapmamış, Chen ile çalışan ve 15 aydır bekleyen Hocamız da var, Chen ile çalışıp PP yapıp red yiyen Hocamız da var bildiğim kadarıyla. O nedenle, burada tamamen iç sesinizi dinleyin.
    Chen bu konuda çok iyi, deneyimlerine itibar etmek gerekir, ama RFE nin onların başarı oranlarını düşürüp artı bir iş yükü çıkaracağı düşünülünce( çünkü bu RFE ler genellikle US için faydayı daha iyi kanıtlayın ve ifade edin şeklinde oluyor. Eksik evrak şeklinde olmuyor, çünkü zaten firmalar bu konuda çok titiz)sizin bakış açınız ve şu anki haliyle dosyanızın netliği ve gücü karar vermemize yardım edecektir. Dilerim her şey gönlünüzce olur.

• Arkadaşlar merhaba, RFE dökümanım geldi, EB1A için. Uayın ve reviewer'lık rolünden, iki kriterden geçmişim. Major contribution kriteri için yetersiz demiş. Avukatım da, makalelerimi refere edenler ne şekilde etmiş diye araştırmamı ve en az 15 tanesinde, makale citation olarak "background değil, inspiring olduğunu göster" dedi. Ben de tek tek girdim ve iki günde hazırladım. Personel statement hazırlıyorum; burada da bugüne kadarki çalışmalarımın alana katkısını belirtmemi istedi. Ayrıca, 4. bir kriter olarakta leadership rolü için kurumda yaptığım çalışmalar ve yöneticilerimden mektuplar almamın backup 4. strateji için sunarız dedi, major contribution'dan geçemezsen, leadershiplikten şansını zorlarsın, dedi. Makalemi refere eden reviewlar var ve IF leri 50 üzerinde, bunları kullanacağım, bir de kitaplarda yer almış. Daha önceden RFE alan arkadaşlar artık buraya uğruyor mu bilmiyorum ama tecrübesi olan veya ekstra strateji önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• @mrkc Merhaba, işin açıkçası referans mektubu kısmında (akademik başvuru yapıyorsanız) sizin çalışmalarınıza atıf yapan, varsa yurtdışından, akademisyenlerden alacağınız mektup elinizi çok güçlendirir bunu sağlarsanız 1 tane mektup bile major contribution u karşılamaya yetebilir güçlü bir akademisyen ise. yaptığın çalışmaların dergi kapağı olması, farklı ülkelerden atıflar alması yine önemli kriterler. Umarım olumlu sonuçlanır, stresinizi anlıyorum, şunu unutmayın RFE den onay oranı çok yüksek, yukarıda dedikleri gibi zaman kazanmak için yapıyorlar bir çok başvuruda gördüğüm kadarıyla.

• @mukavemeth Çok teşekkür ederim, 4 tane recommendation letter almıştım ama sanırım yanlış hazırlanmış, çünkü USCIS, çok genel olmuş diye dönüş yaptı. Daha fazla recommender bulabileceğimi sanmıyorum, ama iki kişiye daha yazdım, bakalım onlar bir dönüş yaparsa iyi olur, umarım zaman kazanmak için yapmışlardır.

• @saydogan
    Hocam ben hangi bilgileri girdim hatırlayamıyorum.Zaten bloke oldum çözemedim hala.Ne attığım e postalara dönüş alıyorum ne verdikleri numaraları aradığımda muhattap bulabiliyoru m.Bu gidişle NVC’den gelen randevu konfirmasyon kağıdı ile gideceğim randevuma.Maalesef yeni sisteme kayıt olamadım henüz.

• @the-maintain eb2 niw için neden premium yaptığınızı anlayamadım, zaten en az 2 sene bekleyeceksiniz ve eb2 niw regular process 1 senede sonuçlanıyor. eb2 niw ile rfe alma olasılığınız çok yüksek. PP da RFE alma oranı %90, az çok takip ettiğim kadarıyla intel'de çalışmıyorsanız veya Amerika'da bir üniversiteyle aktif olarak bağlantınız yoksa Amerikaya gidip gelmiyorsanız, alanınızda otorite değilseniz zaten RFE alacaksınız. RFE'de çok sıkıntılı, ret alabilirsiniz. O nedenle hiç bi avantajı olmayan birşey için bence ısrar etmeyin. Chen bu konuda çok iyi. Ben RFE alacağımı bile bile EB1a'da PP yaptım, yayın ve reviewer'lık kriterinden geçtim ama maor contribution'dan RFE aldım. Şimdi deli gibi uğraşıyorum. Beni refere eden tüm makalelere girdim ve tartışma yazdım, bütün benimle çalışan hocalardan referans mektubu dileniyorum, bir sürü iş açtı başıma. Ama EB1A için değer birşey çünkü şu anda "EB1a current,", fakat EB2 NIW için hiçbir avantajı yok, PP yapsanız da yapmasanız da 2 seneden önce current olamayacaksınız.

• @the-maintain Sürecin 2 yılda tamamlanacağını öncesinde çok bilmediğim için PP yapmıştım. Ama sonrasında iyi ki yapmışım dedim çünkü ben belirsizlikten çok hoşlanmıyorum. Eğer akademisyenseniz ve dosyanıza güveniyorsanız endişe etmemelisiniz çok hızlı kabul alıp belirsizlikten başka bir bekleme belirsizliğine geçersiniz. En azından approve almış olursunuz sadece sıra gelmesini beklersiniz.

• Hocalarım merhaba
    Bugün medical exame girdim.1 kişi olarak 400$+1700 tl ödedim.Sadece pasaportu istediler.DS260 formu ya da NVC’den gelen randevu kağıdını da istemediler.Fotoğrafı onlar çekiyor.Toplamda 2 saat civarı işim bitti.

• EB2 NIW Filing: 15Nov23, ilerleme olmamış.

• @mrkc hatta FAD da 1 ay gerileme olmuş malesef

• @mrkc Aslinda ben de zamaninda böyle düşündüğüm için PP yapmadım ve 14 ay bekledim NIW sonucunu öğrenmek için. Tam olarak hiçbir avantaj olmadığına katılmıyorum. Öncelikle sonucu bilmenin psikolojik olarak ve hazırlık açısından bir önemi olabiliyor. İkinci olarak sanıyorum daha erken NVC package veya DQ falan oluyorsunuz ve interview sırasında avantajınız olabilir buna göre. (Fakat ben I485 yapacağım için NVC olaylarına çok bakmadım). Benim açımdan şöyle de bir etkisi oldu. H1B vizesi alırsanız eşiniz H4 vizesi alıyor ve eşinizin çalışma izni olmuyor. Ancak kabul olmuş bir NIW varsa, o zaman eşiniz H4 üzerinden çalışma iznine başvurabiliyor. Dolayısıyla farklı koşullarda farklı avantajları var.

• Ben de kizimi 21 yasina basmadan evvel dahil edebilmek icin PP yapmistim, 7 gunde onay aldim.
    Surec uzun suruyor ve PP yapmak gereksiz gorulebilir, ancak ne kadar erken DQ olursanız o kadar avantajlı oldugunuzu unutmayın.
    1 hafta erken DQ olmak bile onem kazanabiliyor, uzun sureden beri IL bekleyen biri olarak yaziyorum.

• @californiapostdoc ben de benzer durumdayim aslinda, mentorum h1b'ye gecis yapmayi teklif etti fakat benim i140 onaylanmadigi icin esimin calisma izninin bitmesini istemiyorum. PP yaparsam da RFE alip sonrasinda da red yemekten korkuyorum acikcasi. Bence benim dosyam cok saglam degil cunku. O yuzden ne yapmam gerektigi konusunda cok kararsiz kaldim.

• EB-2 NIW paketi için I-140 başvurumuzda çocuklar için doğum belgesi koydunuz mu? Doğrudan e-Devlet'ten aldığınız halini mi koydunuz?

Benzer Başlıklar

• 60
  • 4
  • 1521
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |