Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhabalar, Evet sisteme kayıt yapılıyor ama olası randevular aktif olunca sistemde otomatik görülüyor. Bize de hala randevu emaili gelmedi ama turist vize başvurumuz vardı onun mülakatı bu hafta (o da ilginç oldu benim 10 yıllık posta ile uzatıldı eşimi randevuya çağırdılar). Şu anda eşimin B2 vize randevu bilgileri orada görülüyor ama EB2 ler yok. Yani bir faydası olmaz belki ama üyelik oluşturulup giriş yapılabilir.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024

• @mrkc Kriteri sağlamamış olsanız direkt denial alırdınız. Redditten ve diğer kaynaklardan okuduğum kadarıyla eksik kaynak veya daha fazla kanıt isteri şeklinde oluyor. sizin dediğiniz şekilde daha fazla referans mektubu gibi ek desteklerde cevabı güçlendirmek için kullanılabiliyor. Chen bu konuda çok başarılı RFE nin içeriğini görmek önemli, Chen'in sunduğu opsiyonlardan size uygun olanlarla güçlendirmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

• @Hasan-Duzgen Ankara

• @u2rem hocam merhaba bildiğim kadarıyla pasaport taşımak zorundasınız. Green card sadece Amerika’ya girişte kullanılıyor diye biliyorum.

• @pelinoaydin eski sisteme kayit yapmismiydiniz peki?

• @pelinoaydin
    Cok tesekkur ederim Pelin hocam ins yarin o kisma baslayacagim.Burada da tecrubelerimi paylasacagim yeni sistemde nasil ilerledigime dair.

• Hocalarim merhaba,
    Bugun NVC'den randevu hatirlatma maili geldi.Hatirlatma degil de detayli seyler yazilmis gerekli evraklar vb. Evraklar sunlar;

Military Service Completion/Exemption Card (Original).
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi)., Not required for follow-to-join asylee/refugee (V92/93) applicants.
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
    Marriage Certificate (Original and English translation).
    Employment history / CV (Original),
    A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable..

Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner.
    Passport (Original), Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.

Birth certificate ve Nufus kayit ornegi bunlar edevletten alinamiyor. Randevuya giren hocalarimiz nufus idaresinden mi aldilar? Kusuruma bakmayin bir suredir elim ayagima dolanmis vaziyette yogundum en dogru yolun bu asamayi gecmis hocalarimizin tecrubeleri oldugunu dusundugumden soruyorum. Bagli oldugumuz nufus idaresinden mi aliniyor?.Gelen mailde aynen su yaziyor:"please note that English translations are not required for the documents in Turkish"Nufus idaresinden bu iki belgeyi aldigimda tercuana cevirtmem gerekmiyor sanirim. Sunu da sorayim bu iki dokumani nufus idaresinden ingilizce alabiliyor muyuz?
    job offerletter(original) maddesinde daha evvel bir hocamizin da belirttigi uzere kibarca bizim vize turumuzun self sponsor oldugunu belirtmemiz gerekiyor.

• @Megadeth hocam kolaylıklar diliyorum. Umarım sorunsuz halledersiniz herşeyi.

• @Megadeth Sadece nüfus kayit örnegi almanız yeterli. Doğum belgesine gerek yok. Ayrıca e-devlet'ten alabiliyorsunuz, neden alamadınız?

Eğer çocuk varsa ve onlardan bahsediyorsak, evet onlar için alınmıyor. Nufüs idaresine gitmeniz gerekiyor.

• @mukavemeth Hocam sağolun, Chen'in beklemek en güzeli, umarım çok ciddi bir RFE yoktur, recom. letters kısmı çok zor, umarım gerek kalmaz. size de başarılar

• @MyWay-0
    Çok teşekkür ediyorum hocam ben de hepimize sorunsuz mülakatlar diliyorum.

• @okokok
    Hocam sadece googlea sormuştum yüzeysel olarak.Karşıma öyle bir bilgi çıkmıştı bu yüzden burdaki hocalarımızın yanıtları yol gösterici oluyor teşekkür ediyorum.

• @IKCIVIL-IKCIVIL Hayır, yeni sisteme kayıt yaptım sadece.

• @Megadeth NVC nin DQ için istediği belgelerin aynıları olacak ama ingilizce çevirilerine gerek yok diye biliyorum.(Size gelen e-mailde de bunu belirtmiş). Çocuklar için Nüfus müdürlüğünden apostilli olarak alınabilir yetişkinler için e-devletten alınabiliyor. Kritik nokta vukuatlı nufüs kayıt örneği olacak, vukuatlı olduğunu evlilik boşanma gibi bilgilerin altta yazmasından anlayabilirsiniz. Bunuda yine e-devletten seçebiliyorsunuz.

• @Megadeth Merhaba, randevu tarihiniz ne zaman acaba?

• Bu ileti silindi!

• @pelinoaydin
    21 temmuz benim randevum.

• Hocalarim merhaba,

bugun de asagidaki e postayi aldim.Paylasiyorum diger hocalarimizin bilgisi olmasi icin.

This is a reminder of your upcoming immigrant visa interview at the U.S. Embassy/Consulate. Please find the details of your appointment below:

Date & Time: 21 July 2025 at 7:30 AM
    Documents to Bring:

Passport - valid for six (6) months beyond your intended date of entry to the U.S.
    Two (2) color photographs (5 cm x 5 cm)
    Medical report
    Proof of registering a document delivery services on ustraveldocs.com or Appointment Confirmation Letter
    Electronically processed cases: Originals of ALL documents uploaded to CEAC, including the original of petitioner’s birth certificate for IR5 and F4 visas
    Paper cases: Originals, translations (only for documents not in Turkish), and copies of ALL required documents for your visa category

IMPORTANT REMINDER: If you or any of the derivative beneficiaries arrive at the interview with any missing documents, you will not be allowed to proceed to your interview and will need to reschedule through our website.

Important Instructions:

Medical Examination: Must be completed at least 2 days prior to the interview. If further testing is required and the medical report is not ready, please bring proof of your medical examination. The doctor will send the medical report directly to our office once it is ready.
    Document Delivery Registration: Must be completed through our service provider's website at least 2 days prior to the interview. Registration on the website will be closed two days before the interview date.
    Passport Hold: If approved, it will take a minimum of 5 business days for us to prepare your immigrant visa. You must leave your passport at the Embassy and should not plan to travel outside of Türkiye that requires your passport during this time.
    Interpreters/Translators: The consular section provides services in English, Turkish, Farsi, and Arabic. If you need your interview in another language, you must bring a sworn translator certified by a Turkish Notary Public. The translator must speak English and your native language. Only English-speaking translators are accepted. Provide your translator’s details and certification by email via Visa Navigator - U.S. Embassy & Consulates in Türkiye two business days before your interview. Petitioners or family members cannot act as translators.

• @Megadeth merhaba ben de ust uste iki kez ayni maili aldim ankara konsoloslugundan. Randevum sizinle ayni gun ayni saat Eb3 kategorisi sadece. Bugun ustraveldocs tan kaydoldum, dependent imi da kendi kaydimi yaparken ekledim fakat sistemde anasayfada appointment confirmation kisminda no appointment scheduled yaziyor. Bu sonradan degisecek mi sistemde yoksa bir sorun mu var iletisime mi gecmem gerekir bilen var mi??

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |