Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar herkese selamlar,
    şirketten arkadasın 3 yaşındaki cocugu için mülakatsız vize için kayıt oluşturulduk, nisan ayının sonlarında AİS e kayıt etmiş cocugunu ,,
    yeni sisteme kayıt ettik sıkıntı çıkmadan adımları izleyip mülakatsız vize ,,,aile üyelerinin abd vizesi var cunku,
    her şey bitti randevu ayarla sayfasına tıklıyoruz herhangi boş tarih yok yazıyor dogal olarak,,, bu şekilde bekleyecek mi arkadas mail gelmesini,,, bundan sonraki adım ne yeni sisteme 3 yasındaki cocuk kayıt oldu tek tek adımlar secildi ana sayfaya geldik öylece bekleyecek mi mail gelmesini nasıl oluyor süreç
    bilen tecrübeli arkadaslar var mıdır süreci...

• Merhabalar bende 15 nisanda ais üzerinden başvuru yapmıştım yaklaşık 10 önce yeni yeni sistemden profil oluşturdum benim vizem olduğu için mülakatsız vize yönlendirmişti eski sistem fakat bu sistem beni randavu almaya yönlendirdi sistem hatası olduğunu düşünüp olmadım öylece bıraktım bugün 9 hafta geride kaldı bakalımişallah mail gelirse pasaportları yollayacağım.

• @ışıleldekci +90 850 390 1950 nolu konsolosluk telefonunu arayıp durum hk. Bilgi alman saglıklı olur.

• @mustafa3453 aslında konsolosluğa defalarca mail attım çağrı merkezini aradım fakat hiçbir sonuç alamadım sizin göndermiş olduğunuz numarayı da tekrar arayacağım teşekkür ederim inşallah bir sonuç alabilirim

• Merhabalar,

Geçtiğimiz yıl içerisinde kendim için B1/B2 vizesi aldım ve bu yıl içerisinde iş için US gidip geri geldim. Şimdi de eşim ve çocuklarımı götürüp onlarla da bu deneyimi paylaşmak istiyorum. Eşim ve çocuklarım için hesap oluşturdum ve Aralık 2025 için randevu aldım. Acaba yanlış başvuru mu yaptım? Yoksa çocuklar için evrak göndererek vize işlemi her iki ebeveyn vize sahibi olduğunda mı oluyor? Ya da randevu tarihi yaklaşınca gelmelerine gerek yok ve sadece evraklarını mı gönderin diyorlar.

• @dnmzmr merhaba red olusu ile alakalı konsolosluktan mail geldi mi?

• Aisten yapılan başvurunun sonucu yeni sistemde geldi. 22 mayıs evrak gönderimi 20 haziran app received 24 haziran approved-issued oldu. Yeni sistemde kargo vs ödemesi yapmadığım için pasaport vfs’de görünüyor picup location olarak, istanbul dışına gönderim için yeni sistemde nereden adres girişi ve ödeme yapabiliriz?

• Bu ileti silindi!

• @irving Eğer mektup yoluyla çocuklar için vize almak istiyorsanız ve çocuklar 14 yaş altındaysa ebeveynlerden birinde vize olması yeterli, muhtemelen çocuklar için form doldururken bazı bilgileri farklı girdiniz, alttaki ileti size yardımcı olacaktır.

@Muhtaradana, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@speedystop

1- Gerek yok istenen belgeler aşağıdaki linkteki vize görüşmesine ihtiyacım var mı kısmında yazıyor, size kolaylık olsun diye görselde bırakıyorum⬇

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/

Screenshot_20230418-163113_Chrome.jpg

2-Bunun cevabını bilmiyorum ama sadece B2 seçsenizde vizeye B1/B2 vize yazıldığı forumda daha önce yazılmıştı. B2 ya da B1-B2 seçsenizde bu durumun çokta farkedeceğini zannetmiyorum. Ama vize alanlar bu soruya cevap verse daha iyi olur.

3-Dikkat etmeniz gereken soru ve cevapları görsel olarak buraya bırakıyorum

Screenshot_20230418-162745_WhatsApp.jpg
    2 Numaralı görseldeki seçenekleri işaretlerseniz sizi posta yolu ile vize almaya yönlendirecek. Burada önemli olan seçenek "Ds160 vize başvuru formunda yer alan 'Tıbbi ve Sağlık sabıka güvenlik veya göçmenlik ihlali sorularının tamamına Hayır cevabı verdi" şıkkının işaretli olması

Screenshot_20230418-162802_WhatsApp.jpg

Ama 1 numaralı görseldeki gibi Ds160 vize başvuru formunda yer alan 'Tıbbi ve Sağlık sabıka güvenlik veya göçmenlik ihlali sorularının tamamına Hayır cevabı verdi sorusuna hayır derseniz sistem size mülakat tarihi verir.

Eğer yanlışlıkla bu soruya Hayır dediniz ve size bir mülakat tarihi verildiyse üzülmeyin bunu düzeltme imkanı var.
    (Bu işlemleri mobilde değil bilgisayar başında yapın)
    İlk iş mülakatı iptal edin
    Ais ten çıkın ve tekrar girin
    Aşağıdaki görsel karşınıza çıkacak

Screenshot_20230418-165050_WhatsApp.jpg

Yeşil ile işaretlediğim kaldır kısmına kesinlikle basmayın. Mavi ile işaretlediğim ayrıntılar kısmına basın, karşınıza yanlış cevap verdiğiniz soruları değiştirme imkanı veren bir ekran çıkacak buradan soruları 2 Numaralı görseldeki gibi işaretleyin sizi evrakları posta yoluyla göndermeye yönlendirecek

• @baranonder merhaba, ayni durumdan muzdaripim. Yigenim icin randevu verdi sistem ama normalde cocuklar icin randevu olmuyordu. Bu durumu nasil duzeltecegiz acaba? Normalde evraklari posta ile gondermem gerekmiyor mu

• Arkadaşlar merhaba, belki diğer konularda geçen bilgileri kaçırmış olabilirsiniz o yüzden burayada ben yazayım.

Yeni sistemde 14 yaş altı çocuklar için başvuru yaparken vize türünü seçtiğiniz kısımda “Appointments to Submit the Interview Waiver Application” seçeneğini işaretleyeceksiniz ve sonrasında randevu alacaksınız. Bu randevu yüz yüze mülakat randevusu değil evrakların teslim edilme tarihi oluyor. Randevu aldığınız tarihte başvuru yerinize göre ankara veya istanbulda bulunan vfs merkezlerine evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Eğer posta yoluyla göndermek isterseniz ücret ödeyerek bulunduğunuz şehirdeki ups şubesinden ücretiyle gönderebilirsiniz. Bunun için vfs premium sitesinden ücreti ödemeniz gerekiyor.

• @Hamuchera merbalar size Birşey danışmak istiyorum acaba doğru mu anladım eski sistem üzerinden 15Nisanda çoçuklarım için posta yollu vize müracaatı yaptım 10hafta geçti henüz talimat maili gelmedi yeni sistemde profil oluşturdum beni randevu almaya yönlendirdi bu randevu sizin dediğiniz gibi evrakları posta yollu ile gönderme randevusu mu acaba doğru mu anladım birde yeni sistemde D160 formumuzu nasıl güncelleyeceğiz bilginiz varmı acaba şimdiden teşekkür ederim

• @ogzhn merhabalar, posta başvuru sürecinizi ne zaman başlatmıştınız? Ben de 5 Mayıs'tan beri talimat email'i bekliyorum.

• İyi akşamlar arkadaşlar bugün konsoloslukla görüştüm söylendiği gibi 14 yaş altı çocukların vize başvurusu için bir randevu sayfasına yönlendiriyordu ya o sayfa evrakları kargoya vermek için olan bir sayfaymış fakat şöyle bir durum oldu 1 Ağustos tarihine en erken veriyor ve ben Ankara’da olmama rağmen beni İstanbul’a yönlendiriyor bu hatayla karşılaşan oldu mu

• @Tomi-Sekman orada çıkan randevu tarihi mülakat değil evrak teslim tarihi. Bir tarih seçmek zorundasınız, yer yoksa yenileyip tekrar girin. Sadece çocuklara ve mülakatsız girenlere özel bir kısım o randevu bölümü.

• @ışıleldekci Öncelikle mülakatsız kısmı seçtiğinizden emin olun. Ayrıca randevuya mülakat için yönlendirmiyor sadece. Yeni sistemde evrak teslimi için randevu almak zorunlu. Evraklar VFS Global e teslim ediliyor artık ABD konsolosluğuna direkt gönderilmiyor. O aldığın randevuyu da VFS Global e alıyorsun. Ankara ve İstanbul daki vfs adresine ücretsiz elden teslim edebilirsin evraklarını ama aldığın randevu tarihinde. Kolay gelsin.

• @Hamuchera Email'i hangi adrese attınız? Ben de hem websitesindeki soru formlarını kullnarak hem de istanbul_niv @ state.gov adresini kullanarak konsolosluğa ulaşmaya çalıştım ama geri dönüt alamadım. Telefon ile aradığımda da konuşabileceğim bir seçenek bulamıyorum.

• @selamdostum

[email protected]

Bu adrese email atabilirsiniz veya yeni vize sistemi üzerinden talep oluşturabilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim! Maalesef 'talep oluşturma' yöntemiyle sorularıma cevap alamadım -- sorularım ya cevapsız kalıyor ya da içerikten bağımsız matbu cevaplar veriliyor. Konsolosluk web sitesinde paylaşılan soru formlarını da doldurdum (hem Ankara hem de İstanbul için), bunlardan da bir geri dönüt alamadım.

Bahsettiğiniz email üzerinden iletişime geçmeyi denedim, umarım bu sefer cevap alabilirim.

• @Samfrancisco biraz değişik bir soru olacak fakat sistemde aldığımız başvuru tarihinin mülakat için mi yoksa evrak bırakma için mi olduğuna dair bir ibare var mı? 'Consular appointment' yazması alınan tarihin yüz-yüze mülakat için mi olduğunu gösteriyor?

Ek: Eski sistemde posta başvurusu yapmıştım. Yeni sisteme aynı bilgileri kullanarak kayıt yaptırdım, eski profilim sistem tarafından yüklendi. Uzun süre beklememe rağmen posta talimat emailini almadım. Bir iki hafta önce de yeni sistemde de 'appointment' alabildiğimi gördüm fakat bulabildiğim en yakın tarih Eylül ortası içindi. Aldığım randevunun yanında 'Consular' ibaresi var, bu da bana başvurumun posta başvurusu olarak taşınmadığını düşündürüyor. Maalesef ne konsolosluğa, ne de email üzerinden yardımcı olabilecek herhangi bir merciye ulaşabildim.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 3
  • 5
  • 104
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |