Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba. Miami'ye kopek goturecekler icin Miami Havaalanindaki Certified Animal Facility (Pet Limo) ile yazistik. Bizden istedikleri belgeleri asagida listeledim. Health Ceritificate Tarim ve Orman'dan iki gun kala alindigi icin onu gec gondermenize izin veriyorlar. Yani rezervasyonu engellemiyor. Bu belgelerin fotograflar haric aynisini Customs Broker da istiyor (kopeginizi gumrukten gecirecek olan şirket). Her havaalaninda bu sart yok ama Miami'de gümrükte broker sarti var. Broker asagi yukari 550 USD istiyor. Pet Limo da 1300 USD istiyor (350 dolarini deposit olarak onden alıyor). Pet Limo cok hizli cevap yazıyor. Ama ne kadar hizli olursa olsun Pet Limo ucagi daha once olanlara oncelik vererek calisiyor ve ucusunuza 7-10 gun kala size döneceğiz diyorlar. Bu arada broker ile anlasmak icin pasaport, greencard ve ssn isteniyor. Broker sirketi ile kontrat yapılıyor (gumrukten mal sokan bir sirketmissiniz gibi resmi bir islem yani).

Documents Necessary for Reservation:
    􏰀 AcknowledgementLetter–(attached)
    􏰀 CertificationofForeignRabiesVaccinationandMicrochipform–(attached)
    􏰀 CDCDogImportFormReceipt-UsethislinktocompleteCDCDogImport Form CDC Dog Import Form (Instructions attached)
    Dates must be in the correct format as follows: MM/DD/YYYY
    􏰀 PassengerFlightItineraryorCargoAirWaybill(AWB)
    􏰀 Yourdog’sHealthCertificate:MustbeinEnglish,includeEnglishtranslation
    on certificate or you must provide a translated copy of the certificate by a certified translator. Expires 10 days from the issue date, please ensure it is dated within 10 days of arrival
    􏰀 PhotoofpassportofpersonflyingwiththepetorConsignee
    􏰀 Photoofpassportofowner(ifdifferentfromthepersontravelingwiththe
    pet)
    􏰀 Four(4)Photosofyourdogasfollows:
    Front facing photo of the dog’s face
    Side photo showing the full body of your dog Photo of the front teeth
    Photo of side of teeth
    􏰀 ProofofFlea&Tickpreventative(usuallylistedonthehealthcertificateor vaccine records)
    􏰀 Serology/RabiesTiterExam(Toavoid28-dayquarantine)
    􏰀 LicensedCustomBroker–PleasecompleteBrokerContactInformationSheet
    attached. Please Note: You must obtain a licensed broker to clear your pet through U.S. Customs and Border Protection (CBP). The cost of the broker is not included in our fees.
    􏰀 Proofofadditionalvaccines:DA2PP,Bordetella,Lepto,andInfluenza
     DA2PP $25.00
     Bordetella $25.00
     Lepto $50.00 includes Diphenhydramine
     Influenza $60.00 includes Diphenhydramine

• @Refiks Deneyimlerinizi daha sonra bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Ben de 3 kedimi götüreceğim, teker teker götüreceğim muhtemelen, kargoya vermek istemiyorum. Sizin tecrübeniz ışık olacaktır. Kolaylıkla olsun.

• @nazlihande selamlar tabikide! ben eylül,ekim,kasım bu aylardan birinde gideceğim, biraz zamanım var yalnız ama süreç bitince buradan paylaşıyor olurum.

• ⭐⭐

@Mekselina-Kazan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Zelene Benim veterinerim de aynı konu için Avrupa Birliği ülkeleri titrasyon testi sonrası 3 ay beklemenizi şart koşuyor ama Amerika'da bu süre 28 gün demişti isterseniz bir teyit edin

Veteriner bilmiyor daha önce Avrupa ülkelerine gidenlerin işlemlerini yapmış Amerika ilk olacak 3 ay diye biliyorum dedi 30 Mayıs da titre için kan verdik bizim biletimiz Londra aktarmalı 8 temmuz da internette bulduğum bilgiler 3 ay bekleme üzerine

• @Zelene 2.jpg

Bizzat CDC'nin kendi sitesinde Amerika'ya girişten en az 28 gün önce köpeğin kan testinin verilmiş olması gerektiği yazıyor. Verilen bilgiye göre eğer 30 Mayıs'ta kan verdiyseniz 30 Haziran itibariyle Amerika'ya giriş yapabilirsiniz. Dediğim gibi 3 ay bekleme kuralı Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli, Amerika için değil. Londra aktarmasında 3 ay kuralından dolayı sorun yaşayabilirsiniz tabii o konuda bir bilgim yok.

• ⭐⭐

@Mekselina-Kazan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Zelene 2.jpg

Bizzat CDC'nin kendi sitesinde Amerika'ya girişten en az 28 gün önce köpeğin kan testinin verilmiş olması gerektiği yazıyor. Verilen bilgiye göre eğer 30 Mayıs'ta kan verdiyseniz 30 Haziran itibariyle Amerika'ya giriş yapabilirsiniz. Dediğim gibi 3 ay bekleme kuralı Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli, Amerika için değil. Londra aktarmasında 3 ay kuralından dolayı sorun yaşayabilirsiniz tabii o konuda bir bilgim yok.

Çok teşekkür ederim Londra için araştırma yapacağım genelde aktarmalarda varış ülkesinin kuralları geçerli diyorlar ama bakacağım yine de biraz araştırma yapınca çok korktum götüremeyeceğim diye içime su serpiniz

• @Zelene Rica ederim 🙂 Biz de Belgrad aktarmalı uçuyoruz, aynı şekilde aktarmalarda varış ülkesinin kurallarının geçerli olduğunu okudum ama ne olur ne olmaz bekleme süresinin çok uzun olmadığı uçuşları tercih etmekte fayda var sanırım. Bu konuda net bir bilgiye ulaşırsanız paylaşabilirseniz çok sevinirim

• @unclesam Merhaba, paylaşımınız çok kıymetli, teşekkür ederim.
    İlk girişimizi köpeğimizle yapmayı düşünüyorduk, haliyle SSN ve greencard'ımız olmayacak. Bu Customs Broker tutamayacağımız anlamına mı geliyor yoksa pasaport yeterli oluyor mu? Bu konuda bilginiz var mı?

• Herkese merhaba,
    Vizemiz onaylanırsa, biz iki kedimiz ile birlikte Hamburg'dan New York'a uçacağız.
    Kedilerimizi Türkiye'den getirdik, pasaport, aşı, titrasyon vs var (hatta tarım ilçenin dikkatsizliği nedeniyle küçük kedimiz burada karantinaya alındı, titrasyon değeri düşükmüş, memur bize onay kağıdı vermişti, neyse 😕 )
    Sorum şu; Almanya'da yaşayan kediler için kuduz aşısının 3 yılda bir tekrarlanması yeterli.
    Bir kedimizin son bir yıl içerisinde kuduz aşısı var ve titrasyonu da geçerli ( yılda bir aşı tekrarlanırsa, titrasyon geçerli sayılıyor )
    ama büyük kedimizin aşısını, aşı dönemi başka bir tedavi uygulandığı için veterinerimiz kuduz aşısının tekrarlanmasını uygun bulmadığı için tekrarlamadık. Dolayısıyla titrasyonu geçersiz. Almanya için bu sorun değil, 3 yıl geçmediği için.
    Biz Amerika'ya EU ülkesinden gittiğimiz için gitmeden önce sadece kuduz aşısı yeterli oluyor mu?
    Bir de seyahat belgesi varmış, onu da buradan bir kurumdan alınıyormuş, onu hallederiz ama titrasyon testine gerek var mı ondan emin değilim 😞
    Şimdiden teşekkürler 🙂

• @flapjack Bende TR den getirdim Amerika ya herhangi bir karantinaya falan alınmadı. Zaten aşıları ve titrasyonu ve TR den çıkış belgeai olduktan sonra bir de cdc nin karantinası fazla ağır olurdu.

• @AYSY33 Merhaba, köpeğinizi hangi sene götürdünüz sorabilir miyiz? 1 gece pet hostelde kalmış mıydı? Biz de götüreceğiz de pet hostel ve broker'a 2000 dolar vermeden bu işin bir oluru var mı diye araştırıyoruz.

• kedimi türkiyeden amerikaya getirdim.
    kuduz aşısı
    iç dış parazitinin veteriner kaşeli olduğu pet pasaportu
    24saat önce alınmış seyahat izni yeterli oldu. thy için fazladan 7bin tl ödedik. kabinde beraber geldik. kuduz aşısının 1 aydan eski olması gerekiyor. iç dış paraziti de 2hafta öncesinden yaptırdım. şimdi keyfi yerinde. thy personeli çok yardımcıydı. yumuşak esnek bir çanta tercih etmek gerekiyor. zaman zaman kucagımda oturdu hostesler bir şey demediler bu konuda.

• @tb19 titrasyon istemediler dimi

• @oğuz-çakır Merhaba bildiğim kadarıyla 2024 yılında Yüksek Kuduz Riskli ülkelerden gelecek köpekler için yapılmış bir kural bu. Her ne kadar burada kuduzunu, titrasyonunu yaptırsakta girişte kendi veteriner hekimlerinin kontrolünden geçip bir de US kuduz aşısı vurulması gerekiyor. Eğer hafta içi sabah 08:00'den önce iniş yapabilirseniz veteriner kontrolü sonrası CDC onayı hızlı gelirse gecelik karantina durumu olmadığını duymuştum. Veteriner kontrolü 3-4 saat sürüyormuş ama CDC hemen onay vermediği için köpeği 1 gece karantinaya alıyorlarmış. Broker ile çalışmayan havalimanları var, bununla beraber ödenecek ücrette bölgeden bölgeye değişebiliyormuş. Miami için çok pahalı deniyor ama Atlanta, JFK görece daha uygun. Maalesef kaçışımız yok gibi gözüküyor.

• @oğuz-çakır 4 temmuz 2023 te getirdim. Hiç öyle karantina falan yok. TR den uçağa belgeleri verdik. Atlanta da valizleri aldığımız yerde getirdiler köpeğimizi. Aldık evimize gittik. 1 hafta sonra veterinerde yine kuduz aşısı yaptırdık$30 verdik. Her yıl yeniliyoruz aşılarını. Biz getirdiğimizde de Türkiye yüksek riskli ülkeler arasında görülüyordu. Bence cdc iyi takip edin. Oradaki kuralalra göre hareket edin.

• @AYSY33 @Mekselina-Kazan
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Mekselina Hanım'ın belirttiği gibi 2024'te başlamış bu süreç. Ben de Kennel'lar ile iletişime geçerek fiyat almaya çalışacağım. Buna göre seyahatimizi planlayabiliriz. Cevaplar gelirse yine buraya yazacağım.

• @oğuz-çakır merhaba. rica ederim. pardon gec gordum. umarim yine de isinize yarar. SSN yoksa o sekilde kabul ediyorlar. Zaten pasaport resmini isteyecekler. Bu arada her havaalani customs broker istemiyor. Ben Miami icin yazdim.

• @metinbeci hayır amerikadan trye giden uçuşlarda kediler için titrasyon testi istenmiyor

• @tb19
    Merhabalar, vermis oldugunuz bilgi gercegi yansitmiyor. Yazim yanlisi yapmis oldugunuzu varsayiyorum.
    Dogru bilgi su sekildedir.
    Amerika’dan Turkiye’ye seyahat edecek kediler icin titre testi zorunludur. Turkiye’den Amerika’ya seyahat eden kediler icin titre testi zorunlulugu yoktur.
    Tavsiyem ilk etapta kisa sureli gelecek kedi sahibi kisiler icin Turkiye’den gelirken her ihtimale karsi titre testi yaptirmalari yonundedir.

• @ugursway evet haklısınız türkiyeden amerikaya demek istedim. zaten amerikadan turkiyeye kedi getirmedim. kusura bakmayın

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |